Wind update Donderdag 14 maart 2019

Vanmiddag wordt de wind WNW en neemt voor in Zeeland en zuidelijk Z-H af naar 22-26kn. In BE wordt de wind na 17u snel weer mooier met 23-29kn en in N-H is het sowieso tot 16u mooi met 27-35kn WNW. Wel pal aanlandig, dus eigenlijk beter op Hoorn, Muiderberg, Stavoren etc dan aan zee. Hoewel IJmuiden gaat prima. Beste spots toch in het zuiden, vooral semi-zee of downwind (want de stroming is hard met de wind mee van zuid naar noord). Ook al is het bijna aanlandig. Mooiste spots in Zeeland bv Vpolder, Bdam. Of Oostvoorne, Slufter, Zmotor.

Vrijdag v.a. 8u 30-35kn side in BE. Zeeland en Z-H v.a. 10u mooi ZW 30-35kn. Perfect getij in ZW regio net na HW 10:30u op HvH, Schev etc. Duurt alleen maar een paar uur, want om 14u komen de buien van het koufront en draait wind West en neemt af in Z-H. IN BE en Zeeland zuid blijft het wel ZW en doorwaaien, omdat het koufront daar niet gaat slepen. In de kop van N-H komt komt dan juist de WNW vol terug met 30-36kn onshore. Niet ideaal aan zee, maar wel op IJsselmeer. Waarschuwing wadden 40-45kn vlagen einde middag, terwijl noordelijk Zeeland dan in 15kn windloosheid zit. Na 16u neemt in BE ook de wind af. Avond eigenlijk alleen nog goed in N-H noord met pal west.

———————————————-
Wil je dit bericht frequenter en tevens 24 tot 48 uur eerder ontvangen dan op de site? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-
Zaterdag bijna stormachtig maar heel mooi ZW. Pal side in Zeeland en Z-H 30-40kn, beetje te offshore in BE. Meest droog i/d warme sector van 11-17u. Alleen in N-H wel langer regen, daar pas na 15u droger (maar ook harder 35-42kn) en in het puntje van N-H eerder side-on dan echt mooi side. Blijft iig steady tot donker, dus ook perfect voor DW-ers tot eind vd dag.

Zondag WZW 15kn in BE tot 25kn op IJsselmeer en kop N-H. Rond IJmuiden ws ook genoeg 20kn midden op de dag. Wel wat regenachtig, wat niet echt bevorderlijk is voor stabiele wind.

Wetsuit advies
Donderdag: 5mm wetsuit 3mm cap, schoen 7mm en hand 3mm.
Vrijdag: 5mm wetsuit, schoen 7mm, cap 3mm, hand 3mm
Zaterdag: 5/4mm wetsuit, schoen 6mm hand 3mm
Zondag: 6mm wetsuit, 3mm cap & 7mm schoen, 4mm hand
  1. Vrijdag het koufront na 12 utc (is nu nog 13u, volgende week in de zomertijd 14u ).
    In het zuiden haalt dat de wind er te veel uit. In het uiterste zuiden van het mee en blijft nog langer ok. In het noorden gaat het achter het front juist weer aan, maar wel pal onshore WNW.