Surfweer Woensdag 12 juli 2017

De mooiste golven van de maand juli zullen waarschijnlijk in het midden van de maand vallen. Het is de welbekende stilte voor de storm op dinsdag met hier en daar al wel wat schuim. Helemaal flat is het dus nog niet. Hoe anders zal het echter zijn als de turbomachine met wind aan gaat op woensdag!

Woensdag 12 juli 2017
Het lagedrukgebied dat voor het nodige slechte weer en wind gaat zorgen heeft bij de Duitse meteo bureaus de naam Xavier meegekregen. Zie weerkaartje. In het vorige surfweer werd al gesproken over de hogedruk bij Ierland welke in de regel altijd zo gunstig is voor de vorming van golven in de Noordzee. Dit hoog heeft de naam Hanna en zal donderdag voor zon en cleane condities gaan zorgen. Woensdag wordt natuurlijk beter voor de pro’s. Meer hoogte, knalharde wind en lange golven door de sideshore wind uit het NNO-en. In de ochtend is het overigens nog flat met eerst een klein beetje wind uit het zuiden. Twee windrichtingen die haaks op elkaar staan, zorgen voor een afvoerputje in de atmosfeer. Je kunt je voorstellen deze setting met heel veel neerslag afloopt.
Gelukkig wordt het aan de kust na de lunch al droger en kan er gesurft worden in heel veel wind en stroming. Niet ideaal, hoewel de richting nog wel NNO is. Later op de middag wordt de richting meer N of NNW en dat is meer side onshore. Toch worden de golven dan beter en dat heeft te maken met de dan toegenomen swellhoogte, de iets afnemende wind en het veranderende getij. Wanneer deze drie op GO staan is het moment om te gaan. Uiteraard zal het een enorme klotsbak zijn op de de spots waar het met cleane golven zonder wind meestal het beste loopt. Die spots kun je dus het beste maar een dagje overslaan.

Donderdag 13 juli 2017
Het hogedrukgebied brengt mooi weer, cleane golven en geen wind. Het is wel al meteen een stuk kleiner geworden in het zuiden van de Benelux. In het noorden is dit echter het moment, vooral wat de wadden betreft. Daar is de swell dik 1,5m hoog terwijl er in het zuiden nog maar een derde van deze swellhoogte over is. Toch is het overal de moeite, vooral met hoogwater. Dat komt twee keer op een dag met precies 12 uur en 26 minuten verschil. Hoewel er ook spots zullen zijn die juist met helemaal laagwater zullen breken, vooral de kustlijn Katwijk naar IJmuiden en Castricum naar Den Helder is geschikt om te surfen met helemaal laag. Misschien nog wel cleaner ook, want de wind is in het noorden nog lichtjes onshore. Wat men soms wel eens aanduidt met een licht morning sickness. Waar die term vandaan komt? Zoek maar eens op google op ‘surf morning sickness’. Op de wadden zal dit zeker het geval zijn. Misschien op Texel al eerder echt goed, maar de rest v/d wadden is donderdagavond place to be met ‘hoe later hoe beter’.

Vrijdag 14 juli 2017
Er is weinig of geen swell meer van laag Xavier over. De ochtend begint dus behoorlijk flat. Heel lang duurt het niet tot wind en golven weer op gang komen. De hoogwatermomenten zijn ook weer 2 x 52 minuten vooruitgeschoven dus valt het beste tijdstip om te gaan surfen aan het eind van de middag of avond. De noordwesten wind heeft in vergelijking met woensdag een westelijkere component. Het voordeel daarvan is minder stroming. Het nadeel is minder lijn en minder lange fetch richting Noorwegen.

