Stormy weer Zaterdag 8 juni 2019

Het waait met 40 tot 50 knopen zuidwest niet normaal hard deze zaterdag 8 juni 2019. Een uitzonderlijke stormdepressie met naam Miguel trekt als een agressieve eendagsvlieg langs zandvoort en de rest van de Hollandse kust. Alle reden voor RedBull om de Megaloop te organiseren in samenwerking met de forecast van Surfweer. Zie de livestream. De wind blijft de hele dag stormachtig met in de middag opkomende getijcondities, als eerst in het zuiden.

Zaterdag 8 juni
Het inkomende tij maakt de zee een wilde snelstromende rivier met massa’s klotsend water. Een uitzondering vormt Belgie, daar is de wind meer side-shore en op sommige plekken zelfs meer side-offshore. Uiteraard stroomt het ook daar om de meeste spots, maar er zijn uitzonderingen. Helemaal wanneer de wind afneemt vanavond en het tij langzaam weer een stapje terug doet. Voor Zeeland komt dit net te laat, of het moet dat ene half uurtje voor donker toch net weer kunnen. In de rest van Nederland een nogo. Alleen met maximale protectie lijkt er nog iets van te maken. Hoe later hoe beter eigenlijk, want dan neemt de wind af van 8 naar 6-7bft. De richting blijft side-on zuidwest. Mocht je niet de zee ingaan, het is vandaag World Ocean Day. In Amsterdam kun je vanaf nu t/m 24 juni de verbogen schatten van de Noordzee aanschouwen in de openlucht.

Zondag 9 juni
De storm maakt eigenlijk alleen een zuidwestswell aan. Aan de achterkant van het oog staat er zaterdagavond wel even een krachtige noordwest. De swell daarvan moet dan nog door de zuidwest heen komen, maar ws gaat dat wel lukken in (noord-) Holland. De peak zou dan moeten zijn ergens eind van de ochtend, alleen dan zit het getij wel heel erg tegen met afgaand. Alleen op Texel blijft het hoogwater langer staan. Toch is het de moeite om al eerder in de ochtend een surfje te doen met longboard, zeker in Noord-Holland want daar komt ook nog wel wat ZW swell binnen. Later op dag vooral de boeimetingen in de gaten houden voor een tweede kans in de avond. Het tij komt dan weer op en omdat de swell doorloopt naar maandag, zou er nog wel wat in het vat moeten zitten. Clean is het igg wel, want de wind valt compleet weg naar nul. De kans op een klein beetje zeewind is wel weer aanwezig. Wat dat betreft zou je juist het best bij helemaal laagwater kunnen surfen op de achterste bank in Zandvoort of elders in Noord-Holland. Voor het zuiden van zuid-holland ziet het er minder surfbaar uit en Zeeland en Belgie pakken nauwelijks iets mee van de swells uit zuidwest of noordwest.

Maandag is nog een verloren dag. Pas in de avond gaat het een klein beetje waaien. Dinsdag komt de swell daar van binnen met ruim 1m hoogte. Dit wordt nog gecombineerd door een verre swell vanaf Noorwegen afkomstig van de depressie waarin de storm is opgenomen zondag. De wind is zwakjes maar nog wel aanlandig. Woensdag is dat niet meer het geval en is het echt aflandig uberclean. Mooist is dan de ochtend, omdat de swell in de middag iets afneemt. Het zal opnieuw een combinatie zijn van verre swells (1400 km hier vandaan) en swell van meer dichtbij van een afstaand van 500 kilometer. In de middag is er meer kans op wind uit zuidwest. Dat is ook donderdag het geval, maar flat is het dan nog zeker niet. Er zit zo veel in de Noordzee dat het de surf niet 1,2,3 over zal zijn!

Wetsuit advies Water is 13 gr C

Vandaag: 4/3mm pak met schoen 3mm.
Zondag: 3/2mm wetsuit, 3mm schoen.
Maandag: 3/2mm kan overdag met zon.
 1. Swell komt van verder weg en van dichtbij in de nieuwe werkweek!

