Sufweer donderdag 3 januari 2019

Het nieuwe jaar kon niet beter beginnen met reeds twee goede surfdagen in de pocket. De hoogte bouwde mooi op tot boven normaal in de Noordzee. Dat hebben ze bij de MSCZ, een van de grootste containerschepen ter wereld, wel gemerkt. Boven de wadden sloegen 270 containers overboord in golven van 6 tot 8 meter hoog. Op de waddeneiland is het deze dagen oppassen dat je niet iets anders dan alleen je surfplank tegenkomt in de line-up!

Donderdag 3 januari
Inmiddels is de golfhoogte op de Noordzee afgenomen van 6 naar 1 meter, maar heeft nog wel een gunstige periode / energie in zich. Ook in het zuiden, België en Zeeland, is de golfhoogte nog ruim voldoende voor een leuke surfsessie. Voordeel van het zuiden is dat de wind iets minder effect op de golven heeft, zodat het al snel cleaner kan worden met opkomend getij. Daarna kan er goede gesurft worden tot het tij weer te veel zal zakken. En de wind steekt dan ook weer lichtjes op. Dat is eigenlijk overal het geval. Rond helemaal hoogwater lijkt de wind het minst te worden met af en toe 2bft en soms een zuchtje meer. Wel is de richting nog altijd aanlandig, pal noord. Op de wadden nog ietsjes harder en daar loont het strandjutten vandaag dan ook meer dan een surfsessie in de complete chaos van 2m onshore. Met uitzondering van Texel, omdat de wind daar iets minder recht aanlandig zal zijn. Overigens blijven de waterstanden in het noorden het langst gunstig vanmiddag en is er daar tot donker nog aardig wat te surfen. Richting Z-H is het beste er wel na 16:00 uur al af.

Vrijdag 4 januari
De swell is te veel afgenomen voor shortboardgolven. Wel kan er gesurft worden op een softtop / funboard dankzij de licht toenemende noordwestenwind. In de ochtend het minst verwaaid, maar wel flat in het zuiden. In de middag iets meer hoogte met de toegenomen wind (dik 4 bft, misschien kleine windkracht 5). Het getij is wel zodanig gunstig om met een nat pak het weekend in te luiden. Hoe later hoe beter zijn de golven in Noord-Holland. In het zuiden iets eerder op de middag, hoewel daar de hoogte nog echt blijft ontbreken.

Weekendverwachting
Nieuwe swell is voor zaterdag onderweg. In de ochtend zit er nog even windkracht 6 op voor de noordelijke kustprovincies. In het zuiden neemt de wind snel af naar 4 a 5 bft en is het in de middag de moeite waard in Zeeland en België. Daar ook eigenlijk wel een must, want de swell op zondag gaat vrij lastig tot het zuiden geraken vanwege de meer westelijke golfrichting. Wel gaat de wind er zondag helemaal uit. Dat wordt dus heerlijk surfen in het noorden en ook Zuid-Holland pakt de swell van heupje hoog nog wel op. Eindelijk zijn de wadden ook een keer de place to be, met de meeste golfhoogte en ook gewoon weinig wind uit WZW. Voordeel daarbij is het dat het ook nog niet eens zo koud is voor een januari winter.

Volgende week
Maandag verloopt ook heel rustig qua wind. De golven zijn nu overal wel behoorlijk afgenomen, maar helemaal flat is het nog zeker niet. Met een longboard valt er in Zuid en Noord-Holland vast nog wel iets leuks te halen. Het is de stilte voor de STORM, want dinsdag gaat het overal hard waaien. Eerst uit WZW, maar na het front met regen al snel pal onshore WNW windkracht 7 tot een stormachtige 8 bft. Uiteraard brengt dit hogere golven, maar de richting van de wind maakt het er in eerste instantie niet beter op.

