Surfweer dinsdag 12 januari 2021

Dankzij een stormdepressie in de buurt van Noorwegen zijn er nog een drie dagen met goede swell te verwachten. De wind gaat daarbij steeds verder afnemen en maakt uiteindelijk zelfs een 180 graden U-turn. De windrichting draait dan van noordwest naar zuidoost met cleanere golven als resultaat! Op vrijdag zijn alle surfers vrij van hun surfplicht want er valt die dag niets te surfen, het is helemaal flat. Ook zaterdag eerst nog flat, maar gedurende het weekend kickt de wind in. Eerst ZZW, later W of zelfs WNW/NW. Wellicht dat dit in het weekend zelf al wat moois kan geven. In ieder geval is dat na het weekend wel vrij zeker het geval!

Dinsdag 12 januari
Het blijft de hele dag waaien uit noordwest, windkracht 5 tot dik 6bft. De wind neemt eerder toe dan af door het overtrekken van een trog met een beetje bewolking. De neerslag stelt daarbij niet veel voor, de zon wel! Dat is dan ook het enige echt mooie aan de surf deze dag. Hoewel, de ochtend natuurlijk wel mooier met minder wind was. De getijden zijn deze middag dan weer beter en in de zuidwest regio’s is de wind iets minder krachtig pal op de kust. De golfhoogte neemt toe naar 1 tot 1,5m met een vrij korte swellperiode.

Woensdag 13 januari
Ineens zijn de golven twee keer zo krachtig en lokaal ook twee keer zo hoog door een hogere swellperiode. In tegenstelling tot dinsdag is de ochtend minder geschikt, ook vanwege de vrij pittige stroming van het afgaande getij. Een uitzondering is Zeeland en voor België, waar de wind veel zwakker is en niet WNW pal op de kust staat, maar WZW. Het is dan nog wel laagwater, maar met deze swellhoogtes (2-3m) blijft er toch een kleine meter van over met de lagere waterstanden. Later op de middag trekt de wind weer iets aan en wordt meer onshore WNW. Het beste in de zuidregio’s is dus ergens tussen die twee momenten, ook al is het dan niet volledig vloed. Wat het midden en noorden van Nederland betreft, het wordt doorbijten met de blijvende onshore en dikke bakken golven. Dan is het wel handig om te wachten tot het helemaal vloed wordt later op de middag. Alleen in het uiterste noorden en op de wadden blijft het ook dan nog echt te stevig doorwaaien met onmogelijke wildwatercondities. Op Texel windkracht 6, de overige wadden nog heel even windkracht 7. Wat een verschil met het zuiden van Nederland, waar de wind merendeels maar 3bft is!

Donderdag 14 januari
De wind is weg, maar de golven zijn dat niet. Die komen van ver en zijn nog de hele dag aanwezig in de underground layers van de Noordzee wateren. Er kan dus zowel in de ochtend gesurft worden op alle spots in N-H en Zuid-Holland (met uitzondering van de meest zuidelijke Z-H spot). Daar en ook op de Zeeuwse en Belgische stranden, is het wachten tot de vloed opkomt. Met eb heeft de swell nog niet echt hoogte, maar uiteindelijk komt het ook daar over de banken rollen en blijft de wind aflandig met mooie cleane lijntjes. Echter wie lekker hoog wil shortboarden in België en de wind voor lief neem, pakt beter woensdag hoogwater mee.

Vrijdag en het weekend
Waar de swell donderdagmiddag nog door bleef gaan, is vrijdag echt helemaal niets meer van over. Alleen in België is er kans op een onshore briesje uit noordoost, waardoor er toch wat kleine schuimkopjes in de branding te zien zijn. Met een beetje geluk is de wind iets harder dan verwacht en is het iets hoger met een kansje voor beginners. Uiteraard pas later op de dag, wanneer het tij iets van een extra aanlandig zetje geeft. Dit weekend wordt dus nog even afwachten. Hoogstwaarschijnlijk staat er op zaterdag een toenemende wind uit het zuiden. In de middag in N-H kans op windgolven van bijna een meter hoog, maar niet echt krachtig. Op Zondag gaat de wind er uit en is het klein of flat. De wind draait echter wel naar west gedurende de dag. Een nieuwe depressie komt onze kant op en brengt van zondag op maandag een WNW-er. Komt de wind iets eerder, dan is het getij natuurlijk we heel gunstig aan het einde van zondagmiddag. En anders gewoon de dagen daarna met af en toe wind, maar ook periodes van windstiltes die er tussendoor te vinden zullen zijn. De meteorologische parameters blijven tot het einde van de maand gunstig voor swells uit het noorden en/of windgolven uit het west tot zuidwesten! De kans op een iets kouder weertype is ook aanwezig, maar dat zou alleen maar ten goede komen aan meer swells uit het noorden.