 2. Vanavond sunsetsessie dus, stoked!

 3. Redbull megaloop challenge was heel vet om van dichtbij te bekijken!

 4. De Aloha Windsurf Classic was aan!! Misschien geen golfsurf maar wel een Classic!!!

 5. Scheveningen

 6. Hebbie nie nog meeer plaaatkes:)

 7. Het was gezellig ih water! Golfurfers, kiters, windsurfers en zelfs een kayak 🙂

 8. Hoogte is al behoorlijk weggezakt, wel windstil en zonnig……

 9. Vanochtend rond 7:00 super op WaZ. Cleane lange lijnen. Ok, niet erg hoog 😉
  Maar nog goed te kortborden.

 10. Toch maar uurtje erin geweest en het was behoorlijk dik op de tweede bank. Volle bakken 2+ meter. Wel stevige stroming. De vloed heeft er nu een agressieve shorebreak van gemaakt maar die laat ik even schieten met mijn 9″0.

 11. Eyebal zandvoort heb je het over gister? Of vanochtend? In dat 2e geval zou ik even langs de arts gaan met je 2m+ sets.

 12. Denk dat ie het over gisteravond laat heeft. Toen was het vet. Ik kom er net uit bij zandvoort en was toch wel dik hoor tussen 7-8. Sets achterin zeker over de anderhalve meter, uitschieters naar twee. Nu met vloed is niet veel meer.

 13. …. uitschieters naar 2 terwijl alle cams niets hoger dan 0.5 a 1m lieten zien… Hoe dan!!???….

 14. Ik kijk nooit op cams, vertekend toch altijd. Geen idee wat je op de cam gezien hebt maar hij kwam goed door vanmorgen op de tweede bank. Staat nu achterin nog zeker dikke meter alleen komt niet meer mooi op de bank door hoge water.

 15. Even een tip voor de webcam surfers: vertrouw nooit op de cam van de Haven in Zandvoort…..dan surf je nooit. Ik weet niet hoe het kan maar zal wel aan de hoek liggen. Pak dan de cam van reddingsbrigade Bloemendaal of die in zandvoort op NH hotel staat.

 16. Oh en Zandvoort was inderdaad lekker vanmorgen vroeg!!!!!

 17. Nou, of het 2 is of 0.5, any wave looks bigger than it is when you’re in it 🙂

 18. Ja! 2m sets.. terwijl het zelden 2m is in nederland XD maar vanochtend wel.. mwt zw left overs…😅

 19. Thx voor de voorspelling Tobias! Heerlijk ochtendje gehad!

 20. Oh wat heerlijk hoe snel sommige mensen op de kast zitten. Laat toch gaan man Pipo. Als mensen lekker gesurfd hebben, moet je blij voor de zijn en niet zo jaloers lopen klagen of het wel of niet 1.32m golf was. Al was het 4m en jij lag er niet in, is je eigen schuld toch.

 21. Ziet er prima uit dus ga nog wel even surfen 🙂

 22. Ik wil niet heel wijs doen maar er kwam vanmorgen gewoon 160cm door de IJgeul. Als dat goed op een bank loopt, kom je eind in de buurt van dikke 150 cm op Zandvoort, met een mogelijk uitschietertje naar boven……

 23. Ik heb een kans gemist zo te lezen….,word het vanavond nog wat liefst iets zuidelijker dan Scheveningen!?

 24. Gister was hard werken maar erg leuk en ja die kajak is heel relaxed als je rechtsaf de spray in knalt!! 🙂 Tot 22:30 oor gebikkeld omdat het toch wel erg leuk was, vanochtend om 7:00 er meteen weer in, meer peddelen en beetje klooien met onderwater beguizing, fototjes voor insta en website! Whoop, lekker weekend, nu vanavond nog een paar setjes af knallen!

