Wind = AAN op Maandag 8 April!

Maandagavond 26-29kn zonnige NO-er in Noord NL, terwijl ZW regio’s windstil blijven en er regen kan vallen. Wind trekt op wadden al voor 14u aan tot 18kn vaarbaar. Lauwersoog v.a. 16u bijna 20kn, maar pas echt briljant wordt het van 18-donker. De moeite om naar Noord NL te rijden, hoewel Ijsselmeer net rond 20kn blijft en pas na 19u komt op Andijk, Enkhuizen etc. Muiderberg pas na 20u, dan al niet de moeite meer. Overigens van 15-18u wel gewoon NO 14kn foilkansen.

Texel is maandag te aflandig muv Pl33 en waddenkant (19u HW). Andere wadden wel sideshore en top-condities hele avond. Helaas is het wad nog niet helemaal vol voor donker.

Dinsdagochtend waait het overal op IJsselmeer ONO 19-25kn. Vanaf 12u komt daar nog paar kn bij in noordelijke deel en zelfs Horst na 14u goed met 18-20kn. Wel vlagerig. Zeeland en Z-H veel minder wind ivm de regen. In Z-H a/d kust overal aflandig. Eind vd middag neemt wind op IJsselmeer gas terug. Muv noordelijke deel (Andijk) en de wadden. Daar toenemend naar 30kn richting zonsondergang. Weer een top idee om die kant op te gaan voor een of een paar dagen.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder ontvangen dan de hier gepubliceerde versie op de site? Neem dan één van de abonnementjes op de wind sms/app.
Je ontvangt dan de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken. Dus veel eerder dan de berichten op de site staan. Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Woensdag komt de NO eindelijk wel goed door naar kust Z-H, Zeeland en BE. Is nog wel afhankelijk van de opklaringen, want zeewind thermisch is wel nodig. In N-h blijft het sws te aflandig. En op de wadden nog steeds goed met standaard 20-25kn NO.

Do/Vr even wat minder wind, richting wordt te veel oost. Windstil wordt het dan iig niet. In het weekend gaat het hard aan, ONO 25-30kn op zondag en ook de dagen daarna blijft het aan dankzij het krachtige Hoog boven Scandinavië.

Wetsuit advies Water 7,5 gr C
Maandag: 4mm wetsuit, 4mm schoen
Dinsdag: 5mm wetsuit, schoen 5mm, hand 2mm
Woensdag: 5/4mm wetsuit, schoen 5mm hand 2mm
Donderdag: 5/4mm wetsuit, schoen 4mm