Windverwachting dinsdag 22 januari 2019

Wind blijft te zuidelijk voor een ordinaire ZZW sessie. Is ook vrij fris met -1 en sneeuw van 9-14u. Wellicht een idee om te ijszeilen/snowkiten. Beste voor 12u in midden NL, want dan sneeuwt het nog niet en waait het vrij hard met 20-25kn zuid.
Randmeren is een optie (Elburg, Noordeinde etc) – geen exacte locaties nog. Beetje zoeken dus. Ondergelopen weilanden in Friesland, bv Blaugerzen, Ryptskerkpolder etc. Locals weten wel waar te zoeken. Pas op met schaatsers, hoewel die ws snel van het ijs geblazen worden.

Na de sneeuw minder wind, maar wel 18kn ZZW. En het blijft -1 i/h binnenland, dus over het sneeuwlaagje blijft het vliegen geblazen op het ijs met zeil of vlieger.

Nacht naar woensdag opnieuw -5 midden van NL. Alleen geen wind helaas. In Friesland -3 en wel wat wind 12-15kn uit ZO en ice-kiten/zeilen op ondiepe vlaktes. Na 13u overal te veel dooi en zon.

Donderdag nog zo’n dagje. Nauwelijks wind dus nihil kans.

———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Vrijdag komt de dooi er duidelijk in. Dan kan mogelijk alweer op zee gevaren worden. Volgens ECMWF model zaterdag dikke ZZW-ZW-er. Hoe later hoe beter, ook qua getij. Alleen ZW regio’s blijf het iets offshore. In Z-H wel mooi sideshore, maar forecast is nog wat onzeker.
Zondag draait het laag verder door en wordt de wind WNW. Dan wel kansen in BE/Zeeland met minder wind maar meer aanlandig.
Verder vooruitkijken heeft geen zin. Eigenlijk was dit al veeeel te ver!
  1. Zaterdag een straffe ZW-er?

    Volgens het EC zit de kans er goed in!

  2. Dat biedt hoop! Thx Tobias!