Surfweer zondag 7 juni 2020

De wind neemt de komende dagen af terwijl de golven juist hoger worden. Dit komt door swell uit het noorden van een groot lagedrukgebied in de omgeving van de Barentsz-zee en Noorwegen. De ‘batterij’ met nieuwe swell is volledig opgeladen en gaat mee tot in ieder geval woensdag en mogelijk zelfs donderdag. Daarna neemt een depressie met slecht weer boven Frankrijk het heft in handen. De golven komen vanaf dan van dichterbij met een zeegang uit het noordoosten uit het waddengebied. Een mooie ontwikkeling voor de meer zuidelijk geleden spots, zoals die in België en Zeeland. Want die profiteren deze dagen wat minder goed mee met de deining van verre zeeën.

Zondag 7 juni
Op zondag dus een oplopende swell uit het noorden, maar die komt eerst alleen nog binnen in Noord-Holland en is niet meer op tijd voor het hoogwatergetij in het zuiden. Voor België en Zeeland is het dus zaak om voor eind van de middag te plonzen. In de avond is de hoogte snel weg. In Zuid-Holland is de avond nog wel langer goed, blijft voldoende hoogwater tot 19 a 20u en de wind is met tussenpozen ook wat vaker afwezig. De richting is WZW, dus ondanks afgaand tij kun je toch nog aan de noordelijke zijdes te water. De swell is ook nog niet zodanig hoog en sterk met een meer westelijke dan noordelijke component. Mogelijk dat de wind nog wel erg onshore blijft tussen WNW en WZW, maar echt hard wordt het niet. Dus in N-H blijft het de hele avond goed te surfen met het hoge water tot een uur of tien. De eb-beweging stagneert door de grote getijschommeling van volle maan in een ‘te kleine’ Noordzee en geeft rond mid-tij een lang moment dat men ‘agger noemt. Zie op Surfweer.nl/spots bijvoorbeeld deze getij-kromme. Op de wadden neemt de wind het meest af en blijft het tij nog langer hoog. Vooral op Ameland/Terschelling kansen op mooie eerste swells en offshore wind. Mogelijk net zo bizar mooi als deze webcamshot van Ameland zaterdag-ochtend?

Maandag 8 juni
Maandag swell en wind. In het noorden nog windstil, maar dan zul je er wel als de kippen bij moeten zijn. In ieder geval voor 10:00 uur, want dan keert het tij en draait de wind ook daar onshore. Hoewel die richting niet heel vervelend is zolang het NNO (noordnoordoost) blijft. Het eerste deel van de middag trekt de wind wel te veel aan, tot even windkracht 5 en laagwater. Nu wel gevaarlijke condities op spots aan de noordelijke havenhoofden, want het is immers nog afgaand tij met stroming in de richting van de wind. Pas gedurende de tweede helft van de middag verbeteren de condities met iets minder wind (4bft noord) en de stroming de andere kant op, richting het noorden. In Noord-Holland kan er nog de hele avond gesurft worden. In het zuiden zal het snel verslechteren met de doorstaande wind en het tij dat weer wegzakt. Tenzij je een klein beetje beschutting hebt voor die wind, aan de zuidkant van de kustkrommingen en obstakels. Want aan de noordkant is het in de avond echt oppassen! ! !

Dinsdag 9 juni
Een mooiere dag qua wind en weer. Een hogedrukgebied komt boven de Noordzee te liggen en de wind komt uit het noordoosten. Er is kans op zeemist en wat lage bewolking, maar dat zou juist gunstig zijn, want dat houdt de zeewind tegen. Die komt meestal rond een uur of 14:00 opzetten en geeft eind van de middag wat verstoorde chop op de golf. Terwijl dan juist het tij goed zit. Maar anders kan de ochtend ook al goed zijn als het niet te mistig is. In ieder geval zal het in het zuiden beter zijn om te wachten tot de middag, vanwege het getij. In Zuid-Holland en N-H is het daarentegen al heel lekker met laagwater. En dus gewoon de hele dag goed, met in de hele vroege ochtend nog de meeste hoogte. Maar zo veel kavelt het niet af, want de golfperiode blijft rond de 8 a 9 seconde en de hoogte op zee 1 meter pure noord deining.

Woensdag 10 juni
Woensdag nog altijd 8sec swell, alleen de hoogte is eerder een halve dan een hele meter. De wind is wel de hele dag afwezig of licht aflandig. Heel anders dan dinsdag en vooral maandag super mooi als je wilt suppen of iets van foilen. Wil je dit laatste een keer proberen of leren, er zijn beperkt weer clinics achter de boot op groot water zuidwestelijk van Amsterdam. Het wordt echt zo’n dag dat je met een normaal surfboard niet veel kan. Met uitzondering van deze opties of en de lange plank van 9’6 ft, wat natuurlijk ook heel leuk kan zijn.

Wetsuit-advies watertemp is 14-15C :
Zondag: 4/3mm met schoen 3mm
Maandag: 4/3mm met schoentjes en Wetsuit 4/3 ook overdag
Dinsdag: 4/3mm zonder schoentjes
Woensdag: 3/2mm id middag
 1. De langst mogelijke fetch. Alles wat er t/m woensdag binnenrolt is van de wind die vandaag (zondag) van noord naar zuid over dit lange afstand stuk heeft geblazen.

 2. Dit geeft 3-4m hoogte ten westen van Noorwegen, waar de helft (of soms minder) van onze kant op komt.

 3. Op de wadden (Ameland) afgelopen zaterdag ochtend:

  De eierlandse boei-meting laat nu trouwens de eerste pure noordswell al binnenlopen. Te zien aan het linker staafdiagram met het pijltje aangeduid.

 4. Komende dagen surfen op Ameland aan te raden?

 5. Wat een lekkere daagjes toch weer eindelijk..jammie.. Geniet allen!

 6. Was vandaag ook genieten, lekker wild en toch wel wat hoogte. Geen idee hoe het er op de cams uitzag maar op de tweede bank bij zandvoort was het leuk tot 17 uur.

 7. Haha wat een chaos op scheef noord, zag een gast met groen bordje keihard vloeken en tieren ‘gvd niet weer hè’ die een flinke knak in de neus had.

  Lekker soffttopen voortaan

 8. Dit weekend was erg goed qua surf, maar over het algemeen is NL toch redelijk k*t. Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die een oplossing hebben gevonden om vaak naar het buitenland te gaan voor betere surf. Ik zit zelf te denken om een huisje ergens aan het strand te kopen in het buitenland (spanje, frankrijk, portugal) en daar heel regelmatig heen te gaan. Met Ryanair of zelf met de auto. Thuiswerken wordt ook steeds meer normaal, dus ik zie steeds meer opties om de horizon te verbreden.

