Wind update Donderdag 26 sept 2019

Id warme sector even wat droger van 12-16u en mooi ZZW in N-H overal, maar helaas wel vol hoogwaterstroming. Na 15u is HW op IJmuiden en Wijk al geweest, dus dan mogelijk even wat beter te doen met 26-29kn steady wind.
Wel een waarschuwing v/h koufront dat iets eerder lijkt te komen. Om 16u al in Zeeland en mogelijk al Z-H zuid. Onweerskansen zijn aanwezig alsmede uitschieters naar 40kn. Op nadering v/h front is de wind al wat harder 28-35kn in N-H. Daar bereikt het front de kust om 17u en trekt iets sneller over. Dat levert dan een super avond op die 1,5 uur duurt met opklaringen ZW 27-33kn en stroming weer gunstig overal. Het stuk HvH naar Schev zal na 18:30u sideshore zijn. België blijft offshore, maar Neeltje, Bdam en Ouddorp al om 18u mooi ZW en ook 27-33kn super met laagwater.

Binnenwater heeft een ander schema. Koufront komt op Ijsselmeer 19:30u, dus te laat. Wel langer mooi ZZW op Hoorn, Mirns etc van 14-18u met drogere momenten maar wel veel minder wind dan kust (20-25kn). Binnenwater Zeeland en Oostvoorne wel op tijd 18:30u en goed aan 25-29kn.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder en zonder advertenties ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan! Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

VRIJDAG start ZZW met buien. Na 11u toename ZZW en snel 25-29kn. Tot 13u qua tij nog mooi in N-H, daarna vloedstroom. In Z-H al eerder vloed en beter wachten tot einde middag. Alleen het blijft net te aflandig voor HvH, Schev. Genoeg sideshore wel op Katwijk/Nwijk en Zandmotor zuidzijde (monster). Beste is Maasvlakte na 17u of Slufter (hele dag). Helaas blijven er wel lossen buitjes onstaan, die voor het windpatroon niet helemaal gunstig zijn. Later op de avond over de gehele breedte meer regen, maar dan ook de meeste windtoename (30-39kn ZW).

ZATERDAG ZW-WZW met eindelijk mooi sideshore in Z-H, Zeeland en BE. Maar ook in N-H zit er genoeg Z is de ZW en is het mooi side-sideon 27-36kn. Id ocht mogelijk paar kn minder, maar die details kunnen nog verschuiven ivm overtrekken van trog en occlusierestant. Mogelijk geeft dit in N-H id vroege ocht een winddip, terwijl Z-H dan aan staat met 29-38kn. I/h zuiden iig een goede start v/d dag en gunstig tij tot 11u in BE, tot 12u in Zeeland (Z-H zuid). N-H beter iets later, 10-14u op Wijk, Zvoort of 11-14 Texel kop N-H. Daarna volgt nog een superdag voor DW met stroming het sterkst van 15-17u. Op de spot varen op Zandvoort, Schev, Wijk etc is pas weer makkelijker na 18u. In BE/Zeeland al na 17u, maar daar ook mooie opties op binnenwater en verder ook op Bdam, Oostvoorne, Rockanje, Slufter, Rockanje etc etc. Ook rond Ijsselmeer goede wind. Horst en Muiderberg/Almere id middag gewoon lekker 23-28kn WZW!

ZONDAG nog steeds onzeker qua wind, maar niet qua regen. Die valt overvloedig. Vooral id ocht en dan is het ook nog zuid. Later of vroeger op de dag draait de wind meer ZW en neemt toe met meer droge momenten. Hoe laat en hoe hard, is nog niet te zeggen. Maar zal wel ergens tussen 25 en 50kn ZW uitkomen id middag of avond. Dat wordt in ieder geval een enerverende testdag op de Brouwersdam met al het nieuwe materiaal van 2020! Klik de link voor het facebook event.

Wetsuit advies Water is 17-18 gr C
Vandaag: Een 4mm fullsuit is best lekker!
Vrijdag: 4/3 mm warm zat, schoentjes hoeft nog niet
Weekend: 4/3 mm is minimaal nodig met de verwachte wind

Wil je veilig en snel leren wingfoilen? F-ONE BNLX start nu ook als 1e foil/kite-merk in Nederland met wingfoil clinics.

De Swing van F-ONE is volledig veilig en makkelijk te controleren; er zijn geen lange lijnen, die een gevaar opleveren en in een handomdraai laat je alle druk gaan. Bijkomend voordeel van de Swing is dat je deze, in tegenstelling tot een kite, op alle binnenwater spots in Nederland mag gebruiken; en op overvolle stranden waar je geen kite kan of mag oplaten.

Tijdens de clinic wordt gebruik gemaakt van de F-ONE Swing, een 7.0 of 7.6 foot F-ONE SUP i.c.m. een 45/55/65cm aluminium mast en de nieuwste carbon F-ONE hydrofoil vleugels (1800/2200). Op deze manier leer je op lage snelheid veilig te wingfoilen. Aanmelden via het formulier op de website van F-ONE Nederland.
  1. De warme sector, waar de Benelux deze middag in ligt, is het gebied tussen het warmte- en koudefront. Het blijft bewolkt, maar het zou dan wat droger moeten zijn met een stabiele wind uit ZZW.