Surfweer zondag 14 juli 2019

Yes, de swell is binnen! Nu is het een kwestie van wachten op hoogwater zodat de stroming stil komt te staan en de volledig swell over de banken rolt. En eigenlijk ook tot de wind er volledig uit gaat, maar dat is pas meer maandag en dinsdag het geval. Maandag krijgt de swellhoogte nog een boost met 4 meter hoge golven bij Denemarken. De richting wordt dan wel iets meer NW dan pal noord, waardoor vooral de wadden en het noordwesten van Nederland op dinsdag die hoogte gaan meepakken. Het zuiden (lees België en Zeeland) krijgen dan wat minder hoogte te zien dan op maandag. Op woensdag blijft er nog wel iets van swell doorkomen, maar is het overal wel echt heel klein. Wel heel clean met de afwezigheid van wind. Vanaf donderdag zijn de golven even wat minder. In het weekend zou de lokale wind uit het zuidwesten wel weer voor iets surfbaars gaan zorgen, maar dat is nog onzeker.

Zondag 14 juli
De significante golfhoogte op de boei-metingen bedraagt nu ongeveer 1.60m met een gemiddelde golfperiode van 4 seconden. De swell is dus nog vers uit de oven en mag nog wat uitdeinen voor er lekker gesurft kan worden. Dankzij het tij gebeurt dit al snel in het zuiden met hoogwater om 12:00 uur. Enige nadeel is dat daar het laagwater ook weer snel komt, dus zul je er op tijd bij moeten zijn. Daarnaast pakt het zuiden vandaag meer onshore wind op dan het noorden en midden. Het waait in België windkracht 5 uit het noorden en mogelijk zit er nog een toename naar 6 bft vanavond. Op de modeluitvoer is dat kleine gebiedje met 6bft nu berekend boven Engeland. Maar gezien de isobaren afstand zou je dat voor hetzelfde geld voor de vlaamse kust verwachten. In Holland valt er van de wind een stuk minder hinder te verwachten. Ook omdat die meer sideshore noord staat. En het getij een heel stuk later komt. Op Texel zelfs nog voldoende hoogwater tot een uur of 20:00 uur!

Maandag 15 juli
De wind dooft vannacht al uit waardoor maandag-ochtend al een aantal opties open liggen voor een lekkere start van de (werk)week. Het is immers als licht om een of 05:00 met dan nog hoogwater in de tweede, bovenste helft van Noord-Holland. Elders stroomt het al met het afgaande getij en in België en Zeeland hoef je daarom zeker niet vroeg er bij te zijn. Daar is het sowieso weer wachten tot de lunch. Van de wind valt niet veel hinder te verwachten. Die blijft rond de 3, een kleine windkracht 4. Op de wadden, vooral richting de oost wadden, waait het wel harder met een windkracht 5 in de middag.
In de avond lijkt de wind overal een heel klein beetje toe te nemen, misschien een steady windkracht 4. Met het afgaande getij niet de beste combinatie, maar heel erg stromen zal het bij deze windkracht niet. Kortom een prima avond om de werkdag mee af te sluiten. Wie drie x wil surfen heeft maandag de mogelijkheden. De swelltoename vanuit het zeegebied bij Denemarken wordt ook pas in de avond verwacht en in de daaropvolgende nacht.

Dinsdag 16 juli
Dinsdag dus nieuwe swells met een langere periode (tot 8 seconde). Dat geeft lekker veel kracht in de golven en de afname van de wind mag er ook zijn. Uiteraard in de ochtend de hoogste swell-meting op de boeien. De wind is dan nog wel een klein beetje onshore en het tij nog niet overal helemaal gunstig. Gedurende de dag komt dit helemaal goed, ondanks dat de swell iets afneemt. Met een verwachte golfhoogte van 0,7m en 7 sec periode voor Zeeland is het daar ook nog heel erg fun. In de regel levert deze hoogte met deze periode bij het hoogwater getij toch ruim 1m hoge setjes. Het wachten wordt dan beloond. In belgië zijn de setjes eerder 0,5m dan ruim 1m hoog, dus verwacht er daar net als vorige week niet te veel van.

Verder vooruitzichten en Atlantische swells
Woensdag wordt nog klein en fijn in Zuid- en Noord-Holland op twee momenten (vroege ochtend en ergens id middag). In België zal het wel al zo goed als flat zijn met af en toe toch een verdwaald longboard lijntje. Daarna is het een aantal dagen flat. Alleen het UKMO en GEM model berekenen op zaterdag nog een lagedrukgebied dat doorkomt met een flinke westenwind en golven. Daarna bouwt er zich een hogedrukgebied op boven onze omgeving en zullen de lagedrukgebieden op het midden van de Atlantische Oceaan steeds groter en sterker worden. Dat is absoluut geen goed nieuws voor wie een surfvakantie in eigenlijk land had gepland de laatste week van deze maand. Zit je echter in Frankrijk of Spanje, dan kun je rekenen op 2-3 meter swell en super lekker zomerweer zonder wind in de ochtend. Op de beachbreaks van Bordeaux en die van les Landes is dit soort swell wel iets te veel van het goede. Daar zou je alweer op zoek moeten gaan naar baaitjes met protectie of surf-riffen. Of even een paar dagen wachten tot de swells iets afnemen. Uiteraard zijn deze verwachtingen nog behoorlijk ver in de nabije toekomst, maar toch lijken de kaarten vrij standvastig. Tip voor de flexibele reiziger: huur eens een camper met alles aan boord (incl boards en wetsuits)!

Wetsuit advies Water is 18 gr C
Vandaag: 4/3mm -tje is fijn voor 2 uur sessie
Maandag: Een 3/2 fullsuit overdag, heel vroeg beter 4/3mm
Dinsdag: Een 3/2mm fullsuit is warm
Woensdag: 3/2 mm of short-arm / legs!

Foil surf clinics
De eerste keer foilsurfen achter een boot is de beste manier om het foilen onder de knie te krijgen. F-One is het enige foil-surfmerk in Nederland die dit soort foil-clinics organiseert op de Westeinder plassen. Achter een bootje is de ideale manier om het te leren en er daarna in de golven mee aan de slag te gaan. Meer info en jezelf opgeven kan met het formulier op de site of mail naar [email protected]. Op de volgende dagen staat er nu een clinic ingepland:
Maandag 15 juli van 14.00 – 16.00
Woensdag 17 juli hele dag (vanaf 9.00 uur) mogelijkheden
 1. Het was heerlijk! Oer Hollandse bakken!

 2. Scheef zuid was ook tof en leuke zondag sessie !!

 3. Sjongejonge, dat was even lekker met of zonder paddle!

 4. Ja, dito hier WaZ windmolens. Die 1½ meter zag ik af en toe makkelijk voorbij komen “onder m’n board” Hahaha. Wel rommellig met die wind, denk toch kleine 5 bft, maar als je goed lag kwamen er met regelmatig mooie setjes langs. Lekker!!

