Sneeuw op 31 maart en 1 april 2022

Donderdag komt tussen een hoog boven IJsland en een laag boven Italië een NNO-er storm tot stand langs het ZW kustgebied en vooral BE. Ook zeeland krijgt te maken met wind uit NNO met max gusts van 100 km/u in de avond. Hier valt eigenlijk geen verwachting van te maken, want de strook met storm, sneeuw en wind is zo klein dat erg dichtbij ook een zone zonder wind langstrekt. Wordt iig nat (van de sneeuw of smeltende) de hele middag en de avond. In de ochtend nog wel even droog, alleen nog geen wind. Daardoor warmt het eerst nog op, met name in Zeeland. Terwijl vanuit de noordoost hoek tussen 14 en 15u de eerste negatieve temperaturen aan de grond zullen doorkomen. Begin van de avond zijn deze in midden NL en iets later ook in de zuidwest regio. Omdat de wind bij NNO pal op de kust staat, blijft de temperatuur daar +. Het getij is echter totaal nadelig voor een sessie op zee, afgaand tij begint al later op de middag en hele avond vol stroming wind mee naar het zuiden, ook in BE. Enige opties zijn dan Bdam of wellicht Vpolder, iig een spot waar geen golven zijn. Dat is ook niet IJmuiden, is vanwege de aflandigheid een absolute nogo.

———————————–
Wil je het windbericht een tot anderhalve dag eerder en zonder onderbreking ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan!
Ga naar surfweer.nl/windsms/ en doe de proef!
———————————–

*Vrijdag* betere vooruitzichten, of SNOW kite condities met hier en daar 5cm sneeuw bij het eerste licht en nog een goede 19-27kn wind uit het noordoosten. Bericht daarover volgt later, hoewel de exacte dump niet goed te forecasten is. De wind wel, die is gewoon goed aanwezig. Ook en vooral in het zuiden, incl op de Brabantse velden. Daar blijft het dan ook nog het langst licht doorsneeuwen. Alleen de vraag is hoeveel sneeuw er blijft liggen met de inmiddels behoorlijk opgewarmde ondergronden. Op het water zou met vloed een sessie mogelijk zijn, met name in Zeeland en Z-H (bdam en HvH, Zmotor). Tij is goed van 14-16u met name. Daarna ook nog wel opties.

*Weekend* 20knjes NNO kansen op zaterdag, nog wel bewolkt en fris. *Zondag* draait het west, nauwelijks wind alleen op de wadden 15kn in de middag. De dagen daarna een meer westelijke of noordwestelijke stroming en weer wat normaler weertype voor de tijd van het jaar.

Wetsuitadvies Noordzee 7 gr C
Donderdag: Wetsuit 5/4mm met 5mm schoentjes 6mm hand en 2mm cap
Vrijdag: 5/4mm met vaste cap, schoentjes 6mm, handschoen 2mm
Zaterdag: 5/4mm met schoentjes, 3mm hand
Zondag: Een 5/4mm met cap, 3mm hand en 5mm schoen

Vergeet oorbescherming met deze koude wind.
  1. Meeste sneeuw in het oosten rond de Veluwe. Vrij consistent gisteren al in de modellen en vandaag weer.

  2. Waar op zoek te gaan naar snowkite condities op 1 april, is bijna een grap..

  3. Een van de Rijkswaterstaat golfmeetboeien drijft momenteel zuidwaarts richting Scheveningen op +- 2-3 km uit de kust. Mocht een kiter/watersporter een uitdaging zien om deze naar het strand te brengen, dan zijn we erg blij. Belangrijk daarbij is dat de boei niet (teveel) tolt om zijn eigen as, omdat het interne meetmechanisme dan kapot gaat. Contactgegevens staan op de boei ;).