 9. Heel regelmatig heen met vliegtuig of auto , lekker voor het milieu ook 🙈

 10. Ik zag dat de stickers weer te bestellen zijn. Ik had er nooit bij stil gestaan tot vorige maand… maar gelijk besteld. Hij is gratis toch wordt een (kleine) donatie gewaardeerd 🙂

  Je maakt het iedereen (ook jezelf!) makkelijker als je jouw mobiele telefoonnummer op je materiaal zet. Je hebt je materiaal snel terug en je bespaart de redders nodeloze en zeer kostbare zoekacties. Laat bovendien de Kustwacht/KNRM niet onnodig naar jou zoeken, wanneer jij veilig aan wal bent maar je board nog rond drijft.

  https://www.knrm.nl/bestellen/veiligheid/be-traceable

 11. Ik doe kitesurfen erbij, kan je vaak zat het water op, en doet echt niet zoveel onder voor surfen kwa fun.

 12. Ik heb ook meteen donatie gedaan en een paar stickers besteld. Kan ik ze er mooi op plakken nu mijn board al een paar dagen droog is. De surf hier was van het weekend slecht met veel wind er bij. Iemand ervaring met hoe het in Zuid Nederland was? Dat is vaak wel beter toch?

 13. A12 meldt 197 cm golfhoogte waarvan bijna 1 meter deining….
  Gaat lekker worden!

 14. Ik verdeel mijn tijd al jaren tussen Nederland en Frankrijk, prima te doen als je flexibel kan werken. Ik rij altijd op en neer, maandje op, maandje af.

  Heb jaren geleden een huis gekocht vlakbij Biarritz, nu moet je daar helaas echt de hoofdprijs voor betalen. Noord Spanje en Portugal zijn veel goedkoper, maar Portugal vind ik te ver om makkelijk op en neer te gaan met eigen vervoer en noord Spanje vind ik heerlijk om weekje met de camper te pakken paar keer per jaar maar zou er nooit een huis willen hebben.

  Vriend van mij heeft een hele dikke camper gekocht en gebruikt dat als kantoor en huis een paar maanden per jaar. Ook ideaal en je bent nog veel vrijer. Als je een huis koopt zou ik echt even heel goed nadenken en veel tijd doorbrengen op de plekken waar je eventueel wilt kopen. Een huis kopen in Frankrijk is sowieso een ervaring….. Vergeet niet dat de maandelijkse kosten behoorlijk oplopen als je niet verhuurt. Al met al prima te doen maar je moet wel zakkie geld hebben liggen.

 15. Dat schiet idd omhoog! Snel mn nest in.

 16. Morgen ochtend surfje! Snel leggen maar gaat leuk worden

 17. paar leuke stijle golven gepakt in wijk vandaag. Zat soms goed kracht in. Ben tussen 17.00-20.00 geweest met me 6’4. Helemaal gesloopt maar was geweldig

 18. appels met peren vergelijken. Onze Hollandse bruine is een prachtige dame, blij zijn dat je kan surfen hier, niets kut aan 😉
  x

 19. @Stijl gisteren maar en half uur gesurft want toen was niet ik, maar mijn board gesloopt. Een jochie vol met zijn vinnen in mijn onderkant omdat hij zijn board liet schieten. Gat van 2 x 5 cm. 🙁 In de chaos van Scheveningen uiteraard…
  snel met glasvezel en snel hardende epoxy aan de slag gegaan en zo maar weer het water in. Fix verdiend geen schoonheidsprijs, maar hij is weer waterdicht.

 20. Ohhh dat was fijn vanmorgen rond hoog!!!! Even werken en dan nog een keer vanmiddag! Heerlijke dag dit!

 21. @ Hollandse Bruine: helemaal mee eens 👍🏽

 22. Velsen Noord – 5:30-7:30
  Dikke lijnen, weinig wind en relatief rustig in de line-up in het begin (voor Wijkse begrippen dan). Erg goed begin van de week!

 23. Scheveningen was ook dik aan vanmorgen. Was iets te vroeg (half vijf) en toen was het nog was rommelig, maar rond vijf uur werd het echt heel lekker. Kwam nog een zeehond van dichtbij een kijkje nemen, beetje iets te dichtbij naar mijn smaak zelfs, maar hij maakte de toch al vrolijke gezichten nog iets vrolijker.

 24. Komt de wind er later in dan verwacht (10.00) in zuid Holland?

 25. Morning.
  Na de beukers van afgelopen zaterdag, vanochtend weer heel dik aan in NH. Eerst eigenlijk nog iets te veel wind, maar niet hinderlijk. Daarna nog goed uur met amper een bries en zon.
  Heel weinig andere surfers in het water. doen jullie apps het niet of lagen jullie ergens anders?

  Zou vroegah een alert zijn geweest. Worden die niet meer afgekondigd?

 26. @Wind

  Ik denk dat je naar GFS data hebt gekeken. ECWMF liet gisteravond al zien dat de wind er wat langer uit zou blijven. Nog een uurtje dan gaat ie echt aantrekken..

 27. Ivm met Corona werden er geen alerts gestuurd. Alleen beschrijving vd condities en die luidde als volgt:

  *Maandag* gaat de beuk er weer in met 2,5m faces op de golf (net als vandaag noord-swell). Wind komt ook uit noord, dus zou iets cleaner moeten zijn. Vooral id vroege ocht omdat het dan nog niet waait. Vanaf 10u 4-bft NNO, later N.

  Maar goed, uiteindelijk moet je iets meer lezen en op maandag vrij zijn van werk 😤

  Have fun, t is dik aan nu nog steeds!

 28. filmpje van gister: https://youtu.be/nokKRnAmDFw

 29. Was dat stuk op 0:49 gepland of niet haha?

 30. Misschien kunnen jij en Noutski vrienden worden. Wat een slap gel*l elke keer

 31. @hazzie Hee man, vrienden worden?

 32. Ha Tobias, ouwe koning!!

 33. Was de hele ochtend tot zeker Elf uur goddelijk

 34. @ Dave, haha die andere surfer op 0:49 was ik, elkaar niet geraakt en duimpie opgestoken, ging gelukkig goed. Per vrijdag verhuisd naar Noordwijk, nog even wennen aan de golven daar 😉

 35. Iemand EYEball IJmuiden?

 36. Noutski goed plan! 2 genieten meer dan 1.

  @@hazzie. Als je lief doet mag je ook aansluiten hoor. Ik ben in een goede bui vandaag

 37. Tobias, ik dacht eerst dat je een beetje overdreef met je 2,5m faces, maar ik heb ze echt gezien vanmorgen, en ze gesurft ook.

 38. Vanmorgen inderdaad goddelijk! Net was een taaiere sessie maar wel lekkere hoge bakken. Man man man, ik lig er goed af nu. Verwacht morgen nog wel lekkere uitloop sessie trouwens.

 39. Zoals je misschien al weet ben ik vorige week een FCS II softflex medium fin verloren (zie vorige post).
  Ik ben nu van plan om een nieuw duurder setje vins te kopen, maar ik wil graag voorkomen dat ik weer een vin verlies. Hoe kan je voorkomen dat je ze verliest? Ik had al iets gehoord als vast schroeven, maar hoe werkt dat dan bij een FCS II systeem?

