Surfweer donderdag 5 sept 2019

De golven zijn aan! De wind ook, en die blijft in het noorden midden toch behoorlijk parten spelen. Gewoon rustig aan surfen op Egmond of Zandvoort is er niet bij of je moet zin hebben in een half uur peddelen om naar buiten te komen. Richting het zuiden komt er wat meer rust in. En natuurlijk kan het vrijdag even mooi zijn als de wind zuid en offshore is. Veel haast hoef je niet te hebben, er komen nog heel veel kansen op goede golven dit weekend en volgende week. De straalstroom draait op volle toeren, gaat dit weekend even meanderen maar volgende week is deze weer van west naar oost over de Oceaan.

Donderdag 5 september
De noordwesten wind heeft de golven op de Noordzee opgestuwd naar een hoogte van 4-6 meter. Eigenlijk net iets te veel van het goede met uitzondering van die paar spots waar normaal niet veel golven te verwachten zijn. Daar is het nu 1 tot 1,5m bij het juiste getij later op de dag. Vanavond gaat de wind in België iets liggen, maar voor Zeeland en een spot als Ouddorp is het nog steeds heel wild en woest. Natuurlijk helpt het wel dat je niet tegen die harde onshore hoeft in te peddelen. Maar als je in België woont, kun je beter daar blijven. Daar is het tij ook eerder goed, terwijl het tij in N-H helemaal niet goed meer komt voor donker (pas half tien hoogwater in de kop van N-H). Het blijft in het noorden ook nog te veel waaien.

Vrijdag 6 september
Dat is vrijdag ook het geval. Een stevige zuidwest tot westzuidwest maakt surfen in het noorden knap lastig. De golven zijn groot, want naast de 2m windgolven loopt er ook nog 2m noordswell restant van donderdag doorheen. Dit zijn de ideale condities voor de zuidelijk gelegen spots. Helemaal omdat daar de wind meer zuid dan zuidwest is, en dus aflandig zal zijn voor een bepaald moment. Heel lang duurt dit niet en de wind zal het zeker lastig maken 1e helft van de middag. Tegen de avond zijn er buien, waarna de wind weer wat afneemt maar ook meer onshore west draait. Het is dan in Zuid-Holland wel weer prima surfbaar, maar mooiere lijnen zijn er eigenlijk eerder gewoon in de harde wind (ZW 6-7bft)

Zaterdag 7 september
Yes, het weer knapt op en dat is goed nieuws voor het SURFANA Festival, dat vrijdag al begonnen is op Bloemendaal. Er zijn nog enkele dagkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! De vroege ochtend heeft minder wind en met hoogwater best al redelijk goede golven. Veel meer swell komt er echter na het frontje (occlusie) van begin middag. Het zal dan nog wel stromen, maar die stroming neemt in de avond snel af dankzij het opkomende tij. Desnoods loop je een stukje richting de pier naar IJmuiderslag waar de golven cleaner en kleiner zullen zijn. Een prima plek om je dit weekend te settelen voor surf en meer!

Zondag 8 september
De wind gaat er zondag helemaal uit. Eigenlijk is de ochtend al genoeg wind-luw om een goede sessie te scoren met hoogwater. In de middag staat er meer stroming, maar de golven blijven hoog. Het tij wordt in de avond opnieuw goed, vooral voor België en Zeeland lijkt dit het moment om nog een keer te gaan. In de kop van N-H gaat niet meer op tijd de stroming er uit en zal dus echt eerder op de dag gepakt moeten worden.

Maandag 9 september
Er loopt begin volgende week nog voldoende restswell uit het noorden. Zowel van verder weg als de resten van zaterdag en zondag. Dat geeft in de ochtend even cleane surf met zuidenwind. In de middag wordt de wind meer zuidwest en dooft de golfhoogte wat uit. Maar helemaal flat wordt het zeker niet.

Dinsdag 10 september
De straalstroom op 7-10km hoogte met een windsnelheid tot 300 km/u trekt weer recht van west naar oost over de Oceaan. Interessant is dat dan de restanten van Hurricane Dorian worden opgenomen in deze stroming op hoogte en ergens boven de Noordzee uitkomen woensdag. Dinsdag zelf is nog vrij rustig met kans op mooie swell uit het noorden.
Het is allemaal nog wel de vraag hoe het precies gaat vallen en hoeveel vocht en warmte er met dit ex tropische systeem meekomt. Voor woensdag lijken de kansen op een harde wind uit zuidwest het grootst met ex-Dorian als lagedrukgebied boven Schotland. Zo’n systeem geeft heel veel onzekerheid en kan pas echt goed worden ingeschat als de restanten van de Hurricane door de straalstroom zijn opgezogen. Dat is dus pas op maandag-ochtend. Tegen die tijd staat er vast wel weer een nieuw bericht op deze site!

