Wind op Vrijdag 9 februari 2018

Genoeg wind, maar veel te aflandig en daardoor ook nog vrij fris met +2 gr en de sneeuw i/d middag. In principe wel mogelijk op Msvlakte/Slufter tot 12u de neerslag komt met 23-29kn zuid, draaiend ZZO. En ws lukt IJmuiderslag ook nog wel net tot 13u en front komt. Dan neemt de wind iets af en wordt nog meer aflandig.
Binnenland kan ook, als daar geen ijs ligt. Neerslag arriveert daar pas rond 15u, dus prima te doen met een Icesuit op Hoorn, Mirns, Stavoren etc met iets minder wind 19-22kn.
Icekiten en zeilen kan super worden op Lauwersmeer a/d zuidwest zijde. Blijft daar vriezen tot 12 uur. Daarna snel minder ijs. Verder geen echt grote meren, hoewel bij Zwartsluis net groot genoeg is. Wind staat er iig meer dan voldoende.

———————————————-
Wil je dit bericht dagelijks eerder ontvangen dan hierboven/onder wordt gepost? Neem dan een van de zeer voordelige opties van de wind sms – app dienst! Dan ontvang je de update op je telefoon als push bericht een halve tot hele dag eerder. Zie surfweer.nl/windsms/ voor meer info en aansluitmogelijkheden. Werkt binnen alle Europese landen.
———————————————-

Zaterdag minder wind. Richting van NW naar ZW en neemt pas na 15u voldoende toe voor een lichtweersessie met 18-21kn steeds meer krimpend dus alleen Mvlakte & N-H goed te doen.

Zondag een mooie dag met weinig neerslag. Straffe west-bries. Eerst nog rond de 40kn. Einde ochtend het best met rond 30kn en in de middag verder afnemend maar blijft goed te doen. Dan wel steeds meer aanlandig WNW ruimend. Beste is dus einde v.d ochtend, ook vanwege het tij. Mooiste spots in Zeeland en BE, maar ook in Z-H genoeg sideshore op Ouddorp, HvH, Kijkduin en Schev. Zmotor ook heel mooi, vooral ocht met dan nog HW.