Nuttige surfweer info:

Dinsdag 7 juli

54 reacties

 1. wind is ZZW, dus het is gewoon best clean, wat minder hoog als gister zo te zien maar op de cam ziet het er niet slecht uit, i’am off to the beach!

 2. Zoals gezegd, was heerlijk de late avondsessie in Wijk! Zonnetje erbij en cleane lijntjes..
  @Neptunes thanks, door jou ben ik toch nog even naar Wijk gereden gister en heeft me een leuke sessie opgeleverd!

  Op naar morgen! Hang Loose

 3. wijk was idd goed. steile wanden!
  alleen erg link dat er tot 2 keer toen een windsurfer vol door de golfsurfzone klieft. er werd iemand bijna geraakt.
  is dat niet strafbaar?

 4. Gisteren op Noord ook beetje vreemd. Er waren veel windsurfers waarvan er een paar op een paar meter van de surfers hun spongen uitvoerden, ziet er leuk uit maar als ze van achter de golf komen is het behoorlijk gevaarlijk…

 5. Ik weet niet, denk het niet totdat hij diegene je daadwerkelijk raakt..
  Ieder zijn sport en heb geen problemen mee dat er ook kite- en windsurfers zijn, alleen laat die gasten gewoon een beetje uitkijken.. Ze knallen soms met MACH1 langs die golflijnen, waar wij als surfers dus net naast liggen..
  Gister doet 1 windsurfer zo’n backflip, of hoe die gasten dat ook noemen op hun windsurfboard (waarschijnlijk omdat hij even wilde laten zien dat ie het kon, nou NOT!) en met de landing knalt ie vlak naast een maat van me neer die rustig lag te dobberen, mafkezen!

 6. Gister was echt super @Ter Heijde!!!Tussen wakeboarders in echt super lijntjes, niet helemaal clean maar wel stoked!!!!

 7. Guys,
  Ik ben niet zo’n ervaren surfer, daarom vraag ik ff advies van de pro’s.. Is het 1 dezer dagen enigzins gevaarlijk om het water in te gaan? Ik surf alleen in katwijk vanwege het ontbreken van vervoer.

  Thanks alvast,
  John.

 8. kwa stroming e.d zal het niet gevaarlijk worden. vrijdag alleen wel flinke golven, het is maar wat je gevaarlijk noemt, ik ga iig flink los daar 🙂 vanaf morge

 9. @ Thijs / Gero’mo: laatst op Schev Noord ook een en een kiter en een windsmurfer tot 6 keer toe verrot moeten schelden – waren beide in het surfgebied (links vd breker) en zonder uitkijken die domme sprongen aan het maken, super gevaarlijk. Misschien moeten we proberen hiervoor wat aandacht te krijgen, of anders duidelijk maken, want op deze manier gaat het zeker nog eens mis en dan komt de gemeente weer alles verbieden…

 10. ik ben het met je eens d(r)opingking. :]
  heb het al eens op surfholland gepost maar wellicht dat iemand er ook melding van kan maken op een kite- en windsurfforum.

  al met al houden de meeste jongens zich aan de regels en blijft het bij incidenten. maar je hebt maar 1 fin in je nek nodig dus er mag best wat van gezegd worden.

  scheveningen: http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/kitespots/33/scheveningen/

  wijk aan zee: http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/kitespots/25/wijk-aan-zee-pier/

  ontopic; hou actuele windsites in de gaten tussen vr za zo
  dikke surf!

 11. Niet gaan zeuren over kitesurfers & windsurfers. Als het moment zich voordoet dat hij je bijna raakt, scheld ‘m verrot en timmer er desnoods op los. Anders pak je m aan de kant. Klaar.

  De eerste klap is een daalder waard…

 12. Als die gasten bezig zijn heb ik geeneens tijd om te schelden, laat staan om te slaan. Gasten razen telkens als gekken langs je heen, dus de tijd die ik met ze ‘doorbreng’ spendeer ik wijselijk door mijzelf in veiligheid te stellen zeg maar..

 13. en vanochtend was ook weer erg lekker… 😀

  omdat het om de 5 min regende geen foto’s, en toen de zon begon te schijnen was iedereen er uit en liep het niet lekker meer…

 14. Wijk is zo te zien ook eindelijk weer enigszins surfbaar ! Hopen dat dat zo blijft tot vanavond. Work work… ;(

 15. het zal mij benieuwen hoe die swell gaat lopen in wijk, met die mega barchanen die het mooie weer heeft gevormd de laatste paar weken…

 16. @ T….hoe laat was je dan??ik lag met 2 maten tegen de dam en was zeer goed te doen..

 17. Gisteren liepen zeker mooie lijnen.
  Hopelijk valt het vandaag rond 19:00 uur nog steeds te longboarden met afgaand tij in Z-H.

  Hatchet fin erin en gaan.
  G’s up, No’z down !!!

 18. Aangezien ik nu eindelijk een eigen boardje heb, wil ik die ff uitproberen.

  Is het vanavond nog enigzins te doen of niet (waarschijnlijk katwijk aan zee)?