  Alvast bedankt!

 40. Je lokale surfshop kan je hier mee helpen. Ze verkopen (als ze een goede shop zijn) losse schroefjes en kunnen je dan direct helpen ze vast te zetten. Als je er direct je nieuwe vinnen koopt stimuleer je ook nog eens je lokale economie. Geen local shop? Probeer het eens bij Noordzeeboardstore in Scheveningen.

 41. Goeie tip, bedankt!
  Nog een vraagje: Performance Core of Neo Glass?

 42. Serieus? Om 04:30 het water in?
  Diepe buiging!
  Ik vind voor 6u de auto in al een hele prestatie.

 43. Is hoek van holland een leuke spot voor een 9.0 softtop? Ik kitesurf voornamelijk op maasvlakte en surf op de lekkere dagen daar ook. Moet vooral niet te druk zijn

 44. kinderen moeten weer naar school dus als ik lekker lang het water in wil dan is vroeg opstaan de enige optie. Bovendien zijn dat de enige tijden dat het lekker rustig is in zee. En de zon op zien komen vanuit het water is goud waard. Zo wel lekker op tijd naar bed en morgen iets later het water in.

 45. Van 17:00 tot 19:30 op de achterste bank hvh was puur genieten. Branding was zwaar,maar daar achter was het geweldig. Eerste twee uur stroming richting noord, laatste half uur weer terug op m’n plek. Alleen maar dikke bakken gehad 🙂

 46. Hee, helaas kan ik overdag niet maar pas rond 5 uur. kan ik dan t beste in de buurt van scheef of beter naar t noorden, bv bloemendaal?

 47. Ik was van plan om de vins op https://www.surffcs.eu/ te kopen, maar locale shop is toch beter voor de economie?

 48. Gaat overal af. Nu op Zandvoort. Man oh man, wat heerlijk 🌊

 49. was epic vanmorgen!

 50. Mwaaaaaaaaaaaa!!!!! O o o o o o o 🙂

 51. B’daal was van 6-7 net te hoog water. Van 7-8 meesterlijk gewoon. Had Beter op m’n biscuit kunnen gaan, maar lange plank hield het niettemin aardig. Top ochtendje! Goeie vibe

 52. top dagje zo

 53. Eind van de middag ff vrij genomen. Gaat 2 uur rijden worden naar de kust uit werk vandaag. De dikke fish ligt al in mn auto :). Super stoked na al die webcambeelden en reacties. Denk dat het hvh wordt voor mij of wijk

 54. Weet iemand of Redrose weer draaiende is?

 55. Redrose is er (toch) mee gestopt

 56. Mogga, dikke sessie vanochtend. De surfmotor was weer goed aangejakkerd. Cleane lijnen met powerrr….

  Big smile op het werk.

 57. Eerder dit jaar had Redrose geen werkplaats.
  Ik begreep een maand of 2 geleden dat hij weer een plek had gevonden (en hulp).
  Gelet op alle schades rond Haarlem moet er wel klandizie zijn 😉

 58. Ik zag Ron (Redrose) voornamelijk heel veel bij Aloha in Wijk rondlopen en allerlei klusjes doen. Of ie ook weer met hars en vezels aan de gang is…… Ik zou zeggen, bel of app hem even, of bel Aloha waar hij dus kind aan huis is.

 59. 5 dagen gesurfd dus vanochtend langer geslapen. Misschien vanmiddag/vanavond weer als het weer zo lekker is!

 60. Damn, vandaag de hele dag aan het werk. Hopelijk is het vanavond nog wat!

 61. Vanmiddag vrij. Op zeker er in!
  Jah man!

 62. Hey! Wordt t nog wat vanmiddag? Ik hoor net hier in Noordwijk nog maar weinig over…of zou t nog wat kunnen worden met de push van opkomend? Ik lees hier iig wel enthousiaste berichten van mensen die op zeker gaan…

 63. Ik keek om 06u op de cam bij Scheveningen, echt abnormaal veel mensen in het water, hoe dan?! Wat voor werk doet iedereen (of juist niet) om dit te kunnen doen? Hahah

  Wel zuur als je denkt lekkere dawn patrol maar het dan net zo druk is als een zaterdag middag

  Hoe dan ook, zag er lekker uit dus ik snap dat ze erin lagen, ik zat rustig om 08u met een zeurende patiënt ivm 2 dagen neusverkoudheid voor me

 64. Allemaal plebs en de rest zijn managers

 65. Lekker thuiswerken !

 66. Ik heb ook helaas nooit tijd voor een dawnie, moet altijd om 7:30 op werk zijn , wij kunnen vanavond nog wat pakken!

 67. Even nog een keer het berichtje. Was echt net gepost en toen zag ik dit nieuwe topic. Sinds 1 april is het in de Scheveningse haven en daaromheen max 120 min parkeren. Weet iemand een plek daar in de buurt zonder die tijdslimiet? Of riskeert iedereen gewoon de boete? Enne, waar is het op andere plekken in de buurt lekker surfen? Iemand ervaring met Kijkduin, Monster of Hoek van Holland?

 68. Ola. Ik ga zo naar Bloemendaal het water in. Kan ik m’n nieuwe 3/2 SRFACE pakje aan, of toch beter m’n dikke winter suit?

 69. Lig al weken met een nieuwe 3/2 SRFACE in het water. Nog nooit koud gehad 😉

 70. @@Noutski Thanks, dan gaat die mee!

 71. had je beter je best moeten doen op school mwaaaahaha 😉

 72. Kijkduin, Monster of Hoek van Holland zijn allemaal prima plekken om te surfen hoor. Persoonlijk ga ik vaak Kijkduin, in de buurt van de zandmotor.
  Als een havenhoofd overbodig is, zoals bij offshore, windstil of erg zachte wind zijn de plekken bijna hetzelfde als Scheveningen geloof ik. Tenslotte, het is er altijd rustig, je hebt weinig last van een crowd.

 73. Nergens loopt het zo lekker als op Scheveningen!

 74. Half acht werken… Het is om half vijf licht… Heb je toch tijd zat?

 75. Vanmorgen vroeg op hvh was top! Vanavond nog genoeg hoogte als we de boeien mogen geloven voor nog een cleane (kleinere) sessie!

 76. Onregelmatige werktijden?
  Studenten?
  Beleidsfunctie?

  Als ik geen directe afspraken heb dan kan ik ook wel om 9u of 9.30 verschijnen. Dan wel langer door.
  Vrienden werken in advocatuur, daar is 9.30 of 10u heel normale starttijd. Maar werken tot laat door, in weekenden, etc.
  Belangrijker is kwaliteit leveren en er zijn als het nodig is.