 5. Scheef net onverwachts heel goed.
  Onvoorspelbaar goed hihi
  Kadootje!

 6. Rond lunch: https://www.surfed.nl/sessions/2019/190714/index.htm

 7. Bergen van 15.30 tot 17.30 uur best te doen.
  Redelijke hoogte en lijn, heerlijke kleur zee. Wel veel stroming. Ben benieuwd wat morgen ons gaat brengen. X

 8. Kon alleen tussen 14 en 15:30.
  Vond het matig op Zandvoort.
  Hoogte was er wel, maar stroming ook. Golven werden op buitenbanken niet steil genoeg, verder naar binnen chaotisch en ‘gebroken’ deining. Krap uurtje gedaan en maar aan wandeling terug begonnen.
  Volgende keer beterrrr

 9. Volgende week dan maar even naar Frankrijk voor de dikke swell. Is er iemand die zin heeft in een surftrip? Let me know @michieltheking op insta.

 10. Kan je op dit moment met een 2mm wetsuit met korte benen en lange mouwen surfen?

 11. Wat staat er boven bij het wetsuitadvies?

  Daarnaast beetje afh hoe kouwelijk je zelf bent…

  Heb je een dag met meer zon en 22+ graden moet het te doen zijn. Afgelopen dagen iets te bewolkt en winderig uit noord, dus frisse wind en lijkt me wat fris…

 12. Shortarm of shortlegs kan wel hoor. Zeker als je maar een uurtje gaat. Of twee uur als de zon een beetje meewerkt.
  Gisteren was iig te warm in 4/3 😭

 13. Iemand enig idee of het vandaag nog leuk shortboarden kan worden met opkomend tij? Het is moeilijk in te schatten vanaf mijn computer 😉

 14. Staat je scherm uit dat het lastig te zien is.. Hier op t scherm ziet het er lekker uit iig..

 15. @tobias Dank je wel voor de update. Gelden dezelfde tijden nog voor wijk of hoe later hoe beter? Heb er zin in 🙂

 16. Zou dat nog de moeite zijn om tegen 19u naar Knokke te rijden vanavond voor wat golfjes … het is dan laag water, niet ideaal natuurlijk, maar ja, werken moet ook hè.

 17. 2 dagen (woensdag en donderdag) vrij volgende week, waar zou ik dan, zo dichtbij mogelijk, iets van deze atlantische swell kunnen scoren? Bedankt alvast!

 18. Twijfel nog om morgenmiddag vrij te nemen van werk om richting Zandvoort te gaan. Wat is jullie advies momenteel afgaand op de verwachting voor morgen? MagicSeaweed doet me nog twijfelen, maar die zit er wel vaker naast in Nederland

 19. Wijk was toch onverwachts vanaf 6 tot 7 helemaal los vandaag! Wat een feest, stoked!

 20. WaZ molens 14:00 – 17:00 stukken minder. Blij dat ik gisteren geweest ben. Klotsbak, geen kracht en zeker geen lijn. Een of twee échte uitschieters en die hadden me allebei goed te pakken. NTB

 21. Gisterenavond bij Monster lieten we een 8’softtop op het strand liggen als back up boardje.
  Tot onze grote verbazing was het verdwenen wanneer we uit het water kwamen.
  Het gaat om een softtop 8′ van Decathlon, Donkerblauw deck met witte bottem.

  Staan er toevallig cams nabij Monster?

  Lame zet als je het ons vraagt. Bad karma…

  Moest iemand iets gezien hebben, graag een seintje.
  Kans is klein dat we hier nog iets van gaan horen, maar een verwittigd surfer….

  Thx.

 22. Balen zeg! Ik heb jullie (2 meiden?) volgens mij gezien daar gisteren. Helaas heb ik niet gezien wie het board heeft meegenomen. Hebben jullie navraag gedaan bij de strandtenten? Misschien dacht iemand dat het een vergeten board was en is het daarheen gebracht?

 23. Ik ben zo vrij geweest om je oproep even te delen in de FB groep Monster-Westland.
  @Kees, dit heeft overigens m.i. niets met Hollandse naiviteit te maken..

 24. Volgens Tobias is het wachten op hoog water, maar ik word langzaamaan ook een beetje sceptisch of het nog wat gaat worden als ik de cams zo zie…

 25. Net hoek geweest en was echt wel lekker, de cams bedriege. De sets zijn echt super

 26. @bedanktFBgroepMonster-Westland: Super sympathiek van je om het even te delen. Good vibes…

  @Kees: was belgische naïviteit, maar dat zo niet mogen uitmaken toch? xxx Surf ze.

 27. Wijk was klein, maar toch lekker

 28. Belgische kust ook weer ok en lekker rustig in de golven. Op de kant wel gezellig druk

 29. Beetje off-timing ook, geen wonder dat het tegen viel…vanaf 15 ging het los!

 30. Maasvlakte was erg mooi rond 14u weinig wind en goeie hoogte. Rond 16 u was het minder door de toenemende wind.

 31. Hey Tobias, geen wonderlijke wijziging voor morgen? Hoop echt nog op een mooi restje, vandaag was zalig in Ouddorp…!

 32. Helaas, geen wonderlijke wijzigingen meer. De koek is op 🙁
  Ms net genoeg om weg te komen op een deur of een foil (als het diep genoeg breekt). Dus eigenlijk zo goed als flat morgen. Muv van de wadden, daar lijkt nog wel wat swell te staan (halve meter op Ameland).

 33. Waveski rider is een beetje in de war! Wijki was gewoon leuk precies daar waar het altijd goed is! Niet beoordelen als je niet zelf geweest bent!
  tussen topmensen in de zon, in idd Iets meer dan 50 cm en af en toe leuke setjes met wel vier man tegelijk take off! Omdat het kon, genieten van je ritje en anderen die hun smile gaven en o zo heerlijk vanavond!

  Wat een vibe en daarvoor ging ik ook naar wijk deze namiddag!
  We hoeven daar geen plaatjes van te laten zien, dat zit in ons hart verborgen, dat pakken ze niet af, wat topavond, klein, maar iedereen maakte het groot!

  Bedankt!
  Bertski waveski!

 34. Well said, scheef zuid namiddag precies zo. thanx voor de goede vibes:)

 35. Amen🙏 geweldig genoten in Wijk!

 36. Pics van vandaag in de link (^Gratis te downloaden in volle resolutie)
  Bloemendaal (Parnassia)

  Af en toe een mooie set van +50cm
  Verders klein en veelal vlak

  Zodra er een betere swell is, zal ik zeker naar Wijk komen om plaatjes te schieten!