Woensdag draait de WNW-er verder door naar NW en komen er opties in het vizier die wat minder in de wind liggen en de hogere golven kunnen handlen. Het getij is daarbij niet echt gunstig, dwz te laat hoogwater voor donker op een aantal plaatsen. Het lijkt er dan ook op dat volgende week de beste dagen donderdag en/of vrijdag gaan worden, ook al is de golfhoogte dan al weer wat afgenomen. De wind is dan alleen beter van richting NNO, later zelfs offshore noordoost. En daarbij ook veel minder sterke wind dan op dinsdag en woensdag. Wil je last-minute de laatste info ontvangen via een appje of sms? Tot 16 januari kan dat nog voor de oude tarieven die al 4 jaar ongewijzigd waren op 25,- voor 4 maanden of 72,- voor een jaar. Nu of volgende week even bijboeken of voor het eerst aanmelden is dus voordelig, want de nieuwe tarieven worden 27,50 voor 4 maanden of 40,- voor een haf jaar of 75,- voor het 12 maanden. De alerts zitten daar uiteraard gratis bij, want we zijn gestopt met de betaalde dienst van GO surf aan. Mvg Tobias.

Wetsuit diktes:
Donderdag: 6/5 of 5/4 wetsuit, 3mm cap & 6mm boots en 3mm hand
Vrijdag: 5 mm met 3mm cap & 6mm schoen + 3mm hand
Zaterdag: 5/4mm met cap, schoen 6mm en hand 3mm
Zondag: 5mm met 3mm cap, schoen 6mm en hand 3mm
 1. Dank voor de update Tobias.

  Sta me toe even off-topic te gaan, iemand tips voor accommodatie op Lanzarote met kleine kids?

 2. Eindje peddelen vanmorgen om op de tweede bank te komen, maar wel een paar heerlijke hoofdhoge golven gepakt 🙂

  Mooi begin van het nieuwe jaar en dat er nog veel mooie dagen mogen volgen. Gelukkig nieuwjaar allemaal een uiteraard Tobias in het bijzonder!

 3. Iemand eyeball op ijmuiden?

 4. Het is een longshot; maar iemand toevallig twee maanden geleden in Wijk op de parkeerplaats een Hatchet 10’0 Carbon longboard fin gevonden?

 5. SUP Domburg: om 10u een heksenketel met chop uit 2 richtingen maar soms SUPbare golven (alhoewel de wave face er soms ook een chop liep). Omstreeks 11u 19knopen wind waarbij ter plaatse blijven een achievement was. Tegen en na hoogtij bijna cleane golven. Het was dus de moeite.

 6. Zojuist een heerlijk setje op ijmuiden van 2 tot half 4. Winter rules!!

 7. Zojuist een heerlijk setje op ijmuiden van 2 tot half 4…

 8. Hallo,

  In overweging om er dit weekend toch ook es in te duiken: zou ik het een uurtje kunnen uithouden met volgende outfit?

  4/3 pak + eronder een 1mm surftop + 2mm kap + 3mm handshoenen + 3mm schoentjes?

  Dit met de info dat ik eind oktober in Bretagne surfte bij 8 a 10 graden met water
  van 12 a 13 graden met volgende outfit en geen kou had:
  4/3 pak + 3mm schoentjes

  thx vr de feedback!

 9. misschien een uurtje

 10. @Drol je had erbij moeten zijn vandaag! Nat pak, droog pak!

 11. De vraag is, zijn deze pakken nat gesprayt of hebben deze natte pakken spray gegooid? Vriendelijke shakkagroet Drol

 12. Nat gehuild, mostly.

 13. Morgen op scheef in de ochtend nog kans op wat leuke golven voor soft top?

 14. Ook morgen pas vrij, kan er morgenochtend op een softop in scheef nog gesurft worden?

 15. Ik zou 6mm schoentjes huren als het kan

 16. Plaatjes van vandaag:
  http://www.surfed.nl/sessions/2019/190103/index.htm

 17. Zaterdag Domburg dus…

 18. Dat is een aardige swell zeg! #zeecontainersurf

  Helaas veel vervuiling en schade aan de natuur.