 77. Nu of vanavond?

 78. Aan de andere kant, op de Zuid, was het net zo druk… echt niet normaal, veel drukker dan voorgaande jaren.

  Wat werk enzo betreft, als ik geen vroege afspraken heb kan ik rustig een uurtje later beginnen… werk ik gewoon wat langer door

 79. NU

 80. Gewoon heel hard niezen en hoesten op het werk als het epic is 😂

 81. Lawyers don’t surf

 82. Als dat gezeik over werken, surf gaat toch altijd voor. Werken is bijzaak en dat heeft je baas te respecteren.

 83. Morgenavond nog wat te shredden met een Softtop in wijk / IJmuiden?

 84. @@pow
  this one does

 85. First light sessie in Zeeland, of zal t de moeite niet meer zijn?

 86. When in doubt: GO!

 87. ik heb gehoord dat Boardrepair (DJ) gestopt is met board repair (what’s in a name …) maar nog wel zeilen enzo doet en dat Red Rose (Ron) de werkplaats van boardrepair heeft overgenomen. Of t waar is … niet gecheckt…

 88. heeej,

  vandaag tussen 16;30 en 19;00 heel het stand van oud-dorp afgezocht naar een spot met goede golven. Uiteindelijk wel even het water in gegaan tegenover surfschool Surfkaravaan, maar viel erg tegen. Ik kom niet uit de buurt en had het gevoel dat ik niet op de juiste plekken ben geweest.

  Nu is mijn vraag wat zijn de goeie spots in Zeeland (ik zit in Burgh-Haamstede) en valt er morgen nog wat te surfen, zo ja: waar en hoelaat???

  ben benieuwd, groetjessss xxxx

 89. Morgenochtend met zonsopkomst beste kansen

 90. werken bijzaak. dacht het niet. half Nederland heeft dat iedee en het resultaat. alle stranden vol zelf met slecht weer. alles volgebouwd om daar een slaatje uit te slaan. met weemoed denk ik terug aan vroeger. lekker leeg en overal parkeren. lege line-up. laat iedereen maar alsjeblieft werken

 91. 51.822611,3.889679 in maps

 92. Morgen ochtend vroeg nog ff surf checkie doen als t wat is leg ik er om 5/ half 6 in🤙🏻🤙🏻

 93. Dat slagveld in Ouddorp heb je niet kunnen missen! De zomer is weer begonnen!

 94. Thanks voor de spot!! Ga het proberen :DD

 95. Wel dus!! En ik snap er ook echt niet van haha…

 96. @hoopvol; Domburg. Door het dorp rijden richting westkapelle en als je de dijk op kan rijden na km of 2 moet je dat doen.

 97. Domburg was gisteren vanaf 1630 prima, in het window van Tobias zijn voorspelling. Dank hiervoor.

 98. Domburg was idd heerlijk gisteren. Dank tobias

 99. Hallo allemaal, ik wil je een heel eenvoudig bericht sturen. Het maakt ons niet uit of je een gloednieuw pak hebt of een versleten pak, wat we willen is talent in het water en vooral respect en nederigheid.

 100. Sorry was wel heel dicht langs je zo rond 06:30 @Wijk

 101. Noordwijk was leuk gisteravond! Mn nieuwe fish uitgeprobeerd en dat ging lekker. Mijn lieve vriendje en zijn matties vonden t ruk, hebben er maar een half uur in gelegen. Maja, die hebben 5 dagen achter elkaar hoge bakken gesurfd…ik had iig een top sessie! Hoop vanmiddag nog wat:)

 102. Morning rippers,
  Mijn middelste tailpad is deels losgeraakt. Iemand nog tips voor een quick fix of wordt het een nieuwe?

 103. Keihard eraf trekken in 1 keer en een nieuwe erop plakken

 104. Schoonmaken en dan secondelijm, werkt prima

 105. Spaghetti armen na veel dagen surfen! Vanochtend was de kers op de taart: glassy longboard lijnen rond hoogwater, veel beter gaat het niet worden 😊

 106. Ik gebruik ook altijd secondelijm. Wel ff goed voorbereiden: Probeer zo veel mogelijk lijmresten te verwijderen en daarna licht opschuren en ontvetten met aceton.

 107. Zandvoort deed het nog lekker vanochtend! Mooie longboard lijnen.

  Nu wel echt aflopende zaak.

 108. Oeps…al die mooie berichten te lezen . Hoop na vrijdag ochtend in België ook zo Stoked te zijn. Wat denk je Tobias? Vanaf vlg week grenzen met Nederland terug open 😛

 109. Hee, ik zat me af te vragen welk van de wadden eilanden de meest constante condities heeft voor golfsurfen? Voor zover nederland constante condities heeft natuurlijk 🙂

 110. Wat hebben we weer lekker gesurfd de afgelopen dagen. Wijk was top, Zandvoort ook. Leuk om af en toe van spot te wisselen. Zandvoort was wel wat holler. Ik ga nu op zoek naar een shortboard. Iemand tips voor shortboards als je van een longboard af komt. Ik ga natuurlijk niet mijn longboard weg doen maar wil een shortboard voor er bij.

 111. Thanks voor de tips, afgezien van de eerste natuurlijk 😉

 112. 👍Pas wel op met aceton.. Dat lost ook epoxy op. Pindakaas werkt top om lijmresten te verwijderen (koelen in de vriezer ook maar dat is ws wat lastig met je board 😂)

 113. Ik heb de 4/3 Zipless versie. Ook na een aantal herfst / zomers in gebruik te zijn geweest, sluit hij prima af bij de schouder. Ik krijg op die plek geen water binnen.

  Wel bij de hals trouwens, maar daarin verschilt ‘ie volgens mij niet met de Zip versie.
  Is een super soepel pak, misschien bij de hals zelfs ietsje té.
  Hoe dan ook, als ‘ie vervangen moet worden, wordt het gewoon weer dezelfde wat mij betreft.

 114. hoi allemaal,

  Gisteren ben ik tijdens het surfen de ‘nose-guard’ van mijn BIC 7’9 surfboard verloren (de zwarte kap die de voorkant van het surfboard beschermt).
  Weet iemand van een shop die deze dingen in Nederland verkoopt, of heeft iemand er heel toevallig thuis éen liggen die ik over zou kunnen kopen? Ik geloof dat de nose-guard van een BIC 7’6 ook zou moeten passen, mocht iemand die wel hebben.

 115. Kijk eens bij de shortboards van Softech. Deze hebben lekker veel volume wat fijn is als je van een longboard overstapt naar een shortboard. Daarnaast zijn de golven in Nederland niet super krachtig dus een shortboard met extra volume is altijd een plus.
  Zelf ben ik van een 7’6 softtop naar een 5’8 shortsoftboard van Softech overgestapt. Bevalt me uitstekend.

 116. Die heb je niet nodig! Wees blij dat ie er vanaf is … wel beetje jammer dat ie in de zee ligt.

 117. ja erg jammer 🙁 Als er gewoon normaal glad oppervlak onder de kap had gezeten had ik hem eraf gelaten idd, maar er zitten nu 2 erg scherpe plastic randen aan de voorkant van m’n board + iets van een schroefdop, dus ben bang dat ik er toch eentje nodig heb.

