Wind udate donderdag 16 juli

Toch iets meer wind in de uitvoer. Vandaag *woensdag* is helemaal niets, 10kn en neemt nog af.
*Donderdag* in BE al v.a. de ochtend NNW 15kn onshore, later ook in Zeeland en Z-H met steeds drogere periodes met zon. Hier is kitesurfen en foilen voor bedoeld. Het is wel ultralichtweer, maar vaarbaar met de allergrootste maten op Bdam, Slufter, HvH, Kijkduin en IJmuiden van 12-15u vooral. Daarna is getij afgaand en is op ver de zee op minder goed te doen (met foil gewoon wel). Wind zakt iets terug, maar komt 17-19u weer wat terug, nog steeds rond 15kn. Hoewel voor Zeeland een uitzondering geldt, daar kan het zowel a/d kust als binnenwater richting de 19-23kn gaan (zie pluim zuidwest regio). In Z-H en met name N-H blijft het beperkt tot 15kn. De wadden nog minder, die missen een beetje de boot. Landinwaarts / IJsselmeer blijven de buienclusters hangen en waait het ook minder.

De wind is schaars, want vrijdag is al weer helemaal windstil de hele dag (NW 6-9kn, id ocht nog 12).

*Zaterdag* wel een kansje, eerst ZZW in N-H met wat miezer 12kn. Id middag heel ms ergens 15kn maar eigenlijk is het ook helemaal niets ook. Wat dat betreft donderdag gewoon de beste dag, want *zondag* valt ook in het water. Eerst wat regen en zuid, maar daarna als snel meer west met opklaringen. Dat geeft nog goede hoop, maar nu vooral voor N-H en de wadden 17-22kn in de avond met goed vaarbare condities (hoogwater). In Z-H + Zeeland zit het meer rond 15-19kn als max wind begin vd avond. Tij is daar ook geheel ongunstig met alweer afgaand. Is alleen te doen op foil of een spot als Zmotor, IJmuiden, Rockanje en als het NW genoeg is ook Slufter.

*Maandag* weer zo’n dag als donderdag met de hele dag lichtweer vaarbaar 15kn NW, echter met nu ook goede wind in N-H en op de Wadden en IJsselmeer. Voelt voor de zomer heel fris aan met Dauwpunttemperatuur van 8 graden! In de koude lucht is er dankzij het zonnige weer wel een goede onstabiliteit. Dat geeft mooi wat vlagen die boven de 20kn uitkomen.

Ook voor *dinsdag* zit dit in de uitvoer, hoewel de bewolking dan weer wat meer is en dit positieve effect dus minder.

Mvg Tobias surfweer.nl/windsms/