  Luchtbeelden Kustwacht tonen omgevallen lading containerschip https://www.nu.nl/259406/video/luchtbeelden-kustwacht-tonen-omgevallen-lading-containerschip.html (via @NUnl)

 19. Ook containers met benzoyl peroxide. Goed voor je puistjes, maar dat medicijn willen we liever niet in ons ecosysteem

 20. Zondag België nog te doen gezien de kleine verandering in wind?

 21. @Ed

  Petje af, wat een platen weer! De roy doet ook zn ding!

 22. Wat een kerstvakantie:-)
  Vanmorgen weer heerlijk genoten van een paar schouderhoge rollers

 23. @winteroutfit –
  gisteren scheveningen, 2uur en half met (recente, ca. 10keer gebruikte) 4/3 , schoentjes/handschoenen/kapje gehuurd – vooral koud aan voeten/handen na een tijdje aangezien de gehuurde spullen al wat leeftijd hadden …

  goeie 4/3 (+je vermeldde accessoires) is zeker mogelijk voor een uurtje volgens mij.
  die 1mm onder je pak moet zelfs niet en helpt volgens mij ook niet .. (koud water blijft zitten tss 2 lagen neopreen ipv optewarmen tss je neopreen en je huid, correct me if I’m wrong @beterweters)

  Gewoon gaan, is het te koud na 30min is het ook zo, dat halfuurtje nemen ze je niet meer af 😉

  warme groet

 24. Ben wel benieuw over die nefaste werking van 2 lagen. Ik heb namelijk wel sterk de indruk dat een extra 1mm vest wel degelijk zorgt voor extra warmte (maar de vest wel onder het wetsuit uiteraard).

 25. @Ruben
  Ja ik heb toch ook van iemand gehoord die zo’n 1mm vest had + kap en die leek daar wel erg blij mee qua warmte en tegenhouden van nieuw (koud) water…

  @Rookie Wavepacker
  Thanks voor de feedback! Maar ik vrees dat het tijdsgewijs toch te moeilijk haalbaar zal zijn voor morgen. Blijkbaar is het maar goed na 13u en ik zit met een familiefeest… Zondag zal het blijkbaar niet veel meer voorstellen in België en dan heb ik al niet veel meer tijd…
  Maar ik neem het mee voor een volgende gelegenheid !

 26. Weet iemand hoe dat werkt?
  Helpt een extra polypro/neopreen top om meer warmte vast te houden?

 27. @Verdwaalde talenten: thanks again! 🙂

 28. Ik heb (vroeger) jarenlang in de winter gesurft in een 4/3 en daarover een 1(,5) mm mouwloze top met vaste cap. Werkte prima!

 29. Is dit legit? Deze swell en hoogte? Of zal het in werkelijkheid tegenvallen (klotsbak/dichtklappende golven)

  Let me know. A.s woensdag in Scheveningen

  Mvg

 30. gisteren ijmuiden van 12.00 tot 15.00 verrassend mooie lijnen met genoeg push soms heup hoog met een paar uitschieters schouderhoog en zon op je kop was lekker

 31. Klopt als een bus wat daar staat. Flinke bakken natuurlijk met 30 knopen en meer.

 32. Niks verdwaalde gewoon altijd daar waar het is.

 33. Suggestie: neem een surfweer abbo. beantwoord al je vragen en is het beetje geld meer dan waard!

 34. @[email protected],

  Het was top he afgelopen donderdag op IJmuiden, lange grote cleane lijnen, paar Suppers 4 man hooguit, ws jullie die ik zag vanaf een afstand bij de pier met nog wat laag water, mischien zag je me? die Waveskisurfer dichter bij ijmuiderslag en beachbreaks, want ik was eigenlijk net te laat om die hoge laagtijlijnen achterin te rippen!

