Wind vanaf vrijdag 4 januari 2019!

Wind neemt toe naar bijna 20kn op vrijdag en 25kn op zaterdag, zonder echte neerslag. Zo slecht is dat niet, prima vaarbaar met 7 tot 8gr. Vr-middag na 13u op wadden zelfs 25kn en ook regio Makkum/Workum. Zuid-en Midden IJsselmeer juist weer heel stuk minder, 17kn na 15:30u pas op Hoorn, Muiderberg. Horst 15kn. Kust N-H wel goed met 20-24kn v.a. 14u en mooi opkomend tij op IJmuiden, Hargen etc.

In Z-H recht onshore, lastig vaarbaar. Rond 15u pas genoeg, Zmotor kan al wel 14:30u en loopt mooi vol. Ook goede windrichting voor Slufter & Oostvoorne. Bdam weer paar kn minder, maar 18-21kn na 14:30u wel prima vaarbaar. Dan ook pas Vpolder en BE. Nadeel daar is alleen afgaand dat sneller komt na 14:30 al. Op zich niet zo erg, want wind is tot pal onshore, en in Cadzand-Oostende ms nog eerder WNW dan pal aanlandig. Dus afgaand tij juist gunstig dan.

Zaterdag is het vooral de ocht tot 11u dat het aardig waait met 21-27kn in Z-H & N-H. Zeeland doet ook mee, maar richting BE is het stukken minder en meer WNW ipv NNW. Overal is het tij wel een dingetje met stroming wind mee. Zou nog het best zijn voor een DW-er van Hargen naar Castricum of IJmuiden naar Nwijk. Op Slufter te aanlandig. DW maasvlakte kan wel. En anders spot als Zmotor, Bdam, Oostvoorne of binnenwater IJsselmeer opzoeken. Blijft rond Workum, Anwijk goed doorstaan met 21-26kn tot 14u en 19-23kn tot 16u. Langs de N-H kust dan al paar kn minder dan IJsselmeer. Wel draait getij gunstig in Z-H v.a. 12:30u. Ws is het dan tot 14:30u nog wel heel mooi vaarbaar met grote maat i/d hoge golven. Ook op IJmuiden, Zvoort & Mvlakte.

Zondag geen wind, of iig maar 13kn WZW aan zee i/d ocht.

Maandag middag draait de wind ZW en trekt behoorlijk aan. Wellicht al voor donker goede sessie mogelijk met vol hoogwater (dus stroming).

———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Dinsdag stormachtig 30-42kn, ocht het best met minste regen en mooiste afgaande getij. Middag regen en ruimend naar WNW.

Woensdag NW-er 28-30kn. Mogelijk eind v/d middag iets meer NNW en al mooier te doen op die paar spots, zoals IJmuiden. Wel veel meer buien en vlagerig met zeer zware zeeën.

Wetsuit diktes:
Donderdag: 6/5 of 5/4 wetsuit, 3mm cap & 6mm boots en 3mm hand
Vrijdag: 5 mm met 3mm cap & 6mm schoen + 3mm hand
Zaterdag: 5/4mm met cap, schoen 6mm en hand 3mm
Zondag: 5mm met 3mm cap, schoen 6mm en hand 3mm