 118. Torq Summer 5 voor Nederland, PodMod voor Frankrijk.

 119. Ik heb het ook wel eens gehad. toen gelijmd met Bison TIX een beetje een rubberachtige contactlijm. Had het toevallig nog liggen, maar werkt perfect. https://www.bison.nl/nl/product/bison-tix/2279

  Persoonlijk gebruik ik liever geen secondelijm omdat dat echt keihard wordt en ik bang ben dat het je board aantast of dat het er niet meer af te krijgen is. een gel/rubber lijm lijkt me beter geschikt.

  Gaat je lukken, succes!

 120. Zou er vanavond nog een klein beetje te longboarden zijn in Zuid Holland?

 121. Ja, de restjes. Het is nog niet weg, die swell.

 122. Sterker nog, de swell kwam in zandvoort prachtig terug tussen 11 – 14:30 met afgaand tij! Echt geweldig!

 123. wat is een mooie plank om meer vooruitgang te kunnen maken vanaf een bic 7’9? het leren van turns etc.

 124. Dat is een lastige vraag met zo weinig info. Ik zou even naar je lokale surfshop lopen. Kunnen zij je adviseren adhv je gewicht, lengte, niveau etc.

 125. Je kan prima turns maken op een BIC 7’9″. Wat bevalt je nu niet aan die BIC?

 126. Was nog een heerlijke Longboard sessie tussen 5-6. Wat kan surfen toch mooi zijn in NL

 127. Weten iemand of er morgen nog wat te surfen valt?

 128. Goede avond allen!
  Ik had even een vraagje: ik heb laatst een shortboard gekocht maar overweeg nu om er een longboard bij te nemen voor de wat lagere dagen (om wat sneller uit de voeten te kunnen).
  Nu ben ik zelf 1.85m en rond de 90kg en vroeg ik me af waar ik dan naar moet kijken? Lengte 9.0? Dikte 3,5inch?
  Iemand tips?

 129. Lijkt me een goede combi.
  Ik heb zelf een 9’2 waarmee ik zelfs de kleinste golfjes kan pakken…ondanks mijn 1m95 en ruim 100kg 🙂

  Ffe langs de surf winkel voor een goed advies.

 130. Thanks…Was inderdaad nog f lekker vanavond.

 131. Zijn er ook mensen die echt een joekel van een longboard hebben? Dus een 9’8 of een 10?
  Hoe surft dat hier in NL?

 132. Heb een 10 foot longboard noserider. (type jaren 60)
  Hiermee kan ik concureren met de SUPers.

  Het is een beest om te keren, ondanks flinke wat V achter en de brede tail. (ver achterop staan helpt)
  En je moet het beest temmen als de golven wat hoger zijn.
  Erg blij mee!

 133. Wordt het vrijdagochtend nog wat? Dacht altijd dat oostenwind niet zo’n beste invloed had?

 134. Joekel van een longboard, dan denk ik aan 11 of 12 foot. Ik zou daar in Nederland eigenlijk geen toegevoegde waarde voor kunnen bedenken.
  Past ook niet meer in een auto ;-

  Shape lijkt mij overigens meer van invloed op de vaareigensvhappen dan lengte. Rockerlijn, rails, breedte/volume, fin set-up bepalen veel van wat een plank doet.
  Lengte werkt wel als Swing weight. Dat kan positief en negatief zijn.

 135. Met voldoende swell is wat offshore wind juist goed volgens mij. Als er geen swell is dan heb je aan oosten wind helemaal niets inderdaad.

 136. Voor NL is het simpel als je meer turns wil maken: korter en toch voldoende volume. Dan kom je al snel op een fish, hybrid of groveler uit rond de 6 ft. Ben je een beginnend shortboarder en surf je op drukke spots? Neem dan een softtop.

 137. Voor NL golven doe ik standaard board transfers, dus ik peddel met longboard en shortboard uit. Het is even wennen, maar sinds ik dit doe pak ik veel meer golven.

 138. Iemand enig idee of er morgen wat te surfen valt..?

 139. Scheelt de golfhoogte eigenlijk veel langs de gehele BE kust ? bvb morgen surfen in Knokke of ik surfen in pakweg Bredene of verder . kunnen de golven hoger zijn in de ene plaats tov de andere?

 140. Ik heb een custom-oplossing

  Vroegah had Mistral windsurfboards met de zogeheten flextail. Kon je afhankelijk van de wind het achterstuk erop/eraf doen en dan het water op.
  Ik heb dat met een schanierpunt en kan daardoor tijdens het peddelen een stuk achterkant over me heen naar voren klappen voordat ik mijn pop-up maak.
  In begin even wennen omdat ik te snel pop-up maakte en vervolgens mijn eigen tail in mijn nek kreeg. Ook handen niet te ver op de rand zetten want dan klem je je eigen vingers vast (muizenval).

  Ik peddel met

 141. Windsurfers hebben sowieso wel leuk geëxperimenteerd met boards als Mistral Flextail (ook verwisselbare achterkanten) en Mistral vRTS, witchcraft flex tail, verschillende vinboxes en soort dempers (kon je de neusflex van het board iets soepeler maken bij chop door een composiet stang iets korter te schroeven), schokbrekers boven de mastvoet. Anyway, ik dwaal af.

  Valt er nog wat te Golfsurfen?

 142. Beter niet teveel naar links, heb ik de indruk. Het beste stuk heb je tussen Blankenberge en Mariakerke, de gekende spots zijn meestal niet zonder reden populair.

 143. Morgenochtend nog wat surfbaars? Of te veel NO?

 144. wordt iets beter bij opkomend

 145. tot volgendeweek niks meer te surfen! wat er nu staat? kan je geen surf noemen…

 146. Misschien wel te longboardeb morgenochtend in ZH

 147. Ik heb een 9’3 longboard en die past makkelijk in mijn oude V70. Recher voorstoel naar voren klappen en rechterhelft achterbank en hij ligt dan mooi plat. Je hebt dan nog plek voor één passagier linksachter. 3 surfboards stapelen gaat prima zonder verlies van zicht.

 148. Wat een verrassing vanavond mooie ritten naast de pier

 149. Zou er op de vlakte nog wat lopen zo??

 150. Surf??

 151. Geen surf

 152. Kijkt er niemand naar de cams / forecast voordat ze gaan.. Druk voor niks op scheef 😂

 153. Ik heb toch dik een uurtje heerlijk gesurft op scheef noord net. Super clean en wat mooie ritten

 154. Was nog net te doen hier vanmorgen op sup, foil en longboard. Nu HW en loopt niet lekker meer, misschien straks nog vanaf drie kwart afgaand op de tweede bank…..

 155. Flat?
  Nu nog even niet!

 156. Zo dat ziet er niet verkeerd uit!
  Ik kan pas vanaf 13 uur…hopen dat er nog iets over is…

 157. oh wauw!
  Zal het rond 5/6 uur ook nog wat zijn? Zit nu nog op kantoor

 158. Nou vooruit nog een supje hier mogelijk

 159. Zou het morgenochtend iets kunnen zijn in Domburg?

 160. BE (Bredene) was on fire (tot 9u dan kwam de wind wat lastig doen) !
  Vlg een local zou het morgenvroeg toch nog ok zijn / worden….