 37. Welke leuke surfster was er gistermiddag in Petten?

 38. Nooooo…. wat is er met het golfspectrum gebeurt…. kan niet meer zien 🙁

 39. Typisch rijkswaterstaat. Iets waar we 5 jaar over gedaan hebben om te leren interpreteren nu gewoon ineens weghalen…
  Zelfs de pagina https://waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/metingen/noordzee/3d-spectra-golven is er niet meer.

  Het lijkt er op dat we de data moeten gaan interpreteren via https://waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/metingen/noordzee/golfspectra?fullscreen=1

  Het nadeel daarvan is dat je niet meer ziet of er een toename of afname is, tenzij je door de tijd scrolt. Nogal lastig op een mobiele telefoon, op desktop gaat het wel redelijk met een tab een pijltoets naar links of naar rechts.

  Op zich voor mij natuurlijk niet heel vervelend. Hoe moeilijker ze het surf forecasten bij Rijkswaterstaat maken, hoe meer bezoekers hier op de site 😉

 40. Voordeel is wel dat de richting er op sommige meetboeien bij staat.

  Lijkt nu iig nog genoeg te zijn voor de hele dag surflessen, zeker voor de jeugd!
  Ik ga zo zelfs straks even foilen in een lege line-up 🙂

 41. 3D Spectra: allen vragen aan RWS om die pagina terug online te zetten? 🙂

  https://waterberichtgeving.rws.nl/over-ons/contactformulier

 42. Daarna is het een aantal dagen flat.

  Aantal dagen of echt tot het einde van de maand denk je Tobias?

 43. Weekend nog wel een beetje wind en miningolfjes/schuimchop. Maar voor de rest vd maand ziet het er vrij flat uit :

 44. Windy.com is de 10daagse gratis en nog een goed model ook (ECMWF WAM, eerst lokatie dan op golven klikken). Verder voorruit dan dat moet je eigenlijk ook niet willen.

 45. Zo ben ik alweer de mist in gegaan met de ‘rest v/d maand’ forecast, want ECMWF berekent voor volgende week vrijdag alweer een lagedrukgebied in de Noordzee. Is nog wel 8 dagen ver weg, dus zegt ook vrij weinig.
  Behalve dan dat het nog alle kant op kan. Zowel op de oceaan als op de Noordzee.

 46. Wavewatch 3 is ook tot 8 dagen voorruit gratis via http://www.meteociel.fr/modeles/nww3_cartes.php

  Rond de 20-22e lijkt er wel iets van zw swell richtimg Normandie/Bretagne te gaan.

 47. Neee shit zeg, wat vervelend mbt die 3D spectra weergave, die was echt behulpzaam!

  @K: inderdaad svp allemaal een bericht sturen via https://waterberichtgeving.rws.nl/over-ons/contactformulier met de vraag waarom in hemelszaam zulke fijne/belangrijke informatie is verdwenen!!

 48. Daar was ik al bang voor…

 49. Ik vroeg aan RWS het volgende:
  ________________________________________
  Lieve mensen van de Rijksoverheid,
  zouden jullie alstublieft de 3D golfspectra weer kunnen weergeven.
  Als golfsurfer was dit altijd de mooiste manier om te zien waar aan de kust ik wanneer wel of niet moest zijn.

  vriendelijke groeten, Rolf Kluinhaar
  ________________________________________
  Het antwoord:
  ________________________________________
  Geachte heer Kluinhaar.

  De aanleverende systemen zijn gestopt met de productie hiervan.
  Bij navraag is medegedeeld dat deze niet meer herstart wordt.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Bijkerk
  HMC
  ________________________________________

  De aanleverende systemen zijn gestopt met de productie hiervan ???
  Wat een lulsmoes.

 50. Ja bovenstaand antwoord kreeg ik ook. Balen zeg. Heb jij geen contacten bij RWS Tobias?

 51. In principe hebben ze de data natuurlijk, zoals in nieuwe 2 D golfspectra alleen moet je zelf dan onhandig door de tijd scrollen zoals Tobias al eerder schreef.
  Ik zou zeggen beetje programmeren en… voila, ben er zelf “niet zo” handig in en RWS blijkbaar ook niet.

 52. Voorlopig beweegt het toch niet, erg jammer. Maar probeer je niet, tjah …

  Ik kreeg volgende terug:
  Ik constateer inderdaad ook dat deze pagina van de site verdwenen is.
  Ik ken de reden niet dus ik deze niet zo maar terug zetten.
  We zijn wel druk bezig de site te vernieuwen en zware belastende tools uit te faseren.
  De tool waarmee de oude plaatjes gemaakt werden is zo’n tool.
  Wellicht dat het hier mee te maken heeft.

  Via de volgende link kunt u de spectra ook inzien:
  https://waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/metingen/noordzee/golfspectra

  Als u een locatie kiest kunt u daarvan de spectra grafiek kiezen.
  Met de slider bovenin kunt u terug in de tijd alle spectra bekijken.
  Bovendien zijn er nu veel meer locaties beschikbaar als op de oude pagina.

  Ik ga morgen nog even in overleg met mijn collega of hij weet waarom de pagina weg is.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Bijkerk
  HMC

  Heb Peter nog een antwoordje terug gestuurd, maar daarna bleef het stil…

 53. Beetje suppen en foilen hier vandaag, meer zit er niet in.

 54. Ik zal de 3d spectra proberen na te bouwen. Hou prahprah.nl in de gaten. Ik hoop snel een ruwe versie werkende te hebben. Yew!

 55. Dat zou goud zijn!!

 56. Toch nog wat golven voor zaterdagavond en zondagochtend!
  Moeten dan maar on-topic gaan blijven voor dan -)

 57. Ok, nu graag over het surfweer weer. Ik haal alle offtopic zo veel mogelijk weg. Is later nog wel terug te zoeken als dit oud bericht is geworden. Kan helaas nu even geen nieuwe post maken.

  Vanmiddag geven de nieuwste runs iets eerder de zuidwesten wind. Kan nog een leuk avondje worden. In het zuiden al met laagwater. In het midden en noorden op de hoogwater spots.

 58. https://www.nu.nl/binnenland/5967934/knmi-waarschuwt-voor-zware-onweersbuien-code-geel-in-alle-provincies.html

  Ga verantwoord het water op! (of niet)

 59. He Tobias, je zit er vast niet op te wachten, maar kan je hier geen (standaard/simpel) forum aan vastknopen? Paar leden laten modereren en je hebt er zelf weinig werk aan, + # visits*10, ook off season.

 60. Als je nu op de webcams van Knokke kijkt, zou je denken dat het niets gaat worden … hoogwater rond 17u… is dat het uur om te gaan of komt het pas later op gang?

 61. Hi Tobias,

  Ik vroeg mij af of je alle data, voorspellingen en reacties op je voorspellingen ook bewaard. Als je deze combinatie van data systematisch hebt opgeslagen dan kan je met vrij eenvoudige machine learning technieken een voorspel model maken. Het lijkt mij best eens interessant om hier naar te kijken mocht je dit niet al eens hebben geprobeerd.

