Nuttige surfweer info:
Surf webcams:

test

 

Koen Knevel

Naast het shapen van mijn eerste board is de O’Neill Shape Off voor mij en mijn collega’s aanleiding geweest om onder ons kantoor in Amsterdam-West de kelder om te bouwen tot een shape-room. Op de Witte de Withstraat in Amsterdam-West delen Koen, Stefan en William een gezamenlijke studio ruimte. Vanuit deze prachtige studio werken we als Grafisch ontwerpers en Filmproducent. Omdat we naast dit werk alle drie surfers zijn en graag met onze handen werken bestond het idee voor een shape room al ruim een jaar geleden. De Shape Off was het zetje in de rug dat we nodig hadden om ons idee te realiseren!

[wdi_feed id=”4″]
[wdi_feed id=”5″]  

Anna Oosterling & Anne Dijkstra
We kregen beide een berichtje: Zou jij het niet tof vinden om een board te shapen? Er hebben zich niet echt veel vrouwen aangemeld. ‘Wat?! Dachten wij’. We belde elkaar op, een idee was geboren en voordat we het wisten zaten we tijdens de kick-off aan tafel met 15 mannen. Anna en Anne. De shaper en de visual artist. En we maakte het onszelf direct al niet makkelijk. In de eerste brainstormsessies stelde we onszelf vragen als: ‘maar wat heb je als vrouw dan echt nodig’, ‘wat zijn eigenlijk de verschillen tussen vrouw en man in de surfsport?’ en ‘hoe vertaalt die behoefte zich in een specifieke shape’? Om ons vervolgens te verliezen in: maar het moet ook een statement zijn, dat we beter met onze planeet om moeten gaan en hoe kunnen we die vertalen naar eye-opening artwork? Kortom. Work to be done. En wat het precies gaat worden, dat gaan jullie zien tijdens het shape-off event op 13 mei!

Steve Grossen

Deze Antwerpenaar werd in 1998 besmet door de surfmicrobe. Vaak alleen, de surfhype was toen nog niet begonnen, trok hij in het diepst van de winter naar Blankenbergen om er de windchop te gaan trotseren.
Veel keuzes die hij nam in zijn leven stonden steeds in teken van het surfen. Zijn job, met nachtwerk, laten hem toe tijdens de week op het strand te staan. Het shapen kwam er 8 jaar geleden bij vanuit een drang om boards to surfen die wat minder conventioneel zijn. Hij merkte dat hij een aantal jaar had verloren door halstarrig op een shortboard, een ‘tandenstoker’, te willen surfen op de Noordzee. Een take-off, een drop en een bocht, dat was het dan.Dat de veelal platte, krachtloze golven van onze contreien wat meer volume en peddelsnelheid behoeven, was een motivatie om op zoek te gaan naar wat anders, wat niet altijd voor handen was en duur. Hij contacteerde de lokale shaper Arrowhead , die doorheen de jaren 90 de belgische surfgemeenschap had voorzien van surfboards. Alleen deze stopte er mee, want er was geen markt meer voor de té kostelijke producten van zijn ambacht. Of Steve zijn laatste blanks kon overkopen? Polyurethaan blanks zijn schaars in de lage landen en transportkosten lopen snel op.
De template van de eerste plank was een Al Merrick Fishcuit replica. Geen concaves, een vlakke bottom, te scherpe rails, de afwerking kon als ‘punk’ worden omschreven… Maar een surftrip naar Marokko bewees dat deze plank heerlijk surfte: de vlakke bottom en het volume maakte er een ‘wavecatchingmachine’ van.
Dit was de start van een passie: planken maken die hij wil en kan surfen in de condities die ter zijn beschikking staan: singlefins, fishes, mini simmons, hybride shortboards,
De plank die Steve gaat maken voor het O’Neill Shape Off is een 6’6” geïnspireerd op de Scorpion van de legendarische shaper Donald Takayama. Omdat vrienden centraal staan voor Steve, gaat hij een collaboratie aan met de antwerpse streetartist FRED (www.frederickmichielsen.be). Het artwork op het surfboard werd met een aantal vrienden, tijdens een lange feestelijke nacht, afgewerkt.

 [wdi_feed id=”6″]