Nuttige surfweer info:

Donderdag 13 augustus

90 reacties

 1. Zou het dan toch nog goed komen met augustus…check deze low dan die volgende de modellen op 23 augustus boven onze hoofd moet hangen…..pray, pray pray….

  [img]http://farm3.static.flickr.com/2667/3816625419_1af045343b.jpg[/img]

 2. straks en maandag even WIjk aan Zee, met uitzicht op 3 weken Pacific Ocean in San Diego, kan ik wel wat teleurstellingen verwerken 🙂

 3. Yo neptunes,
  Morgenochtend weinig wind en n swell, ik kan alleen niet echt inschatten hoeveel n swell er binnekomt. Zou Texel de moeite waard zijn? het is daar om 08.00 laag, dus de strekdammetjes moeten dan wel werken.

  ciao

 4. Slightly losing it here!… Had een vrije middag ingepland… maar het lijkt er nietop dat het de moeite is… vanavond misschien maar ff kijken…. Keep ‘em crossed…

 5. Nederlandse surfers…hou toch op…neptunes: zet alsjeblieft die reacties uit…je verzieligt de boel..

 6. @ Anne

  je kan altijd lekker een nat pak halen, en even aan je peddel power werken 😉

  Hopen dat met opkomend vanaaf nog wat brengt hier.
  Ik ga zoiezo ff peddelen.

 7. @sinterklaas en zwartepiet… Er willen er hier gewoon een paar weeres lekker wat mooie lijntjes scoren… Jullie niet?

 8. Voor iedereen die niets te doen heeft (en dat zijn er een hoop lees ik), check de trailer van de nieuwe film van Rob Machado, ‘The Drifter’.

 9. @ Miguel. Lol inderdaad, het lijken wel mieren!! Meer aan het ontwijken dan rippen!

  Kom net terug uit Frankrijk waar het soms 3 meter hoog binnen knalde dus de weergoden hebben bij mij nog wat credits..

  En mensen, we wonen aan de Noordzee.. Dan moet je maar verhuizen richting Frankrijk ofzo.. We hebben nou eenmaal dat grote eiland genaamd Engeland ertussen liggen 😉

 10. wanneer we allemaal wat muntjes inzamelen, dan organiseer ik wel een baggerschip en dan is engeland binnen de kortste keren weg.

 11. Ja baggergast, goed idee en na 1 keer goede swell is dan ook Nederlamd in een klap weg.
  Krijgen we wel weer wat nieuwe spots,
  doetinchem point
  zwolle reef
  en eindhoven beach
  scheelt weer crowds 😉

 12. Ik denk dat als het ergens goed zal zijn, dan is zal het op Scheveningen en Zandvoort en Wijk aan Zee, ondanks het feit dat de wind is gaan liggen.

  Ik zou de gok nemen en gewoon er heen gaan!

 13. Scheveningen lijkt nergens op….
  Weinig kans dat het vanavond wel ineens de moeite gaat worden.

 14. ik hoop eigenlijk dat de hoek nog een beetje clean breekt vanavond na hoogtij.

  gisteren wa ook best lekker.

 15. Maak je niet druk mensen, rond 20 aug. is er altijd een goede swell! Dat is de laatste 6 jaar al zo!

 16. als jullie nou gewoon waren gegaan had je lekker gesurft tussen 11.00 en 13.00, dus geen gelul over opkomend naar hoog, wachten op de push en al die bullshit, gewoon gaan en met mazzel kan je surfen en anders moet je verhuizen naar een land met echte golven! hier is het 5x per jaar iets wat erop lijkt en voor de rest zit iedereen weer te zeiken over wat komt, wat geweest is en wat het kunnen zijn maar niet is. GROW-UP&Surf’s-UP

 17. Maar die 5 x per jaar wil je toch zeker niet missen ??
  Ik ga ook Zeker weten heel vaak, ook al lijkt het niks, of is het niks. Gewoon voor de zekerheid, je weet het maar niet.. Maar dan is het altijd nog goed om vooruit te kijken. Opkomend tij, de push, agger en al die ‘bullshit’ is dus niet belangrijk he? Ga jij dan vooral lekker met hoog water op een laag water spot liggen, met laag water op een hoog water spot, en met een twijfelachtige swell vooral lekker nét na de push. Je moet juist verhuizen als je niet aan dat ‘gelul’ wilt meedoen! Hier heb je het nodig, of je moet vrij kunnen nemen wanneer je maar wil en76 keer per dag de zee checken. Groetjes

 18. nha gisteravond zandvoort vanmiddag bloemendaal en morgen ….. wie weet ?gewoon lekker surfen.hou de spiertjes los voor die mooie dagen !!!!!