Wetsuit advies Water is 19 gr C
Vandaag: Een 3/2mm fullsuit is best lekker
Vrijdag: 3/2 mm of 4/3 in de wind
Zaterdag: 3/2 mm of 4/3 langere sessie
Zondag: Kan weer met een 3/2 fullsuit
 1. De straalstroom komt volgende week recht op NW Europa af. En daar stromen dan de restanten van Dorian mee af. Benieuwd wat dat dan weer brengt!

 2. Bombi

 3. HW Domburg moet toch wel te doen zijn vanavond? Of beter de hoek om?

 4. Heerlijk die shorebreak sinds het opspuiten

 5. De line-up is nu ergens aan het einde van de pier?

 6. Holy Moly, scheef on fire nu. Magisch uurtje….. deze helaas ff gemist tussen de berichten door.

 7. Holy moly wat een fantastische avond! Van 1930 tot 2045 uur ontzettend dikke bakken en steeds cleaner door afnemende wind!Line up goed verspreid en easy peddel out! Zonder pier geen plezier!

 8. Wil de shortboarder, wiens board vanavond op de Noord tegen het hoofd van een meisje (Lizelot) kwam waardoor ze gewond raakte, zijn gegevens even doorgeven aan Hans van The Shore?

  Lizelot, ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt.

 9. Ook vrij veel mensen met blauwe huurplanken (van The Shore?) die er met dit weer eigenlijk niks te zoeken hadden.

  Als je in de weg gaat liggen en bij elke set je plank weggooit, kan je beter op het strand blijven…

 10. Easy paddle?, verdorrie m’n armen eraf gedraaid 😉

  Wat een heerlijke sessie!

 11. Ja zal ik doen, dacht dat ze van hartbeach kwam daar langs gegaan maar zal mijn gegevens doorgeven aan the shore. Hoop dat het oke met lizelot gaat en wil graag contact met haar opnenemen.

 12. Leuke shorebreak op zonsondergang. Hopelijk morgenochtend weer !

 13. Nw wind Beukers, met afnemende wind…kwam dit maar vaker voor hier in de verre zuidwesterse hoek van NL. Top avond! stoked!

 14. @Shortboader
  props voor je reactie.
  Hoop dat er niet meer mensen gewond zijn geraakt gisteren want het was heftig en erg druk op de Noord. Zelf bijna twee keer geraakt door zo’n paddelende badkuip. Levensgevaarlijk die dingen. Krijg altijd het gevoel dat ze totaal geen controle over zo’n kajak hebben als ze eenmaal gaan.

  Maar het was wel een top sessie gisteren. Achterin dikke vette hoge bakken en iets verder voorin liep het eigenlijk mooier met lekker steile drops en lange ritten. Meer van dit soort stormpjes deze herfst graag!

 15. Even off topic: wat doe ik met oude wetsuits? Is er in NL een bedrijf/organisatie wat ze inzamelt voor recycling of iets dergelijks?

 16. Naai er en leuke tas van… Om je waterfles koel te houden, ideaal voor bescherming camera gear etc.

 17. Mss een idee de huurders ook te adviseren, wanneer het niet flat is!

 18. zoooooo, was weer lekker vanmorgen!
  Armen nog gaar van gisteravond, maar het is de pijn mee dan waard. Beetje rommelig zo nu en dan maar lekker dikke drops en steile wandjes.
  nu weer vermoeid aan het werk. Hoef gelukkig alleen maar mijn vingers te gebruiken en die doen het nog.

 19. Donderdag 5 sept.

  maar voor Zeeland en een spot als Ouddorp is het nog steeds heel wild en woest. 

  Wij vrolijk op Oudorp gisteren.
  Had beter even kunnen lezen.
  Mvg.

 20. oostende gisteren

 21. oostende

 22. oostende 05/09

 23. Cadzand !

 24. Had iets vroeger moeten gaan geloof ik. Wat een foto’s van 65 things! https://www.facebook.com/371799856235095/posts/2389917157756678

 25. lekker !!

