Nuttige surfweer info:

De Storm van Donderdag 5 December 2013

36 reacties

 1. In het centrum van de Noordzee vandaag om 12:00 Orkaan windsnelheden. De kleur paars is windkracht 12, de kleur blauw meer dan windkracht 12.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12051638.jpg[/img]

 2. Voor ons is het oppassen geblazen tijdens het koufront tweede helft van de middag. Om 16uur ligt deze klaar boven Amsterdam.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12053313.jpg[/img]

 3. brrrr..met weemoed denk ik terug naar afgelopen maandag, blauwe lucht en lekker zonnetje….

 4. Big wave surfen in Nederland.

  “Eén schip, de Borkumrif, heeft golven van 11,80 meter gemeten ten noord-noordoosten van Schiermonnikoog. Verschillende schepen op de Noordzee melden een windkracht van 11 à 12. (anp)”

 5. Pfff. ’t Is dat ik geblesserd ben aan mijn knie maar anders… Er ligt niemand in het water volgens de Scheef cam! Stelletje watjes.

  😉

 6. Vanochtend voor de storm:
  [img]http://i173.photobucket.com/albums/w54/danny-bb/G0020046.jpg[/img]

  Zojuist met de storm:
  [img]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1476202_640380589348234_1641708433_n.jpg[/img]

 7. toch altijd hetzelfde in belgie

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20131205_050

  Twee surfers hebben het ondanks het zware stormweer gewaagd om in Blankenberge in zee te gaan om bij windkracht 8 tot 9 beaufort op de golven te surfen. Het duo werd al snel door de politie uit zee gehaald en kreeg er een fikse bolwassing bovenop.

 8. Wat een bizar beleid om surfers uit de zee te halen die niet in de problemen zijn! Bft 10 is pas zware storm, niet bft 8! De golven in Bredene zijn op dat filmpje niet eens super massive. Als het je lukt om uit te peddelen op zo’n dag, waarom zou je er dan niet in liggen? Hoezo heeft de politie macht om dat voor je te bepalen?

 9. Komende nacht verwacht men 3,7 meter boven NAP bij Vlissingen , terwijl de wind wel mee valt.

  Ik kwam deze unieke beelden nog tegen van 31 januari 1953, van de dag voor de rampnacht . Waterstand is dan slechts 3,15 meter boven NAP, maar de golven zijn al zeer extreem hoog. In de nacht die volgde kwam het water tot een hoogte van 4,65 m boven NAP, met nog hogere golven. http://www.youtube.com/watch?v=bMhM449AarI&list=FL5P2RD8ILWt3kmotEKBb9nA&index=2

  Hopelijk zit er morgen genoeg Noord in de windrichting voor goede surf @ zuid strand Walcheren, aan de swell zal het niet liggen.

 10. Ben er zelf 2 keer uitgehaald in 2 maanden tijd.

  In Belgie hebben wij hier ‘GAS’ boetes. Dat geeft macht aan de gemeente om eigenlijk eender wat te beboeten.

  Het probleem is vooral dat belgie geen zeevaart verleden heeft. Een maand geleden had ik een gesprek met zo een GAS boete agent die aan het flippen was dat al die surfers hun leven riskeerden. Het was toen heuphoog.

 11. @technomibil. Een systeem wat de nazi in de ambtenaar naar boven haalt (toch al redelijk aan de oppervlakte bij hen) en het heet ook nog „GAS”…oeps..

 12. Belgenmop zeker. Hoe haalt oom agent je dan uit het water? Met zijn dienst-surfboard? Of met een werphengel? en dan krijg je vast nog een extra boete omdat je geen ID bij je hebt! En wat gebeurt er wel niet als je je niet aan de surf-verkeersregels houdt? Of surfen onder invloed ? Amai!!! En wat dacht je van surfen zonder zwemdiploma.

 13. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13 meterrr golven.PNG[/img]

  Er wordt toch wel even historie geschreven

 14. Op welke spot lag je toen? Ik vermijd liever gas en andere boetes. In oostende worden golfsurfers bij interpretatie van de lokale regelgeving (ben ff naam kwijt en kan dus ook verschillen per gemeente) gezien als zwemmers… En zwemmen is verboden in de winter. Maar waag het niet in de zomer in een zwemmerszone te liggen want dan flippen de redders.
  Ik vermijd zelf zo veel mogelijk spots die niet wat afgelegen liggen.

 15. @tempel
  ik ben daar geweest -lang geleden-lekker golven soms-op en muur ergens zag ik epic fotos van hoog offshore barrels naast die haven..