  Met als resultaat bijvoorbeeld een % kans dat het surfbaar is. En daar kunnen we best een classificatie aan toevoegen zoals “klein” en “middel-groot”. En als het model eenmaal staat kunnen we dit gemakkelijk voor verschillende locaties en getijden toepassen.

 62. Hoog water is geen must voor golven uit het (zuid)westen, vanavond zou dus wel iets moeten worden. Ik denk echter wel dat er betere spots zijn bij zuidwesters dan Knokke gezien de ligging, maar ik kan er ook naast zitten.

 63. Laagwater kan op bepaalde spots in BE met zw wind vrij goed zijn. Ik probeer het dus vanavond!

 64. Gaat het vanavond nog wat worden op scheveningen? Nu ziet er nog niet heel spetterend uit

 65. Ben in Zandvoort, t is perfect voor kiters maar ruk voor golf surfers. Te veel wind, kleine golven en volgens mij te veel stroming.

 66. Morgenochtend toevallig goed op Scheveningen?

 67. Merci voor de tips over dat laag water en die zw wind, weer handig om weten. Ik ben er uiteindelijk al in geweest en het was toch gene vette rond hoog water, nadien beterde het wat… maar in elk geval blij dat we weer in het water gezeten hebben he. Merci.

 68. Bij wijk na windsurfen nog even golfsurfen maar was echt mega stroming en best een rommeltje. Zonder stroming zou het wel chill zijn maar was beter voor de kiters en windsurfers vandaag.

 69. Ziet er hier niet uit, nogal flat.
  Lijkt erop dat de swell die gister avond 21.30/22.00 kwam binnenrollen (op de cams), nu er amper meer is. HMC verwachting geeft ook een dalende golfhoogte aan.

 70. Dank voor jouw bericht!
  Ik zat te twijfelen om te gaan, maar je bespaart mij de rit.

 71. Gisteravond na kiten ook nog wezen surfen. Mega cleane golven, en ze bleven maar komen. Lagen 10 man in. Stoked!

 72. ..

 73. Wordt dat na 11.00 echt nog een metertje fun op Wijk? Nu zelfs op een supersup nog niet vooruit te branden

 74. Vanuit Gouda twijfel ik over Scheveningen, Noordwijk of Katwijk. Maakt dat enig verschil? Staat toch nog best wat wind, maar Scheveningen lijkt superzwak op de webcam.

 75. Ja dat maakt verschil, check de actuele boeimetingen …best ga je naar Texel

 76. Ik geloof dat ik maar ga skaten dan 😉

 77. Scheveningen is nog helemaal niks nu

 78. Wijk nog volgens voorspelling goed 11-14? Nu nog erg laag

 79. Ha Tobias et al, ik ben ff helemaal van de leg nu die 3D spectra niet meer werken. Denk jij / jullie dat er nog voldoende golfjes staan voor opkomend / hoog tij in de avond voor Noord Holland? (Ik probeer wijs te worden uit die nieuwe waterberichtgeving spectra van Rijkswaterstaat en daar lijkt wel wat wel wat hoogte op de A12 op dit moment, maar onduidelijk voor wel richting en frequentie dat geldt..)

  Thx!

 80. beetje windy maar zeker genoeg setjes.de hele ochtend (voor katwijk) al aardig wat mensen in het water. zou met laag water vanmiddag wel eens super tof kunnen worden. zin an!

 81. Hoi alleen, ik wil vandaag eigenlijk even naar wijk aan zee gaan, alleen heb geen vervoer, gaan er vanaf beverwijk station bussen naar wijk aan of is een taxi de beste oplossing?

 82. Zal vanmiddag plaatjes schieten in Wijk. 13:15 in beverwijk en dan een bus/lift opzoeken naar de noord pier.

 83. Weet niet wat voor board je mee moet zeulen maar je kan ook op station beverwijk een ov fiets pakken, kost 4 euro en het is 20-30 minuten fietsen

 84. t Ziet er althans nog redelijk surfbaar uit nu op de cams en meetboeien:

 85. Prima te surfen in noord Holland, 1 meter met wat onshore wind.

 86. WaZ bij de molens was lekker! Beter dan gedacht.
  11:00 erin, beetje lafjes, slap en rommelig, maar binnen een half uur begon het afgaand tij mee te werken en werd het steeds beter, vnml korte ritjes, maar behoorlijke fun in de sun.
  Oh en de wind ging er bijna helemaal uit, hooguit een drie bft, werd ook wel cleaner.

 87. Morge nog wat te beleven?

 88. Wijk was tussen 15 en 17 behoorlijk leuk!!! Ochtend leek niks te worden maar de middag was een mooi kadotje!

 89. Iemand toevallig in de buurt?

 90. Wat was Wijk gisteren super! 12-16:00. Top voorspelling Tobias!

 91. Tobias: vanavond nog wat te surfen? Lijkt wel wat wind te staan!

 92. Er lag gisterenavond iemand foto’s te maken in het water in wijk, zou tof zijn als die ergens online komen!

 93. Ben op het moment de foto’s van “Wijk” aan het bewerken.
  Zullen later vandaag op mijn Pinkbike account staan.
  Sta je er zelf tussen, dan mag je je foto(‘s) gratis downloaden in volle resolutie!

  🤙

 94. Held! Thanks!

 95. De foto’s van “Wijk” staan online.
  Klik op mijn naam ^ en open het album “Surf 21 July 2019”

  Pinkbike heeft aanpassingen gemaakt waardoor alleen leden foto’s kunnen downloaden in volle resolutie.
  Wil jij je foto in origineel formaat?
  Stuur dan een privé bericht met de link(en) v.d. foto(‘s) welk je wilt hebben,
  dan stuur ik deze gratis toe.
  Contact gegevens staan links op mijn (pinkbike)profiel..

  Tot een volgende sessie! 🤙

 96. De 3d golfspectra is weer in gebruik

 97. Niet in gebruik zul je bedoelen…

 98. Komende tjid zit er weinig in het vat lijkt het. Dus om de periode door te komen ben ik een beetje aan het zoeken naar een mooie surftrip. Weet iemand nog een mooie georganiseerde reis waar ik bij aan zou kunnen sluiten?
  Je vindt vooral surfcamps op het surfweb, maar die lijken me meer gericht op beginners, ik zou zelf meer zoeken naar een mooie trip met een groep naar dikke golven. Thanks voor jullie hulp alvast.

 99. Ik ben dit topic (of hoe je het wil noemen) tegen gekomen via een site. Ik ben zelf beginner (heb net 2 weken surf ervaring) en ik vroeg me af of jullie tips voor mij hebben voor waar ik als beginner het best heen kan? Ik woon in Overijssel dus ver van de zee, maar ik ben van plan om deze vakantie als het lukt nog een keer ergens te gaan surfen. Alle tips zijn welkom!