 25. Bloemendaal 10/12 prima te doen zonnetje en voor pipodekloon dikke 2 mtrs 😉

 26. Wat het getij al niet kan doen van 10 tot 12 waren er beste golven. En lekker rustig.

 27. Kan niet…. diegene die hier roepen dat het vanmorgen 2m+ was hebben nooit 2m gesurft… schei uit.. iedere buitenlander zou je recht in je gezicht uitlachen als je bezweert dat het die hoogte was vanmorgen.

 28. Lekker belangrijk.
  Voor mij was het net 40 cm op de sets maar ik heb net zo genoten als omze vriend die het 2 meter heeft ervaren.
  Ervaringen zijn subjectief, en dat is ok.
  Rook een joint of zo pipo.

 29. He clowntje, gisteren sprongen ze 130 m hoog bij de mega kite loop! Zo leek het echt!

 30. Van 9.30 tot 12.30 genoten in Zandvoort!

 31. Ik was eigenlijk opgelucht dat de golven minder goed werden, want toen mocht ik van mezelf het water uit 😉

 32. Valt er morgen nog wat te surfen??

 33. vandaag in WaZ geweest met Sup, fantastische golven. Als ik rechtopstaand op mijn plank met mijn 1.79m bij lange na niet over de aanrollende golf heen kan kijken omdat deze te hoog is. Wat is dan de hoogte ongeveer?
  Pipo hoeft biet te antwoorden, die zit liever achter beeldscherm dan dat ie op de golven staan blijkbaar…
  Ik heb er maar 1,5 uur voor te rijden, dus Tobias bedankt voor de perfecte inschatting, WaZ was inderdaad van 7.00 tot 13.00 pittige maar heerlijke Sup-Surf!!!

 34. Hopelijk vanavond nog wat longboard golfjes op wijk

 35. Zelfde op Zandvoort.
  Brak af en toe op de achterste bank. Ik zat 1 bank dichter bij de kust. Daar af en toe richting borsthoog. Beetje zuidwest restje met wat noordswell. Prima lol maken. Zag ook veel blije koppies.
  Voor SUP was wind en stroming in zelfde richting wel wat “sfeerverlagend”.

 36. Noordwijk was heerlijk tussen 16:30 en 19:00! Longboard galore en de hele zee voor mijzelf!

 37. En ik maar denken dat het een stuk flatter zou zijn vandaag.. kom ik aan met mn nieuwe sup. Kon nauwelijks rechtop staan, instant spijt dat ik mn 7.6 niet had meegenomen ipv sup.. ach ja lesson learned!

 38. ..

 39. Top dag geworden zo al met al. Twee heerlijke sessies gedraaid. Behoorlijk hoge jongens vanmorgen (ja ja richting de 2 meter!) en hele chille vanmiddag. Eindelijk weer eens!

 40. Rond 18.30u gestart en toen viel het tegen, maar geduld werd beloond. Opkomend tij bracht mooie golven. Fun!

 41. Schev was leuk van 20.00 tot donker!

 42. Ik sluit mij hier volledig bij aan, wat een top dag! Hopelijk is er morgen nog wat over..

 43. Ik voelde me zo cool, keek links keek rechts en kon zo van afgang het water in 3m ofzo helemaal top ergens op de secret spot.

 44. 2 sessies op wijko gedraaid, en man! dat was smullen!

 45. Dat gezeik altijd over hoogte. Bij twijfel gewoon gaan, dan hoef je ook niet te janken als je wat hebt gemist…
  Ik lag/stond bij het windsurfpad tussen 7:30 en 10:00 en ik vond het véél beter dan ik had verwacht. Alleen dat windje 3 klopte niet, was eerder 4. Was zelfs één Duitse windsurfer die ’t nog ff probeerde.
  Lekker sessie!!

 46. Gister de meest epische dag vh jaa beleefd.

 47. Hoi, ik ga dit weekend een paar dagen naar vlieland. Kan ik daar nog wat goede golven verwachten? Of is bv texel een betere om naar toe te gaan?