  Dus met opkomend beachbreak toplijnen gesurft tussen 14/1600uur
  onley the loneley want mijn maten geloofden mij niet na oproepen en en bleven in mussie wijk hangen, stom kans gemist dudes!

  Ik werd eigenlijk getrickert door een prachtg bericht 1 dag ervoor op surfweercomment als volgt,

  “RipperssponsoredbyLandrover, zei op 2 januari 2019 om 19:35
  Hebben vandaag ijmuiden kapot gemaakt.
  Spray’s om de oren, quivers op de walls en een charger in de closeouts.
  Einde bericht.”

  Gokte op hetzelfde omdat omstandigheden een dag later onveranderd waren en de wetenschap,en dat wil ik graag delen met jullie, bij NNW of pal N 3/4/5 is wijk een klotsbak meestal en ijmuiden een topplek! Denk dat dat ook vandaag en morgen een goede optie is🤙! Surfs Up dudes!

 35. Het hele team2019RipperssponsoredbyLandrover is stoked te horen dat jij ijmie ook kapot hebt mogen sprayen. Misschien vanmiddag toch maar weer die quiver in de natjes. Shakka

 36. Niet veel ijmuiden

 37. Deze zondag weer lekker surfen !? Met vrienden zoals gewoonlijk zee u there guys

 38. Heeft iemand toevallig een eyeball van 2e maasvlakte?

 39. Early bird session morgen 830 at the pier

 40. Haha geniet altijd van je vrolijkheid en vriendelijkheid Waveking, als ik ooit in de buurt ben van WAZ pier en ik zie je zal ik je groeten

 41. @wave king, goed plan, ik ga ook. Arriverderci

 42. Vanmiddag van 1430-1630 geweest.. veel klots maar ook veel hoogte alleen voor mij iets te steil 🙁

  Hoe pak je zo’n steile golf van 3m hoog aan? Na het zijwaarts insturen is de golf zo steil dat ik recht naar beneden val.
  Alvast bedankt voor de tips!

 43. @KaZ

  Combinatie van peddelen, golf lezen, peddelen en en tikkie schuin droppen en vooral snel opstaan!
  Kortom retegoede conditie en techniek..

 44. Wave king is vaak te herkennen aan een potje bier op de parkeerplaats om warm te worden 😉

 45. Vanmiddag Westenschouwen gesurft. Redelijk lijn en niet super veel last van de wind. Iemand vaker daar?

 46. Dit dus

 47. Hoe ver zuid zat je?

 48. @verdwaalde talenten: dank! Zal blijven oefenen op snel opstaan 🙂

 49. Vanaf daar boven leek IJmuiden (slag) idd niet veel, maar het was verrassend lekker.
  Ondanks de wind, die eerst afnam om vervolgens harder terug te komen.. erg kut Standing Up Toen ‘ie wat afnam werd het cleaner, daarna meteen weer choppier
  Gemiddeld heuphoog met uitschietende sets van een stuk hoger.
  Van 13:30 – 15:00 erin geweest. Lekker

 50. @poseidon …heb je zeker gezien en gesproken op Ijmuiden. Op de P. Heb je pak nog mogen unzippen. Morgenmiddag wellicht nog wat sprays richting pier blazen. Als de swellgoden ons gunstig gezind zijn…

 51. Westenschouwen: werkt enkel bij laagtij – bij hoogtij stroom je naar de Stormkering

 52. Zondag ? Wind lijkt meeste eruit te gaan op Domburg rond 12u. Maar staat er dan nog genoeg golfhoogte ? HW omstreeks 14u dus opkomend tj wat normaal meer golfhoogte geeft dan voorheen.
  Of beter naar MV voor meer golfhoogte na laagtij en harder peddelen in de chop ?

 53. @Dirbee

  Klopt helemaal Dirk!
  De duinen staan erg ver weg,vooral bij pp pier!
  Je ziet vanaf daar zo,n 500 meter verder Snaarstrakwater met lijnen nog wat dieper! Totaal niet te beoordelen met een cam of camera!