 100. Wat s dit ??

 101. Weersomslag ergens aankomend weekend met verkoeling vanaf zee? Of dit golven gaat opleveren is de vraag, maar check dat laag op de oceaan woensdag. Daar moet je zijn. Big waves spots opzoeken!

 102. Da staat over 14 dagen op program Tobias 😛

 103. @Niels, sta er niet op maar props voor de foto’s!

 104. Even een vraagje. Ik vlieg zondag naar Bilbao en vroeg me af of iemand aanbevelingen heeft voor een camping aan het strand en een klein dorpje. Liefst in Santander of Bilbao zelf. swell die er is, is te westelijk voor Zarautz zelf denk ik..
  Hoor het graag!

 105. Kort filmpje van afgelopen Zondag. Ik weet, off topic, en paddle surfing, maar in deze flatte tijden en zinderende hitte…

  https://www.youtube.com/watch?v=pf7Xl-qYscQ

 106. Lekker bezig dirk, leuk filmpje 👍👍

 107. Ha tobias,

  Verwacht je volgende week nog wat golven?

 108. @Max
  Helaas.
  Volgende keer even aanroepen dat ik een foto moet maken van je 😉
  Kan maar op één plek tegelijk zijn.
  Thanks voor de props.

  @Dirbee,
  Lekkere video weer hoor!

 109. Komende dagen geen golven helaas.
  Pas 1e / 2e augustus een behoorlijk lagedrukgebied op de kaart. Laten we hopen dat het uitkomt. Stevige zuidwester.

 110. @off topic
  Lloredo, en beetje doorrijden heb je ook nog een heel mooi baaitje om te surfen vraag in centrum maar na bij escuela de surf la curva!

 111. Nu top zw
  france zomerconditities!!!

 112. Iemand ervaring met Wimereux en Etretat?
  Windy voorspelt een golfje voor Wimereux, maar andere sites juist alleen voor Etretat.
  200 km verschil in rijden. Ik vertrek donderdag tm maandag. Kan Tobias of een andere expert me helpen de juiste beslissing te maken? Thx

 113. Zondag toch geen golfje om te surfen ? Langs het windveld af in Z-H

 114. Lijkt idd een w-swelletje te ontstaan voor zondag (metertje 5sec)

 115. Maandag en dinsdag in Etretat geweest. MSW gaf periode van 8 a 10s, en minstens 0.5 a 0.8 swell en even grote golfhoogte. Het was echter volledig flat, ook op Yport en Les petite Dalles. Daarnaast ook tijdelijk zwemverbod, wegens vervuild water. https://www.google.com/amp/www.leparisien.fr/amp/societe/plages-d-etretat-la-baignade-interdite-apres-l-incendie-d-une-station-d-epuration-18-07-2019-8119794.php

  Andere sites (surf-report, windy, …) gaven trouwens ook redelijke golven (wel iets kleiner).

  Dan gisteren Wissant, rond hoogtij, kleine maar leuke golven gehad. MSW gaf flat voorspelling, andere sites gaven nauwelijks iets.

  Weet iemand welke sites je best gebruikt voor deze streek? Zijn er sites voor boeimetingen?

 116. Zelfkennis is daar heel belangrijk en af en toe 3 uur in de auto en flat aankomen

 117. @off topic. Ik heb me ooit eens prima vermaakt bij dunas de liencres. Als er bij lerodo geen golven zijn zou je daar kunnen checken. Maar loredo voor camping is cool. Zit je gelijk dicht bij Santander

 118. @ naar Eretrat
  Lekker doorkarren zou ik zeggen naar het zuiden

  (Franse site surf-report dot com)

 119. @ off topic camping berria of suances of oyambre etc. Camping van loredo is slechts in vogelvlucht dicht bij Santander: je moet rond de baai/haven..Mbt zarautz, ik zie niet waarom dit strand slecht gelegen zou zijn: oostelijk kant bij weinig swell, westelijke (meer protectie) bij veel. Amusement!

 120. @off topic:
  Zoals twee anderen al aangaven is Loredo een idd een goede optie. En om het nog specifieker te maken. vanaf camping Latas loop je na 500m direct de grote rip in tpv het midden van het strand. De beste piek zit hier net links/ten westen van. Dat was iig de situatie ruim een week geleden. Meeste lui waren toeristen en de sfeer was erg relaxed. Dit betekent voor mij dat er blijkbaar betere spots in de buurt zijn waar de hardcore locals naar toe gaan. Ik had echter super sessies met hele lekkere lange golven, dus ik heb niet verder gezocht dan dit strand. Gaan tussen laag en mid tij dan breken ze het best. Veel plezier!
  #sharingiscaring

 121. @ Dennis loredo/somo is goed idd. Ik was er eergisteren. Maar met swell boven de 1,2 -1,5 zoals de volgende dagen wordt het lastig voor de gemiddelde surfer.

 122. @Mika
  Bali
  Zon, lekker eten, betaalbaar, super veel opties: Kuta, Canggu, Balangan, Medewi.
  Regel dan een gids.
  Veel (surf) plezier!

 123. Langre is wellicht een mooie uitwijkoptie als Somo te hoog wordt. Is maar een paar minuten met de auto.

 124. De golfspectra deed het gister weer even..!!!

 125. Ik ga vanaf 1 augustus 2 weekjes op surftrip en wil liefste naar z-fr en n-spanje. Maar bijna alle campings zijn volgeboekt. Jullie ervaring met campings daar? Kan je eventueel gewoon komen binnen rijden? Voorkeur heeft N_spanje omgeving Zarauts – santander. Thanks!

 126. Het lijkt zondag weer een mooi LB dagje te worden in zwembroek in nederland!! Klopt dit?

 127. Ik hoop het!!!

 128. Significante golfhoogte Hoek van Holland 28-07-2019

  Tijdstip Significante golfhoogte % veroorzaakt door deining
  02:00 CEST 0,33 m 62,08 %
  05:00 CEST 0,25 m 70,56 %
  08:00 CEST 0,22 m 82,64 %
  11:00 CEST 0,22 m 74,59 %
  14:00 CEST 0,25 m 70,56 %
  17:00 CEST 0,33 m 71,99 %
  20:00 CEST 0,37 m 70,20 %
  23:00 CEST 0,46 m 45,42 %

 129. Surf zondag 🤙🏻

 130. @Friso
  Ik ben met camper nu twee weken in dat gebied en telkens was er bij mijn eerste keuze camping voldoende plek. Ik kon trouwens voor geen enkele camping reserveren. Maar bleek tot nog toe ook niet nodig. Ik vind het juist opvallend rustig overal. Overmorgen ga ik iig ook Zarauts checken.

 131. En ja hoor we kunnen weer los met de 50cm stoke 🙄

 132. Mongolven hier jonguh!

 133. @Niels – Cam “Wijk”

  Thanks voor de foto’s, leuk en leerzaam om als beginnende surfer te kunnen zien hoe ik sta en daardoor te kunnen verbeteren!!