 161. Swell lijkt niet direct weg te zijn, dus voor wie nog wil gaan have fun!

 162. goeie call Tobias! was top vanochtend van 7-9 op LVS!

 163. Zandvoort/ Bloemendaal was heerlijk vanmorgen. Klein maar mega clean en mega fun. Top call!

 164. Iemand bekend met spots op Ameland? Met name de westkant ziet er steeds interessant uit, reteclean maar zag met eb heel veel grote zwarte stenen en een verdwaalde paal staan.. Heb het dus niet aangedurfd maar ziet er verleidelijk uit. Foto is gisteravond op de westkant thv Sunset.

 165. Vanochtend ook even in het water gelegen bij Zv (noord). Liepen nog leuke golfjes, maar die braken wel in knie tot enkeldiep water.
  Was met grote plank, maar had ook met fish nog wel gekund. Voor foil leek het mij te ondiep.

 166. Ja het was maar een half uurtje met drie kwart opkomend en een uurtje met afgaand dat ie even op de tweede bank brak voor de foil, verder was het inderdaad kniediep en hopen dat je geen nosedive maakte….

 167. Het blijft maar goed!

 168. wijk was top voor longboard en sup geweest van 10.30 tot 12.30. blij dat ik gegaan ben

 169. Iedereen was grote blij vanmiddag in het water bij MV2 P6.

 170. is er morgen nog wat te surfen??

 171. als je vandaag op de Maasvlakte aan het surfen was, kijk dan even op (instagram) @edgo_photos. misschien sta je daar wel op.

  dit is mijn eigen instagram account waar ik al mijn eigen surf fotos plaats. ik ben voornamelijk op de maasvlakte, dus als u daar bent wezen surfen kijk dan even op @edgo_photos op instagram!!

 172. @hazzie Hee vrind, hoe was jouw vrijdag? 🙂

 173. Plaatjes van vanochtend:
  https://www.surfed.nl/sessions/2020/200612/index.htm

 174. grote dank aan de persoon die me heeft getipt met een spot in Ouddorp, was echt heerlijk vandaag!

  Hopelijk morgen ochtend weer !!

 175. Dank je.
  Ik begon de dag met een big smile. Ik wens jou en Hazzie veel plezier in de nieuwe vriendschap… Misschien, heel misschien mag ik ooit ook vriendjes met jullie worden 😉

 176. https://m.youtube.com/watch?v=lDNK3iKMu9k

 177. Gisterochtend 09.00-11.00u op de Hoek geweest, was super rond de hoogwater piek.
  Denk dat ik zelfs 2 uurtjes te laat was, evengoed nog mooi restje strakke lijnen. Bij afgaand tij kwam er meer wind en toen werd het wat rommeliger.

 178. Heerlijke mini sup rimpeltjes nog!

 179. Weet iemand of er SUP-foilclinics gegeven worden deze zomer..

 180. Ik vond gisteren een wetsuit op de baan aan het Ooster in Oostende.
  Waarschijnlijk suit op dak laten liggen en weggereden.

  Als je je suit er bent verloren of weet wie het is, laat hem/ haar contact opnemen met @mvv_photography via instagram.

  Cheers,
  Maarten Van de Velde

 181. En wederom weer magisch, heup met af en toe een uitschieter tot net onder de schouder en poepieclean. Dag 8? Op rij. Feestvoorjaar zo

 182. No worries goos, zie je daar 😎

 183. @@Noutski Mensen met een lach op hun gezicht zijn altijd welkom. 😁

 184. @noutski
  ik had vrijdag helaas geen tijd maar ik heb vandaag mijn zoontje (8) in wat golven geduwd. geeft dubbel zoveel plezier al had ik, zonder wetsuit, wel last van een lichte stekende pijn in de schaamstreek (of was dat teveel informatie voor een nog prille vriendschap).

  hij vroeg me of hij iedere week mee mocht om te surfen 🙂

 185. Hi man, ja dat was ik, ik zag je liggen met de camera…vette foto’s man!! Enorm bedankt!

  Kan ik je ergens een berichtje sturen (mail?)? (Heb namelijk geen insta/Facebook)

 186. @Eyeball ZV vette foto!

 187. @ domburg

  Weer even een poging, sleutelkastje van domburg ligt nog steeds hier voor degene die zelf al een oproep had gedaan, maar geen contact erbij heeft gezet.
  Heb bij surfshop domburg ook al geïnformeerd.
  Bericht even op [email protected]

 188. @flex je doorzettingsvermogen is legendarisch en bewonderenswaardig! ;0)

 189. niet meer gewend zo lang flat 🙁

 190. Nu het toch even flat is heb ik een vraag of iemand ervaring heeft met de softboards van Mick Fanning. Ik zit er aan te denken om m’n quiver uit te breiden met een softtop voor de mindere dagen en om gewoon voor de lol wat te klooien. Even wat ‘research’ naar verschillende boards gedaan en de little marley ziet er best interessant uit. Iemand dat board toevallig eens getest of in z’n bezit?

 191. Nog een aantal foto’s van golfsurfers op de Zuid vorige week maandag.

  Check voor meer foto’s:
  https://www.facebook.com/eva.oudeophuis/media_set?set=a.1644563595706649&type=3

 192. Voorlopig even flat in NL, maar la douce France ziet er goed uit.
  De grenzen zijn weer open.

 193. Welke relaxte surfchick wil met mij op surftrip in portugal? Ik ben uiteraard zelf ook een surfchick. Camper huren en lekker surfen! ik ga eind juni en eerste 3 weken juli. Je hoeft natuurlijk niet dezelfde periode.

  PM ff op [email protected]

 194. Kom je gezellig een bakkie doen in onze surfcasa in Budens? Pakken we daarna een surfje op “Castelejo”. Wij zijn er vanaf 25-6.

  Ciao

 195. Top!

 196. Ik wil wel mee, ik ben een jonge blonde meid uit Utrecht, en ik denk dat we wel passen. Ik zal je een mail sturen. Groetjes Henk

 197. Nu de flatness nog wel even gaat duren, iemand ervaring met (boeg) golven op de rivieren? Of andere ‘novelty’ golven a la ben gravy.

  Weet dat er lange tijd geleden iemand was op pipodekloon forum die ergens wat had gescoord.

 198. Ik kende er niets van, maar ik hoorde toevallig deze podcast over riviersurfen. Geef mij trouwens maar de zee hoor, en met een wave pool kan ik ook nog leven, denk ik.

  https://www.surfcatalyst.be/episodes/rivier-surfen-met-steve-lejeune

 199. Nu we even moeten wachten op golven, ben ik op zoek naar wat informatie om de stoke erin te houden:

  – welke (youtube) films moet je absoluut gezien hebben?