 26. @nele coole fotos! Toevallig ergens meer te vinden?

 27. Vnv de moeite met hoog in Scheveningen? Ben aan het twijfelen door de wind

 28. Plaatjes gisteravond: https://www.surfed.nl/sessions/2019/190905/index.htm

 29. @artutito, thanks, maar helaas, that’s all

 30. En de foto’s van vanochtend: https://www.surfed.nl/sessions/2019/190906/index.htm

 31. @exhult, ik zit hier nu een weekendje in cadzand. Waar is the place to be?

 32. Aan de eigenaar van het oranje-grijze « black wings » surfboard die deze avond 6 sept zijn board op de parkeerplaats aan de duinen in Oostende vergeten is . Uw board ligt in de Ostend Sailing club op’t strand. Surfgroeten.

 33. Top sessie gisteravond dikke slome rollers makkelijk peddel naar achter ! waz weer erg mooi !!

 34. Bloemendaal 8:00/10:00 hobbeldebobbel met af en toe lijntje ,geen stroming toch heerlijk genoten.

 35. Marginaal vanochtend 8u, maar wel dikke fun! Heuphoog, beetje rommelig.

 36. Vanavond weer dik aan! +Windje +-15 knopen

 37. veel zeewier en witte balletjes in het water….? surf was vergeleken met gisteren K-U-T! :)))

 38. Zooo mooi vanochtend in Zandvoort. De wind ging er even uit en er waren best nog wel wat bakjes over. Paar goeie noserides gescoord. Echt helemaal stoked!!! Yew!!

 39. Hee!! Mijn board

 40. Bedankt @wave ski rider

 41. Waar blijft die pier van petten? We willen hier ook een keer goede golven.

 42. @petten Ze gaan binnenkort opspuiten, zand blijft blijkbaar toch niet zo goed liggen…

 43. Jezus, wat een bs weer… “Wind gaat er helemaal uit..” dikke Noord 5bft hier op WAZ. Gevolg: klotsbak. Lekker terug naar bed…

 44. Ik zoek iemand om af en toe samen mee te surfen. Op zo n dag als vandaag wil ik wel, maar niet alleen. Ik ben 48 en nog maar 2 jaar bezig en woon in Noordwijk. Waar kan ik t best een oproep plaatsen?

 45. Is t de moeite om vandaag vanuit Utrecht te komen met ov?

 46. Ze gaan bij Callantsoog opspuiten, niet bij Petten

 47. Tegen beter weten in tóch erin gegaan. Ik moet zeggen, de wind ging eruit voor 1 1/2 uur, maar dat was niet genoeg voor de boel om uit te cleanen: wat een klotsbak en ook helemaal geen lijn, af en toe hoge pieken, maar “all over the place”
  Ik ben benieuwd of iemand naar de andere kant (IJmuiden) is geweest, en hoe t was…

 48. Ik dus, tegen beter weten…

 49. with this north wind, it is a mess… not the best conditions but still some surf

 50. Haai! Iemand al gisteren naar Hargen geweest? Volgens surf-forecast zijn er daar sinds gisteren (vanmiddag ook) goede condities (1 sterretje) helaas is er geen webcam om t ff te checken. Alvast bedankt

 51. @Marjan,
  Ik surf al bijna 25 jaar en vind het ook nog altijd niet prettig als ik helemaal alleen in het water lig. Een paar anderen in het water om elkaar in de gaten te houden is altijd fijn.

  Als je niet alleen wilt surfen kan je natuurlijk altijd even naar scheveningen rijden. Daar surf je nooit alleen, is het daar vaak wel weer heel erg druk (al viel het vanmorgen wel mee).

 52. Niet heel denderend vanochtend, sterke wind, erg rommelig ondanks goede hoogtes. Misschien dat de wind er vanmiddag nog uitgaat?

 53. Domburg was (8.00 tot 10.00) een klotsbak, weinig lijn maar af en toe wel grote bakken. Voor mij als gemiddelde surfer niets…de beter konden er hier en daar wel wat mee. Shit happens, lekker ochtend gymnastiek gehad.

 54. Ik vond NHN dikke prima. Wind viel af en toe mooi weg, goeie hoogte en best wel lijn.

 55. @dirbee 1971 we hebben je gemist op ijmuiden, daar kon je aardig je magic doen.

