Surfweer woensdag 3 augustus 2016

De golfhoogtes zijn door de krachtige zuidwest inmiddels opgelopen tot ruim 1,5 meter zeegang. Het is vanavond alleen nog wachten op afgaand tij alvorens de breaks vooraan de kust goed beginnen te lopen. Hoe harder de stroming richting zuiden stroomt, hoe beter de golven zullen worden op de meeste spots. Nu is het net gisteren nieuwe maan geweest dus met die stroming komt het wel goed. Nieuwe maan geeft net als volle maan in de regel extra sterke getijstroom. Zowel met eb als met vloed. Het zou maar zo kunnen dat de golven vanavond weer de moeite gaan worden voor een post in de #NORTHSEAFUN #QUIKSILVER #6SURF #SURFWEER categorie. De winnaars van de vorige periode zijn bekend en krijgen op het moment van schrijven hun prijzen (wetsuit, en gratis 6 surf en sms abonnement voor een jaar). Het ging er toen om de beste trick te laten zien. Dat is deze Instagram post geworden van Allardus. In de maanden juli en augustus is niet de beste trick, maar de meest creatieve post waar op beoordeeld gaat worden. Uiteindelijk kan er door jullie weer gestemd worden als de vijf beste social media posts geselecteerd zijn door ons. De golven hoeven dus absoluut niet epic te zijn. Dat gaat het vandaag ook nog niet worden. Morgen misschien wel.

De wind komt donderdag iets meer uit het westen tot zuidwesten waardoor de golven makkelijker de kust bereiken. Vooral in Belgie en Zeeland is dat een welkom gegeven, want daar breekt de meer zuidelijke swell te klein. Het voordeel van zuidelijke wind is natuurlijk wel dat het lekker clean is. Donderdag is het minder clean, maar wel hoger. De wind is in tegenstelling tot vandaag juist afnemend in de avond in plaats van toenemend. Dat wil niet zeggen dat een ochtendsessie minder de moeite is, want zo hard waait het nu ook weer niet. Tot een uur of 13:00 is de ZW tot WZW nog dik windkracht 6, daarna tot 17 nog windkracht 5 tot een kleine 6. In de na-avond neemt de wind af naar 3 of 4. De golven worden dan ook minder hoog, maar het blijft ten minste 1 meter met een goede periode. Vooral in het midden (zuid-holland) en in noord-holland is de hoogte meer dan prima. In Zeeland en België zijn de beste condities te verwachten met het eerste laagwater in de ochtend. Hoewel het in België met vloed altijd ook nog best aardig kan lopen, zo lang de wind maar niet te aanlandig wordt uit WZW.

Voor vrijdag staat er minder wind op het programma. Het betekent echter niet dat de golven minder en minder worden. Het begint in eerste instantie wel minder met kleine tot redelijke golven in de ochtend. Later op de dag komt er swell uit het noordwesten binnen van het lagedrukgebied wat nu die zuidwesters geeft. De wind blijft daarbij wel de hele tijd uit de pal aanlandige sector komen. Echt helemaal windstil worden gaat het pas op zaterdag. De leukste swell is dan echter alweer aan het uitdeinen. Wel lekker clean, dus zeker niet vergeten je board naar het strand mee te nemen met dit aankomende strandweer weekend. Zondag draait de wind bij en volgt er een toename uit zuidwest. Die toename wordt alleen in het noorden verwacht dus veel golven geeft dat niet. Alleen in de kop van Noord-Holland kan er heuphoog gesurft worden zondagmiddag. Elders en vooral richting het zuiden, is het flat.

Volgende week belooft weer van alles moois. De depressie boven Ierland trekt weg naar Scandinavië met maandag op dinsdag al de eerste swells uit het noorden. Die worden later in de week alleen maar beter en hoger. Bij Ierland komt uiteindelijk een hogedrukgebied te liggen, wat garant staat voor lagedruk in de Noordzee. Het onderstaande kaartje is voor vrijdag de 12e. Zaterdag de 13e hoopt de schrijver van dit bericht op niet al te veel golven, want hij zwemt dan voor zieke kinderen met een spierziekte van het vaste land naar het waddeneiland Texel. Hiervoor is de nodige steun van jullie nodig. Hierbij krijg je het gedoneerde bedrag tegoed om vrijblijvend en gratis de surfweer sms te ontvangen. Ook voor reeds bestaande abonnee’s en reeds gedane donaties geldt de actie. Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op de knop ‘Doneer Nu’ via https://www.denheldertexel.nl/held/tobias-van-tellingen/ Ook een klein bedrag is al welkom en dan heb je voor 6,50 al een maand lang de surf alerts via sms of whatsapp. Stuur wel even een mailtje naar [email protected] met je 06 of +32 nummer en de gewenste periode. Doe je dat niet, dan gaan we er vanuit dat je alleen wilt doneren en geen sms periode en alerts wil. Ik ga sowieso keihard voor jullie zwemmen en hopelijk helpt dit de stichting Spieren voor Spieren in het werk dat ze doen voor de zieke medemens!
 1. Augustus gaat de boeken in als dit zo door gaat!
  Hoppa, ik ben er klaar voor 🙂