  IJmuiden is bijzonder maar vind het jammer dat er geen goede livecam is en altijd moet checken maar als je ervaren bent weet je met welke omstandigheden je daar moet zijn!

  Ben blij dat je sessie leuk was Dirk!

 54. Gelijk voor de trap. Dus vrij zuidelijk

 55. Zou de push met opkomend het net iets surfbaarder maken vandaag? Kom net uit de sneeuw dus heb wel weer zin in een nat pak 😉

 56. Zou de swell met hoogwater tot in domburg geraken vandaag ?

 57. Swellhoogte lijkt wel redelijk op peil te blijven. Dus 2 x ja, wie niet waagt die niet … !

 58. Iemand die weet of Zandvoort vandaag goed is?

 59. HvH ziet er niet geweldig uit… Metertje, chop, rommelig. Toch maar even nat pak halen.

 60. Ik ben aan het twijfelen tussen maasvlakte en hvh. Zou maasvlakte dan iets beter zijn of zal dit niet veel uitmaken? Nog minder wind op maasvlakte denk ik. Thx

 61. Net terug uit Marokko 25 graden en nu weer heerlijk dat koude bad in..genieten

 62. Iemand in Domburg nu? Plaats even een fotootje want ik wilde graag gaan maar ziek op de bank ☺️

 63. ben ook niet helemaal fit, ga toch wel even checken antigriepine er in en gaan👊

 64. Vanaf een uur of 13:00 werd HvH opeens heel nice. Clean, paar langere ritten gescoord. Toch weer blij 😀

 65. Iets voor 14:00 erin WaZ windmolens. Twijfelachtig, achterlijk druk op het strand, flutgolven.
  En ‘like magic’ begon het ineens te lopen. Eerst vooral shorebreak, even later ook 2e bankje. Lekkere setjes, niks spectaculairs, wel gewoon lekker.

 66. Hvh erin om 12:30 uurtje later was het echt lekker. Clean en met kracht, later na hoog nog steeds wel ok

 67. Zoek contact met surfer waar ik een aanvaring mee heb gehad op de Zuid. Neus gebroken niet van mijn board maar mijn van mijn hoofd. Voor de verzekering. Hij kwam heel netjes naar me toe maar snel naar Ziekenhuis gegaan. [email protected]

 68. De lange planken moesten weer het natte op.
  Cleane lijnen op Wijk gleden het team van de outside naar de inside en ver beyond.
  De gebruikelijke spray’s ingeruild voor die walls vol style. Classic shredsessie met standjes tussen tail en nose.
  Einde bericht.

 69. Zou er voor morgen nog wat over zijn. Einde middag liep het heerlijk ver voorbij de strandtentjes en de drukte

 70. Ben bang van niet. Wel mooi zuidwestwindje!

 71. Classic shredsessie(tje) iT was dankzij 🌔.
  🙏🏻

 72. Bij het nemen van de golf lag ik naast een SUPper in de veronderstelling dat hij de rechterkant van de golf ging nemen en ik links. Bij het zien dat hij toch de linkse kant van de golf nam ging ik abrupt op de achterkant van mijn plank zitten om te remmen. Spijtig was de golf net aan het breken en werd ik toch nog meegenomen. Een kleine botsing vond plaats.
  Terug in de line up heb ik direct mijn excuses aangeboden en het misverstand proberen uitleggen. De man was zeer kwaad en heeft mij tot tweemaal toe met zijn peddel geraakt en me op agressieve wijze uit het water gedreven.
  Eenmaal op het strand werd ik uitgescholden en fysiek bedreigt. Hij vertelde me dat mocht hij mij ooit terug op de dijk van domburg zien ik klappen krijg.
  Ik begrijp dat ik een fout heb gemaakt en dat iedereen een slechte dag kan hebben. Zou graag terug gaan surfen maar momenteel heb ik schrik om naar domburg terug te keren.
  Heeft iemand gelijkaardige ervaringen of tips om dit conflict op te lossen ?

