Wind forecast vrijdag 6 sept 2019

Opnieuw feest met 26-32kn ZW in de middag. Ocht pas na 9u 20kn vaarbaar, beter wachten tot 11u met dan 25kn. BE pas sideshore begin middag en nog ok tot 16u want daarna te veel vloed. Rond die tij komt ook het occlusiefront door met veel regen in N-H. Nog wel even flink hard i/d regen tot 18u 28-36kn in N-H. Daarna midner gunstig met meer WZW richting. Hoewel het in Z-H en vooral Zeeland droger blijft en langer kans is op een avond-sessie. Buienradar id gaten houden of gewoon overdag gaan. Getij op Domburg/Neeltje nog goed tot 16:30u. Daarna beter Borssele, Bdam. Ouddorp mooi van 12-16u met eb tij, maar kan al v.a. 10:30u. Na 17u beter Slufter, Oostvoorne of Zmotor en voor DW naar Schev gaat ook nog lukken. Na met WZW wel minder hard 20-25kn. In N-H is DW id avond niet slim, te veel onshore. Op Wijk, Zvoort, Petten is de wind van 12-16u het meest aan en meeste side. Op Texel na 12u echt hard 27-38kn en beter tot na 14u wachten op deKoog (of heel vroeg met eb pakken). Pas op voor buien v.a. 18u.

Zaterdag begin met 15-18kn W of WNW. Niet heel ideaal, wel vaarbaar lichtweer. Occlusiefront komt door 2e helft middag. Daarna gaat de wind echt aan en hoe later hoe beter met 24-29kn NNW. Ook mooi voor DW-inders in N-H.

Zondag alleen foil condities tussen de buien door met 12-18kn NNW.
———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder en zonder advertenties ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan! Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Maandag ook meer een foil dan winddag.

Dinsdag iets meer wind uit het noorden 17-21kn op z’n best.

Woensdag ZW 20kn toenemend 28-32kn eind vd dag. Nog wat onzeker ivm restanten ex-Dorian. Mogelijk vertraagd en dan komt de zuidwest pas op donderdag. Of het loopt helemaal anders. Bij ex-Orkanen is het vaak onzeker tot een dag of drie van te voren.
  1. Hoe is de wind voor beginnende kitesurfers zondag?

  2. Ik ben helaas mijn gopro verloren tijdens de fantastische surfsessie in wijk vandaag. Het gebeurde dicht bij de blokken/pier. Als iemand iets heeft gevonden of van iemand iets erover heeft gehoord, geef me asjeblieft een belletje op 0625008931. De gopro heeft niet persee echt geld waarde maar vooral emotionele waarde.

    Hoop wat te horen, fijne avond.
    Enjoy the stoke;)

  3. Foto van mijn gopro. Hoop dat iemand hem gevonden heeft!