Windverwachting Vrijdag 17 Mei 2019

Geen wind vandaag. Einde ocht wel nog even 12-14kn op het IJsselmeer, maar zakt na 12u al weg anar 10kn of minder. Er onstaan dan buitjes met af en toe 10kn en dan weer niets. Geen vaarweer dus. Met de foil beter a/d kant blijven varen mocht je gaan. Meeste kans op wind op Enkhuizen.
Uitzondering vandaag is wel de wadden met na 15u een goede ONO op Ameland 21-25kn. Op Vlieland/Texel flink minder maar 16-19u wel rond 17kn op Pl33. Te aflandig voor deKoog. Op waddenzee zelf komt wind niet door en blijf O of OZO. Lauwersmeer nog wel even 14kn van 16-18u uit O-OZO.
Nog een uitzondering is westvlaanderen met NNO zeewind 17-21u ruim 18kn op de Panne. Oostende paar kn minder en te weinig om tegen de ebstroom in te varen. Van 17-19u komt in Zeeland ms ook even 12-14kn door op Bdam. Net te foilen, ga niet ver de zee op, want valt weer weg!

Zaterdag een stabielere zeewind. Klassieke situatie van een warme zomerdag zonder wind in 1e instantie. Rond 13u draait de zeewind al in met flink ‘koude douche’. Ook kans op zeevlam met dauwpunt van 13gr > dan de zeetemp 11gr. Wanneer de mist is opgeruimd een stabiele NNW 15kn van 16-20u in Zeeland. Z-H en BE doen ook gedeeltelijk mee. N-H paar kn minder. Het tij is nog wel ongunstig na 18u, dus best op spot als Zmotor, Bdam, Oostvoorne etc.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder ontvangen dan de hier gepubliceerde versie op de site? Neem dan één van de abonnementjes op de wind sms/app.
Je ontvangt dan de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken. Dus veel eerder dan de berichten op de site staan. Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Zondag sterk onzeker. Basiswind neemt wel toe naar 12-15kn noord. Of daar nog kn van thermiek bijkomen is de vraag. Bewolking overheerst, dus blijf ws steken bij 14kn. Wind neemt pas toe rond zonsonder.
Maandag wel goede kansen op thermische effecten v.a. uur of 14u. Getij is dan ook nog gunstig tot 18u en ook op IJsselmeer komt 18-20kn wind einde dag. Dinsdag nog zo’n dag met NW. Woensdag meer WNW en afnemend.

Wetsuit advies Water 11 gr C
Vrijdag: 4mm wetsuit, schoen 3mm
Zaterdag: 4/3 of 3/2 kan al voor binnenwater
Zondag: 4/3mm wetsuit, schoen 3mm
Maandag: Binnenwater 4mm, zee 5mm wetsuit, 3mm schoen
  1. Alleen wind op de wadden vandaag…