Zaterdag 15 juli 2017
De fetch is nog wel lang genoeg voor een mooie rest-deining op zaterdagochtend. Of de wind helemaal stil gaat liggen is natuurlijk niet te zeggen. Wel zeker zijn de vastgezette getijden met hoogwater als beste moment in de loop van de ochtend. Het hoogwater van de avond zal niet veel meer zijn. Ook omdat het zaterdagmiddag wat meer zal gaan waaien uit zuidwestelijke richting. Die wind is echter niet hard genoeg voor goede ‘windlijnen’. Zondag is dat in de ochtend mogelijk wel het geval. En dan vooral in de noordelijke regio’s.
 1. De depressie ‘Xavier’ blaast donderdag door de Noordzee. Wordt achterna gezeten door hoog Hanna. Zij is donderdag de brenger van mooi weer en betere golven.
  Verder bij IJsland ligt alweer een depressie (letter T op de kaart) om op de lage landen af te koersen op vrijdag en zaterdag. Kortom een lekker depressief eerste weekje van de grote zomervakantie!

  Bron:
  http://wind.met.fu-berlin.de/wind/main.php?lId=400

 2. Hey Tobias, dus verlof nemen donderdag vm en niet Nm? Nm in Domburg flat ?

 3. Zowel in de vroege ochtend bij hoog (5uur a.m) als de uurtjes rond hoog water iets na 5uur in de namiddag kan er gesurft worden. Persoonlijk zou ik voor het hoog water moment in de namiddag kiezen, maar de keuze is aan jou.

 4. @@Peter

  Thx! W’ll do.

 5. Ik zie aflandige wind op dinsdag in de vooruitzichten. Lijkt leuk te worden!

 6. De depressie is noordelijker aan land gekomen dan de meeste voorspellingen. De noordwind zal dus wat later zijjn.

 7. Dat wordt de hele dag vloed, met zoveel regen!

 8. Thanks voor de tip!

 9. En het waait!

 10. Gaat de goede kant op!

 11. Vraagje: werkt Ijmuiden (naast pier) alleen met inkomen tij vanwege de lengte van de pier? Of ook nog de moeite waard om vanavond wat later te gaan? (minder wind maar wel afgaand tij).

  PS Ja ik heb de surfsms, maar was benieuwd hier naar als aanvulling. Thx!

 12. Tobias, windguru geeft morgen hele dag swelletje zonder wind. Dit blijft dus ook in zuidwesten doorkomen tot savonds? Voor avondsessie met de kids..

 13. Met een dergelijke wind is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Hoe verder richting Ijmuiderslag hoe meer het breekt maar ook rechtevenredig met stroming en banken.

  Enjoy! Ill try my luck tomorrow!

 14. wow wat een bakken in petten… allemaal close outs, dat dan weer wel!

  maar dit kan wel eens een hele fijne 13-7 gaan worden 🙂

 15. Probleem is dat het aan de westkant van de Noordzee (bij Engeland) niet waait vanwege het hogedrukgebeid dat daar ligt. Alle spots die dicht bij de UK liggen, zoals de Belgie en Zeeuwse, krijgen dus te weinig swell door om tot de avond echt mooi te blijven. Ga je een stuk naar het noorden, dan scheelt het al een hoop. Vooral wadden blijven vol aan 1,5m donderdagavond met naar offshore draaiende wind! Tussenin blijft wel ongeveer 1m over.

 16. Liggen er een paar in hier maar ze hebben het zwaar. Dikke bakken dat wel!

 17. Iemand een Eye ball van IJmuiden?
  Nog niemand erin bij wijk… ik ga zo toch maar die kant op.

 18. Ik ga zo ff Ijmuiden gokken.. Eyeball idd welkom 🙂

 19. Nou 2 IJmuiden gangers en eyeballvragers hier boven; hoe is het? Wel om vragen maar zelf niet sharen? Boeeee

 20. Ijmuiden erg klein. 1 km van de pier iets meer hoogte maar niet super

 21. Zuid, tussen 16:00 en 19:00 gesurft. Was ok. Wel een kiter over mij heen gehad terwijl ik nagen

 22. ..*Naast het havenhoofd lag. Iedereen moet ff ze stem laten horen als die gasten te dichbij komen. Het werkt af en toe want die gasten waren snel weg na wat gejoel en middelvingers.