 134. @Maarten,

  Geen probleem.
  Tof dat je er wat aan hebt man!

 135. @ 50cm volgend weekend bedoel je?
  Ik hoop het…

 136. Voor wie er naar Moliets et Maa gaat, golven zijn prima, dikke bakken tot wel 2 m of hoger, volgende week rond 1 a 1,5 m
  Ik vermaak me wel:)

 137. Gironde was ook prima deze week. 35 graden, boardshorts, maybe enough stoke for a year…

 138. Gisteren en vandaag le Torche Bretagne geweest. Heerlijke condities tussen 1.5 en 2.5 meter. Denk dat we UK maar moeten afgraven.

 139. Waren even leuke longboard golfjes op de noord vanochtend van 10 tot 12.

 140. @ Tobias : Is je app van gisteravond nog aktueel of komt er nog een update?

 141. Er komt nog een update.

 142. Wordt het morgen nog wat rond hoogwater bij scheveningen?

 143. we proberen iig morgenochtend. hopelijk is er wat in be

 144. 20.30 tot sun down was nog goed! Bizar dat er niemand was om het mee te delen.

 145. Eyeball scheef: echt om te janken haha

 146. Hmmm… net aan longboarbaar vandaag 🙁

 147. Over een paar dagen is het beter!!

 148. WaZ kniehoge meuk, wel gezellig in t water ondanks de grijze lucht 🙂

 149. Moeten ook geen al te hoge verwachtingen hebben met 4-5 seconden periode

 150. Moeten ook geen al te hoge verwachtingen hebben met 4 seconden periode

 151. Maasvlakte was leuk van 11-13.30

 152. Komende week nog golven? Wnneer nieuwe update?

 153. Zie dat er dikke periode binnenkomt voor woensdag?

 154. Nou @swell, je lijkt er van overtuigd dat er goeie surf aankomt. Dan dus gaan. Bij twijfel altijd gaan, luidt het aloude surf credo.

 155. Nog geen surf update?

 156. Scheef Noord gister: klein, clean, heel druk, veel beginners op softtops. Desondanks veel blije gezichten, random praatjes, aanmoedigingen en welgemeende excuses bij drop-ins. Het kan dus wél, allen bedankt!

 157. @gov helemaal mee eens. bevestiging dat je niet veel nodig hebt om voldaan het water uit te gaan: niet te veel zeiken, gewoon surfen. Stoked!

 158. Was dikke pret!! Salom to the max, maar een heerlijke sfeer! Thanks!

 159. @Gov softops rules☺️

 160. Was gisteren vanaf 9 uur tot een uurtje of 11 op MV prima sessie gehad op een softop wel te verstaan😎

 161. Idd gewoon gaan…wat slappe golf, maar ach niks verwacht en daarom prima vermaakt.

  Er zaten best een paar leuke bij 😏🤙🏻

 162. Tobias kan je ons nog een update voor de komende dagen sturen? Dank!

 163. Neem een abbo, krijg je gegarandeerd een update…

 164. Al zou het maar voor een maandje zijn, Tobias geeft ons al zoveel voor niks

 165. Softops zijn ideaal voor de kleine, slappe golven in NL. Je hebt tegenwoordig ook meer ‘performance’ softops mocht je niet zo’n log ding willen.

 166. Hey ja sure, wist niet dat dat een optie is, zeker mee eens, linkje?

 167. http://surfweer.nl/surf/sms/

 168. Ik denk dat de komende golven geheel de verkeerde kant op gaan !!ben benieuwd ?

 169. @wave ski rider het lijkt net aan, maar denk dat we er wel wat van mee gaan krijgen. Vooral donderdag lijkt de swell wat meer west erin te hebben. Duimen!

 170. Voor niets komt de zon op. Denk je dat al die adds hier voor noppes op staan? Daar voor mag er best een update 1 x in de zoveel dagen komen. 2 weken het zelfde bericht is best lame. Zeker als er best wat surfbare dagen geweest zijn

 171. Hilarisch om te zien dat mensen die gratis informatie denken te ‘verdienen’..

 172. Je bent wel heel triest als je op een gratis website al deze top informatie krijgt en dan nog durft te zeuren dat je meer verdient…

 173. Vroegah alleen vinger in de lucht !!voelle of het goed was !! Nu weet je zeker to go or not zoveel info en tobias maakt er veel werk van plus mooi verteld altijd leuk om te moeten wachten op weer een nieuw verhaal

 174. Wordt het top. Lekkere swell vanuit het zuiden met 6 sec periode. Gaan met die banaan dus! Zo. Dat moest ik net van tobias zeggen.

 175. Ivm met vakantie even wat minder updates op de site.

  Zo, dat was er uit.

 176. Wat denken jullie over vrijdag voor België? Of in het algemeen?

 177. Lame?

 178. Enjoy!

 179. Word het wat vrijdag in België ?

 180. Enjoyo Grote Tobias!

 181. @tobias relax maat👌

 182. Iemand ervaring met surfen in Tenerife Zuid in de zomer? Ik ga daar volgende week heen. Zou zuid swell voldoende hoogte geven om te surfen?

 183. Gewoon gaan van af morgen tot ergens volgende week.
  Zuid west hard morgen ochtend vast surfbaar er na komen er vast leuke noord golfjes van een paar slippers hoog

 184. Iemand ervaringen met HvH met de omstandigheden van morgen? Is de MV een te groot blok? Wat heeft de dam voor invloed?

 185. Vrijdag ochtend 1,5 meter swell? Golven van halve meter tot 1 meter? Is dit betrouwbaar?

  Wel onshore wind condities maar heeft dit teveel impact? Swell komt van een kleine angle noorden. Dit zou juist goed moeten zijn right?

  Iemand met meer verstand help mij! 🙂

 186. Windy.com
  Vandaag en morgen zuidwester, surf met laag water. Dagen daarna te weinig..

 187. Ik pas een paar dagen op een huis in katwijk, dus ga het daar eens proberen. Iemand die weet wanneer het daar het beste werkt? Hoog of laagwater, zal er vandaag te veel stroming zijn?

 188. Vandaag ergens wat te surfen? Of te veel wind? Zit te denken om hoek van holland of ouddorp te gaan. Iemand tips?

 189. Ik zou ergens proberen met een beschutting van de wind, bv wijk aan zee of scheef noord.

 190. Scheef noord zou zeker kunnen. Welke tij werkt die het best? En waar kan je het beste parkeren?

 191. Laagwater!

 192. Ook met hoogwater de moeite? Of waardeloos om dan te gaan?

 193. Skiffa zoiezo met opkomend en vloed het best donnie!

 194. Als er swell staat, wat is dan het beste Waddeneiland om te surfen? Ik vermoed Vlieland minste volk, maar ook beste breaks en swell window?