 56. De wind was vanochtend ook op Ijmuiden spelbreker vooral voor de SUPers. Golven liepen wel aardig binnen, maar met windchop erop.
  Was behoorlijk druk, maar voldoende piekjes en breedte.

 57. Wijk dorp was geen aanrader. Riooloverstort stond daar open. Ziek van!

 58. Knokke was heerlijk tussen 10 en 14, wind weg, cleane dikke lijnen… alleen nog veel te leren 😉

  Iemand een idee of je deze barst kan herstellen met een diy kit of materiaal uit de doe-het-zelf zaak? Alvast merci!

 59. @ hazzie. Dank voor je reactie. Ben er zojuist toch even in gegaan. Er waren nu volop anderen bij beach break. Een klas vooraan. Mijn niveau 😉 en verder in zee een groep die de golven goed wisten te pakken. Mooi hoor! Scheef vind ik zonde want ik fiets in 5 min naar t strand.

 60. Ik vond Domburg heerlijk, tussen 9.30 en 14. NO 1 bft licht offshore en lekker hoog. Eerst holle lijntjes gepakt op m’n bodyboard, en toen het wat lager werd nog wat gesurft. Voor mij meer van dit 🙂

 61. ik weet het niet heur! maar die surf was f… DIK! in wijk wat was het b
  vet! barrel after barrel gewoon on n ederlands, maar ga vooral in de klote surfen hebben wij gedanst va jullie hahaha latorrr

 62. @aiai

  is mogelijk, zelf nog niet moeten aan beginnen.
  maar je vindt wel wat info via Google >> diy surf repair crack 😉

  https://www.wikihow.com/Repair-a-Cracked-Surfboard

  waar ga je surfen in knokke?

 63. Ijmuiderslag vandaag tussen 11-14 was erg mooi! Eerst hoog, goeie lijnen met een beetje wind, later wind er helemaal uit, iets lager maar glassy condities. Onnederlands lange ritten. Top call Tobias!

 64. Merci! Het is een epoxy op eps plank… ik zal zo’n epoxy lijm kitje bestellen, dat zal dan wel lukken he!
  Ik ga meestal ongeveer aan de Casino of vandaag wat meer richting Duinbergen.

 65. water was inderdaad erg smerig in Wijk. Maar is die riooloverstort niet gesloten?

 66. Superlichte offshore of windstil, wat jij wil, vanmorgen vroeg, eerste licht. Daarna een beetje wind en langs het hele strand goed te doen. Niet elke golf was perfect natuurlijk. Wie dat zoekt moet verhuizen. Mooie dag!

 67. IJMUIDEN WAS DE BOM, VANOCHTEND!

 68. Surf was mooi: af en toe hoge golven, wel lastig timen. Dit al gehoord? In de NL media is er weinig aandacht voor. Maar zeker voor surfers relevant:

  Shell wil onder een verdrag uitkomen dat ze olieplatformen netjes moeten opruimen. Het is ‘te duur’ om de drie Brent platforms in de Noordzee te decommissionen. In de fundamenten van de platforms zit nog 11.000 ton aan chemicaliën en olie. Die zullen langzaam in zee terechtkomen. Reden om de platforms niet op te ruimen is het kostenplaatje. Shell: ‘Dat kost honderden miljoenen, vergt jaren werk en is heel gevaarlijk voor de mensen die er werken.’

  How on earth???🤮🤮 iemand enig idee hoe wij hier iets mee kunnen doen? Sorry als dit offtopic is maar ik heb geen zin om in chemicaliën te surfen hier.
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/shell-wil-olieplatforms-in-noordzee-niet-opruimen

 69. Riool overstort is al jaren dicht ja

 70. Ja Ijmuiden was top!!! Bedankt Tobias. Morgen waarschijnlijk weer.

 71. IJmuiden was lekker einde van de ochtend! Hopelijk morgenochtend nog wat lekkers. Nu lijkt het nog wat rommelig.

 72. ha ha, geniaal die webcam foto met die meeuw zo

 73. Had zo te horen toch naar IJmuiden moeten gaan. WaZ was begin van de middag ondanks het wegvallen van de wind totale chaos. En nog smerig ook. Barrels = mooi eufemisme voor close outs.