 2. Super bedankt weer voor de update Tobias! Morgen meteen met mijn nieuwe plank na werk naar het strand!! 😀

 3. Dank Tobias

 4. Thanks Tobias

  Na maandag vooral terras gezeten te hebben nu nog maar eens proberen. Eerst de kapper maar eens af bellen. Vind ze leuk!?
  Greets uit het zeeuwse

 5. kelly slater heeft ook geen kapper nodig

 6. Man o man…. hier zit een extreem gelukkig meisje. Wat een heerlijke bakken aan het einde van de middag bij de pier van Velsen-Noord. Lange ritten, lekkere hoogte, zonnetje erbij.

 7. Was super leuke stormsessie vanaaf in Noordwijk, waaide zowat uit mn pak(dan is zo’n no-zip suit natuurlijk wel een oplossing), stroming niet normaal, gelukkig mocht ik mee terug rijden in t bussie met Kelly, Mick en Joe 😜 , ik surf graag met die ‘garste’, want dan kan ik zo lekker de kunsten afkijken, leer ik ook weer wat. Top

 8. Tokyo 2020 wie gaat voor Nederland?

 9. Vanavond 17.00 hoogwater bij Scheveningen. Hoe laat is de conditie daar dan het beste? Begrijp van Tobias dat vandaag later op de dag de wind afneemt, maar na 17.00 dan zit je in afgaand water. Werkt dat ook goed in Scheveningen? Welk tijdstip moet je vooral voorkomen? (los van drukte) Thanks!

 10. @Dje Dje De kapper afzeggen? 😉 of je maakt een afspraak bij de Strandkapper. Kun je én surfen én naar de kapper op het strand! 🙂 Zie ook http://www.facebook.com/strandkapper

  Ga binnenkort ook weer een golfje pakken! 😉

  Fijne dag allemaal!

 11. Kapper afzeggen, terrasjes of andere dames theekransjes, het wordt hier steeds gezelliger..
  Mag het weer ff over stoere golven enzo
  Thx

 12. Keep up the good work moderator👍!
  Go tobias Gooo!!

  Getrickert door Tobias wil ik het volgende graag kwijt,

  Net een weekje terug van Ocean Spirit Festival ( jaarlijks festival,
  alle Boarddiciplines en een Zwemwedstrijd langs de kust in Torres Vedras , Santa Cruz, Portugal met daarin geïntegreerd dit keer de 2 jaarlijks World Waveski wereldkampioenschappen!

  Nieuw op dat platform daar zijn de Adaptive (Aangepaste) Surfers die tegen elkaar uitkomen wereldwijd! En wat je hun daar ziet doen in de golven is zeer Bijzonder op een Waveski!

  Voor diegene, Adaptive ( Aangepaste ) surfers zijn Ex of nieuwe Surfers die na een ongeluk ( al dan niet tijdens een Surfsessie )opgelopen Laesie!, een manier zoeken om toch hun Passie,Surfen! uit te oefenen!
  Na een moeizaam leerproces ,Surfen met bovenlichaam, extra riemen voor verlamde benen/onderlichaam en Paddle om te acceleren , worden zij door vele vrijwilligers wereldwijd het strand op, en het water in geholpen! Vanaf dan peddelen zij richting de Break ( 2 meter daar) om te Surfen en het verschil is dan minimaal aan Skills te zien!

  Heel bijzonder en ik weet dat hier in Nederland ook behoefte aan is aangezien Tandem mogelijkheden uitgezocht worden voor beperkte Surfers!

  Hoop dat Waveski hierin een grote rol kan spelen in de Toekomst!

  Ik heb veel respect voor je Neptunes Tobias!

  Surfs en Zwem up!

  Bertski
  Waveskisurfer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 13. Morgen dan toch eens richting kust gaan! Iemand tips vanuit Antwerpen waar ik tegen de namiddag/avond moet zijn? Zou zeggen Domburg, maar misschien zijn er nog andere spots die de moeite zijn en niet al te ver.
  Cheers en surf’s up!

