Wind Zaterdag 29 mei 2021

Dit weekend vooral op zaterdag goede thermische effecten. Begint in BE al vroeg rond 14u met 15kn en uurtje later ook Z-H en deels N-H. Boven Heemskerk/Egmond steeds minder goed en wordt na 19u ook te snel NNO aflandig terwijl zuidelijk N-H (dus Nwijk) veel beter oppikt met tot een uur lang strak 20kn rond 18:30u (17u er op, 19u er af). Wat helpt dat het tij dan ook gunstig staat met stroming andere kant op, dus voelt als nog paar kn meer. Verder zuidelijk steeds meer pal onshore (HvH/Ouddorp), maar ook heerlijk vaarbaar en paar kn meer zelfs. Mvlakte kan weer iets mooier side zijn, met goede tij 16-18u (en tot 19:30u vaarbaar paar kn minder). Slufter lijkt net aflandig, maar NNW is op het puntje nog leuk. En anders gewoon de nog betere spots zonder golven bij Ouddorp en de Bdam. Oostvoorne ook ok, 16-20u mooi hoogwater. Wind piek is 16-19:30u in Zeeland, beste tij voor op zee is echter tot 18:30u. Vpolder ook heel mooi tot 19u en nog tot 21u gewoon 20kn in BE (maar wel afgaand tij, dus tot 18u het mooist daar). Zeeuws binnenwater doet goed mee, zeker die op max 30km van zee met ook 16-19u 20kn. IJsselmeer minder goed vaarweer, maar wel mooi foilen, meeste wind rond Lelystad even 18kn noord van 17-19u maar al foilable v.a. 15u met 15kn. Ook op Horst en Muiderberg staat wel wat wind 15-17kn einde middag. Wind komt niet goed uit noordoost om het thermische effect op de zuiderzee rond te krijgen. Ook op de wadden valt het heel erg tegen met maar 12-14kn op Texel (overige wadden nog minder).

———————————————-
Wil je het windbericht een tot anderhalve dag eerder en zonder onderbreking ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan!

Ga naar surfweer.nl/windsms/ en doe de proef!
———————————————-

Zondag even afwachten. Lijkt wat minder met alleen echte vaarkansen in uiterste zuiden Zeeland/BE laat op de middag. Nwijk/Zvoort is alleen foilen met slechts 15knjes en te veel NNO.

Maandag soortelijke situatie met wel wind in BE en Zeeland, maar minder in Z-H en N-H (minder en aflandig).

Dinsdag wordt interessante avond in het waddengebied en Lauwersoog met een thermische oost-wind 20kn. De rest van NL en BE is te aflandig en blijft zwak 15kn.

De dagen daarna blijft de wind ook oost en lijkt de zeewindcomponent juist tegen te werken ipv mee. Toch kan een paar graden winddraaing meteen een andere uitkomst geven, dus woensdag zeker weer kansen in de ZW regio’s!

Watertemp en Wetsuit-advies

Zaterdag: Nog steeds 5 (binnenwater 4/3mm) wetsuit, schoen 3mm of geen
Zondag: Een 4/3mm body, schoen 3mm
Maandag: 4/3mm en schoentjes
Dinsdag: 4/3mm zonder schoentjes
  1. Zondag ligt het drukverschil ver naar het zuiden en zijn er dus alleen goede thermische kansen in Zeeland en België.

  2. Thx voor de wind-sms forecast van gisteren Tobias, de aangekondigde toename thv Oostkappellen kwam er exact zoals voorspeld vanaf 20u30 door. Zonder je forecast was ik niet gegaan wegens te onzeker, maar nu nog net een uurtje ultra light wind gescoord, daar moeten we het voorlopig mee doen.