 195. Hoek is met zw swell een no-go. Havenhoofd blokt alles. Maar als er zw-wind is en nw tot n swell kan t prima lopen!

 196. Loopt vaak leuk met zw, wel meer stroming dan scheef noord natuurlijk

 197. …ziet er vooralsnog prima uit. Iets meer hoogte zou nog wel fijn zijn.

 198. @ jerry. Gewoon bij het toeristen oord playa de las americas ligt iets ten zuiden van het strand een rif waar het mooi kan zijn bij wat hogere condities. Op het strand zelf kan ook.

 199. Aparte definitie van prima. Praktisch flat man…

 200. http://zeewebcamscheveningen.nl/

  Da’s niet praktisch flat, da’s ongeveer heuphoop zoals verwacht en de golf loopt door. Oftewel, prima voor wat er verwacht werd.

 201. Na een jaar niet meer in domburg te surfen is dit weekend mij toch iets eigenaardig opgevallen. Er is gewoon een kilometer strand bij, alsook zijn de verschillen tussen eb en vloed veel kleiner geworden. Kan iemand mij vertellen wat dit opspuiten van het strand aan de dijk voor gevolgen heeft voor de surf ? is het nu beter surfen bij laagwater bijvoorbeeld ?

 202. is flat

 203. Flat jah als je niet in de beschutting ligt van een Zuid-Wester wind…ontdek_je_plekje.
  Daarom loopt Scheef Noord nu ook, en ligt er 50+ man in.

 204. Fijne vakantie kerel, geniet ervan.
  Misschien dat de mensen die niet snappen dat het vakantietijd is volgend jaar iets meer hun gemak houden als je het vooraf onderaan een update zet.

 205. Wordt Domburg vandaag nog wat? Nu lijkt het een klotsbak met veel stroming

 206. I will be in Belgium friday and i have some spare time and a borrowed board, will it be worth the +- 1 hour drive to Ostend this friday?

 207. Ja normaal wel, 1-2uurtjes voor laag zal het er al een stuk beter uitzien.

 208. Man man man wat was scheef ongelofelijk lekker vanaf een uurtje of 2-3

 209. Ouddorp was bagger, de spot is dood…strekdammetjes komen weer boven, bankjes veranderd en het werkt gewoon niet meer…jammer

 210. En morgen? Ben nog beginner, wat is dan de beste tijd om te gaan? Ochtend middag of avond?

 211. Helemaal top vanmiddag met hoog

 212. Ik was vandaag naar Petten. Bij surfschool Petten mocht ik gewoon mijn tas droppen, wat een relaxte kerel. Hij had een klas en daarna hebben we nog leuk gekletst. Volgens mij vonden de mensen het leuk. Het weer was behoorlijk regenachtig maar het mocht de pret niet drukken. Ikzelf ben net beginner af en vond de golven oké maar de stroming minder. Ik ben blij dat ik gegaan ben. Alleen thuisblijvers hebben ongelijk.

 213. Was echt zeeeer dik op scheef na 14u.
  Was een klein halfuurtje waarop het keihard giette en de lijnen maar binnen bleven rollen.

 214. Voor de mensen die toch het water opgaan met onweer met het idee dat er niks kan gebeuren… Dit was vanmiddag…

 215. WoW

 216. Bij hoog water – rond 1600 – was heel mooi. Dikke bakken. Daarna nam het wat af qua lijn. Hoogte bleef er goed in (vooral met een kite erbij was het lekker varen)

 217. Vond Wijkiki gisteravond eigenlijk best fijn. Op de honderdmiljoenmiljard wind- en kitesurfers na dan, durfde amper te duckdiven.

 218. ik lag gister avond vanaf 19.00 vol in het kite surf gedeelte, bij wijko waar goede holle lijnen binnenkwamen met heul veel face soms…
  ik vond die kite gasten wel allemaal relaxte dude….soms moet je net een beetje ballen hebben om je er tussen te manouvreren, op naar vanavond…..

 219. vrijdagochtend / middag scheveningen noord?
  (Surfbaar?)

  of beter het weekend?

 220. Kiters waren zeker relaxed, maar ze kunnen ons amper zien. Lag er gelijk met je in.

 221. Gezien de wind zou je zeggen beter aan andere kant vd pier bij Kijkduin. Geen idee of daar ook gesurfd wordt?

 222. @flip

  Mooi getimed plaatje, misschien dat ik de volgende keer er wat vroeger uit ga bij onweer (geen last van gehad gisteren bij Domburg overigens)

 223. WaZ SUPer vanavond. Uur of 16:30 erin, nog een beetje wind, maar al meteen aardig lijn, aardig hoogte en veel lange ritten. Werd almaar beter. Een van de betere sessie’s bij de pier dit jaar voor mij. Het was wel weer tyfus druk, maar gemoedelijk en gezellig. 20:30 er voldaan uit. Behoorlijk stoked!!

 224. Zal morgen weer plaatjes schieten vanuit het water in Wijk.
  v.a. 14/15uur – de laatste lift terug naar station Beverwijk. 🤙🏻

 225. Nou lekker dan Dirk?
  Ik schatte dit dus verkeerd in en ben niet gegaan!
  Wat een spijt weer na jouw foto!

  Als troost nog meer pica,s please!

  Is er morgen nog wat over voor mij dudes?

 226. @Bertski vast wel tot en met ZONDAG!

 227. Maar wijk was fijn

 228. En genoeg te doen in de noordzee voor 2 weken.

 229. Rijd er morgen iemand van Rdam naar Schev? Wil graag mee met m’n plank 6’8

 230. Is er toevallig iemand in zuid Frankrijk die nog ruimte heeft om 5 surf boards mee terug te nemen? Auto is kapot en geschorst dus wij liften terug maar de boards zijn een probleem :/. Wij hebben wel dakdragers dus ze kunnen in principe op iedere auto.

 231. Even contact opnemen met een surfcamp daar in de buurt, rijden iedere week bussen heen en weer naar NL!?

 232. Wanneer jullie 2 boards meenemen in 1 boardbag, meld je dit bij luchtvaartmaatschappij aan als 1 item?
  Thanks

 233. Ik krijg een slappe duim van het scrollen

 234. @ Bertski….Spijt? dat is voor Lauries, maar Wijko was wel ergg lekker! top sfeer bovendien na 19.00..

 235. Laatste dagen in Scheveningen waren goed, alleen als ik nu zo de cam bekijk, zou het dan nog een beetje plezier worden om er straks in te liggen of zal ik toch een te frustrerende klotsbak zijn?

 236. Wie lag er gisteravond een tijdje met GoPro bij Wijk in het water? Was jij dat Dirbee1971? Ben wel benieuwd naar de beelden 🙂

 237. Ja, ze wegen wel het gewicht, maar is bij transavia nooit probleem geweest

 238. Iemand in domburg? Goeie golve? Op cam lijkt het enkel wat wit schuim..

 239. Wie lag er gisteravond een tijdje met GoPro bij Wijk in het water? Was jij dat Dirbee1971? Ben wel benieuwd naar de beelden 🙂

  Je bedoelt in de weg….