  – zijn er must-reads? (ik genoot alvast van Finnegan’s Primitieve Dagen, Barabarian Days)

  – ik zou zelf eens een surfboard willen shapen en glassen, ik dacht aan EPS met een stringer en polyesterdoek met epoxy als afwerking. Er staat wel wat op youtube, maar misschien hebben jullie meteen goeie kijktips of materiaal-kooptips?

 200. Wat denken jullie over de voorspellingen van aankomende vrijdag/zaterdag? Naar mijn weten ziet het er goed uit maar ben nog een noob in het lezen van de forecasts..

 201. Kan je niet beter je tijd besteden aan pogingen achter een boot/fiets/motor/auto (a la waterski), yoga of zwemtraining?

  Bij “Weird waves” is aantal keer de boeggolf van een boot voorbij gekomen (Portugal, Texas (?) en Engeland). Hoewel die goed surfbaar leken was het wel lang wachten (juiste tij, juiste type schip, juiste snelheid) en geen (water/haven-) politie). Misschien een kans op plekken waar motorboten het gas mogen opentrekken.

  Getijdegolven kennen we in NL volgens mij niet. Frankrijk wel, maar dan kan je beter naar Les Landes rollen. Afbrekende gletsjers, landverschuivingen en dat soort golfbronnen kennen we ook niet.

 202. Ja lijkt me gezellig. Algarve toch? Stuur maar ff een mailtje met je gegevens!

  Ennuh een lekkere surfchick Henk. 😂 kusjes Hans

 203. ik heb tijdens het zeebaars vissen wel eens goede golven zien breken in de buurt van rozenburg als de politie boot snel voor bij voer. er liggen daar wat dammen onder water wat een perfect A frame maakte.
  Op pipodekloon stond inderdaad ook een topic in het forum over surfen in de waddenzee. met een snoeiharde nw schijnen er “surfbare”golven te breken.
  volgens mij waren daar ook eens wat fotos gepost of een topic over surfbare golven in de lek.
  jammer dat die site niet meer online is.

 204. edit: niet waddenzee, maar ijselmeer

 205. Mede n.a.v. de post van Morris (16 juni):
  Zou het volgende week bij Normandie (bijv. Yport of Etretat) misschien nog te surfen zijn?
  Zuidelijker is me helaas te ver rijden (met 80 km/h max in de Hanomag bus)..

 206. Nu het zo flat is; wie loopt er ook wel eens de schuur in om je board een aai te geven, just voor de goede vibes? #guiltysin 🤙🏻

 207. Hoeft niet. Liggen naast me in bed. 🙂

 208. Het is al een tijdje stil rond het project om een wavepool te realiseren in het Eemmeer. Fantastisch plan natuurlijk! Volgens planning zou het eind 2019 in aanbouw gaan, en voorjaar 2020 open. Weet iemand of dit project nog doorgaat of dat het stilletjes is gestaakt…?

 209. hahah pipodekloon, old scool…..

 210. Vanavond een klein golfje bij wijk of IJmuiden? Genoeg voor een surfles? Of echt helemaal flat?

 211. Iemand ervaring met een Torq TEC summer 5?

  Heb een torq TEC hybrid 6’4, maar wil een boardje met nog iets meer volume voor de echt kleine dagen.

 212. Ik heb een action cam aangeschaft om te filmen tijdens het surfen, om deze te bevestigen moet je een gat maken in je board (bij een softtop dan). Kan je zomaar een gat maken in een soffttop of gaat dat problemen veroorzaken?

 213. @ TB

  Als het goed is het je ook bevestigings systemen die je op je board kan plakken. Heb hier met een softtop alleen geen ervaring mee.

  Of je een gat kan maken in je board hangt o.a. af van de foam. Als deze closed cell is en geen water op neemt zou het in principe moeten kunnen. Anders niet. Let er wel op dat je niet door je stinger heen boort.

  Zelf zou ik niet snel een gat maken in mn board

 214. @Wavepool Eemmeer: terechte vraag. Het is inderdaad al een tijdje stil omtrent ons project. Vanwege de coronacrisis hebben wij onze gesprekken met onze potentiële Franse investeerder tijdelijk moeten staken. Maar dat betekent niet dat het project niet doorgaat. We zitten gelukkig snel weer rond de tafel en hebben nog steeds goede hoop(!) dat we dit jaar kunnen starten met de bouw. Weer een jaar later dan gedacht, maar de praktijk leert dat dat nu eenmaal zo gaat met dit soort grote projecten. 1 ding staat in ieder geval vast: wij blijven ons 1000% inzetten om het voor elkaar te krijgen en de Nederlandse surfers te verwennen met perfecte golven. We want waves!

 215. Hebben jullie ook dat na jaren barrel rijden de uitdaging er wel een beetje af gaat? Ik ben er echt een beetje klaar mee en wil me meer focussen op mijn airgame. Herkenbaar?

 216. HAHA. Je houdt zeker een groot geheim verborgen van de internationale surfwereld.

 217. Weekend voorspelling ?

 218. NL:
  Zo goed als flat. Beetje zw wind zorgt voor windchop, maar te weinig om surfbare golven te geven. Les kan nog net.
  Voor foilers met een vlieger, wing of zeil is de wind net genoeg.

  FR:
  Gaat los in Les Landes. Tjokvol locals.
  Mondkapjes verplicht voor ‘visiteurs’… 😉

 219. Die moeten het hebben van grote oceaanswell en die komen niet in het kanaal voor in de zomer. Je kunt eens kijken op yadusurf.fr en er is ook een hele mooie live webcam op viewsurf.com

 220. @weekendvoorspelling: dank 😉

 221. Hoeveel van de forumgebruikers zouden weten wat pipodekloon is?

 222. Hoe zit het met de longboard golven dit weekend?

 223. @We Want Waves, top dat er goede hoop is dat de bouw dit jaar toch echt gaat starten! Natuurlijk heel veel succes daarbij.

 224. Airgame wordt op een gegeven moment ook saai…

 225. @@barrelrijder
  alleen als je Toledo heet.

 226. Voor eenieder die zin heeft in een beetje nostalgie:

  https://web.archive.org/web/20080605133221/http://www.pipodekloon.nl/

  Copy van de website van 5 juni 2008
  Helaas zijn de topics niet meer te lezen, lijkt me top om dat te kunnen doen

 227. wat voor board raden jullie aan

 228. softtop? 7.0 ofzo

 229. Surfears. Het aanschaffen waard?

 230. Bic 7’9

 231. In portugal en Spanje in juli?…of zonder?

 232. We hebben behoefte aan een surfforum met z’n allen.. tijd om surfdude ruben weer van stal te halen! Haha kennen we die nog jongens?

 233. Met, alleen op de warmste dagen zonder

 234. Even een surfweervraag voor de experts onder jullie:

  Ik begrijp dat bij stormen uit het noorden, swell tot bij de lage landen komt en deze over de zandbanken moet in de Noordzee, daarom noordswell altijd het hoogst bij hoog water.

