Volgende week kans op veel wind!

De straalstroom loopt momenteel met een grote boog om ons land heen. We zien een tak van de straalstroom bewegen over de N’lijke Atlantische Oceaan richting Scandinavië. Tevens beweegt er een subtropische tak van de straalstroom over N-Afrika.In de nabijheid van de straalstroom zijn er grote temperatuursverschillen. Vandaag zien we dus dat er weinig temperatuursverschillen zijn boven ons hoofd.

11251845

Halverwege slaat het weerbeeld totaal om. Dit heeft te maken met een krachtige W’lijke straalstroom met een gemiddelde kracht tot 190 Kts die precies boven ons land ligt. Onder zulke onstuimige condities in de bovenlucht met grote temperatuursverschillen is er veel energie aanwezig die zich kan ontladen in een stormdepressie.
11251900

De krachtige straalstroom en grote temperatuurverschillen laten op zeeniveau een zware westerstorm zien boven de Noordzee. In zulke onstabiele condities is het vaak alles of niets met de wind. Van dag tot dag kunnen er dus grote verschillen voorkomen in windrichting, kracht en timing van de depressie volgende week donderdag.
11251906
  1. Tobias, blijft er donderdag nog iets over van deze forecast? Thx…

  2. Zondag nog een klein kansje op wat oostenwind? Wel koud, brrrr

  3. Ja, in Zeeland wel een beetje wind zondag! 4bft op het binnenwater bibberen.

  4. Thx Tobias…uiteindelijk niet gegaan…dit weekend ziet er beter uit. Wat denk jij?

  5. Wanneer komt de update? Op de oceaan trekken dikke depressies over (zeg ik met alleen boerenverstand). Wanneer komen ze naar Nederland?