Windverwachting Donderdag 2 mei 2019

De drukverschillen nemen weer toe, waardoor er 15kn wind uit WNW komt te staan. Daarbij trekt ook een koufront over wat de wind nog wat kracht bijzet op donderdag. Zijn wel echt lichtweer condities & v.a. einde ocht vaarbaar langs de kust overal (zonder golven). Tijdens de lunch regen, midden op de middag opklarend en nog een paar uur mooi vaarweer 15-18kn in Zeeland op bv de Bdam. Mooie wind voor de F-One foil test- en clinicdag a/d noordzijde, van 13-18u aanmelden niet nodig). In BE is de wind om 14u alweer minder en beter voor het front foilen 10-14u. Op slufter en Bdam blijft de wind tot 18u. HvH ook tot 18u. Schev/Nwijk tot 18u, maar best 15-17u met echt steady 15kn en zon. N-H blijft nog wat langer, tot 20u. Beste tij van 14-17u op IJmuiden, Wijk, Castricum, Hargen en Texel. IJsselmeerspots komen ook door 16-19u met ruim 17kn op Hoorn, Workum en 15kn op Almere & Muiderberg (vooral rond 16u genoeg). Is wel echt lichtweer / foilweer. Binnenwater zeeland komt niet goed door.

Vrijdag stilte voor de storm. Max 10kn NW wind (5kn in BE en 15kn op wadden). Na 18u wel 15kn+ voor N-H t/m Noordwijk. Veel stroming dus alleen met foil. Op Texel en Wadden mogelijk al 20kn na 19u en minder last van stroming. IJsselmeer is ook een optie i/d avond met 16kn NW op Workum & Hoorn en Almere.

Zaterdag gaat het los. Tot 15u 20-26kn NW, daarna toenemend 27-31kn NNW en steeds beter dankzij thermiek. Minder wind op IJsselmeer. Holland ook iets meer en vooral eerder dan BE/Zeeland (maar toch ook daar goed). Enige probleem is wel afgaande tij na 16:30u, dus het gouden moment op de spot is 15-16:30u. In N-H nog uurtje langer. Daarna super voor DW-ers. Of op Texel, want daar blijft HW tot 21u zonder stroming. IJmuiden kan nog tot zeker 19u met vol hoog. Tevens goed zijn Zmotor, Oostvoorne, Bdam, Vpolder etc, de hele avond.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder ontvangen dan de hier gepubliceerde versie op de site? Neem dan één van de abonnementjes op de wind sms/app.
Je ontvangt dan de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken. Dus veel eerder dan de berichten op de site staan. Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-
Zondag iets minder wind, 20-25kn max. Toch goed vaarbaar, vooral van 14-16u met juiste tij en beetje thermisch. IJsselmeer ook nog tot 18u 20kn. Maandag nog vrij veel wind in Noord NL met WZW 20kn. Elders 12-15kn. Dinsdag geen goede dag met 5-10kn zuid.

Wetsuit advies Water 10,5 gr C
Donderdag: 5mm wetsuit, 5mm schoen
Vrijdag: 4mm wetsuit (waait toch niet), schoen 5mm
Zaterdag: dikke 5mm wetsuit, schoen 5mm, cap 2m en zelfs handschoen bij DW’s
Zondag: 5mm of dik 4/3mm wetsuit, schoen 5mm
Maandag: 4/3mm wetsuit, schoen 3mm
  1. Zaterdagmiddag klaart het al snel op en worden er zonnige perioden verwacht. De wind neemt daardoor steeds verder toe.

  2. Dag Tobias,

    Komt er nog een update voor deze week? Welke dag wordt de NO/NNO het sterkst? Hou ik donderdagavond vrij voor sessie in Duinbergen (BE)?

    Peter

  3. Hoi Tobias, Ik heb een vraagje.
    Zijn de voorspellingen op de site hetzelfde als via de SMS? Of krijg je via SMS vaker updates?

  4. Sms vaker en op tijd. Hier op de site worden alleen de oude berichten geplaatst. En ook niet elke dag.