 14. Domburg zal niet veel zijn morgen. Veel te weinig wind om iets van golven tot stand te doen komen.

 15. @bass lane kijk voor je rijdt https://www.rijkswaterstaat.nl/kaarten/golven.aspx

 16. Wijk en Scheef cam zien er niet al te best uit, hoop dat het door de wind nog wel een beetje aantrekt!

 17. Fijne olympische spelen allemaal!

 18. @all
  Vrolijk pasen! 🚴🏿🚴🏿

 19. Wat een zaligheid vanochtend. Om 5:30 even de Timboektoecam gecheckt en daarna weer heeeeerlijk omgedraaid. Fijn dat het niet altijd losgaat.
  SurfZ!

 20. Helaas zien de voorspellingen er alweer minder gunstig uit dan eerder gedacht werd…

 21. @ dude:hoezo

  Zie je IMG niet dude!

 22. @Dude: security exception, je moet certificate toevoegen. Klik eens door de link onder de img

 23. is gewoon de FNMOC swell kaart voor vanavond 18.00 uur die hier op de site staat. Ik zie hem wel staan overigens. Nieuwste browser versie?

 24. Er begint toch nog iets van swell binnen te sijpelen. Gaat vast nog wel een heuphoog golfje opleveren vanavond en morgenochtend.

 25. Er lijkt werkelijk waar niks te gebeuren. Of heb ik het mis? Twijfel twijfel om auto in te stappen

 26. De alert voor Wassenaar vanaf 16uur gaat totaal niet op: klein en onsurfbaar

 27. j06 gaat nu de goede kant op met flinke swelltoename. Nog net op tijd voor de navloed!

 28. Over hoe lang komt die binnen Tobias?

 29. Domburg morgenvroeg nog iets te verwachten?

 30. Niks hier 🙁

 31. Hvh flat…
  2bad

 32. Was niks. Is er een kans dat er morgenochtend vroeg in Zuid-Holland een surfbaar golfje loopt?

 33. Katwijk was surfbaar van 1700 tot 1900 leuke shorebreak

 34. Maasvlakte was niets veel tussen 17 en 19 uur 🙁

 35. Pakte nog wat LB golfkens in de hoek van HvH 18:00-20:00

 36. Het tij kwam net een uurtje te vroeg voor de swell kwam. Op Texel mooie lijnen nu, want daar kwam het tij wel op de juiste tijd (2 uur later dan Noord-Holland zuid).

 37. Weinig kans morgenvroeg in Domburg

 38. Noordwijk 16-17 locals druk met kniehoge rommelige inkomende swell …

 39. WaZ was gewoon goed te doen van 17-19!
  De tij had inderdaad wat eerder mogen komen, maar de hoogte kwam er steeds meer in. Morgenochtend maar weer 🙂

 40. WaZ zeker oké met af en toe goede hoogte. Wel verre van clean, maar toch lekker genoten van 17:30 – 20:00

 41. Dyslexie is a Bitch…

 42. Heb nog wel een golfje gepakt samen met mijn jongste zoon met z’ n tweeën op een 14 ft sup. Dikke pret.

 43. Zo na Portugal zoek ik nu ff de Bruine lijntjes van Wijko op!
  Looking nice!

  Heb ze gemist😑!

 44. 6 tot 8.30 mooie longboard lijnen op HvH. Vrij helder water trouwens (Nederlandse begrippen).

 45. Wind is toegenomen hier in Westland
  Zit weinig lijn in, zo met laagwater maar ff kijken

 46. Was lekker en heerlijk rustig vanochtend voor negen
  Af en toe een schouderhoogte golf in de vroegte

 47. Lekkere bowls rond 9 uur, goede call van de surfweersms.

 48. Bedankt voor de terugkoppeling BaZ.
  Tweede helft volgende week spreken we niet meer over bowls maar over bakken ! ! !

 49. Super stoked

 50. Hvh was eepies, hoogte zat , lange lijnen, zon, weinig wind, hondjes, publiek, centenbakje vol, nu kakt ht wat in, en wind trekt en draait meer aan landig.