Wetsuit-adviezen, De zee is +6 C
Dinsdag: 6/5/4mm wetsuit, hand 4mm, schoen 7mm, cap 3mm
Woensdag: Nieuwe 5/4mm wetsuit, schoen 6mm en hand 4mm, cap 2mm
Donderdag: wetsuit 6mm of 5/4mm cap +1mm, hand 5mm, schoen 7mm
Weekend: Optimale fit 5/4mm dikte, schoen 6mm, hand 3mm, cap 2
 1. Woensdagochtend op de trog rechts van de paarse lijn de meeste swell-productie op de noordelijke Noordzee en de Noorse zee. Deze swells arriveren dan 12 tot 36 uur later. Ziet er behoorlijk heftig uit!

 2. Dat was genieten tussen 11 -13! Wederom twee swells door elkaar dus af en toe wat hachelijke momenten maar het liep heerlijk op de derde bank. Stevige peddel naar buiten maar echt lekker in het zonnetje, cappie af en toe af.

  Weinig stroming met eb en de beginnende vloedstroom was ook niet veel dus geen echte wandeling deze keer. Wind heb je niet veel last van tussen zulke dikke bakken. De webcam kijkers zullen me ongetwijfeld gaan corrigeren maar het ging op de sets dik over de twee meter achterin! Was gewoon genieten, ik hou van dit soort omstandigheden!

  Wel ff goed timen want de derde uit de set was vaak feest vandaag, twee ervoor deden het vuile werk en dan kwam nummer 3 heerlijk omhoog vanuit de getrokken kuil.

 3. Kan je bericht bevestigen …vanaf de boulevard goed te zien dat het op 3e af en toe super brak…de peddel zag er inderdaad ook wel heel pittig uit . Respect

 4. Rond 13:00 wel ok maar hoe later het werd hoe meer wildwaterbaan.

 5. Lekker ZV !
  Ik plan a.s. donderdag een sessie aan de boulevard die zo mooi 5 kilometer lang is!
  Blijft toch een top locatie, dat Zandvoort aan Zee 🙂
  Het betaald parkeren is wel wat minder, alleen in de winter voor 60 cent per uur geen obstakel. Als je al met de auto komt ben je voor 5 kilometer rijden al meer geld kwijt, hahaha

 6. Waz wel effe bikkelen vanmiddag bij de pier leuk gespeeld in de voorste branding vond het effe to much achterin wachten op andere condities 👍

 7. NhN was ouderwets beuken vanmiddag. Overhead, kleine nw 5bft erover en hoog water. Shorey deed zn werk. Handje vol gasten erin. Dunt altijd lekker uit op dit soort dagen.

  Cheers,
  [email protected]

 8. Is er iemand op IJmuiderslag vandaag? Ik heb gisteren m’n gloednieuwe Quicksilver lobster claw handschoenen op het dak van de auto laten liggen, letterlijk 2e sessie dat ik ze had… Mocht een held ze vinden langs de weg dan graag bericht @davidcohendelara op IG of die naam @icloud. Kratje bier als beloning?

 9. Ben er vanmiddag, ik zal voor je kijken

 10. nou t is eerder platgewaaid dan te heavy hier. hoop dat t hoger tij wat geeft

 11. Bij Domburg komt het ook nog binnen , en heel weinig wind

 12. België was tussen 11 en 12u30 top. Glassy, voldoende hoog en goed uitgelijnd. Daarna werd het wat rommeliger. PS: handschoenen3mm was nu toch écht te koud na anderhalf uur.

 13. IJmuiden wel ok, Niet bijzonder. 13:30 tot 16;00. Wel een zeehond.

 14. Twas weer lekker @ooster!

 15. Morgen mid-afgaand in de ochtend lijkt mij de beste papieren te hebben!

 16. Surf zelf al 10 jaar met duikhandschoenen. Zijn vele male sterker, en gaan vele malen langer mee dan surfhandschoenen. Het stugge merk je vrijwel niet.