 74. toch heerlijk gesurft vanochtend, rommelig ja, maar wat een fijne een hoogte af en toe op scheef! vooral achterin

 75. En jij denkt dat het over een jaar of 10 beter gaat met de windmolens die zijn neergezet?

  Boorplatforms worden al jaren op kosten van de belastingbetalers geruimd, ondanks de contractuele verplichtingen bij aanleg. Of ‘verkocht’ aan malafide BV’s die vervolgens failliet gaan.

  Uit hetzelfde vat komt overigens de splitsing van het netbeheer. Kunnen corporates lekker rendabel wind- en zonneparken neerleggen en de winst verder opleuken met subsidie. Kosten voor aanpassing elektriciteitsnet, dat betalen de brave burgertjes wel.

 76. Vannochtend was het bij hvh tegenvallend. Net wat te veel wind voor mij. Volgende keer toch maar doorrijden voor beschutting. Stoked voor morgenochtend! Hopelijk nog shortboardable

 77. Ouddorp vanochtend

 78. Vanochtend de Orientale pointbreaks ingeruild voor IJmuider rimpels. Wat is er nou mooier in het leven dan met je vrienden lekker nat gaan. Kan niet wachten voor morgen. RSBL 4-ever!

 79. IJmuiden was helemaal aan vandaag tussen 11:30 en 14:00 super fijne mooie waves. Op een gegeven moment was de wind eruit en werd de zee een spiegel met hele lichte side offshore wind en volgensmij zelfs heel even geen wind.
  Stoked!

 80. Gisteren fotograaf in de branding bij Ijmuiderslag gespot.. Weet iemand toevallig wie dat is? Dank!

 81. Zou Domburg nog kunnen vandaag?

 82. Op de webcam zie ik af en toe nog wel een surfbaar setje doorkomen

 83. Als je op een maandag als vandaag ook nog een tiental mensen in het water ziet liggen vraag ik me weleens af ´hoeven zij niet te werken!´ 😉

  (the lucky ones / lazy ones / smart ones / other choices-ones / no family-ones)

 84. Vanavond dombi??

 85. je kan ook surf instructeur worden;)

 86. In deze 24 uur economie zijn er ook mensen die in de Continue of s avonds werken en daardoor op maandagochtend vrij zijn.

 87. Wijko was gister rond 13.00 idd even on nederlands, en meesten waren er toen al uit…ik had tot mn verbazing 200 meter alleen voor me zelf, en 1 andere dude! vet scoren dus!

 88. Management jonguh! Altijd beschikbaar voor een surfje

 89. Nabij het strand wonen is ook een optie.
  Kinderen naar school gebracht en na de koffie naar het strand gelopen. Mijn man ging om 6:30, voordat hij aan het werk ging. Was btw niet veel toen ik ging (dorp WaZ; klein en slap), dus je hebt niet veel gemist. 😉

 90. Sowieso dicht bij het strand wonen. Altijd op de fiets en gaan als ze er staan.

 91. Hier een filmpje van Zaterdag avond op scheef, zuid.

  Enjoy

  https://www.youtube.com/watch?v=HImp5rF8q0A

 92. Gisteren perfecte tijd gehad op de sup tussen 11:30 en 14:30 in Wijk bij de 3e molen en daarna dichter bij de pier helemaal achterin. Zo nu en dan hele grote krachtige bakken gescoord en achterin goed sfeertje en niet druk :))

 93. I know i know, soms gewoon beetjuh jaloers..haha. Maar idd, er zoveel als mogelijk proberen van te maken!

 94. shaka nr alle vroege paradijs-vogels en regenboogsurfers in scheef ..

 95. Hoe zijn de voorspellingen voor terschelling dit weekend? In plaats van eilân lekker surfen..:)

 96. Zo meteen Kelly Slater tegen Kasper Hamminga voor de selectie Olympics live https://isasurf.org/wsg/2019/en/live/

 97. Okee. Sinds rednose geen werkplaats meer heeft. Gezocht: Een goeie reperateur zonder langs wachtlijsten rond adam/haarlem?

 98. Ws is de heat met Kelly en Kasper pas morgen. En Pepijn Tigges ook.

  https://isasurf.org/wsg/2019/en/live/

 99. @EdKadett, welke webcam is dit?

