Windverwachting maandag 4 juni

De bewolking lost op en de wind komt na 16u langzaam op gang met om 19u de piek van 16-21kn langs de kust van Zandvoort naar Zeeland. Alleen in BE nog wel kans op zeemist (vooral de Panne) en ook op de wadden meer bewolking maar daar ook veel minder wind. TexelKoog nog ok rond 15-19kn van 18-21u. Overige wadden te veel stroming voor de wind die er staat (noord 12kn).

Zeeland al lichtweer vanaf 13u & na 18u ook 20k op Bdam, Vrwnpolder & ouddorp. Mvlakte 17:30-20u, daarna te veel stroming. Schev, Monster, TerHeijde is dan beter van 17-21u, daarna ook stroming en minder wind.

In N-H hoe noordelijker hoe minder wind en meer dan 15kn komt er pas na 18u. Dankzij stroming van HW wel mooi vaarbaar tot 21u op Zvoort, Wijk, Castricum en Petten. Daarna draaiend aflandig en geen fouten maken / oppassen. IJsselmeer minder wind dan zee, maar zuidelijke deel is wel even rond 17kn op Muiderberg eind v/d avond. Vanaf 17u 12kn foil, na 19u paar kn meer maar eigenlijk hoe later hoe beter daar

Dinsdag en woensdag zelfde weerbeeld. Wind is een uur eerder dus als het zonnig is kan de zeewind uiteindelijk 2kn beter gaan uitpakken, maar wel meer onshore noord zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws voor N-H noord. Alleen de zeewind neemt na 19u al af, terwijl dan het tij nog moet komen. In BE staat er v.a. 12u al een goede 17kn en neemt einde middag alleen maar toe. Daar duidelijk meer dan vandaag met 20-26kn na 18u en blijft tot donker. Dan wel wat meer stroming. Zeeland overigens ook heel mooi met 19-25kn op de Bdam di-avond! Binnenland blijft qua wind 5kn achter (Zeeland) en nog een paar kn minder IJsselmeer. Van 17-21u wel wel weer genoeg 16kn op Muiderberg, alleen geldt dan niet hoe later hoe beter.

———————————————-
Wil je dit bericht dagelijks 24 uur eerder ontvangen dan hierboven/onder wordt gepost? Neem dan een van de zeer voordelige opties van de wind sms – app dienst! Dan ontvang je de update op je telefoon als push bericht een halve tot hele dag eerder. Zie surfweer.nl/windsms/ voor meer info en aansluitmogelijkheden. Werkt binnen alle Europese landen.
———————————————-

Woensdag nog zo’n dag. Donderdag minder wind en vanuit zuiden regen. I/h noorden blijft de 15kn wind het langst.
Vrijdag overal regen en weinig wind. I/h weekend blijft de wind noord, maar kans op extra thermiekwind is er nauwelijks met de aanwezig bewolking. Noorden nu gunstiger dan zuiden (vooral zaterdag-avond). Zondag draaiend NNO en gunstiger voor de ZW regio’s.