Wind Donderdag 20 oktober 2022

Donderdag een vaarbare ochtend met OZO 16-20kn tot uur of 13 a 14u vaarbaar op binnenwater. Spots als Edam, Mdam, Hoorn, Enkhuizen, Mirns het best. Muiderberg te aflandig en horst ook niet goed. Na 12u volgt regen en draait het ZZO of Zuid en wordt het nog vlagerig, maar blijft nog wel wat waaien. Na 16u is IJsselmeer te veel afnemend. Aan de zuidwest kust kan de zuidenwind nog even terugkomen met 15-21kn op Slufter, Rockanje etc met ook weer wat zon 15-16. Ook eerder kan daar al, maar dan met heel veel regen (vooral 11-14u) en te veel OZO (voor Rockanje, slufter kan al wel). Beste lijkt dus heel even rond 15u, maar lang houdt het niet stand en is vrij vlagerig. Zeeuws binnenwater 1-2kn minder, maar wel ook even genoeg wind na het front na 14u (tot 17u). Kust Z-H wordt het niet genoeg side. N-H maakt nog de meeste kans op wat langer de zuidenwind einde middag 17-21kn op Bergen/Petten en vooral TexelPl9. Is ook gunstig laagwater later op de middag. Duurt alleen wel heel lang voordat de oost-component er uit is. Voor Wijk komt het dan ook te laat en neemt dan al af. IJmuiden nog wel even vaarbaar 16-18u met 15-19kn ZZO naar ZZW en dan de afname. Voor foil zou zelfs nog tot donker 19u kunnen, want het tij blijft laag.

Vrijdag erg weinig wind, komt wel uit ZZW richting. Foil-heaven op Rockanje, Mvlakte op zee met af en toe open stukken bewolking. Ws einde ocht en juist weer einde middag. Rond 15u toch ook kans op wat dikkere bewolking en heel ms spat regen. Wind is met 13-18kn genoeg op open zee. Neemt id avond toe, maar of dat op tijd is… Voor IJmuiden en IJsselmeer ziet het er minder goed uit dan in de ZW regio’s. Wind is zwakker en ook eerst nog te zuidoost. Ultra lichtweer foilen gaat nog wel lukken na 14u.

Zaterdag interessante dag, omdat de wind meer uit WZW of ZW kan komen en de hele ochtend en groot deel van de middag nog goed kan zijn. Weinig regen, wel wat bewolking.

Zondag weer ZZO en niet veel wind, maar maandag ziet er goed uit met 27-33kn uit ZZW langs de Noord-Hollandse kust de hele middag. Mogelijk dat dinsdag ook nog een staartje meepakt en dan meer ZW of WZW (gunstig voor Z-H en Zeeland/BE). Nog ver weg…

mvg Tobias Surfweer.nl/windsms/

*** Met een NKV lidmaatschap ontvang je vanaf heden een behoorlijke korting op de wind-abonnementen (bij nieuwe en verlengen). Gebruik daar voor onderstaande links:

Heel jaar wind alleen voor NKV leden € 62,50 via
https://tikkie.me/pay/wind/qEdp14PLiRwUo8ezpAiFcL

Half jaar wind alleen voor NKV leden € 32,50 via
https://tikkie.me/pay/wind/FCBcppHzj36BJWAED2Zm6

Vier maanden wind NKV leden € 22,50 via
https://tikkie.me/pay/wind/8qcvzkMFJyVRqT7m4UWFuz

Vergeet niet om je nummer door te sturen naar Tobias op +31681041444 en dit nummer op te slaan in je telefoon waarop je de windberichten wilt ontvangen.

Ps. Ook leuk om op een verjaardag aan een surfer (wind of golf) cadeau te doen!
 1. Mooie kaart voor maandag als je tussen de troggen door het water op kant!

 2. 𝗢𝗺 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗺 𝘁𝗲 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗶𝘁𝗲𝘀𝘂𝗿𝗳𝗲𝗿𝘀 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱, 𝗺𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘁 𝗲𝗿 𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝘁.

  Daarom nodigen we jou als kiter uit, om mee te doen aan het behoefteonderzoek.
  Invullen duurt vijf tot maximaal tien minuten en je maakt kans op een een wind- en waterdichte kitehoodie van @mysticboarding (Voltage Sweat, neopreen, 3mm).
  Doe mee aan het onderzoek onder kitesurfers in Nederland via deze link:

  https://survey.alchemer.eu/s3/90494458/2022-behoefte-onderzoek-kitesurfers

  Alvast bedankt voor jouw bijdrage en input,
  NKV
  https://kitesurfvereniging.nl