 73. Zelf gaan suppen. Probleem meteen opgelost 😂

 74. Met gekken valt niet te praten is mijn ervaring, je kan of weglopen en wegblijven of nog gekker worden zodat ze afdruipen.

  Het is maar waar je zin hebt op dat moment.

  Je kan twee dingen doen

  1. Terug gaan en surfen, zie je hem weer klaar zijn voor de confrontatie (lees locomotief gaan)
  1.1 Vaak zie je de persoon weer terug en is die weer kalm
  2. Ergens anders heen gaan

 75. Wat een mafkees die supper. Je zult weleens vaker merken dat suppers soms gefrustreerd zijn omdat ze eigenlijk hadden willen longboarden, maar de pop-up nooit onder de knie hebben kunnen krijgen. En nu staan ze dan op zo’n groot slagschip ongemakkelijk met een peddel in het rond te zwaaien. Dan zien ze jou zo moeiteloos voorbij cruisen. Dat herinnerd ze dan weer aan die droom die zij opgegeven hebben en ingeruild voor die stomme peddel. Soms uiten ze die frustratie dan op jou. Mijn advies: niks van aan proberen te trekken. Als ze agressief worden, recht in de ogen blijven kijken totdat ze terug naar de horizon paddelen. En natuurlijk zeker gewoon blijven surfen in Domburg. Veel plezier!

 76. Go Brazilian jiu jitsu. Hang loose

 77. Ik zou gewoon weer terugkeren en lekker gaan surfen. Grote kans dat hij er niet eens is. De eerste paar keer zul je je niet relaxt voelen maar dat ebt wel weg. Mocht hij er wel zijn, zorg dan in ieder geval dat je iets van een weerwoord hebt als hij je herkent en weer begint. En anders wacht je nog eens op het strand op hem om te kijken of hij voor rede vatbaar is. Denk dat het wel mee zal vallen allemaal.
  Dit soort eikels beseffen niet dat ze jou een slechte periode bezorgen (of ze vinden dat juist leuk) met hun gedrag.

 78. Gewoon weer gaan en wellicht een beetje afstand houden als je geen zin hebt in confrontatie. De zee is van iedereen.

 79. @ conflict: Gewoon gaan! Misschien om wat vertrouwen op te doen eerst een paar strandjes verder gaan liggen. Net zulke mooie golven en minder suppers. Die lopen toch niet zo ver met hun kano. Daarna gewoon weer lekker surfen op de lek waar jij wilt!!!

 80. Voor dit soort dingen hebben ze gewoon de normale rechtspraak in Nederland als je b.v zen kenteken heb of nog getuigen kun je al makkelijk aangifte doen. Dit is niet anders als dat je op straat tegen iemand aan botst en deze zo reageerd.

 81. Ga surfen als er echt golven staan, de meeste suppers haken vanaf borsthoog al af of komen niet buiten. Vaak zijn het oude gasten die echt niet gaan slaan, dus lekker laten huilen en niet reageren.

 82. Oke, dankjewel voor de reactie. geeft me opnieuw moed om terug te gaan.
  Ik zal inderdaad de eerste keren wat verderop beginnen en mocht ik hem tegen komen blijf ik ver uit zijn buurt.

  Nog even benadrukken dat ik zeker niets tegen SUPpers heb 😉 . Een golfsurfer had misschien even woest geweest na mijn fout.

 83. Morgen iemand naar Oostende??

 84. Als “uitpraten” niet lukt dan inderdaad via aangifte uitlopen als het uit de hand loopt: https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel300 (er zal sprake zijn voorbedachte rade als hij je in de toekomst naar aanleiding van dit incident zou mishandelen, dat kan voor hem straf verzwarend uitpakken). Wat daarbij inderdaad helpt: getuigen hun telefoonnummer vragen zodat het niet zijn woord tegen het jouwe is.