 100. Iemand in de buurt van Bloemendaal strand die kan zeggen hoe de golven er vanmiddag bij staan?

 101. Zandvoort heeft een uitstekende webcam
  https://www.youtube.com/watch?v=nS7FlgPNydc

 102. Wessel, precies dat vroeg ik me ook af – ik twijfel.

 103. Naar mijn weten is vandaag behoorlijk flat. Morgen pas wind en weer golven.

 104. Ook Bloemendaal heeft een goede webcam: https://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl/beachcam.html

 105. Voor diegenen die morgen willen surfen bij Ter Heijde…

 106. Voor zij die hier nog niet van wisten:
  >> https://www.standaard.be/cnt/dmf20190910_04601484

  Japan denkt eraan radioactief water in zee te dumpen.

  en het gaat niet over een paar litertjes, maar miljoenen liters

 107. Gelukkig zit er in de zee ook niet maar een paar litertjes, maar om en nabij 1,3 triljard liter.

  Het mag wat minder met de hel & verdoemenis en wat meer met de stoke.

 108. @@Rookie Wavepacker, helemaal mee eens. Voor realistisch en slecht nieuws lees ik de krant. Hier mijmeren over epic condities 🙂

 109. weet iemand of de heats met Kaspar/Pepijn al geweest zijn?

 110. Eerste heats wel, voor ronde 2 nog niet (staan nog geen punten). Kasper is dan in heat 45 tegen o.a. Slater

 111. zat net te kijken maar volgens mij nog niet. Ze hebben net de Repechage rounds gedaan. Stream is nu off line maar hopelijk gaan ze zo verder met de Main rounds

 112. zie net dat het al weer 18.00 uur is in japan. Ze zullen dus wel klaar zijn vandaag

 113. Ik zie mogelijkheden voor surfen in de nacht… lichtgevend water, nucleaire condities, lege line-up
  En ik metamorfoos in een power ranger.
  (/droomt rustig verder)

 114. @radioactief water
  en je krijgt een extra arm voor meer paddlepower!

 115. Hoi! Weet iemand of het de moeite waard is nu op Scheveningen? Thanks!

 116. Wel gaaf hoor die Nederlandse boys in Japan! En wat een draw ook! Ben benieuwd!

 117. op Pepijn zijn Instagram: (NL time)
  Tom 2:00
  Kaspar 2:40
  Pepijn 3:40

 118. Eveline Hooft is ook lekker bezigg eweest! Wat een topper is dat. Staat daar gewoon op de 13e plek tussen de Van Dijks en de Gillmores van deze wereld.

 119. Ja wat een Nederlandse toppers he. Zijn echt goed vertegenwoordigd in zowel longboarden als shortboarden. De een na de andere overwinning dit jaar.

 120. Morgenochtend weinig wind, maar is er ook nog wat te surfen?

 121. Gisteren windsurf en golfsurf was top bij wijk vanaf 3 uur. Lekker hoog wel! Vandaag en morgen meer?

 122. misschien bij oosting in den haag als het epoxy is 0681473057

 123. gisteren tussen half 6 en half 8 in de avond was het ook lekker in Scheef. Vooral het laatste uurtje werd het beter al zat er voor de hoogte wat weinig energie in de golven.
  Het was in ieder geval beter dan de golven in Japan.

 124. Hey Surfers!

  Er staan twéé nieuwe albums online!
  Surf naar mijn Pinkbike profiel en check de foto albums.

  Sta jij op een of meerdere foto’s en wil je deze graag kosteloos in originele resolutie ontvangen?
  Stuur dan een mail met de foto link(en) naar mijn e-mail adres en ik zal je je foto(‘s) gratis toesturen per WeTransfer.

  Contact gegevens staan op mijn Pinkbike profiel pagina.
  (Check de website in “Desktop modus” voor de beste ervaring.)

  Groet,

  Niels 🤙

 125. Hier zijn de heats van Tom (2:35) en Kaspar/Kelly (3:16) terug te kijken!

  https://isasurf.org/wsg/2019/en/replay-day-6-webcast/

 126. Je kunt deze site o.a. checken als je niet weet of er golven staan.

  https://magicseaweed.com/Scheveningen-Nord-Surf-Report/145/

 127. wijk was niet veel soeps vandaag beetje op de sup geklooit hopelijk morgen beter . leuk @Niels de fotos van logfest top , alleen jammer dat de golven zo k.. waren he en je mij niet op de foto hebt gezet ;-( … maar het was super leuk en gezellig