Nuttige surfweer info:

Dinsdag 9 juni

24 reacties

 1. K snap er geen hol van wat ze daar zeggen, leer je dat allemaal op die meteo les? Wat is nou de conclusie van die berichtgeving van de hirlam

 2. Morge neptunes,
  die meteo van 4 juli zit ik aan de bier en worst bij onze oosterburen.
  Al enig idee waar en wanneer de volgende is.
  Wat koste dat ook alweer?
  Alvast bedankt voor de info

 3. De tekst is als volgt:

  Qua drukevolutie is HiRLAM in ons aandachtsgebied op synoptische consistent met de voorgaande run. De nieuwe run is wel zo’n 3 uur trager dan de oude met de noordwaartse verplaatsing van het laagje. HiRLAM wijkt wel af van ECMWF en UKRM voor wat betreft de kerndruk (HiRLAM dieper) en de wind (hoger).

  Woensdag is HiRLAM zo’n 6 uur trager dan de andere modellen met het wegtrekken van het lagedrukgebied. We volgen toch wel HiRLAM omdat dit model de waargenomen luchtdruk en druktendensen bij het laagje beter beschrijft dan ECMWF en UKRM. HiRLAM en ECMWF geven om de uitdiepende kern een 6 (UKRM komt niet hoger dan een 5).

  Oftewel:
  Alle weermodellen waaronder die van GFS (magicseaweed, windguru), onderschatten het laagje in de Noordzee. Terwijl die er toch duidelijk is. Zie http://www.buienradar.nl hoe mooi ingedraaid op dit moment.

  Grote kans dus op surf woensdag in de loop van de ochtend. Ik hou het in ieder geval scherp in de gaten.

  En ja, tijdens de meteotraining behandelen we veel weerkaarten en oefenen we daar ook mee. Zie http://www.surfweer.nl/about/

 4. mooie analyses!

  kijk eens wat er gisteren bij Stavanger (Noorwegen) tegen de kust op kwam zetten

  [img]http://surf-report.com/media/surfari/2009/juin/norvege/IMG_8447.jpg[/img]

 5. Aardig wat wind! Actuelewaterdata.nl zegt dat er 164 cm hoge golven staan bij de IJmond, maar op de webcam van wijk aan zee is niet veel te zijn. Zal het ergens bij castricum wel aankomen?

 6. Die harde wind is heel lokaal. Zie kaartje hieronder.
  Je ziet de golfhoogte wel oplopen, maar de periode niet. Of het wel aankomt op de naar zuid gerichte spots, check webcam bloemendaal: http://www.hetsurfhuis.nl/surfweer.html

  Nu nog niet veel soeps, maar wellicht later. Dat het zo hard waait is wel weer positief voor morgen. Dan diept het laag toch verder uit. Verwacht was 4 bft voor noord-holland en nu waait het 7!
  Hoe ver kunnen ze er naast zitten..

  [img]http://farm4.static.flickr.com/3648/3610670816_20a66925f5_o.png[/img]

 7. 30% korting zou leuk zijn,
  maar ben daarnaast toch ook wel
  benieuwd hoeveel surfers t nou waren
  op beide foto’s…..

  Hopelijk morgenochtend t water in!!!

 8. he geezer top plaatje.en zelf al eens gesurft in noorwegen???die gasten daar moeten echt wel regelmatig mooie surf binnen krijgen

 9. zo 129 surfers op zo n klein stukje zee en de vibe daar in het water is nog steeds goed, Wie zegt dat nederland steeds meer aso wordt moet eens daar op de noord kijken. Al ben ik blij dat Noordwijk en Katwijk een stuk rustiger is en ik als leidse surfer een beetje keizen kan wanneer en waar ik ga.

 10. ben ff wezen kijken op wijk, of het nog de moeite was, aber nein. zat wel potentie in, early bird discount!

 11. Net terug!

  schouderhoog mini barreltje gepakt met de retro op de 3de bank. 4de zag er heel oke uit maar was een btj ver weg en ik was alleen in het donker..