Wind op Maandag 11 juni 2018

Vandaag top wind met gemiddeld 20kn NNO. Rond 16:30 gaat het aan en van 17-18:30 het meeste wind. Dan ook even goed in N-H, daarna gaat ie al weer te veel NNO. IJmuiden geen goed idee, maar Zvoort, Wijk en Petten kunnen wel. Stroming wel hard met de wind mee, dus downwinders zijn aan te bevelen. Of Zeeland, Zmotor, Oostvoornestrand opzoeken, daar sws al meer wind met 25kn tot 19u. Blijft daar goed tot zonsonder en neemt zelfs weer toe na 20:30u.

Belgie dan ook het best ivm de stroming die daar al gunstig wordt na 20u! Dan ook Vpolder, Dmburg & Ouddorp. Mvlakte lukt niet met die stroming. Schev, TerHeijde, HvH is perfect tot downwinders of op 1 spot pas rond 21u weer een beetje gunstig. Wel paar kn minder wind, maar boven de 20. Mooie avond om naar de zon de surfen.
IJsselmeer ook top met meeste wind rond 16:30 (20-25kn op Andijk/Medemblik). Na 19u onder de 20kn. Op Muiderberg juist best na 19u met meer NNO richting en 16-20kn tot donker. Op horst komt het niet boven 15kn en is het ms rond 20u even te proberen.

Dinsdag draait de wind al snel van NNO naar NNW. Dat scheelt een hoek. Vroege ocht nog even 20kn in BE, maar verkeerde tij. V.a. 12u gaat het aan, v.a. 13u staat in Z-H alweer 25kn, maar dat blijft niet de hele middag. Na 16u iets minder wind en vooral de stroming minder gunstig. Later op de avond na 20u weer paar kn er bij en is dan rond 22kn voldoende om tegen de laagwaterstroom in te komen. Ook voor downwinders natuurlijk perfect, veel golven. In N-H minder wind, hele dag rond 18kn. Avond pas toenemend en downwinders Petten naar Egmond gunstig van 18-22u. Op IJsselmeer v.a. 16-20u de beste tijd en nu ook op Workum genoeg onshore. Blijft echter tot 20kn max, aan zee dus stuk beter. Horst rond 14kn, Muiderberg/Almere eind v/d middag perfect 19kn.

Woensdag dooft het uit. Op de wadden nog even 18kn NNW, elders rond 15kn. Neemt met hoogwater steeds verder af, terwijl je dan pas zou moeten gaan.

———————————————-
Ik ben vandaag(11 juni) jarig en trakteer! Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de 130 km lange surftocht van Hoek v Holland naar Den Helder. Voor elke donatie die binnenkomt op https://www.hoektothelder.nl/actie/tobias krijg je het wind-alert abonnement van surfweer.nl gratis voor het bedrag dat je hebt gedoneerd! Mijn volledige omzet komt zo dus ten goede aan de Hartstichting!

Geef even een appje als je anoniem overmaakt op +31681041444 , dan tel ik die maanden bij je abonnement op. Bijvoorbeeld 25,- voor het zomerseizoen of 42,50 tot december of meteen een heel jaar voor 72,- ! En de aktie geldt zowel voor nieuwe als voor bestaande abonnees van de surfweer wind service.

PS. als je zomaar wilt doneren omdat ik jarig ben (of omdat je dit goede doel gewoon een hart onder de riem wilt steken) dan mag dat natuurlijk ook, heel graag zelfs!
———————————————-

Donderdag vrij blocken voor zeldzame ZW wind. Iets te zuid voor BE, maar in Zeeland al goed op Neeltje Jans i/d ochtend met laag. I/d middag voor Bdam. In Z-H en N-H ook vooral de ocht. Middag is hoogwater, perfect voor downwind of spot als Zmotor, Oostvoorne, Slufter. Na 18u getij weer gunstiger, maar de vraag is of de wind zo lang blijft. Depressie trekt te snel weg naar het noorden. Beetje op tijd gaan is dus nu het advies.

———————————————-
Wil je dit bericht dagelijks 24 uur eerder ontvangen dan hierboven/onder wordt gepost? Neem dan een van de zeer voordelige opties van de wind sms – app dienst! Dan ontvang je de update op je telefoon als push bericht een halve tot hele dag eerder. Zie surfweer.nl/windsms/ voor meer info en aansluitmogelijkheden. Werkt binnen alle Europese landen.
———————————————-