 51. Gaat die toename in swell nog komen eind van de middag? Of is dat oud nieuws. windguru en magic geven weer een 4 sec swelletje net als gisteren tussen 4 en 7

 52. Extreme verwachting !!!!

 53. Als t nu allemaal ook LEKKER door komt..

 54. “Echt helemaal windstil worden gaat het pas op zaterdag. De leukste swell is dan echter alweer aan het uitdeinen.” Dus ik dacht met alleen fruitsalade op: Ik ga ff een uurtje uitdeinende swell scoren…heb ik er gewoon 4 uur in gelegen omdat t echt top was bij Zandvoort/Bloemendaal. Ik kan wel zeggen: ik ben totaal kapot, maar voldaan 🙂 🙂

 55. Nice!

  Zit nog wat in voor de uitslapers straks

 56. Kan er morgen ook nog gesurfd worden in noord Holland?

 57. Eyeball van een uitslaper. …

 58. Was onverwacht lekker voor de uitslaper op ter heijde 😉

 59. cap breton 3 aug, voorspellig was 1,3m:)

 60. Beter dan verwacht, soms heb je dat. Domburg tot 19.45 met soms borsthoogte.

 61. upload foto lukt niet te groot

 62. ik heb er om 06:30 naar staan kijken maar het was voor mij nieuw om dit live te zien, dit was geen 1,3m maar 3 meter volle bakken.

 63. Ik ben maandag in Biscarosse, beginneling, maar fanatiekeling als ik ben wil ik natuurlijk in dat surfwalhalla wel eens een poging wagen… Kan iemand me vertellen of dat aan te raden is? En nog andere tips?

 64. Severine maandag is er echt dikke swell op komst daar. Een beschutte spot zou beter zijn maar die weet ik niet 123 daar in de buurt. Of een dag met 1/2 meter cleane golfjes. Als je maandag gaat wellicht het beste om in de uitrollende golven/schuim te surfen. Pas op voor heavy klappers als er een shore break staat en voor stroming. Veel plezier daaro!

 65. Zondag makkelijker in bisca

 66. Saturday Night: http://www.surfed.nl/sessions/2016/160806/

 67. Domburg zaterdag middag weinig spannends. HW 17.00u. Vanaf half 4 tot 18u in het water gelegen. Was beter voor de SUP, die pakten nog enigszins een golfje, maar zelfs met het longboard (8.6″) was het nog flink peddelen en eigenlijk niet echt lekker te doen. Hopelijk vandaag beter?! In ieder geval wat meer wind nu. Fingers crossed, see you there!

 68. Wordt het vanmiddag/begin avond nog beter voor schev? Nu redelijk klein

 69. Scheef noord gisteravond tussen 7 en 9 was super nice; heerlijke longboard/fish golfjes

 70. @Tobias; wacht met smart naar je update! Genoeg golven zo te zien komende week.

 71. Bom dia surfers,
  Morgen naar Madeira, iemand nog tips voor goede surf daar? Ook voor beginner/intermediate spots?

 72. hoe is morgen de surf denken jullie? Op de forecast schijnt er wel een goede surf te komen. Thanks

 73. Die wind gaat op zee nu toch wel serieus aanwakkeren. 15,8 meter per seconde nu op Euro-platform.

  Blijft in ieder geval op tot donker ;-P

 74. Aloha!

  Even een vraagje; wij zijn maandag met ons campertje in de buurt van San Sebastián om lekker te surfen maar we hebben eigenlijk niet heel veel zin in drukte (wat we wel verwachten daar). Wie heeft er tips? Ook kwa camperspots etc… We zijn beide longboarders 😉

  @tobias ik zag al een paar mooie kiekjes van je trip op insta! Welke plek kan je aanbevelen?

 75. Heya mensen, Weten jullie iets over de surf van morgen. Op de surfforecast is er hoop voor morgen voor grote golven met niet heel veel wind. Is dit waar? Ciao

 76. Afgelopen zaterdag eind vd middag heerlijk gesurfd @wijkiki. Daarna omgekleed in de kleedkamer van Ozzlines en wetsuit daar laten liggen. 2 uur later was ie weg… 🙁 niemand van de shop en Aloha heeft hem gezien. Heeft iemand hier toevallig (per ongeluk?) een Rip Curl E-Bomb (maat medium, kleur blauw, grijs, zwart) mee naar huis genomen?

  Vinder wordt beloond!

 77. Gister eind van de middag idd verassend lekker op Wijko! I want more vooral met zon!!

 78. Is de swell die nu op de boeien binnenkomt niet te westelijk (267 graden op de A12) van richting om straks goed binnen te komen in bijv. Zuid-Holland?
  Of draait hij later vandaag nog voldoende zodat hij morgen gewoon prima op onze stranden komt binnenrollen?
  Hoogte zit in ieder geval prima in orde!
  Wil me behoeden voor een eventuele teleurstelling morgenochtend….. 🙂