Wind update Donderdag 7 februari 2019

Donderdag de hele dag waarschuwingen ZW ruimend WZW in N-H 40-48kn midden op de dag. Dan wel meest droog, tegen 15 of 16u trekt nog een trog over met felle buitjes in N-H. Daarna geeft ook het tij meer stroming, maar wel gunstig is dat wind weer krimpt naar ZW. In Z-H minder last v/d trog dus mooi sideshore 15-18u met al iets minder hard 28-36kn. Eerder op de dag daar ook 34-42kn ZW, tikkie WZW. Dan wel nog gunstig tij. Na 16u betere richting, maar met stroming. Geeft wel supermooi voor DW-ers en op Zmotor, Sluter, Oostvoorne etc. In Zeeland & BE uiteraard ook top met deze richting. Beste moment 10-13u. Daarna evt Neeltje & Bdam ivm stroming. Na hoogste punt kan het ook wel weer, maar is dan al 16:15u. Voor BE dan het meest gunstig, Domburg zal lastig zijn.
Verder in N-H vooral erg onshore, plus de trog met kans op felle windstoten tot 50k na 15u. Evt 9-11u gaan met meer ZZW-ZW richting en nog niet al te hard (maar wel meer neerslag). Op zich natuurlijk nog niet compleet onshore. Vooral Nwijk,Zvoork, Wijk en Petten kunnen nog side-on dikke bakken geven, vooral 12-15u met gunstig tij en 40kn wind!

Vrijdag ZZW-er. Pal aflandig in BE en ook Zeeland aflandig. Neeltje kan wel net en verder richting Ouddorp/Mvlakte ook weer kansen met laagwater tot 13:30u. Daarna komt stroming al opzetten. Downwind hoek-schev is net te aflandig, maar schev naar Nwijk wel heel mooi. En anders op Zmotor of Monster. Op zee nog tot 14u wel ok, Schev tot 15u en Nwijk/Zvoort tot 16u. Hele mooie side condities in heel N-H met ZZW. Alleen van 16-18u niet echt lekker met de stroming (wel DW-ers). Beste tegenstroom is van 11:30-14u en dan ook meest droog midden in de warme sector.

Zaterdag weer puur ZW, achter de trog id vroege ocht al minder heftig en minder regen. Wel gewoon waarschuwing 33-45kn. Gunstig is de sideshore in BE, Zeeland en Z-H en eigenlijk ook in N-H genoeg side met 230 (ZW). Blijft meest droog, meest regen op land met daar ook gewoon 30-40kn ZW dieper landinwaarts.

Zondag erg regenachtig en eerst zuid aflandig 20kn. Daarna nog wel kansen (zelfs kans op storm), maar allemaal minder gunstig dan dagen daarvoor. Maandag weer gewoon NW met opklaringen en soms buien 24-33kn. Wel veel stroming naar het zuiden en iets te aanlandig voor DW-ers.

———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-
  1. In de warme sector op vrijdag. Mooiste condities in N-H op die dag!