 240. In de weg!?! Okay, dan niet…

 241. Kijk ontzettend leuk dat je foto’s wilt nemen, dat is geen probleem maar als je alleen in een wetsuit ligt, geen helm of een felgekleurde aanduiding is dat behoorlijk vervelend. Natuurlijk vergt het oefening om dit soort foto’s te maken en ik zal het je vast en zeker niet na kunnen doen maar kies wel je plek en zorg dat je geen gevaar bent voor jezelf of anderen

 242. Schiet maar lekker een filmpje hoor! Ik surf wel om je heen! Tis niet Uluwatu hier hè…..

 243. Laat je hobby ook niet door mij met een mening in de weg zitten, zullen genoeg mensen het wel leuk vinden maar houd rekening met jezelf en anderen.

 244. Zee ker

 245. Gister en eergisteren in Wijk rook t vreemd, beetje tussen olie en rotte kip in. Surf al lang op Wijk maar deze odeur was nieuw voor mij. Iemand anders ook opgevallen?

 246. @Penguino

  Yes viel ons het zelfde op water smaakte ook raar…. vriend had last van zijn ogen na het surfen. Tata zou het kunnen zijn maar de wind blies niet naar de zee… vreemd.

 247. ik heb eerlijk gezegd niks gemerkt in wijko,……ik surf ook al lang op wijk…vond het normaal kwa geur!

 248. Op wijk is het altijd wel verschillend qua geur. Loopt daar nog steeds een riool overstort, zo ja misschien dag

 249. Doe ik, snap ik en begrijp ik. Als ik er zin in heb, op grotere dagen, als ik zelf uitgesurfted ben en nog fut heb, doe ik ook wel een opvallende helm op. Maar dat is idd als het wat meer “Uluwatu-achtig is” haha.
  Liefst wil ik er ook wel op grotere dagen in, zeker op lekkere shorebreak dagen, want dan ben ik toch redelijk kansloos op mijn 8’8″ sup, maar dan voel ik me al bezwaard. Ik weet hoe vervelend/eng het is als er ineens iemand voor je in het water ligt als jij je van een dikke roller af knalt, daarentegen doe ik t al een tijdje en duik ik echt wel zsm onder als ik ongunstig lig voor een surfer.

  SHARE THE STOKE – Safely

 250. Scheveningen was awesome; van 13:00 tot 16:30 erin. Minder choppy dan ik dacht.
  Water heeft net als eergister, een rare geur. Ook irritatie in de ogen (maar is nu weg).

 251. Gisteren voelde het alsof ik in een vega restaurant aan het surfen was in Wijk, hahaha. Het rook en smaakte naar zeewier. Zag trouwens ook zeewier ronddrijven. Toch dikke fun gehad van 19-21u

 252. Dat is vissensperma (hom). Zo ruikt het altijd als het water opwarmt en de zeedieren los gaan.

  Oogirritatie komt waarschijnlijk door de onshore en alle spetters in je ogen.

 253. Ik ben afgelopen week zowel in Scheef als in Wijk wezen peddelen. In Scheef rook het naar Urine na een Penicillinekuur, in Wijk beetje dezelfde geur maar veel minder sterk, de zoutconcentratie leek daar echter wel vele malen hoger….
  Ondanks dat en veel te veel wind toch dikke schik gehad op mijn 8’10” Sup….

 254. Dank je voor de waarschuwing! Bij onweer bleef ik voorheen in het water. Geen last van anderen… Over strand lopen om het water uit te komen leek mij gevaarlijker. Voortaan als de bliksem schuilen.

 255. @Nji, ah ik dacht dat die sinds 2014 afgesloten was, maar zo niet dan dat t goed zijn idd

 256. Hoe laat was die inslag? Is Scheveningen of niet?

 257. Zal het morgenmiddag wat zijn in Scheveningen met opkomend getijde?

 258. Flex kan gewoon niet surfen en van onze Dirbee blijf je af dude!
  Hij hoort zo,n beetje bij het meubilair!

  Wat een pijpzeikerts heb je toch in deze wereld bah!

  Is toch spectaculair om net voor Dirbee zijn lens te wipeouten?

  We zaten te wachten op jouw Aerial flex? 🤪

 259. Paar plaatjes (vanaf de kant geschoten) van vanmiddag en begin avond:
  https://www.surfed.nl/sessions/2019/190802/index.htm

 260. @@flip is op Petten, is een foto van een filmpje. Was om 12 uur.

 261. Please Bert, ik ben een grote jongen, en daarbij net zo’n kook als degene die naast me ligt.

  https://www.youtube.com/watch?v=8vae3mRKVnY

 262. Wordt wijk zo nog wat? Misschien dat er mensen zijn gaan kijken?

 263. Iemand ervaring met surfen in Kijkuin of Ter Heijde? Of tips? Zou vanmiddag eens tot daar rijden

 264. Vandaag en gisteren na surfen last van de behoefte mn speeksel weg te spugen, vooral vr, anderen dit ook ervaren? Voelde of er toch wat raars was geloodst

 265. Was in zandvoort dezelfde geur, smaak en irritatie ogen. Heb het wel eens vaker geroken. Hoewel het wat chemisch lijkt is het volgens mij gewoon alg. Anders kan het ook niet zo’n groot gebied zijn, tenzij er een hele tanker doormidden breekt….

 266. Prima spot! Parkeren achter de reddingsbrigade, loopafstand van het strand.

 267. Klopt, zijn rottende algen. Kun je heerlijk van kokken.

 268. Dat komt door Kooks die langzaam oplossen in het zeewater. Op spots als Wijk en zandvoort heb je daar wel eens last van, gedurende de zomermaanden. Hoewel het s’avonds wel voor een spectacualire oplichtende branding kan zorgen.

 269. Leuk filmpje

 270. Komt er morgen nog iets surfbaar binnen in regio zeeland of België ?

 271. De verhouding van zout en water was hier prima 🙂
  De golven overigens ook.

  En wat betreft alle commentaar hierboven,
  Hilarisch, wat een niveau weer. Wij hebben ieder geval moeten huilen van het lachen!

  En altijd blijven lachen ondanks, het zeewier, de geur, de smaak, de niet kleurende helmpjes of de smeltende kooks.

  Fijn weekend.

 272. Morgen

 273. Dat is maandag 12 augustus. Dus pas over 8 dagen. Ziet er idd classic uit. Herfst komt vroeg dit jaar!

  Swell nu is wel heel minimaal. Komt nog wel wat aan maar is niet meer dan kniehoog helaas:

 274. Scheveningen was vanochtend erg klein inderdaad, korte longboardritjes. Wel lekker zonnetje 😉

 275. Gaaf filmpje!! Ga vooral door!