Wind update Donderdag 7 februari 2019

Donderdag de hele dag waarschuwingen ZW ruimend WZW in N-H 40-48kn midden op de dag. Dan wel meest droog, tegen 15 of 16u trekt nog een trog over met felle buitjes in N-H. Daarna geeft ook het tij meer stroming, maar wel gunstig is dat wind weer krimpt naar ZW. In Z-H minder last v/d trog dus mooi sideshore 15-18u met al iets minder hard 28-36kn. Eerder op de dag daar ook 34-42kn ZW, tikkie WZW. Dan wel nog gunstig tij. Na 16u betere richting, maar met stroming. Geeft wel supermooi voor DW-ers en op Zmotor, Sluter, Oostvoorne etc. In Zeeland & BE uiteraard ook top met deze richting. Beste moment 10-13u. Daarna evt Neeltje & Bdam ivm stroming. Na hoogste punt kan het ook wel weer, maar is dan al 16:15u. Voor BE dan het meest gunstig, Domburg zal lastig zijn.
Verder in N-H vooral erg onshore, plus de trog met kans op felle windstoten tot 50k na 15u. Evt 9-11u gaan met meer ZZW-ZW richting en nog niet al te hard (maar wel meer neerslag). Op zich natuurlijk nog niet compleet onshore. Vooral Nwijk,Zvoork, Wijk en Petten kunnen nog side-on dikke bakken geven, vooral 12-15u met gunstig tij en 40kn wind!

Vrijdag ZZW-er. Pal aflandig in BE en ook Zeeland aflandig. Neeltje kan wel net en verder richting Ouddorp/Mvlakte ook weer kansen met laagwater tot 13:30u. Daarna komt stroming al opzetten. Downwind hoek-schev is net te aflandig, maar schev naar Nwijk wel heel mooi. En anders op Zmotor of Monster. Op zee nog tot 14u wel ok, Schev tot 15u en Nwijk/Zvoort tot 16u. Hele mooie side condities in heel N-H met ZZW. Alleen van 16-18u niet echt lekker met de stroming (wel DW-ers). Beste tegenstroom is van 11:30-14u en dan ook meest droog midden in de warme sector.

Zaterdag weer puur ZW, achter de trog id vroege ocht al minder heftig en minder regen. Wel gewoon waarschuwing 33-45kn. Gunstig is de sideshore in BE, Zeeland en Z-H en eigenlijk ook in N-H genoeg side met 230 (ZW). Blijft meest droog, meest regen op land met daar ook gewoon 30-40kn ZW dieper landinwaarts.

Zondag erg regenachtig en eerst zuid aflandig 20kn. Daarna nog wel kansen (zelfs kans op storm), maar allemaal minder gunstig dan dagen daarvoor. Maandag weer gewoon NW met opklaringen en soms buien 24-33kn. Wel veel stroming naar het zuiden en iets te aanlandig voor DW-ers.

———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-


Lees verder

Wind op woensdag 6 februari 2019

Woensdag nog geen wind. Er hangt een knik in het polaire front boven zee waardoor alle wind naar het zuiden krimpt en het de hele dag (mot)regent. Natuurlijk, foilen kan wel bij ZZW 15kn op IJmuiden, Mvlakte, Rockanje & Hargen. En de eerste paar uur v/d ocht is het nog lichtweer 19kn vaarbaar in de kop van N-H tot 10u. Daarna neemt de wind langzaam af en blijft rond 14kn de hele dag. Lees meer…


Lees verder

Windverwachting dinsdag 22 januari 2019

Wind blijft te zuidelijk voor een ordinaire ZZW sessie. Is ook vrij fris met -1 en sneeuw van 9-14u. Wellicht een idee om te ijszeilen/snowkiten. Beste voor 12u in midden NL, want dan sneeuwt het nog niet en waait het vrij hard met 20-25kn zuid.
Randmeren is een optie (Elburg, Noordeinde etc) – geen exacte locaties nog. Beetje zoeken dus. Ondergelopen weilanden in Friesland, bv Blaugerzen, Ryptskerkpolder etc. Locals weten wel waar te zoeken. Pas op met schaatsers, hoewel die ws snel van het ijs geblazen worden. Lees meer…


2 surf-reports vandaag

Wind-update dinsdag 15 januari

Prima WZW wind de hele dag, vooral tussen 11:30-15u want laatste uurtje iets minder wind en stroming v/h tij. I/d vroege ocht nog meer W ivp ZW of WZW. BE iets minder wind, 19-22kn maar wel goed sideshore. Zeeland ook mooi, 20-23kn maar richting Z-H net iets meer 21-25kn op bv Ouddorp, HvH, Slufter, Oostvoorne 13-16u. Lees meer…


Lees verder