 23. Hey,
  heeft er iemand een idee waar je een cursus kan volgen ivm het interpreteren van weerkaarten om beter de surfcondities te voorspellen België/Nederland? Alvast bedankt!! 🙂

 24. Lkkr metertje clean. Tnx voor de voorspelling

 25. @hannevermeersch ask Tobias he knows

 26. Ik gok dat maar weinigen dit weten https://denhaag.com/nl/locatie/12437/zuiderstrand @Random Dude

 27. @Tobias: dus voor donderdag beter naar MV dan Domburg – of heel vroeg op Ouddorp (hoogtij: 4u30 tot 8:00 is me iets te vroeg).

 28. Plaatje van vandaag

 29. Bloemendaal liep van 18.00 tot 21.00 prima. Ter hoogte van de Lakens lag een mooie bank die voor lekkere wandjes zorgde. Zelfs 2 cover-upjes uitgereden.

 30. “Tussen het Zuidelijk Havenhoofd en golfbreker 39, en tussen golfbreker 35 en 36 bevinden zich de twee golfsurfgebieden van het Zuiderstrand. Voor windsurfers is er een speciaal gebied tussen golfbreker 24 en 25. Kitesurfers kunnen terecht bij golfbreker 37 en tussen golfbreker 23 en 25”

 31. @Eyeballers:
  Naar wijk gegaan en dat was een hoop rommel en veel stroming… Wel erg gezellig en zomers weer…

  @Ruud: stroomde je niet helemaal weg bij Parnassia???

 32. Stroming viel nog mee door opkomend

 33. @tobias: De swell percentages op mumm.be doen het niet meer. Heeft iemand of heb jij een link waar ik zoiets kan vinden?

 34. Foto’s van vanavond Domburg 12-7-2017 komen hier te staan (linkje):
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1361853050535806.1073742221.100001333732859&type=1&l=930656b076

 35. nu is het leekkkka clean in belgië, zit jammer genoeg nog op de nightshift 🙁

 36. Nog rommelig. Lijkt iid erg op die morning sickness…

 37. Graag eyeball
  Zandvoort, valt volgens mij tegen

 38. Dat is de laatste tijd vaker het geval. Dus gewoon naar het strand gaan en kijken hoe de golven zijn. Dan weet je ook gelijk als mumm het wel doet wat dat betekent voor jouw spot.

 39. Ahhhh het was heerlijk!!!! Tussen 6 en 9 was goed te doen. Gezellig druk ook. Nu aan het werk!

 40. @zandvoort idem dito hier. Leuk shore breakje met hoog om 07:00 uur. Laat die summer swells maar doorkomen.

  Werkzeeee

 41. was Zandvoort 10 keer beter, tussen 6 en 9… pm.

 42. Hopen op een goeie sessie na het werk

 43. Prima sessietje vanmorgen. Iemand een idee wie er foto’s stond te maken bij scheef zuid gisteravond?

 44. Gisteren is gisteren, vandaag is vandaag. Ik hoop dat die 0.6m in de avond nog wat voorstelt in zuidelijk Noord-Holland straks. Zandvoort zal wel weer slap zijn met hoog water in de avond. Eens kijken waer ik neer ga strijken. Surfs up iedereen. Zelfs in Belgie ligt men in die water.

 45. Op Scheveningen

 46. MV2 was perfect vanochtend met de sup en ik zag ook bijna alleen maar happy faces bij de anderen 🤗.
  Vanavond nog een keer 🏄🏽

 47. Vanochtend sessietje met het eerste licht..was nice . Even wachten op een setje..maar was rete clean…daarna stoked gaan werken yeah!

 48. @Ed: waar heb je die foto gemaakt??

