Wind voor woensdag 16 oktober 2019

De regen komt samen met de wind, die ZZO is en dus erg aflandig. Van 10-12u nog wel droger en mooi lichtweer 17-21kn op Slufter/Rockanje en 16-20kn op IJmuiden. Tij is gunstig. V.a. 12u pas goed 20-25kn maar dan wel met (miezer)regen van het warmtefront. Is niet zo vervelend, maar krimpt nog meer offshore. Dus alleen de genoemde spots of binnenwater zoals Borssele, Grevelingen, Hoorn. Wel 5kn minder dan kust. Pas tegen uur of 17u volgt het koufront met meer ZZW, zodat ook Zvoort/Wijk & Bergen vaarbaar is. Precies op het koufront zit even 27-33kn hard wind in N-H. Maar na 18u neemt al heel snel af. Plus dat er veel stroming staat vanwege vloed. Evt een downwinder doen van Nwijk-IJmuiden of Wijk-Egmond want om 18u is het HW en uur daarvoor al meeste stroming. Wat betreft ROckanje/Slufter is 13-15u dan ook het best. IJmuiden nog tot 16u. IJsselmeer 15-17u meeste wind met 18-21kn op Hoorn, Mirns etc. Almere 15-17u ook even 18knjes. Daarna tot donker nog vaarbaar met paar kn minder. Op Lauwersmeer en oostwadden komt de zuid te weinig door met maar 15kn.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder en zonder advertenties ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan! Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Donderdag van 8-14u ZZO 12kn nauwelijks vaarbaar. Na 17u kans op een frontje in Zeeland met even ZW 20-25kn. Is dan vloed, dus niet echt vaarbaar. Binnenwater zal met 20kn wel even ok zijn 17-19u, alleen zuid deel van Zeeland.

VRIJDAG wordt de dag. Dan ben ik ook weer terug in NL (vanuit Portugal) met veel nieuwe berichten en wind. Richting is wel ZW-ZZW dus voor BE nog offshore. Na 14u het overtrekken van het occlusiefront met regen draait wind van meer Z naar ZW. Hoe later hoe beter, maar wel hoe meer stroming van het tij. Evt downwinder of semi-openwaterspot zoals Oostvoorne, Zmotor, Slufter opzoeken, ook daar 27-33kn ZW. En binnenwater wordt ook goed met 20-25kn id middag. Zeeland en BE ws vooral binnenwater opzoeken, hoewel Neeltje wel genoeg side is en ook 25-30kn na 15u (wel vloedstroom helaas).

Zaterdag weinig wind ZZO 14kn ad kust. Zondag meer zuid en kans op 16-19kn, wat al beter vaarbaar zou kunnen zijn.

Wetsuit-advies water is 16 graden C
Donderdag : 4/3mm
Vrijdag: Een 5/3mm suit is al lekker
Weekend: Een 4/3mm kan nog zonder schoenen

Wil je veilig en snel leren wingfoilen? F-ONE BNLX start nu ook als 1e foil/kite-merk in Nederland met wingfoil clinics.

De Swing van F-ONE is volledig veilig en makkelijk te controleren; er zijn geen lange lijnen, die een gevaar opleveren en in een handomdraai laat je alle druk gaan. Bijkomend voordeel van de Swing is dat je deze, in tegenstelling tot een kite, op alle binnenwater spots in Nederland mag gebruiken; en op overvolle stranden waar je geen kite kan of mag oplaten.

Tijdens de clinic wordt gebruik gemaakt van de F-ONE Swing, een 7.0 of 7.6 foot F-ONE SUP i.c.m. een 45/55/65cm aluminium mast en de nieuwste carbon F-ONE hydrofoil vleugels (1800/2200). Op deze manier leer je op lage snelheid veilig te wingfoilen. Aanmelden via het formulier op de website van F-ONE Nederland.