 17. Ik laat het pak altijd even goed vol lopen als ik de zee in stap. Na verloop van tijd wordt het wel wat kouder maar het eerste kwartier is heerlijk warm 👌

 18. Neopreen lijkt schaars te zijn momenteel

 19. Is het morgen het waard om tot hoogwater te wachten of is de swell dan al minder?

 20. ik ga zelf met laag water. 11uur het water in. hoogwater zal ook nog wel gaan, maar met springtij is er een bank die het bij laagwater toch wel erg lekker doet. laatst ook op 2 januari, eveneens springtij en laagwater. Toen echter geen aflandige wind, dus ik ben erg benieuwd

 21. Reken maar dat veel dingen schaars gaan worden. Door corona is iedereen als een malle gaan kopen en fabrieken kunnen dat niet aan.

 22. Ik heb niet veel ervaring met surfen in Nederland in hartje winter. De laatste keer dat ik surfte was in november met dezelfde uitrusting. Maar omdat ik aardig ver moet reizen morgen en toch wel minstens 2 uur in het water wil liggen. Vraag ik me af of een 5/3 wetsuit, 2 mm gloves en 3 mm neo socks, en een cap warm genoeg gaat zijn? Of is dit echt niet te doen?

 23. Wat mij betreft maak je daarmee (zeker als er een koud windje staat en bewolking) geen 2 uur mee vol, een uur misschien. Na 2 uur in mn 5.5/4 hooded pak, met 5mm handschoen en 7mm schoen krijg je het op een dag als vandaag toch ook koud. Morgen wel minder wind maar lucht weer wat kouder. Ik zou het er morgen maar op wagen en flink veel peddelmeters maken..

 24. Dank voor je reactie! De golven lijken zo mooi te gaan worden dat ik het zoals je zegt het er maar op ga wagen.

 25. Ik fietste net naar het strand en het is nog lang niet zoals gehoopt:(

 26. Hier ook nog niet veel. Maar zou toch ook niet heel bijzonder worden vandaag, volgens mij is er geen alert uitgegaan op de sms? De hoogte van gisteren is al echt grotendeels weg. Wellicht met laag even longboarden achterin. Windje is koud maar niet hard en NO.

  Zou zeker niet met een te dun wetsuit twee uur gaan rijden 😉

 27. Is bedroevend

 28. Hier ook niet veel.

 29. Ff wachten nog boys

 30. Het is inderdaad nog even wachten op laag vrees ik, loopt niet veel nu.

 31. Clean is het wel bij bloemendaal! Maar zijn hele kleine piekjes nog op de tweede bank. Nog niet de moeite om wat schaars neopreen aan te trekken.

 32. Wijk is ’t al druk, en mooie golfjes zo te zien! Ik zag iemand ook heel committed met een hoop vinnen in z’n hand op gevonden slippers zoeken naar een verloren keypod. 😉 Have fun today!

 33. Belgie gisteren best hard – boven mn niveau ofwel te rommelig om de juiste piek te vinden. Makkelijk boven de 1m50, sets met heel veel kracht, leek heel soms op de Atlantische oceaan op een rustige dag ..

  Na popup en peddelpower probeer ik nu op positionering te focussen maar gisteren redelijk veel bakken op mn kop gehad 🙂 Iemand een goede link/artikel/video ivm positie?

  topic neopreen: sessie van 2u met 2jaar oude 4/3 met eronder 1mmvest/2mm kap, 6mm schoen, 5mm hand.

 34. België on 🔥 ! Al was het wel spot gebonden maar wat een holle zuigers op de spot waar k was ! Heerlijk en eindelijk kwaliteitsgolven !!

 35. vanochtend stond eventjes aan

 36. Zv was prima net! Mooie cleane lange wandjes op de achterste bank. Wel even wachten soms op de goede sets.

 37. Geen hype bij WaZ. 09:00 – 11:30 erin geweest en dan kom je terug bij je auto en is er een “T”bericht dat me even wijst op de duidelijke swell-afname tijdens laag. En mister T is allways right!!
  Lang wachten tussen de sets was een understatement, en het meeste wat brak was óf op de buitenste bank slappe hap óf voorin closeout-crap. Laatste half uurtje was misschien nog wel het leukste.

 38. op Zandvoort om 12:30. Tot 13:00 hoopvol aan de boulevard gestaan om te kijken of er nog potentie in zat, maar toch met onverrichter zaken naar huis gekeerd. Paar verdwaalde suppers op de achterste banken hadden er zelfs niet heel veel aan.

