Wind op woensdag 6 februari 2019

Woensdag nog geen wind. Er hangt een knik in het polaire front boven zee waardoor alle wind naar het zuiden krimpt en het de hele dag (mot)regent. Natuurlijk, foilen kan wel bij ZZW 15kn op IJmuiden, Mvlakte, Rockanje & Hargen. En de eerste paar uur v/d ocht is het nog lichtweer 19kn vaarbaar in de kop van N-H tot 10u. Daarna neemt de wind langzaam af en blijft rond 14kn de hele dag.

Donderdag diep lagedrukgebied op de Noordzee. Geeft goede kans op pure ZW 30kn en geen regen. Mogelijk even iets meer WZW of W (zou gunstig zijn voor BE), maar draait na 15u al snel weer ZW. Gunstig tij is vooral tot 12:30u op volle zee in Zeeland en tot 15u in N-H nog laagwater. Daarna iets minder hard, maar nog steeds gewoon goed. Nog wel wat onzekerheid, dus update volgt morgen.

Vrijdag grotere aansturende depressie tussen Ier- & IJsland, dus meer zeker. We zitten dan wel middenin warme sector, waardoor de ZW de neiging heeft naar ZZW te krimpen. Heel mooi in Z-H van Nwijk tot DenHelder. En midden op de dag 12-15u minder nat en meest gunstig qua getij ook. In Zeeland tot 13u het best. In Z-H ook nog wel side op Monster tot 14u en wat ook kan is Zmotor-Slufter.

———————————————-
Zou je dit bericht 1 dag eerder willen hebben ontvangen? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Zaterdag komt de depressie door de Noordzee. Geeft dus meer ZW of WZW, gunstig voor Zeeland/BE. Wel behoorlijk hard 30-40kn. Getij Z-H zuid en Zeeland vooral goed 9-13u. N-H kan ook nog tot ver i/d middag.

Zondag zeer onzeker. Forecasts wisselen van 14kn zuid tot 60kn west!
  1. In de warme sector op vrijdag. Mooiste condities in N-H op die dag!