  Hij denkt wellicht dat hij in zijn “surf-recht” staat, maar onze “surf voorrang regels” staan niet in een wet of verordening beschreven, dus “ik had voorrang” gaat niet op voor de rechter. Mishandeling is daarentegen strafbaar op land en zee… tenzij je meer dan 12 zeemijlen bent afgedreven, dan val je niet meer onder Nederlandse wetgeving 😉

 85. Emotie is een lastig ding.
  Gewoon lekker gaan surfen.
  Denk dat het ons allemaal weleens overkomt, verkeerde inschatting, indroppen of andere stommiteit waardoor je jezelf of een ander laat schrikken, raakt of beschadigd. Belangrijker is hoe je er daarna mee omgaat.
  De reactie van die SUPer klinkt niet echt normaal, maar wellicht zit er een verhaal achter (dat jij ook niet kent).

 86. Kom net terug uit Zuid Afrika, daar op dag van vertrek (gister) een nieuwe surfboard gekocht (en de dikste board bag die betsaat). Met British Airways gevlogen – zit er een bast in en 4 of 5 deuken aan de onderkant. Heeft iemand hier eravring mee? Ik ga er van uit dat British Airways gaat zeggen dat ze er niks aan kunnen doen.

 87. Ik heb dit ook gehad met British Airways. Ben onmiddellijk een claim gaan doen aan de BA balie en heb de herstellig betaald gekregen +gratis vervoer van de plank op de terugweg. Dus vooral proberen.

 88. Zou het nog gaan lopen zo?

 89. Niets van aantrekken. Het is wss iedereen wel eens overkomen. In mijn geval uitsluitend met alfa male surfers (white/black/red/ any kind of shorts) en nooit met suppers.

  Het waait wel over. Hij weet in het beste geval niet eens meer wie je bent en als het wel zo is, dan is voor hem de agressie al lang overgewaaid.

  Mocht je daar echter niet zeker van zijn, gewoon met een maatje het water op voor voornamelijk mentale steun en in het uiterste geval fysieke overmacht.

 90. Niet normaal die reactie van die supper, maar wat een kortzichtige zielige reactie vanSUPPER en vooral JOHN. Alsof alle suppers van dat slag mensen is. Belachelijk.

  Ik dacht ook altijd dat surfers (in het algemeen, dus shortboard- longboard- waveski- sup- whatever-surfers) relaxte down to earth mensen waren. Maar niets is minder waar. We lopen elkaar hier af te slachten om een stel flutgolven waar de gemiddelde Fransman z’n nek niet voor om zou draaien. En daarna lekker met z’n allen nog even er overheen azijn zeiken op z’n anoniem.. Te zielig.

 91. Hang gewoon lekker Loose

 92. gelijk heb je Dirk “peace brothers and sisters” en laat jullie niet opnaaien door 1z’n gefuckte gast

 93. @ Conflict Domburg – was dat zondag 6 Jan ?
  Toen was er haast niemand: van 10u55 tot 11u15: twee SUPs en één surfer die er al voor 10:55 erin lag. Surfer en SUP zijn omstreeks 11u15 uit het water gegaan. De SUP heeft nog even zonder peddle getracht.
  Nadien 1u30 helemaal alleen op de SUP. Omstreeks 13:50 zijn er 3 SUPS en één surfer bijgekomen terwijl ik een boterham ben gaan eten. Om 14:00 terug erop en om 14:30 eraf omday de golven slap waren geworden bij hoogtij.

 94. Finding moments in the chaos next couple of weeks! the wavemachine is ON

 95. Beeld materiaal

 96. Iemand die weet of fcsII longboard vinnen passen op deze finbox?

 97. Hahaha zo moet je er mee omgaan!

 98. en ik maar denken dat die peddel is makkelijker door de golven te komen

 99. Anoniem is wel lekker ja, suppers moeten zich gedragen naar hun materiaal , dat doen vrachtwagenchauffeurs en kapiteins van zeeschepen ook. Gewoon ruimte houden.