 19. Bloemendaal was gister en vandaag best goed met opkomend tij, met een lekker zonnetje en geen wind.

 20. Surf was best lekker vanavond, veel minder dan gisteravond helaas, maar toch naar me zin gehad 🙂
  Dik twee uur erin gelegen nog, hoop op morgenochtend vroeg nog wat golven!

 21. Helaas helaas wekker voor niets gezet…. Zit er deze morgen niet in. Duik mijn mandje maar weer in

 22. Mmm, toch lijkt het alsof de swell zich nog wel gaat ontwikkelen vandaag, ik hou de webcam toch maar in de gaten vandaag op mijn werk en als het wat lijkt ga ik mooi een paar uur eerder weg 😉

 23. IS er gisteren avond iemand in Domburg gaan surfen ? Ik heb lang getwijfeld om toch nog op te rijden na mijn werk maar op de cam zag het er niet geweldig uit…

  Is er toch iemand geweest en hoe was het ?

  Zou het vandaag wat zijn in de avond ?

 24. De kaboutergolfjes op de Noord waren iig stukken beter dan die van gisteravond (met 100man in het water). Prima ochtendsessie!

 25. Hopelijk zijn er vanmiddag nog wat rimpels te surfen.
  Al ben ik bang van niet als de wind naar zw draait.

 26. Bugger, op de cam zie ik nu in het midden een aardige consistente golf binnenkomen, ik zit op werk, grrr, Eind middag hopelijk ook nog iets!

 27. Was klein maar fijn vanochtend op de Noord…en vooral rustig. Lekker wakker worden en maar wat later op het werk gekomen.

 28. @ Neptunes: Hoe komt het dat bij K13 de 30-110 mhz bijna niks aangeeft terwijl er nu een mini-swell binnenrolt?

 29. Gisteravond vanaf negen tot het echt te donker was was het nog erg lekker op de noord, erg clean en soms een leuk heuphoog setje voor een best lang ritje. Wat heb ik heerlijk geslapen daarna!

 30. Gisteren zeker op de Noord!! Eerste deel van de avond ver van het surferstrand een rustig plekje opgezocht en daarna van negen tot donker in het “drukke” gedeelte met een bescheiden line up lekkere golven gescoord.

  Ga de komende tijd maar gewoon naar het strand toe zonder al te veel te vertrouwen op de vele speculaties..

  Tenzij er weer een Meteotraining komt!

  Al wat nieuws hierover Neptunus?

 31. hello,

  Ik ga binnekort richting france en wil misschien een boardje laten shapen bij de shaper Richard Henty….
  Heeft iemand zelf of vrienden enige ervaring met boardjes van deze shaper?

  Let me know…

  Salut

 32. geluk gehad vanmiddag.

  d’r kwamen wat knie- heuphoge setjes door in Wijk tussen 13.00 en 14.30, net Frankrijk op een mooie zomerdag met kleine golfjes 🙂

 33. Heey , wat is r met de posts gebeurd erder kregen we toch te horen hoe de wind en golven zouden zijn naar verwachting voor de aankomende dag!!!
  Tegenwoordig zie ik zelfs alleen maar de post van de vorige dag???? dat is twee dagen verschil en voor mij is dan een groot deel van de waarde van deze website met de golven verloren gegaan!!

  Erg jammer

 34. headhigh was het alleen als je met je kop onder water lag tjonge tjonge ik weet niet waar iedereen die golven vandaan haalt maar in schev was er niks hoger dan een ijslolly vandaag…

 35. wat was het weer lekker vandaag, Hossegor is er niet bij. Kan iemand Mick Fanning even bellen?

 36. Ja paupers….dat zijn de meeste die hier aan het posten zijn! Durf te wedden dat 95% hier nog geen fatsoenlijke bocht maakt, maar toch de grootste kwats schrijft over hoe vet en lekker de golven wel niet zijn. De een zegt head high en de ander kan geen golf vinden. Dr surfwell heeft groot gelijk! Hans….. ga surfen ofzo.

 37. ”maar toch de grootste kwats schrijft over hoe vet en lekker de golven wel niet zijn. ”

  Volgens mij is het rijden van een golf een persoonlijke intense beleving. En wat maakt het uit wat iemand er mee kan, zolang ze er maar plezier van hebben en zich aan de regels houden.

  Na ja, dat is mijn mening in ieder geval.

 38. Mezz, dat is altijd het enige slappe wat iedereen zou zeggen. Als je maar plezier hebt, haha.
  Waarom houd niemand het dan voor zich zelf hoe lekker ze wel niet op enkel hoge golven heb gesurfd?! Of headhigh die er niet zijn…..;) Gaat er bij het verhaal van paupers niet om wat iemand kan denk ik, maar de grootspraak over wat er niet is. Denk dat we elkaar meer helpen als we een beetje realistisch schrijven over wat er daadwerkelijk gesurfd wordt.

  x