Wind woensdag 27 mei & t/m weekend

Vanaf 13-14u komt er al een 15kn foilwind te staan, maar echt aan gaat het even tussen 17-20u (vooral IJsselmeer, maar ook ZW-kust). Richting vd wind is tot 17u NNW, maar gaat daarna N en vervolgens NNO. Waarschuwing voor op zee, zeker in N-H. IJsselmeer is wat dat betreft ideaal, vooral midden op en zuidelijke deel. I/d zuidhoek met 19-22kn zelfs meeste wind van 19-21u nog, terwijl noord IJsselmeer en kust al afnemen. Te aflandig voor Workum na 16u, maar de overkant is met 17-19kn goed op Enkhzn&Mdemblik. Op de wadden en lauwersmeer iets minder met 16-18kn en dooft na 19u al uit. Ebstroom is ook iets te veel met de wind mee, maar foilen kan prima op alle eilanden. In N-H op Texel alleen ih noorden 17-20u. Petten tot de windraaiing van 17u een paar uur lang 14-16kn met eb alleen foilweer. Iets zuidelijker is beter, want daar komt tij eerder bv Zvoort, Nwijk (maar wijk zou ook kunnen). Is even een piekje rond 18u met bijna 20kn met vloedstroom posistief. Daarna oppassen want na 19u draait wind NO en valt weg. In Z-H richt Schev Wssnaar pas 20u meer NO en HvH 21u afname. Meeste wind en goed tij in Z-H zit echter 17:30-19:30u met 18-20kn. Richting Bdam 2kn minder en Vpolder + BE nog 1-2 kn minder. Wel blijft de wind ih zuiden langer aan, tot 21u lichtweer vaarbaar.
———————————————-
Wil je het windbericht een tot anderhalve dag eerder en zonder onderbreking ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan!

Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-
Donderdag is thermisch veel sterker. V.a. 16:30u overal 20kn van Castricum tot BE. Alleen N-H blijft midden en noord-deel sterk achter met bijna geen wind. Ook op de wadden met 12-14kn 2e helft middag. IJsselmeer doet wel goed mee. Van 17-19:30 bijna 20kn in de zuidhoek. V.a. 16u komt de wind noordelijker op en ruimt om 17u al meer NNO. Na 19u neemt het al wel iets af, terwijl de zuid Z-Hse kust nog lang aanblijft, zeker tot 20u 20-24kn op HvH, Ouddorp, Mvlakte, Bdam. En het tij zit nog goed, vooral 18-20u. Ook BE en Vpolder 20-25kn

Wil je veilig en snel leren wingfoilen? F-ONE BNLX start nu ook als 1e foil/kite-merk in Nederland met wingfoil clinics.

De Swing van F-ONE is volledig veilig en makkelijk te controleren; er zijn geen lange lijnen, die een gevaar opleveren en in een handomdraai laat je alle druk gaan. Bijkomend voordeel van de Swing is dat je deze, in tegenstelling tot een kite, op alle binnenwater spots in Nederland mag gebruiken; en op overvolle stranden waar je geen kite kan of mag oplaten.

Tijdens de clinic wordt gebruik gemaakt van de F-ONE Swing, een 7.0 of 7.6 foot F-ONE SUP i.c.m. een 45/55/65cm aluminium mast en de nieuwste carbon F-ONE hydrofoil vleugels (1800/2200). Op deze manier leer je op lage snelheid veilig te wingfoilen. Aanmelden via het formulier op de website van F-ONE Nederland.

Vrijdag nog zo’n dag, maar dan ook weer wind voor het noorden en de wadden. En het weekend blijft feest, hoewel het elke wachten is tot de avond het thermische effect echt voldoende power geeft. Zondag lijkt daarbij iets beter dan zaterdag. Tij is zaterdag iets beter in Z-H, want 1 uur eerder vloed. In BE/Zeeland maakt het niet uit, hele weekend goed qua tij eind vd middag tot donker. Wat betreft N-H gaat het feest niet door, richting is te aflandig noordoost. IJsselmeer of wadden zijn het alternatief, maar minder prik dan de drie ZW regio’s (Be, Z-H en zeeland).

Wetsuit-advies water is rond 12-14 gr Celcius :
Donderdag: Een 4mm, schoen 3mm
Vrijdag: 4/3mm en schoen 3mm
Zaterdag: Wetsuit 3/2 overdag. Ocht nog 4/3mm
Zondag: 3/2mm,
  1. Vandaag toenemend naar 20-24kn begin vd avond. Vrijdag is ie misschien wat minder, maar zaterdag gaat het zelfs al naar de eind 20! Dus 23-29kn mogelijk.

  2. We zijn dit weekend op Texel. Wat is een goede plek morgen noord oosten wind?

  3. Paal 17

  4. Thanks! Uiteindelijk bij strandpaviljoen kaap noord geweest.