 39. 13:00 Katwijk aan zee

 40. 11-12 was enige goede uurtje. Vanaf half 1 werd het close out achterin en stuk lager. Zat sowieso weinig kracht in, maar met longboard nog wel te doen. Clean heupje, meer was het ook niet. Was wel gewoon lekker en de schouders beetje los kunnen peddelen na de afgelopen twee zware dagen!

  Vaak lijkt het vanaf de kant minder dan het in het water is, vandaag was zo’n dag dat het vanaf de kant beter leek dan in het water.

  Maar ik klaag absoluut niet, heerlijk uurtje training gepakt voor de peddelconditie die we weer hard nodig hebben als we weer mogen reizen!

 41. Iemand @ Domburg gesurft gisteren ??
  Volgens mij was het daar erg goed namelijk.

 42. Het was minder mooi dan verwacht. Maar toch een chille sessie in Bloemendaal gehad. Wel spot on dat dit soort spots het vandaag beter deden. Om 9:00 Wijk gecheckt maar dat was niet zo mooi als Bloemendaal vandaag.

 43. Zandvoort was echt wel aan vanochtend.. zeker vanaf 845 tot 930 ongeveer, kwamen dikke lijnen door

 44. tussen half 12 en 1 leuke sessie. poepie clean heupie hoge sets

 45. Gisteren tussen 12:00 en 14:00 in Domburg gesurft eindje buiten het dorp. Genoeg hoogte in de golven maar de lijn ontbrak een beetje. Takeoff zones waren steeds aan de uiteindes van de palen, was goed timen met de stroming die er stond. Leuke sessie maar geen topdag vond ik. Zonnetje was wel mooi 🙂

 46. Dan zag ik je eruit gaan denk ik rond 12:45 haha. Helaas was ik net te laat.. sometimes you win some, sometimes you don’t..

 47. Was best lekker bij WAZ bij het eerste licht. Werd na 9en wel iets minder mooi

 48. Ik weet niet wie je bent doe op de kant onverrichter zake weer rechtsomkeert is gegaan maar wij lagen er met 4 man in de ene na de andere te snoepen. Liep rete mooi om rond half 1 zvoort buiten banken. Mooie strakke sets met goede hoogte. Goede lange periode swell die t takke end peddelen meer dan waard was. Heerlijk op t Chris visje

 49. Het is je gegund ;). Ik vond het de moeite niet.

 50. het was (Eb)pic van 10:00 tot 13:00

 51. was prima rond laagwater, goeie periode maar de hoogte viel wat tegen. Niettemin een paar mooie ritjes gescoord en een gratis kouwe bakkes 🥶

 52. Zandvoort was inderdaad gewoon tering aan.
  Ochtend was al leuk, middag was nog veel leuker.
  Lange lijnen met best wat kracht.

 53. Oproep! Ik ben op zoek naar de Supper die mij heeft gered vandaag uit een mui. Ik wil hem heel graag nog bedanken.

  Het gebeurde denk ik rond 11/12 bij Scheveningen Noord havenhoofd, lange meneer, grote snor korte baard, zwart haar, blauwe sup, was met een vrouw die aan het surfen was met een duikbrilletje op. Stuur me alsjeblieft een berichtje als je weet wie dit is zodat ik hem een bedankje kan sturen!

 54. Domburg was goud tussen 13-16 uur. Alert waardig.

 55. hoe was het middag dan? rond 9.00 al krachtige head high lijnen, met name rights… nog beter iin de middag?

 56. Bloemendaal was heel apart van 11 – 12:30. Lang peddelen, en af en toe mooie golven. Wel snel afdrijven naar het zuiden. Dacht ook dat ik in een mui zat want hoe hard ik ook terug peddelde het schoot niet op. Rustig verder af laten drijven en weer opnieuw proberen en toen lukte het gestaag. Verder gezellig druk, maar alle ruimte. Nu spaghetti armen! Stay stoked!

 57. Wat een topdag vandaag. Genoeg diehards in het water en goede sfeer. Winter is super. Stoked!

 58. Vanochtend tussen 8:00 en 10:00uur erin gedoken in Wijk aan Zee, veel plezier gehad maar golven vielen toch wat tegen.

  Na terug komst bij mijn auto naast een paar bevroren voeten, kon ik mijn auto aantreffen met deze schade.

  Iemand die iets gezien heeft of vergeten is een briefje achter te laten?

