Windverwachting vrijdag 2 september 2022

Vrijdag begint met wind uit OZO, maar het windveld trekt snel weg naar het noorden. Van 7-10u alleen nog even 17-20kn vaarbaar op Edam en 1-2kn meer op Mirns en spots op de wadden (texel wad kant). Daar blijft het tot 12u nog 17-20kn, terwijl het midden en noorden IJsselmeer van 10-13u eigenlijk alleen nog foilen is 15knjes. Daarna neemt het verder af, op zich nog wel boven de 11kn en id avond weer 1-2kn meer na 19:30u. Is dus vooral een IJsselmeer dagje en NW NL (amstelmeer bv ook prima wind tot 11u voor foil/wing). In Zeeland wordt lastig, van 11-12u lijkt het er even op 16kn OZO op grevelingen. Ms net 1kn meer op Slufter en heel even vaarbaar lichtweer. Blijft wel hele dag iets waaien 10-13kn OZO. Alleen id avond draait het naar ZW of variabel en wordt het nul. Juist dan steekt op Ameland/Terschelling een thermische bries op, rond 18u 18-22kn ONO op zee. Ms al uurtje eerder, 17u, alleen op Terschelling na 20u te veel oost terwijl Ameland side blijft. Getij is ook gunstig. Wind haalt het niet tot de overkant, Lauwersmeer wel even 15kn na 18u, maar komt niet veel verder en is dan wel te foilen tot 19:30u.

———————————–
Wil je het windbericht een tot anderhalve dag eerder en zonder onderbreking ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan!
Ga naar surfweer.nl/windsms/ en doe de proef!
———————————–

Zaterdag nog zo’n dag, maar heel vroeg wel even wat beter op Edam, Mirns en midden IJsselmeer + west wadden. Wind is tot 10:30u nog lekker aan 19-24kn OZO en draait ZO. Dan neemt ie ook af, tot 13u nog wel 15kn+ foilen op de meest gunstige locaties midden op het ijsselmeer. Na 14u onder de 15kn en minder. In Zeeland is dat al eerder, staat eigenlijk geen wind of het moet van 9-10u heel even 13kn ZO zijn. Slufter nog meer kans heel even rond 10u lichtweer grote maten vaarbaar. Overigens id avond opnieuw de thermische opsteker voor Ameland/Terschelling met oost 20kn rond 19u die voor Terschelling eigenlijk te snel oost aflandig weer wordt.
Zondag allemaal veel minder, Nog wel 15kn ZO in het waddengebied id ocht, maar ijsselmeer blijft onder de 10kn en rest van NL nog minder.

Mvg Tobias surfweer.nl/windsms/
  1. Op de lange termijn twee Ex Orkanen die over ons heen komen. Vanaf dan zet het herfstweer in!