 49. Ultra clean, goede hoogte en genoeg push. Wel m’n armen in zee verloren, want die vielen er na 3 uur peddelen af. Wat een ochtend! Bedankt Tobias voor de goede call🤙🏻

 50. Iemand een tip mbt de wax op een surfboard. M’n wax hecht niet goed aan m’n board door het warmere weer. De kleur van m’n board is zwart en die wordt dus lekker heet als het buiten warm is. Afgelopen keer een sticky bumps basecoat met een sticky bumps warm water toplaag gebruikt, maar ook daarbij verlies ik langzaam aan tijdens het surfen delen van m’n wax. Iemand die hetzelfde heeft of gewoon een goede tip heeft? Alvast bedankt, cheers!

 51. @goudentip…

  wel eens aan footpads zoals deze gedacht? https://surfweer.nl/shop/product/footpads/creatures-grip-sheet-black-510mm-x-510mm/

 52. Of je bovenkant wit spuiten met Montana spuitverf. Daarna waxen..

 53. Alleen maar base wax gebruiken (wel eerst schoonmaken, want elke mix zorgt voor een lager smeltpunt)

 54. @Gouden tip: wax voor nóg warmer water gebruiken? 😀

 55. Nou… net hele dikke lijnen gehad en met weinig wind 😉
  Het enigste commentaar wat ik kan hebben was dat het merendeel van de golven wel degelijk nog zat push hadden 😀 haha Stoked

 56. Domburg aardig goed nu !

 57. Vanmiddag met laag nog best aardig. Wel bomvol kwallen

 58. Petten was vanmorgen niet veel. Was Egmond wel goed?

 59. België was vandaag aan van ’s morgens tot ’s avonds. Ganse dag kwam er mooie deining binnen. In de namiddag met het opkomend tij zelfs hoger dan ’s morgens. Nu laagtij en deining blijft binnenlopen 🙂

 60. Heerlijke zomerse avondsessie! Golfjes hadden nog een prima push!

 61. Gaat iemand richting het baskenland dit weekend en heeft nog een plekkie over?

 62. Avondsessie met afgaand was nog steeds prima! Soms op golfjes wachten, maar dan toch super strakke cleane wandjes 🏄
  Wat n top dag!

 63. Just Another day in Paradise…

 64. Gave pics WMMM! Vooral die zonnestralen zijn kick.

 65. Eind van de middag? / begin avond?

 66. Lekkere avondsessie gedaan op ZV, hoewel ik veel golven niet lekker vond doorlopen voor de SUP (moest veel bijpeddelen / kwam niet echt op snelheid).

  Tegen zonsondergang was er ook een drone boven de break. Benieuwd of die bezig was om mooie plaatjes te schieten. Dan zie ik graag de beelden, want dit soort omstandigheden hebben we hier niet zo vaak.

 67. @ WMMM. Wat een machtig mooie foto’s inderdaad van die zonnestralen! Zou ik 1 foto mogen gebruiken? Wil je me een mailtje sturen om er contact over te hebben? cvanderhout gmail mail. Merci!!

 68. Wat een schitterende avond in Zandvoort gisteren,iemand een idee of het daar te doen is vandaag??

 69. Plaatjes donderdagmiddag/avond:
  http://www.surfed.nl/sessions/2017/170713/index.htm

 70. Pffff… zo heb ik het bij ons niet gezien Ed…

 71. Waar fotografeer jij altijd?/ welke spot? Of iedere keer anders?

 72. Ed is wrs steeds op de goede momenten op de goede spots, hengelen naar spots heeft vlgns mij geen zin, volgende keer met andere omstandigheden, is t daar weer ruk en voor je deur beter.

 73. Is het vandaag beetje wat bij wijk aan zee of omstreken? Wind is onshore en krachtig dus twijfel een beetje…
  Iemand op het strand of wezen surfen?

 74. Gister 3 keer wezen schieten..
  Om 13:30, 18:30 en om 23:30!

 75. @Rekkab Gave foto’s. Die onderste: kunst!

