Wind vandaag, donderdag 28 feb ’19

En er kan weer gevaren worden! Wel wat mistig door het koude water in combinatie met vochtige lucht en vooral ook golvenloos. De wind is vooral te vinden in het zuiden, met een felle piek rond 13:30u 25-28kn ZW. Van 12-14u net even sideshore in BE op een paar spots, maar daarna al weer te veel ZW. Zeeland blijft wel mooi side, op bv Neeltje en Bdam. Getij is ook ideaal, laagwater. Rond 17u alweer te veel afgenomen wind en teveel getijstroom in Zeeland.

Ook in Z-H neemt dan de wind af, maar getij is nog wel goed tot 18u. Wind is paar kn minder dan in Zeeland. Toch op z’n best even een paar uur 20-25kn erg goed. Richting N-H idem, hoewel de kop van N-H toch 5-10kn minder wind pakt. Ook komt het daar pas veel later, 2e helft middag pas. De wadden blijven windloos. IJsselmeer ook niet veel, maar toch even ZW 15-17kn op Hoorn & Almere rond 16u heel even. Beter Wijk, Zvoort of IJmuiden van 13:30-17u rond 18-21kn prima lichtweer op vlak water.

Vrijdag NNW ruimend NW 7-11kn, ad kust van N-H blijft het wat langer foilbaar. Te weinig voor lichtweer wind. I/d middag verder afnemend.

Weekend is aan. Zekerheid over welke momenten alleen nog voor zaterdag. Dan het best zo laat mogelijk, na 16 uur pas.

Zondag lijkt vroege ocht beste moment, maar eind v/d dag kan het opnieuw binnenkomen.

En uiteraard maandag/dinsdag. Maandag dus nieuwe poeier met de fronten die alweer ver weg liggen. Desondanks toch kans op een bui, maar ook stevige bries, mogelijk zelfs kans op storm uit ZW. Dinsdag minder nat en minder druistig, WZW 22-27kn i/d verwachting. De dagen daarna blijft het waaien, maar echt kansen op harde wind zijn er dan niet meer.
  1. Zaterdag. Na de doorkomst van de occlusie en het dichterbij komen van het algedrukgebied (965 hpa), gaat de wind aan!