  Ik begrijp dat ZW tot WZW wind windswell veroorzaakt, die niet over de zandbanken heen moet en daarom vaak meer kruimelig en langer te surfen is bij lager water en dus zeker niet noodzakelijk kleiner is dan bij hoogtij.

  Klopt dat tot dusver?

  Nu is mijn vraag, als er WZW of ZW wind is, hoe sterk moet deze dan zijn en hoe lang duurt het vooraleer er een mooie lijn in die golven begint te komen, zodat surfen leuk kan zijn? Vandaag bijvoorbeeld voor België/Knokke?

  Wat dan bij W en N wind, hoe zit dat dan, moet de wind schuin aanlandig komen om golven te geven?

 235. Heel algemeen:

  Met een groot bord en veel volume ga je het meeste golven pakken in de meestal kleinere Noordzeegolven. Bijvoorbeeld een dikke (>65 liter of zo) softtop van 7 à 8 feet, of een longboard van 8 à 9,5 feet. Je gewicht en lengte speelt ook mee, dus ik denk dat je de vraag wat concreter moet maken, niveau, gewicht, lengte, waar surfen.

  Ik ben zelf geen advanced surfer (eerder een evoluerende beginner), maar ik denk dat intermediate tot advanced surfers met kleine (al dan niet volumineuzere) borden (6 of 5 feet) op kleine golven ook uit de weg kunnen omdat ze de golf goed inschatten en het ideale vertrekpunt in de golf opzoeken, omdat ze snel peddelen, omdat ze snel een pop-up doen en omdat ze na een bottom-turn snelheid maken rail-to-rail.

 236. Oh ja, met een langere plank ben je wel iets minder wendbaar qua bochtenwerk en bij heel lange planken is zelfs wat verplaatsing op het bord nodig om een bocht te nemen.

  Hoeveel wil je spenderen, softtopje? Of een keer tweedehands kijken.

 237. Wil morgen ochtend vroeg gaan surfen op de Maasvlakte.

  Waar kan je dan het beste het water in?
  Ik surf normaal in HvH

 238. Scheveningen zeer aan te raden.

 239. @ PJ: kun je al een beetje surfen? Bij ZW hoef je niet helemaal naar de MV2 hoor. Rijdt naar ‘s-Gravenzande of ietsje verder en dan pakt dat ook al de ZW windswell op.

 240. Nou, ik ben op de Noord te vinden komende 24 uur! Mahalo!

 241. @Cult of Log

  Ik ben op t moment beginner/intermediate, omdat ik de laatste jaren weinig heb gesurft. Probeer nu wel weer bijna wekelijks te gaan en over een paar weken weer mn skills verbeteren in Landes 🙂

  Ik kom elke keer uit eindhoven, dus maasvlakte tot scheveningen is allemaal even ver rijden voor mij

 242. Is er morgen of zondag enige kans op paar golven? Golfjes voor mij en me kids dan?
  Zou na enige tijd weer graag de zee in gaat, na een lastige periode.
  Zou fijn zijn als iemand mij kan zeggen ochtend avond of middag? Please help thnx

 243. Ik ben bang dat het voorlopig flat blijft. Then again; what do i know. Als je twijfelt, altijd gaan, is het devies.

 244. Maasvlakte is de moeite niet, zeker niet met zuidwest

 245. @@@pipodekloon,

  Zeker nostalgie, was toen beste forum !

 246. Krijgen we morgen aan het einde van de dag een beetje golven? Ik zag dat de wind er dan wat in komt…..

 247. Toen was Tobias nog Neptunus

 248. Bring back Pipo! Met een mooi discussie/advies platform en koop/verkoop gedeelte. Ms ook nog een afzeikgedeelte voor speciale gevallen zodat we dat hier ook kwijt zijn……tis maar een idee!

 249. WordPress kan je mooi gebruiken daarvoor! en wat doen die mensen met surfboards nu in het water…. zijn ze gehypnotiseerd ofzo? dat er golven staan?

 250. hebt twee soorten surfers, websurfers en Golfsurfers;-) waar val je onder als je hier steeds zit? Ik ben een websurfer, surf de hele dag! whoooohoooo net nog een API point gesurft:-p helemaal lamme vingertjes nu…~~~~~

 251. Gisteren-avond was nog de moeite op spots als Domburg, Maasvlakte etc!
  Heerlijk gesurft, golven rond heuphoog. Wel onshore, maar supermooi helder water.

  Golfhoogte op zee liep zelfs nog even op naar 1,80 meter rond zonsondergang.

  Vandaag helaas weer helemaal flat. Misschien zondag-avond weer, maar eerder maandag-ochtend een kans. Ik zal later nog ff een nieuwe update maken, als het de moeite is (zoals gisteren).

 252. Late reactie, surfears zijn aan te raden wanneer het weer fris word buiten en je nog geen cap wilt dragen of helemaal geen cap draagt. Ik vindt ze met dit weer overbodig tenzij en een swell zodanig sterk is dat je oren veel en voor een langere tijd hard worden belast met zeewater.

 253. Mocht je vraag over de kwaliteit/prijs gaan. Ja ze zijn het waard

 254. Goedmorgen! Is er al ergens in Nederland zo’n indoor wave te pakken? Lees op internet dat er eentje in Roermond en Binckhorst DH zou komen. Zijn er andere? Zijn ze al open? Mijn voorkeur gaat denk toch uit naar de natuurlijke golf, maar het lijkt me wel lachen om eens te proberen, zeker bij twee weken flat.

 255. Op Brinckhorst komt “Surfpoel” of “247Waves” en zou in eerste instantie eind 2018 open gaan en dat heeft de wind beetje uit de zeilen gehaald voor andere initiatieven. De eerste belofte was om binnen 2 maanden na de crowdfunding al open te zijn (1 november 2018 open).

  Ze zijn daar nu wel begonnen met bouwen, maar zal nog wel even duren voordat er getest kan worden. Goede nieuws is wel (voor niet-donateurs) dat iedereen toegang krijgt, niet alleen mensen die hebben gedoneerd bij de crowdfunding.

  Surfpark Roermond is weer gekoppeld aan 247Waves, waarbij 247waves via “surffactory” het onderzoek doen en technologie leveren voor de 150 meter lange golf van 1.5 meter hoog. Maar de baan van 247 Waves zelf ligt er nog niet dus zal dat in Roermond ook wel even duren. Op dat park is het plan er ook nog om een standing wave te maken.

  Maar goed, terug naar nu:
  Niet ver over de grens in duitsland heb je Langefeld, een soort flowrider waar je ook met je surfboard (met finnen) op kan. Verder is er nog de flowrider in Nieuwegein die wel leuk is, niet helemaal als surfen maar wel lekker om wat sprays te zetten.

 256. @oortje
  ik vond ze niet prettig zitten maar dat heb ik bij alle oorpluggen behalve de op maat gemaakte. Ik heb nogal lastige oren dus ok geef liever wat meer uit voor wat meer comfort

 257. Morgen nog een golfje?

 258. Morgenavond ZW golfje scoren