  Ivm het niet kunnen morgen en overmorgen trouwens.

  Dus is het de moeite waard, of kan ik beter blijven zitten voor m’n herkansingen?

 19. Gisteren met opkomend tij toch nog even lekker gespeeld op het longboardje.
  Vandaag weinig hoop op beter, maar vanaf morgen zijn we weer helemaal los.

  Kansen genoeg deze week. Het geduld wordt uiteindelijk beloond.

  Have all!!!

 20. Nou dan duim ik mijn vingers blauw hier! Zo’n avond als gister teken ik voor en daar sta ik om half 6 weer graag voor in de file! 😛

  @ drop-in king. Je hebt 100% gelijk, de gemeente wil al geen kloot voor surfers doen. Als er dan ongelukken gebeuren, komt er weer een ambtenaar (die waarschijnlijk zelf niet aan surfen doet) en gaat weer van alles verbieden, zodat hij kan patsen in de raad dat hij het weer eens veiliger heeft gemaakt in Nederland. Laat die gasten eerst eens preventief te werk gaan. pffff! Maargoed…

  Surf’s up this week! /wave

 21. deurloo

  die boei is al de hele dag ongeveer hetzelfde als vanochtend, nu zelfs wat beter.. wind trekt aan en blijft WZW.. komt goed 🙂

 22. waarom pakt iedereen elkaars golven? is dat niet gewoon vreselijk irritant?

 23. het viel zwaar tegen, golfhoogte was ineens mega snel gedropt zo te zien.. agjah vanochtend al 4 uur goede surf gehad dus dat maakt het goed. Op naar morgen dan maar

 24. Wijk was lekker net !
  Toen ik met mijn board onder mijn arm aan kwam lopen was ik bijna gelijk weer naar huis gegaan, maar omdat ik er toch was, toch maar erin gegaan.

  Uiteindelijk toch leuke lijntjes en relaxedte mensen in het water. Dat alles gecombineerd met een goed avondzonnetje.. Mijn dag is weer goed.

 25. @Nick (ter heijde)

  ja dat dus. snaken. vet irritant. ik weet niet wat dat was vandaag, maar iedereen had de snake-koorts te pakken..

  afgezien van dat toch een paar fijne golfjes gepakt 😀

 26. @ Nick

  Ik surf zelf ook dag in en uit op ter heijde, is nou eenmaal een lekkere laagwater spot. Zo druk is het daar nou ook weer niet.

  En wat is er tegenwoordig mis met een beetje battle.
  Iedereen heeft het tegenwoordig over crowded.

  Battle nou eens voor die golven, ergens anders in de wereld zou je dat ook moeten… 😉

 27. Vanavond prima gesupped op Scheveningen. Was echt lekker en redelijk clean omdat de wind was gaan liggen. Zon onder zien gaan. Helemaal goed.

 28. @Erik (Ter Heijde)

  Door dat battle-gedrag wordt de sfeer gewoon veel minder relaxed in het water, gast.
  Van die zenuwpezende jonge gastjes die koste wat kost elkaar de golven afsnaken snappen helemaal niks van het sociale spelletje… Heeft ook met een stukjen respect en relaxedheid te maken.
  Ga jij maar eens sessie lopen battlen op Raglan, Mundaka of Coxos… grote kans dat je met een paar tanden minder het water uit komt.

 29. @ Nick / Erik: wetenschappelijk bewezen is dat “snake-koorts”, of ook wel “Drop-in fever” wordt veroorzaakt door een langdurig gebrek aan goede golven. Het gedeelte in de hersenen dat normalerwijze de functie “respect voor eenanders Bic” reguleert wordt door een gebrek aan adrenaline tijdelijk uitgeschakeld. Drop-in Fever kan worden voorkomen door regelmatig naar het kuuroord Hossegor af te reizen. Andere remedies zijn er niet.

 30. iemand wijkie al gecheckt vandaag? rommelbak of loopt het een beetje die alohacam is wederom down….

 31. Behalve reisjes naar prachtige kuuroorden (wat altijd is) kun je ook je ‘watertime’ verhogen op een andere manier. Ik heb gisteren 3,5 uur nonstop golven gereden zonder drukte en hitsig gestres.. op scheveningen.
  Zelfs afgelopen week fun gehad en golven gereden, noserides geoefend etc.

  Op mijn Sup. Tegenwoordig niet alleen lange 12fters maar ook als korte performance 8’11” SUPs. Ik heb fun dagen terwijl er niemand op het water te zien is. Op drukke dagen ga je gewoon wat opzij en zgn mindere golven zijn perfect en de rides zijn nog steeds vele malen langer dan die van de collega’s op de zgn hotspots.

  Anyway, als je maar fun hebt. Check de cams. Must go now.

 32. @ PrinzV.
  Inderdaad zwaar irritant! Zou het ook graag willen weten.. en word het vanavond nog wat?

