Wind op Zaterdag 10 februari 2018

Toch wel wat wind vanmiddag. Na 13:30u overal een matige ZW 17-21kn tot 16u ook vaarbaar in Z-H op alles spots. Daarna neemt de wind nog een paar kn toe, maar draait te veel ZZW voor Z-H. Wel goed v.a. Nwijk/Zvoort richting alle spots i/h noorden en rond 17u tikt het de 25kn aan. Getij is gunstig, dwz stroming tegen de wind in. Geeft altijd nog een paar kn extra druk. Regen volgt pas na 18u, wel eerst kans op motregen. Meest zonnig is het rond 13-15u. In Zeeland van 13-15u even genoeg side op de Bdam & Neeltje met 18kn. Daarna draait het te zuid, wat wel weer kan op Borssele. Mslvakte blijft ook prima, getij vooral gunstig tot 16u. Slufter gunstig tot 18u donker en neemt net als N-H ook toe tot bijna 25kn ZZW!

Zondag start met een WNW storm 10bft op de wadden. 50km naar het zuiden al minder heftig met 40kn tot 11u. De richting is dan ook nog meer WZW. Daarna meer pal W en blijft het tot 14:30u goed doorwaaien met 30kn overal. Tussen 15-16u arriveren buitjes, waar vooral in midden Z-H (rond Nwijk) de wind bij kan wegvallen. In BE/Zeeland blijft het goed en daar ook veel mooier sideshore. Mooie spots zijn Ouddorp, Vpolder, Bdam, Oostvoorne, Domburg/Cadzand etc. Ook in N-H en binnenland blijft het waaien. Tot 15u ook gewoon 30kn op Stavoren, Hoorn, Makkum, Workum & Mirns. Horst 20-25kn van 10-14u, daarna 4kn minder. Almere tot 13u rond 27kn, daarna afnemend naar 22-25 tot 16u. Pas op de windvlagen daarna rond de buien.

———————————————-
Wil je dit bericht dagelijks eerder ontvangen dan hierboven/onder wordt gepost? Neem dan een van de zeer voordelige opties van de wind sms – app dienst! Dan ontvang je de update op je telefoon als push bericht een halve tot hele dag eerder. Zie surfweer.nl/windsms/ voor meer info en aansluitmogelijkheden. Werkt binnen alle Europese landen.
———————————————-

Maandag start met pal onshore west 20-24kn in N-H en 16kn in Zeeland/BE. Wind neemt begin middag wat af, maar draait wel ZW einde middag en neemt dan weer toe tot 20-24kn in N-H. Iets onder de 20kn in Zeeland, maar positief is wel dat het daar sideshore genoeg blijft.

Dinsdag volle bak Zuid 45kn! Te aflandig voor HvH-Schev, maar perfect voor N-H. Wanneer het front met regen arriveert later i/d middag is het wel meteen over. De dagen daarna ook steeds wind, maar telkens in combinatie met veel regen.