Wind op Zaterdag 1 december 2018

Zondag(middag) wordt de wind-dag v/h weekend, maar zaterdag kan ook al leuk zijn met actief occlusiefront en veel regen overal na 13:30u. Voor die tijd ook al buitje maar ook een toenemende zuidenwind. Aflandig natuurlijk, maar net voor het front wel even flink 26-33kn van 12:30-13:30u. Dan nog pal zuid, na 14u steeds meer ZZO in de regen en meer aflandig plus weer iets afnemend. Blijft wel vaarbaar op Borssele, Rockanje, Slufter, Mvlakte en mindere mate ook IJmuiden. Voor N-H geldt dus best 11-13:30u gaan, ook rond Hargen/Camperduin vaarbaar en nipt sideshore. Andere spots zoals Zvoort, Bergen, Wijk zijn iets offshore dus minder ideaal. Blijft wel langer zuid daar en pas na 15u zuidoost krimpend. Getij nergens een probleem met afgaand van 11-15u. Mooiste op de Mvlakte is wel 11-13u met meer tegenstroom (nodig ivm halve maan).

Zo-ocht passeert weer een occlusiefront, daarna gaat de wind aan en ruimt ZW. Eind ocht het felst 29-36kn, maar blijft eigenlijk hele middag goed en ook mooi sideshore in BE (daar wel best qua getij tot 15u, maar prima tot 17u). Voordeel v/d namiddag is meer zon, maar wel iets minder wind 22-28kn. In N-H blijft 25-30kn tot einde middag, alleen is daar rechter onshore. Mooiste dus Z-H hele middag, afgaand tij v.a. 13u en helemaal eb .v.a. 14:45u op de buitenbanken. Wind is dan wel iets minder hard, maar zon maakt hoop goed.
———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Maandag weer een occlusie met regen, best daarvoor met ZW 30kn tot uur of 14u. Hoogwater varen dus, want na de regen draait en vermindert de wind naar WNW ipv ZW.
Dinsdag even geen wind muv van vroege ocht nog even west 20-24kn

Woensdag kleine depressie met lokaal ZW 30-40kn stormachtig. Donderdag windstil.
Vrijdag nog 1 x goede ZW-er en laagwater i/d ochtend. Daarna krijgen we meer WNW en N stroming met buien en minder stabiele windcondities. Nog ver weg, maar tot dan surf’s up iig!
  1. Dat ziet er goed uit voor zondag met in de middag opklaringen vanaf zee!

  2. Zullen er goede golven zijn zondag op Scheveningen? Windrichting O dus zal opzich wel redelijk moeten zijn.. golfen zullen rond de 1m zijn geeft MSW aan. Iemand wat meer inzicht hierover of zondag goed te surfen is?

  3. zondag was niet veel soeps : eerst viel de wind weg doch gelukkig trok de wind nog aan na 12u30 maar de golven werden wat minder.
    Maandag lijkt afnemende wind te worden tot later op de namiddag. En om 8u stond er al niet veel wind. 20knopen en soms minder

  4. Hey Tobias. Heb je nog een update voor vrijdag en het weekend?

  5. Yes, komt er aan!

  6. Super! Ik ben benieuwd. 😀