 76. Dankje Polle

 77. die lijkt wel op die ene in teahupoo…ik zie kelly hem zo nemen!

 78. Teaheuphoog!

 79. Morgenochtend nog de moeite in Z-H?

 80. @Zeelander

  Met een longboard denk zeker! wordt binnenkort volgens mij ook een beetje flat dus pak wat je pakken kan 🙂

 81. Wijk was klotserig maar leuk vanavond. Ben wel nieuwsgierig naar hoe Parnassia (of omstreken) was vandaag, iemand een report?

 82. Had gedacht dat ijmuiderslag wat cleaner was vanavond maar ook een beste klots.

 83. Noordwijk ook klotserig maar wel wat leuke steile wandjes. Ook geen crowds (zoals gebruikelijk) dus dat was heeeeeerlijk 😀

 84. Katwijk was herlich

 85. Eyeball Bloemendaal ……. ff wachten op hoogwater ….komt een goeie shorebreak 🙂

 86. Wordt het vandaag of morgen nog wat in Domburg?

 87. Vanochtend dawn patrol op WaZ. Vooraan smurk met stevige side current, maar achterin (heel ver) mooie jetsers overhead zelfs. Na 7:00 kakte het peilsnel in en werd het klein, maar leuk vooraan, met luwende wind.
  SurfZ!

 88. Rest deining? Dikste/mooiste dag van de week!

 89. Ochtend*

 90. Is er vannavond ook nog (rest)swell? 😛

 91. Petten was van 8:30 tot 11 top. En loopt nog steeds lekker 🙂 en maar een mannetje of 8 in het water!!

 92. Blijft er nog wat staan na 5en?

 93. Heerlijk van 6 tot 9!!

 94. Wijk was heerlijk clean en minimaal schouder hoog tussen 09:30-12:30. Toen ik er uit ging kwam de wind opzetten en werd het wat rommeliger.

 95. Wijk gaf leuke golfjes. Paar onverwacht lange ritjes. Ik adviseer longboard / veel volume. Toen ik er rond 13.00 uitging werd het wel magertjes. Maar prima om te oefenen.

 96. Hoe word het voor morgen?

 97. Velsennoord ging weer af vanmorgen 7tot 10 topdag

 98. Hoe worden de golfjes morgen?

 99. Hij was fijn deze ochtend.

 100. Blijf maar lekker in bed liggen.

 101. Mooie foto’s rekkab!

 102. Waar pak jij die heerlijke foto’s man?! Nice!

 103. Hi hoe ziet volgende week eruit?

 104. slecht.

 105. Dramatisch ja. Dinsdag misschien een mini swelltoename. Hier hoef ik geen nieuw bericht aan te wijden lijkt me…

 106. OK toch bedankt om het even te bekijken tobias!

 107. @Tobias: Voorspelling van mogelijk kleine 1m voor Terschelling/ Ameland morgen blijft staan?

  Morgen vrij, dan rijd ik die kant op uit Amsterdam om eens te checken.

  Wederom dankbaar voor de forecasts!

 108. Yep. Die staat nog voor daar omdat de swell w tot wnw is. Is nu al op de boeien. Wees er wel op tijd bij, want in de de loop van de middag een zeebries en minder mooi. S avonds zelfs behoorlijk blown out.

 109. Wij denken erover morgen (dinsdag 18 juli) naar Hoek van Holland te gaan. Weet iemand of het de moeite waard is de planken mee te nenen?

 110. Is het de moeite waard om morgen richting den helder/ de noord te gaan vroeg. Of is het echt alleen ameland/terschelling? Thx alvast

 111. @Tobias super, bedankt! Zag je app net ook al.

