Nuttige surfweer info:

Donderdag 11 juni

55 reacties

 1. hi neptunus. wat dat eerste laag betreft; denk je dat de wadden van zaterdag op zondag daarvan genoeg oppikken (m.n. de eiland met noordelijke swell exposure)? ik vind de kaarten hoopgevend, al vraag ik me af of het laag niets iets teveel tegen denemarken aanschurkt (te oostelijk) en of de fetch op de westelijke flank ervan voldoende gaat zijn om nederland wat moois te geven. thanks bud.

 2. Mooi dat zondagochtend die swell binnen komt rollen, kan ik voor het werk nog even helemaal los gaan!

 3. Is er voor zeeland (Renesse) op zondag ochtend het een en ander te verwachten, heb wat moeite met het voorspellen van de surf op dit gebied iemand tips wanneer het mooi kan lopen?

 4. Bootje huren en naar een van die zandbanken knallen!
  Er staat weinig wind, dus het is een optie. Anders geef ik je weinig hoop voor de spots daar. Beter naar zuid-holland rijden. En Domburg zal ook wel iets surfbaars krijgen, maar kleiner.

 5. word de slufter/maasvlakte iets op zondag ochtend? of zijn ze al bezig daar en kan je er niet meer bij?

  groeten,

 6. Ben er zelf al een tijdje niet meer geweest, maar hier en daar wat reacties gezien dat het dicht is.

 7. Aandacht voor volgende (was maandag avond ook bij 2 vandaag). Vis in oceanen neemt steeds verder af wat een erg onderschat probleem is, met name door illegale visvangst. aangezien wij genieten van deze mooie sport en zeker alles respecteren wat in de oceaan leeft, kunnen wij ons steentje bijdragen door alleen vis te eten die vermeld staat op de viswijzer. Download hem via http://www.goedevis.nl en de natuur zal je dankbaar zijn.

 8. Hallo Nelis, de maasvlakte loopt met noordelijke swell richtingen (helaas) niet lekker meer, aangezien de buitenste rand van Maasvlakte 2 al als eilanden boven water uitkomen. Bij ZW windfetch zal het vanaf de bocht tot …? trap nog wel goed lopen denk ik. (trappen zijn weggehaald). Maar niet getreurd…over een aantal jaar krijgen we er waarschijnlijk een superspot voor terug. Tot die tijd zijn er genoeg alternatieven. 😉

  Cheers Bru!

 9. Nog plannen om bij windstil weer met longboards naar die eilandjes te peddelen? Of heeft er iemand in de buurt een motorbootje? Ik zou graag gaan en als er foto’s zouden worden gemaakt zou dit een vet artikel opleveren voor Six Surf Magazine.

 10. Bedoel je nu de Razende Bol of een ander offshore zandbank. Zijn dat de enige spots die, gezien de locatie van het eerste laag, de swell gaan oppikken?

 11. @neptunes.

  Bedoel je eilandjes bij de maasvlakte?
  Als je die bedoelt geef ik je weinig kans en wordt je er binnen 10 min uitgevist, want er varen bootjes omheen om alles in de gaten te houden.
  Ben er gister geweest met een boot om 8.00 uur sochtends en er was wel een golfje, maar nog niet echt wat bijzonders.
  cheers

 12. Gefeliciteerd Neptunus,

  Moge je veel en goede swell voor je verjaardag ontvangen ;).

  Cheers

 13. joo neppie leg is uit wat denk je van morgen omgeving scheveningen??? hoelaat denk je dat je de beste golve kan scoren?

 14. Jeppie de peppie, leve Neppie!
  GVD Neppie, alweer 49 still going strong!
  OLD GUYS RULE! SINCE THE BEGINNING!
  THE OLDER I GET THE BETTER I WAS.
  LANG LEVE TOBIAS!!
  Respect, …..
  Noem een eiland en we peddelen er naar toe!!!
  PARABENS BOA NOITE E SONHOS COR DE ROSAS.
  VIVA AS ONDAS!!

 15. misschien is masteflow wel een strenge orthodoxe vogelaar. En gaat hij liever op zoek naar de achteruit vliegende ekster

 16. Nog vele, vele golven tobias! En nu we het toch over golven hebben: ik zit komende week op texel, zondagochtend al goede hoop in buurt van paal 17 maar iemand verder nog locatie die het best zal lopen, dagen/uren ditdat? ahoy!

 17. Tobtunus,

  Van harte gefeliciteerd!!!!
  Hopelijk krijg je voor je verjaardag een mooi pakketje swell en mag je het uitpakken wanneer het jou uitkomt 😀

  Groeten!

 18. gefeliciteerd, imho weerman van het jaar (of meteo morris). 🙂

  maar echt 49? Respect voor die foto laatst dan… (hij stond niet mis voor een twintiger)

 19. een mooi pakketje swell toegewenst, wat je vervolgens helemaal mag kapot rippen/scheuren!

  gefeliciflapstaart!

 20. Van hart ouwe.. Let the old guys rule…
  Nog een feestje?? of bewaar je dat voor volgend jaar..?

 21. [img]http://chuijbregts.files.wordpress.com/2009/02/taart.jpg[/img]

  nog gefeliciteerd man..

 22. Kijk eens naar de kaarten voor volgende week. Laten we hopen dat deze nu eens blijven zoals ze zijn!!

 23. Bedankt allemaal! Gisteravond feest gehad en nu aan het bijkomen. Helaas helaas voor het weekend. Vanavond beste moment van de komende dagen.
  En ja, na het weekend. Maar ik durf daar eigenlijk niets meer over te zeggen. Een lagedrukgebied dat vanaf Noorwegen naar het westen opschuift. Dat gebeurt eigenlijk nooit (gaat tegen de jet-stream in). En lows die de jet niet volgen, worden altijd minder sterk weten we.

 24. Die 49 zal wel een ‘insiders joke’ zijn… maar alsnog… Gefeliciteerd man!

 25. @Neptunus
  Tis wel een dik lagedruk, welke ook wel even blijft liggen. Diept flink uit, dus laten we maar (weer) hopen. Begrijp best als je er niets over wilt voorspellen!! Hehehe