Wind zondag 17 maart 2019

Zondag landinwaarts een beetje een aan/uit wind door de buien die kunnen blijven slepen. Aan zee wel gunstig van 12:30-16u met een WZW 20-27kn alle kustregio’s. En dan ook goed laagwater. Zeeland/BE zou i/d ocht juist nog even wat moois kunnen geven van 9-11u. Dan wel vloed, met stroming. In Z-H en N-H juist wat minder wind ocht, maar later ook ruim voldoende. Op de wadden blijft het de hele tijd aan.

Wind neemt na 16u paar kn af, maar blijft wel rond 20kn waaien. Getij wordt echter al minder gunstig. In N-H nog wel gunstig, alleen zal de wind daar meer W zijn ipv WZW en dus minder mooi sideshore dan Zeeland en zuidelijk deel Z-H. Spots als TerHeijde en Ouddorp mooist 14-16u. Binnenwater id wat weinig met 17kn. Na 12u betere wind met 20kn, maar pas echt aan na 15u. Stavoren, Mirns 25kn+ en stoten 30kn. Na 17u alweer minder. Hoorn paar kn minder maar ook goed. Wind is puur west, dus ook prima Muiderberg 14-17u. Horst wel echt stukken minder, mocht je het daar proberen dan rond 15u even 17kn.

———————————————-
Wil je dit bericht frequenter en tevens 24 tot 48 uur eerder ontvangen dan op de site? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Maandag alleen goede wind op de wadden en kop IJsselmeer. Hoewel IJmuiden ook 20-25kn goed vaarbaar zal zijn 10-15u. Zeeland is met 18-20kn net wat weinig, maar genoeg op Bdam. Op zee te veel deining voor zo weinig wind. Slufter wel weer prima en Zandmotor ook.
Voor downwinders is de wind te weinig noord. Zelfs op Maasvlakte te weinig NW.
Dinsdag geen wind. Woensdag leuk foilen met west 17kn. Donderdag 16kn WZW. Vrijdag onzeker. Weekend geeft wel goede kansen op een aardige NW wind 20-25kn.

Wetsuit advies Water 7,5 gr C
Zondag: 5mm wetsuit, schoen 7mm, cap 3mm, hand 3mm
Maandag: 6mm wetsuit 3mm cap, schoen 7mm en hand 3mm.
Dinsdag: 5/4mm wetsuit, schoen 6mm hand 3mm
Woensdag: 5mm wetsuit, 3mm cap & 5mm schoen, 2mm hand
  1. Maandag schuift er een trog over de wadden richting het IJsselmeer. Daar de meeste wind, maar ook de kans op buien / vlagen. In het zuiden minder drukverschillen, dus ook minder wind.