 112. Noord nederland vandaag gunstiger dan midden of zuid?

 113. Zit in contis plage en het rolt hier lekker binnen vandaag. Schouder tot head high en door aflandig briesje lekker clean en hol. Groot voordeel van 25van contis we

 114. Toetsenbord sloeg op hol.

  Voordeel van contis is dat er geen surfkampen zijn en dus relatief rustig in de line up.

 115. Scheveningen is een stuk hoger!

 116. Is het nu de moeite waard in de buurt van Hoek van Holland??

 117. Bedankt voor de tip! De Stormrider heeft het wel over vervuiling. Valt dat mee?

 118. Hoe zijn de voorspellingen vanavond en morgen in Zandvoort? Kan iemand mij hierbij helpen? Alvast bedankt.

 119. Contis plage idd een aanrader, plus cap de l´homy ten zuiden nog beter zelfs

 120. Vanavond en morgen in Zandvoort? Dat zal niet veel zijn. Nu nog leuk sup rimpeltje maar die gaat er ook uit. Wel gezellig verder voor!!!

 121. Ten noorden van Contis ligt l’Especier, en ten zuiden Cap-de-l’Homy. Beide plekken ook zeer zeer rustig!

  Wat betreft vervuiling, valt wel mee volgens mij. Als je pech hebt, lig je wel in de meur van de papierfabriek van Mimizan.

 122. @ Tobias: der is weer een nieuwe webcam bij Petten. Zie:https://webcam.nl/petten/. Misschien kan ie er bij in ’t lijssie!

 123. Iemand nog goude tips voor een prachtige spot? Kom altijd bij La Torche uit maar wil deze week eens ronde langs de hele kust (noord en west) maken.

 124. @Finistere
  Probeer Penhors, de baai des doods en La Palau

 125. Aan de zuidkant van de rivier is het water wat modderig vanwege slib maar verder geen vervuiling gezien.
  Vandaag 3 sessies gedaan. Armen zijn gaar. Nu met een biertje bijkomen in de hangmat. Het leven kan zo simpel en mooi zijn.

 126. @Hazzie: Enjoy it while it lasts dude!!

 127. Is scheveningen het morgen waard? Ik verwacht niets geks maar misschien nog wel wat mooie (kleine) lijntjes?

 128. Frankrijk aan te raden komende dagen? Swell zit wel goed maar de wind?

 129. Dit is Cadzand op het moment. Mooi om te zien dat die oostenwind ten Noorden van de wadden nog iets van een cleane rimpel oplevert in het Zuiden. Jammer dat het niet meer is dan dat. Misschien dat het nog íetsje meer wordt voordat de opstekende zuidwest het wegblaast?

 130. Lijkt erop dat je in bretagne nog wel voldoende beschutting vindt. Ben zelf ook volk aan het proberen sprokkelen voor een impromptu tripje

 131. wij vertrekken morgen richting vendée, kent iemand een leuke rustige camping tegen Brem-sur-Mer of boven Sables-d’Olonne op wandelafstand van de oceaan?

  THX!

 132. O windguru, zie ik surf op de radar??

 133. Voor iedereen die de flatspell beu is. J-bay pompt op dit moment en via de WSL app kan je de wedstrijd live volgen. Medina en Morais liggen nu in het water, hierna is het aan Julian Wilson en Filipe Toledo. 🏄

 134. Eind vd middag lokaal 6-7bft op de Noordzee. Vanavond moet er wel gesurft worden. Helaas blijft het niet tot morgen.

 135. Hopelijk valt er vanavond iets te surfen aan de Belgische kust 🙂
  Laagwater aan staketsel kan mss wel iets geven. Let s hope

 136. @france ik ben in france normandie en morgen bretange die wind is hard en onshore golven a 1,5m maar staan niet door de wind. Morgen op bretange kijken waarschijnlijk hetzelfde tenzij je echt gaat zoeken

 137. Iemand eyebal Maasvlakte? Is het de moeite

 138. 😳? Omg!