 59. Ja smiddags vond ik het beter! In de ochtend heb ik geen headhigh lijn gezien to be honest en in de middag ook niet haha. Was af en toe schouder misschien op zn hoogst. Maar in de middag was het beduidend beter. Meer hoogte, langere ritten.

 60. Had je verhaal al gehoord. Heb de betreffende man even een heads up gegeven…

 61. Begin van de middag

 62. Was het bij de pier of ergens in het dorp?

 63. Zoals Ed al even laat doorschemeren was het rond hoog tij gister soms echt zéér de bevroren vingers/tenen bij het achteraf omkleden waard in zuid Holland!
  Miste misschien nét iets aan kracht, maar wat een mooie lange cleane lijnen van een goede meter-en-een-beetje kwamen er soms binnen rollen!
  Als je positionering goed was werd je beloond met heerlijke ritten.
  Ook wederom een aangename sfeer in het water en op de P.
  Sweeeet!

 64. Koud? Ik had het gister te warm. Goed materiaal is echt key. Ik lag gister ruim 3 uur in het water met Solite boots (aanrader), Vissla 5 mm lobster handschoenen en Srface 5/4 hooded.

  Een goed pak is belangrijk, maar goede handschoenen en schoenen misschien nog belangrijker. Je verliest een belangrijk deel van je lichaamswarmte via je handen, voeten en hoofd. Als je daar te dun gekleed bent kun je (veel) minder lang in het water liggen.

  Tijdens het omkleden (ik had ervoor gekozen eens niet voor de deur te surfen), merkte ik pas hoe gillend koud het was. Binnen no time geen gevoel meer in mijn vingers. Terwijl ik daarvoor nog lag te toasten in het water.

  Beter niet bezuinigen op handschoenen en schoenen waarbij geldt: koop ze niet te groot. Een boot die lekker snug zit is zoveel prettiger dan zo’n waterzak aan je voeten.

 65. Met mijn 5/3 en 3 mm Neo socks was het uiteindelijk prima te doen! Maar met 2 mm handschoenen, dat was geen pretje zeg.. en het omkleden op het strand was ook even bikkelen.

 66. Eens koud hebben is echt niet nodig. Srface 5/4 hooded,.C-skin 5mm, 3mm gloves was meer dan prima voor 2,5u gisteren Schev N. Af en toe een schepje water bovenlangs was welkom….. 😉

 67. Heeft er iemand ervaring met het gebruiken van duikhandschoenen tijdens het surfen? Het is bijna onmogelijk om aan 5mm (surf) fingergloves te komen. M’n 3mm laat ik toch maar weer liggen voor als het warmer wordt en wanten geven mij persoonlijk onvoldoende bewegingsvrijheid. Thanks!

 68. Rip curl heeft 5/3 gloves, ik gebruik die met een losse wijsvinger en dat werkt perfect. Ik vind volledige wanten ook niet fijn.

  Niemand hoeft het koud te hebben met de huidige 6/4 pakken, 5 mm gloves en 7 mm schoentjes. Poncho bij het omkleden en klaar ben je.

 69. Hier een 6/4 pak, 7mm boots en 5mm handschoenen, allemaal van de top-range merken. Kost wat en een ramp om afgelopen weken nog aan te komen, maar dan heb je wel wat. Gister 2.5uur lekker warm en comfi!

 70. In België wordt momenteel volop gesurft?

 71. Het was gisteren echt heerlijk weer op de Hoek (14.30/16.30). En true… op goede spullen moet je niet bezuinigen! Ik spring met mijn wetsuit aan in de auto, goede hoes voor over de stoel, en na de sessie weer de auto in en hoppekee rechtstreeks onder de douche. Potje met vet meenemen (vaseline) voor op je gezicht doet ook wonderen 🙂

 72. Wacht nog maar een maandje, als een februari storm de boel lekker omploegd en de toplaag 3 graden is. Zojuist gemeten en de bovenlaag is nu nog 7,4 graden.

 73. Ja lol echte kou komt nog wel inderdaad. Zie nu al 6mm pakken om me heen!

 74. @geert pobeert; ik doe precies hetzelfde. Thuis aankleden, zo’n (northcore) hoes om je stoel en met een nat pak weer naar huis, rechtstreeks naar de douche. Ik draag een 5mm wetsuit en schonen. 10 jaar geleden begonnen met surfen, toen kwamen de kids, en dat pak heeft 7 jaar lang in een waterdichte tas gezeten, maar is nog superwarm. Kwaliteit! Plus Vissla cap en lobster handschoenen.

