Wind in het 1e weekend van juni

Zaterdag staat er i/d ochtend ondanks de regen een WZW 12-15kn a/d kust van Z-H. Van 10-13u is het dan weer even droger, maar daarna neemt de wind af naar 10-12kn. Spots: HvH, Kijkduin, Schev meest kansrijk. Slufter/Ouddorp hangt ws meer regen, maar ook wel wind. Neemt overal na 12:30 snel af, alleen in BE steekt er na het koufront iets dat lijkt op een WZW-er op.

Tussen 16-19u wind vanuit het kanaal met vaarbare 14-18kn. Wel stroming, dus net na hoog 18u pas echt vaarbaar zonder foil en grote maten. Het is daarbij strak blauw terwijl richting Holland (vooral N-H) meer bewolkt blijft en het niet gaat waaien. Wel de juiste richting ZW maar blijft bij 8kn met de hele tijd regenkansen. Foil zou ms gaan rond 19u met 10kn en droger weer. Op wadden lukt dat iets beter met west 12kn van 14-18u (Ameland/Terschelling)

Zondag helemaal windstil met 2-8kn west tot iig 14u. Wadden 10kn WZW foilbaar. I/d avond draait wind NW op wadden en NO in Zeeland. Kans op 15kn zeewind na 18u is aanwezig. Getij is dan nog redelijk gunstig met vol HW.

Maandag een mooie dag met NNO 17-22kn en overal goed vaarbaar aan zee dankzij thermiek en gunstig tij van 15-19u. ’s Avonds neemt het te veel af (naar 15-18kn), maar dinsdag weer nieuwe kansen in de middag.

———————————————-
Wil je dit bericht dagelijks 24 uur eerder ontvangen dan hierboven/onder wordt gepost? Neem dan een van de zeer voordelige opties van de wind sms – app dienst! Dan ontvang je de update op je telefoon als push bericht een halve tot hele dag eerder. Zie surfweer.nl/windsms/ voor meer info en aansluitmogelijkheden. Werkt binnen alle Europese landen.
———————————————-

Woensdag staat er ook nog wind, oost tot noordoost, dus meer iets voor binnenwater en wadden. Vanuit zuiden van Brabant volgt er regen en een windafname. Vanaf donderdag weer een paar dagen wat minder, maar lang niet meer zo windluw als op dit moment. In de pluim is duidelijk te zien dat de
“echte” windkansen medio deze maand flink toenemen. Het is daarbij wel minder zomers warm dan de afgelopen maand.

Mvg Tobias surfweer.nl/windsms