 139. Omg?

 140. Volgens mij gaat het straks in de middag wel surfbaar worden niet?

 141. Ik hoop het ook

 142. vanmorgen was “picture” perfect

 143. Staan er vanmiddag voor een beginner genoeg golfjes om zinvol te oefenen?

 144. Betreft waz.

 145. @Rekkab: weer een pareltje van een foto!

 146. @beginner: ja hoor, kijk maar naar de cam. Oefenplezier verzekerd.

 147. Dat word zeker beginnen

 148. Vanoctend vroeg goede golven inderdaad, goede richting en hoogte, vanmiddag alles weer weg. Was geen swell van ver maar golven van windveldje vlakbij.

 149. Die rode ruggetjes zien er leuk uit maar gaan de verkeerde kant op

 150. Dankje @pollewaveskisurfer.

  Nog eentje dan de rest is te vinden op m’n instagram 🙂

 151. Dankje @pollewaveskisurfer.

  Nog eentje dan de rest is te vinden op m’n instagram 🙂

 152. Zondag ergens nog wat hoop voor een longboard sessie?

 153. Zondag einde flatness!

 154. Iemand zicht op Domburg voor morgen? En misschien tips voor een beginner, surfermap zegt dat een gevaarlijke spot is (stroming?)?

 155. Niet gevaarlijk als je weet wat je doet. Morgen ziet het er naar uit dat er wat toffe zw-golfjes gaan zijn. Bij opkomend/hoog water is de wind-en golfrichting wel gelijk aan de richting van het opkomende water wat voor veel stroming zorgt. De uurtjes rond laag water kan er wel prima gesurft worden. Net naast de palen te water gaan is wel aan te raden en als je weet dat de stroming richting het noorden gaat, spreekt het wel voor zich langs welke kant van de palen dat is. Laag water is trouwens om 21:00u morgen.

 156. Klopt. Stroming in combinatie met zw-wind en de paalhoofden is niet optimaal. Goed opletten waar je erin gaat en waar de paalhoofden liggen.

 157. Ontzettend bedankt voor de toelichting! Ik ga ’s morgens gaan, als ik het goed voor heb is het rond +/- 10:00u ook laag water? Waar is het best parkeren of bevindt de goede spot zich? Recht tegenover Domburg centrum of eerder richting Westkapelle of richting Oostkapelle? Thanks!

 158. @Tobias: Ik kijk (of keek eigenlijk) nog wel eens bij je info puntjes en dan met name de verwachte IJ-geul windmetingen. Nu is het me onlangs opgevallen dat die gegevens gewoon al van 27-02-17 zijn en dus nooit veranderen. What is up with that!!!

 159. Golven onderweg hoor!! Niet zon beetje ook

 160. Swell so kan lukken in Zealand denk ik
  War kunnen wij in Zealand surfboard huren ?

 161. Hoogste tijd voor mij om een nieuwe update te schrijven. Alleen te slecht 3g netwerk hier in Spanje om dit voor elkaar te krijgen vandaag. Morgen gaat dat hopelijk wel lukken.

  @dirk, RWS is gestopt met die grafiekjes. Heb helaas nog geen goede vervanging voor gevonden.

  Swell voor volgende week ziet er goed uit. Als dat windveld maar goed rechts van Engeland blijft liggen en niet er boven!

  Vanaf maandag-avond is het aan, maar de dagen daarna worden beter.

 162. @koen: is een beetje koffiedik kijken momenteel met het opspuiten. Een goed begin is bij de Dijk beginnen en verder naar Noordduine en Domburg zelf als het daar niet loopt. Het verandert per zand lading waar het lekler loopt en waar niet. Spijtig nog geen kunstmatig rif ;). Have fun en succes

 163. Was gisterenmorgen dan toch echt niet de moeite. Zaten nog twee surfers in het water en één derde kwam toe toen ik vertrok. Ter hoogte van de Dijk. Enfin, volgende keer beter. In ieder geval bedankt voor de hulp hier!