Weekend windverwachting 6/7 april 2019

Wind blijft nog een paar dagen afwezig. Vanaf dit weekend gaat het aan met een paar hele mooi noordoost situaties. Tot die tijd eigenlijk geen bruikbare wind. Rond de buien kan het even waaien, maar de richting is variabel en niet standvast.

Vrijdagavond wordt het droger en komt een 12kn ZZO wind opzetten in Zeeland alleen. Binnenwater foil-kansen. Op Ijsselmeer blijft het rond 4-8kn.

Zaterdag eerst nog windstil. Begin middag lichtweer 16-20kn ONO voor zuidelijk IJsselmeer een Zeeland. Op de wadden en kop N-H neemt het na 15u snel toe naar 21-27kn uit NO. Nog wel onzeker hoe het exact uitpakt. Er zit veel vocht i/d atmosfeer, maar het warmt ook flink op 15-20gr C is mogelijk.

Zondag ws beste dag v/h weekend. Richting meer NO of NNO, dus dan ook vaarbaar langs de kust. Getij is gunstig van 9-12u, maar dan nog extra zeewind. Eind vd dag lijkt er meer op, vooral na 18u als helemaal eb geweest is.

———————————————-
Wil je dit bericht frequenter en tevens 24 tot 48 uur eerder ontvangen dan op de site? Neem dan een van de voordelige abonnementen op de wind sms. Dan ontvang je de update op je telefoon als bericht ruim van te voren en kun je een goede week- en dagplanning maken! Dus veel eerder krijg je de berichten dan hier op de site. Zie surfweer.nl/windsms/ om je aan te laten sluiten.
———————————————-

Verder kijkend naar de pluim zou je nu vooral dinsdag vrij moeten plannen voor ONO-NO steady 25-31kn. Wel weer stuk frisser met 10gr, maar de wind staat dan iig echt aan. Enige dag om alles voor te laten vallen.

Wetsuit advies Water 7,5 gr C
Zondag: 5mm wetsuit, schoen 5mm
Maandag: 4/3mm wetsuit, schoen 4mm
Dinsdag: 5/4mm wetsuit, schoen 5mm hand 2mm
Woensdag: 5mm wetsuit, 3mm cap & 5mm schoen, 2mm hand
  1. Langzaam gaat de wind weer op gang komen!
    De beste opties op za/zo en op dinsdag: