Waar is de wind?

Vandaag is de wind ver te zoeken. Alleen id kop van N-H (huisduinen) en vooral Texel Pl9 heel even een 15kn ZZW van 13-17u als het mee zit, want de wind gaat gepaard met een frontje met regen. Ook waddenzee 15k zuid met regen. Na de regen valt de wind weer weg, hoewel met 12kn is het nog te foilen i/h uiterste noorden van NL. Aan de hollandse kusten blijft de wind offshore ZZO, heel even zuid van 12-14u met 9kn op het front. Ook niet foilbaar, zelfs niet op IJMuiden.

Donderdag meer van deze ellende. Hoewel de ocht van 7-11u wel ZW 16kn geeft onder de bewolking en hier en daar een spat regen. Opgaand tij, dus onmogelijk lichtweer met stroming. Foilen kan dan wel in Zeeland overal en a/d Hollandse kusten. Noorden dan juist iets minder. Do-middag klaart het op en staat er van 17-19u de ideale soaring condities in N-H met 14kn ZW. Ook prima om te foilen, want het tij is gunstig. Wind in Zeeland en BE is aanlandig genoeg en ook 12-15kn stabiel met in BE zelfs kans op een toename vanaf de Panne na 20u (maar dat is nog onzeker).

Nu ook Foil Clinics achter de boot!

Naast kite-foil clinics voor instappers geven wij nu ook foil-clinics op de Westeinder plassen met foilsurfen achter een boot. Dit is de ideale manier op het foil surfen of kite/wind foilen te leren. Ivm het aantal instructeurs graag even aanmelden, want de interesse is groot! Geef je op via het formulier op de site of stuur een e-mail met je aanmelding naar [email protected] of bellen +3164397490.

Vrijdag aanlandig NW met regen. Na de regen 2e helft vd middag en begin avond 14-18kn heen en weer varen langs de vloedlijn op IJmuiden of Zmotor/Slufter etc.

Weekend meeste wind op zaterdag met NNW 17-21kn 2e helft vd middag. Getij is dan wel afgaand, dus of DW doen of spot als Bdam, Oostvoorne, Zmotor, Ijmuiden opzoeken. Hoewel tot 16u is nog HW genoeg in N-H. Daar dus de beste condities. In Zeeland/Z-H al eerder afgaand. Mvlakte kan alleen tot 14:30u en heel ms id avond als de wind blijft. Maar het lijkt er op dat midden op de dag id opklaringen de beste wind te vinden is.

———————————————-
Wil je dit bericht anderhalve dag eerder en zonder advertenties ontvangen? Neem dan één van de abonnementen op de wind sms/app.
Je ontvangt voor een klein prijsje de laatste updates op je telefoon, ruim van te voren om een goede week- en dagplanning te kunnen maken. Dus veel eerder dan de berichten hier op de site staan! Zie surfweer.nl/windsms/ voor de opties!
———————————————-

Zondag smeert het dicht vanuit het noorden met lage bewolking en zet de wind niet goed door. NNW 15kn max haalbare lijkt het.
Maandag nog kans dat de NNW beter opleeft met meer opklaringen. Daarna periode weer windstiller.

Wetsuit advies Zeewater is 15 a 16 gr C:
Vandaag: 3/2 wetsuit in de regen
Vrijdag: Temp 20gr dus een 3/2mm wetsuit
Zaterdag: Fullsuit 3/2mm (op zee kan gewoon 4/3mm)
  1. Zaterdag een piekje van wind. Zondag alweer minder.