 48. Hah mooi die Noord vs Zuid foto. De Zuid kan zooo hol worden als het clean is. Als ik een super leuke shortboard sessie heb op de Zuid en ik vertel dat ik iemand een barreltje zag surfen dan geloven mijn matties die op de Noord gingen surfen mij nooit. Ah well… Gisteravond was wel echt shorebreak madness op de voorste bank. Alleen leuk als je een retesnelle takeoff hebt.

 49. Lijkt Domburg met minste wind

 50. geen golven en veel teveel wind

 51. Het zag er vanmorgen wel lekker uit op de webcam van surfers paradise in Knokke, zou het de moeite zijn over-en-weer te rijden vanavond? Volgens Windy niet, maar ja …

 52. Twijfel nog om vanavond of morgenavond te gaan met LB – met 7sec valt er misschien iets te rapen in Domburg/Bkust.

 53. De swell laat nu eerder een toename zien dan een afname, dus ik zou windy in deze niet vertrouwen.

 54. windy is niet zo betrouwbaar voor golfvoorspellingen in belgie. Als je de data van mumm en dmi.dk naast elkaar legt zul je zien dat het de moeite gaat zijn vanavond in belgie.

  grz

 55. Gaat het de moeite worden om vanavond te shortboarden in Scheveningen?

 56. Epische swell sessions.

 57. Domburg is nu surfbaar, zelfs met shortboard.

 58. Dikke merci voor die mumm link ook, even studeren maar mij dunkt heel waardevol… ik ga er zeker in vanavond.

 59. Domburg 11 Jun – short shoulder rides with short SUP on the new beach

 60. Morgen zit er toch wel een aardige swell aan te komen volgens windguru! Vrij regelen van werk voor in de ochtend? 😉

 61. Is het de moeite vanavond in Oostende en dus belgie??

 62. Jaja..

 63. Is dit voor vanavond of morgenochtend?

 64. Betekent dit golven van 1.87-2.9 m hoog morgen of sla ik dan de (surf)plank compleet mis?
  Thanks!

 65. Faaaaack belgie

 66. En weer genoten op WaZ, tussen 19:00 en 21:30. Iedereen lag in de shorebreak op een kluit. Ging er best leuk tekeer. Maar verder uitgepeddeld naar achterste bank, daar rolden de echte dingen. Lange snelle ritten op t kortbord. En met niemand te delen.. Wel retehard werken om positie te houden, flinke rip. Stuur meer golven! 😉

 67. Genieten van 21-23 uur!!!!!!!

 68. Wat een knallers net voor het donker!! Morgen nog meer??!

 69. Yes, morgen weer!

 70. Noordwijk was lekker!!

 71. Dreamy condities twee uur tot donker. Heerlijk.
  Solo bank, zeldzame medesurfers lekker uitgespreid.

 72. Het waren leuke heupjes gister, heb me wel vermaakt…stoked zelfs!

 73. En daar gaan we weer!!! Kleiner dan gisteravond laat maar oh oh wat is het clean! Longboard heaven….

 74. T lijkt wel flat.. Hopelijk ligt het aan het getij..

 75. O, o wat is het flat! Je mist echt niks achter je computer mhaha

 76. Oh oh oh wat genieten! 8 uur erin en hij bouwde lekker op tot 10 uur. Was echt top op de tweede bank. Nu beetje wind erin gekomen en wat rommeliger.

 77. Het was echt super inderdaad! Eindelijk weer zo’n lekker weekje: zondag, gisteravond en zojuist! #stoked

 78. Zandvoort echt mooie lijnen achterin op de sets! Mooie ankle snappers voor onze pipodekloon. Jammer dat die wind er in kickte

 79. Gisteravond en vanochtend borsthoog tot hoofdhoogte barrels😎

 80. Is het nu nog surfboard of te veel wind

 81. Het is altijd surfboard!

 82. Keertje Bloemendaal. Damn wat ligt die bank die bank daar goed met hoogwater.

  Danoontje Powerrrr