Windverwachting Zondag 11 december 2016

Qua wind is het een hele magere herfst tot nu toe en het ziet er niet naar uit dat dit nog gaat veranderen. Vandaag staat er gelukkig wel een leuke bries onshore (WNW) die in de middag nog zal toenemen. In Noord-Holland staat er aan de kust overal 20kn, uitschieters 25-28kn. Vooral begin van de middag is de wind even goed krachtig. Op de wadden mogelijk zelfs richting 26-30kn. In Zuid-Holland iets minder wind, maar de richting is daar wel minder recht onshore. Daarnaast valt het getij al eerder waardoor de stroming in de middag afneemt en het toch prima vaarbaar is op de meeste spots. De groene kleur op onderstaande kaartje geeft de maximale wind aan van gemiddeld 55 km/u. Zoals te zien is valt heel Zeeland en Belgie buiten dit gebied. Daar is het vandaag dan ook het minste, maar begin van de middag toch nog even bijna 20kn in Zeeland en 16-18kn in België.

12114556

De rest van de week verloopt bijna geruisloos met eerst een zuidelijk stroming en vanaf donderdag zuidoost. De 12-14kn op dinsdag uit het zuiden steekt er bovenuit. Woensdag krimpt de wind naar het zuidoosten en neemt verder af. Vanaf vrijdag gloort het weer hoop aan de horizon met een grote spreiding in de pluim wat betreft de windrichting.

12115503

De oper en controle runs (rood en blauw) laten wind uit het oosten zien terwijl de meerderheid van de oplossingen wind uit ZZW berekenen voor aanstaande vrijdag en zaterdag. De kans dat dit veel wind gaat zijn is echter klein. Er liggen twee zeer sterke hogedrukgebieden bij ons in de buurt. Een landhoog over het centraal Europese vasteland en een zeehoog in de buurt van de Azoren eilanden. Dat zeehoog wordt op termijn opgenomen in het landhoog waardoor de temperaturen wel iets kunnen dalen, maar dit eigenlijk maar een halfbakken winters wintertype voorstelt. Een paar graden vorst in de nacht, omdat het niet waait en overdag een paar graden boven nul. Nee, de herfst depressies lijken dit jaar over te slaan na vorige winter, tijdens het na-ijlen van El Niño, alles te hebben gegeven vier maanden lang.
 1. Parapenten in de Ardennen dus deze week.

 2. dat lijkt nie veel voor komende week

 3. mooi initiatief vanuit verzekeraar
  https://www.youtube.com/watch?v=76Uqad6jmqY

 4. “Op basis van wederzijds vertrouwen”
  Nga echt kapot! 😀 😀
  Initiatief is wel mooi 😉

 5. Kga*


Je kunt hier 4 images uploaden per surf-report. Max size is 4.1MB per image.