 33. Op wijk is er een leuke officiële scheiding van gebieden dit jaar. Helaas zijn de golven langs de pier minder dan vorige jaren en schuift iedereen op.

  Het resultaat is uitwaaierende lijn van surfers over de hele kust. Is dit een probleem? Welnee, vorige jaren hadden we ook geen gemeentelijke verordening en konden we toch ook samen het water in.

  Elkaar even aankijken, duimpje omhoog (= ik heb je gezien en houd rekening met je) en genieten!

  En laat een ieder genieten van een golf, surfer, windsurfer of kiter. Gunnen voelt goed…

 34. @ Een kitesmurfer: ja mooi theorietje, maar praktijk is anders – ik voel me veiliger op de taxi standplaats op het leidseplein dan in de golven vlak naast de eerste breker op de Noord met al vliegeraars die niet kijken…ik gun iedereen en z’n moeder een golf, maar een beetje meer bewustzijn voor anderen zou niet gek wezen….spreidt het woord en zegt het voort!

 35. Beste kiter, wat betreft minder surf vlak bij de pier heb je misschien gelijk, en er komen steeds meer golfsurfers.
  MAAR JULLIE KUNNEN DE FUCKING HELE KUSTLIJN GEBRUIKEN DUS LAAT ONS MET RUST!!!

 36. gister was lkkr inkomertje voor vandaag?
  is de noord te doen of is’t verwaaid?

 37. Ik zeg t al jaren voort en dat blijf ik doen ook.

  Maar t moet wel van 2 kanten komen, vooral ’s zomers. Gewoon even gedag zeggen als je het strand oploopt schijnt voor veel mensen al erg moeilijk te zijn.

  In de winter is dat zelden een probleem, dan zijn we samen stoere “wij trotseren de elementen” mannen (en vrouwen), maar ’s zomers schijnt die band dan toch anders te liggen.

  Komende dagen wordt weer een feest, geniet!

 38. Logisch, s’zomers kunnen surfers onderling zich al aan elkaar ergeren, door beginnersfouten e.d.

  vandaag word bigg!

 39. ik zie geen hond in het water op Noord alleen een paar geile kite surfers en een surf-klasje…das ziewiezo verdacht

 40. Slappe golven, ze komen nu nog de zee op. Maar als het later deze week wat meer NW is en de golven hoger, dan blijven de kiters in het skimboard gedeelte en is er geen probleem meer!

 41. @ een kitesurfer & .!
  Ja ben het met jullie beiden eens. Ik denk dat de meeste surfers, kitesurfers en windsurfers met de juiste instelling het water ingaan en ook van elkaars tricks kunnen genieten (laat ik het zo zeggen dat ik het af en toe ook vet vind om een bigair te zien). Op de heenweg straalt de vriendelijkheid van iedereen af.
  Maar als het dan 1 keer rakelings langs elkaar scheurt breekt de oorlog uit.. Dan is het gespreksonderwerp na een sessie niet meer hoe vet het was, maar hoe vaak je een near death ervaring hebt gehad. Ik blijf ook bij de instelling om gewoon relaxed te doen en elkaar iets te gunnen (ook beginners). Een foutje is menselijk en rekening met elkaar houden is attitude en verstand!
  Ik ga ervoor zorgen dat ik in ieder geval naar huis rij vanavond met als onderwerp hoe dik de sessie weer was!

  Surf’s up! Hang Loose..

 42. @ Nep

  Dus ik begrijp dat vanavond weleens een flater kan gaan worden wegens te slappe golf? 🙁

 43. Er is niks mis met een goede battle en een beetje rivalie!
  Ik heb het niet over vechten voor een golf, maar net dat beetje meer inzicht zodat je kan voorspellen waar de piek terecht komt.

  Tuurlijk moet je elkaar golven gunnen, denk maar aan de shortboarders en longboarders op een lage dag.

  Maar wat is er nou mooier dan met je shortboardje net iets beter bij de piek te liggen en het voor elkaar te krijgen toch die golf te pakken ipv die 10 footer die naast je ligt.

  Dit is maar een voorbeeld, maar gezonde rivalie is niks mis mee!

 44. @ kitesmurfer: goed stukje, nou hup een boardshort over je surfpak aantrekken en het water op 😉 😉

 45. Thanks, ben een oud-windsurfer dus een boardshort over m’n pak begin ik niet aan.

  Verder wacht ik ook gewoon tot hoog water 😉

 46. kitesurfer; goed punt. we schuiven af en toe wat op. maar zodra ik ten noorden van de scheidslijn komt dus ten noorden van de paal dan neem ik het voor lief dat we door elkaar liggen.

  het probleem zit hem meer in diegene die het nodig vindt om vol door de golfsurfzone heen te racen terwijl het daar erg druk is met golfsurfers. als er wat deining staat zijn wel lastig te zien..

  daarnaast vind ik een kiter minder link om me heen dan een windsurfer.

  en over dat groeten heb je inderdaad gelijk.
  grtz

 47. webcam wijk doet het weer, maar instelling is niet helemaal lekker. Tis niet flat.