 75. Watertemperatuur gaat nog wat omlaag de komende maanden, maar ik ben al begonnen aan mijn 6/5/4mm 🙂

  Ik heb gemerkt dat er ook best was verschil in temperatuur is in Zeeland/België en Zuid-Holland Zuid ten opzichte van het water in noord Zuid-Holland, Noord-Holland plus de Wadden. Scheelt zo maar 2 a 3 graden wat betreft die bovenlaag! Het zeewater in de haven van Den Helder is nu bijvoorbeeld maar 2 graden! Komt ook deels door de nabijgelegen Waddenzee, die erg ondiep is en 2 x per dag droogvalt. Met eb vriezen die waddengronden bijna op en daarna komt er een laagje van 80cm zeewater overheen…

 76. Ja goed punt! Nu je het zegt herken ik dat wel. Die Waddenzee is echt onwijs koud met een paar weken echte winter.

  Hoe warm en koud je hebt is echt heel persoonlijk dus de één ligt lekker in zijn 4/3 en een ander al in zijn 6/5. Als je lichaam maar goed blijft voelen. Heb een keer onderkoeling meegemaakt, en dat was in Frankrijk met een watertemperatuur van 13 graden en ik als veel te optimistische Hollandse (winter)surfer…. Vaak gaat het heel sneaky bij die temperaturen en heb je het echt vrij laat pas door. Niet prettig en best scary! Ik moet ook echt volgevreten het water in want hongerklop achter de derde bank is ook killing!

 77. Het is ook wel een beetje gewenning merk ik, zonder covid probeer ik altijd een exotische bestemming te pakken met de kerst en dan ben ik echt van de leg hier in januari. Nu ga ik hier door en vind ik nog vrij aangenaam

 78. Was gister ochtend nog beetje teleurstellend maar in de middag bij de Pier op Scheef rond 14:00 liep het magisch mooi. Meet de rippers die er in legen was het dan ook een mooi schouwspel! Kon niet laten er een filmpje van te maken want vind dat zo’n mooie flow op fotos toch minder overkomt… persoonlijk voorkeur 🙂

 79. Hoi Anne….. hoop dat je de schrik ondertussen een beetje achter je hebt kunnen laten! Leuk je van het weekend nog even te spreken, je kunt me bereiken op 06-29015333. Grtz Jeroen.

 80. Lekker filmpje hoor!

 81. Mooie beelden zeg!

  Nog een laatste oproepje; ondertussen een van m’n Lobster gloves terug (vissla 5mm), andere is ook gespot maar nog niet gevonden, iemand toevallig gevonden en in zn achterklep gelegd?:) dank!

 82. Hey Anne, ik was de surfer met het brilletje 🙂 Je moet wat als je tijdje geen lenzen in mag… Hoe dan ook, was blij om je uiteindelijk veilig op de kant te zien staan, sorry voor de ietwat ruige landing. Maar beter mee met een golf dan vast op zee toch 😉 Als je nog een keer wat tips wil om dit soort situaties te voorkomen kun je me opzoeken op insta (maaikelaura), dan geef ik je mijn nummer!

 83. Gloves,
  Surf al jaren met duikhandschoenen bij extreme kou. Wel de flappen er afgeknipt en iets strakker gemaakt aan de pols. Heerlijk warm….

 84. Vergeef me, maar ik ben erg benieuwd wat er gebeurt was en waar dit gebeurde? Dit om het zelf natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen.

 85. En door de slomo nog heel leerzaam!

 86. Bedankt voor het in beeld brengen van deze golven. Dat is waarom iedereen die deze site bezoekt de kou trotseert en de (eventuele) crowd accepteert. Heerlijk!

 87. Heerlijk filmpje! Plezier in het water, daar gaat het om! Thanks

 88. . Alweer leuke surf zondag waz genieten noord pier Velsen noord rippen tot 3 uur

 89. IJmuiden Slag was net 14:00 – 16:00 serieus lekker. Beter dan ik had verwacht.
  Veel te surfen, maar vooral de sets waren super!!

 90. Het was van hetzelfde in het zuiden. Wat een heerlijke zondag namiddag.

 91. Was weer een top dag op de noord. Heerlijke bakken en totaal niet koud.

 92. Wauw Maarten!!