Wind update Donderdag 9 januari 2020

Woensdag start met 17-21kn sideshore in BE t/m Z-H. In N-H net zo veel wind als BE, alleen IJsselmeer is 8kn minder wind. Getij stroomt echter in BE al met de wind mee, Zeeland ook al na 9u maar wel stroming vrij op Bdam (en daar ook nog lichtweer 15kn van 11-14u, daarna krimpend ZZW en afnemend. Rockanje & slufter idem. Kust Z-H rond HvH, Schev tot 10u nog laagwater, daarna licht weer 15kn op Zmotor tot max 14:30u. In N-H tot 11u op Zvoort, IJmuiden en Bergen 17-20kn zonder stroming. Daarna met stroming ruimend WNW en blijft op 12-16kn steken. Binnenwater tot 12u steady 13-15kn op Almere of midden op IJsselmeer 2kn meer.

Over donderdag pas woensdagmiddag meer duidelijk. Een onzeker laagje trekt met een aantal front over. Id ocht dus regen, id middag ZZW 27-33kn in N-H, maar daar blijft de regen richting het noorden het langst hangen. Rond Slufter/Mvlakte eerder droog en minder stroming op Rockanje en Slufter bij vloed. Vloed heeft rond 15u hoogste punt, geeft wel weer genoeg water op Oostvoorne, Zmotor, IJmuiden etc. En is na 15u ook even zonniger met iets meer ZW in de ZZW, ofschoon HvH en Schev gewoon aflandig blijven.

Vrijdag waait het stevig uit WNW ruimend NW. Meeste wind tussen 10-13u met 26-33kn tot 15u in N-H. Getij stroomt tegen wind in het meest van 12-14u. Kan een klein buitje vallen, bewolkt maar niet echt regenachtig. Goede vaarcondities, met hoge golven op zee.
———————————————-
Wil je het windbericht een tot anderhalve dag eerder en zonder onderbreking ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan! Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Zaterdag 28-33kn ZZW in N-H en op de Mvlakte/Rockanje. Te aflandig voor rest van Z-H, er zit te veel zuid bij. Minder stroming id vroege ocht. In N-H pas na 13:30kn stroming mee, maar wind blijft gewoon tot donker en neemt rond 15u nog wat toe.. Droog weer, geen regen en kans op wat zon is zeker aanwezig.

Zondag begint ZZW 26-31kn maar al snel een front met regen waarna de wind WZW 20kn wordt en dus gematigd side-onshore is. Getij in BE stroomt nog niet al te veel met de wind mee tot 11u, maar ws is dan de wind nog niet side genoeg. Volgende keermoment volgt pas einde middag. Meer stromingsvrije spots in Zeeland (bv Bdam) of Z-H en N-H eerder op de dag, net na het front. Wind is stuk minder dan zaterdag.

———————————————-
Wetsuit-advies water is 6,6 gr Celcius
Vandaag: Wetsuit 6/4 of 5/4mm met vaste cap, hand 3mm, schoen 7mm
Donderdag: 6 of 5mm met losse cap, hand 3mm, schoen 6mm
Vrijdag: Een 5/4mm vaste cap, schoen 7mm hand 4mm
Zaterdag: 5/4mm losse cap, hand 2mm, schoen 6mm
———————————————-