Vanaf dinsdag 9 oktober weer wind!

Maandag tussen 15-18u tussen de buien door een licht vaarbare 16kn WZW wind overal, van België tot Texel. Probleem is wel het tij, dus in BE pas na 17u net na hoog en na 18u ws al weer weg. Beter zijn dan Bdam, Rockanje, Slufter, Oostvoorne etc.

HvH-Schev maandag bijna niet te doen qua stroming en echt alleen vaarbaar Zandmotor 16-18u. IJmuiden kan met hoogwater vooraan vaarbaar zijn. Ten noorden IJmuiden mogelijk 14:30-16:30u voor de ergste stroming er in komt. Daarna alleen met foils. ## Binnenwater weinig kansen.

Dinsdag meer wind met 20-27kn WZW in N-H en ook wat regen. Zeeland 20-24kn en best met laagwater i/d ochtend hoewel hoog op Brwersdam ook geen probleem is. Eventueel na hoog 18u nog de moeite, maar details volgen nog.


Hierboven de ECMWF pluim van Noord-Holland met de zekere windpieken (meter per sec) van deze week en de onzekerheid voor vrijdag.

Woensdag iig de beste dag v/d week met 20-30kn ZW in Zeeland en kans op 30-40kn in N-H. Wind is er de hele dag maar getij is wel weer het meest gunstig i/d loop v/d ochtend en 1e helft middag. I/d avond super downwinder condities met de vloedstroom.

Donderdag eerst regen, snel opklaringen met constante W of WNW-WZW onshore wind (onzeker hoeveel kn, maar iig 20kn). Do-namiddag/avond snel afnemend. Vrijdag nog onzeker qua wind. Iig wel droog weertype, hoge luchtdruk en wind uit Z of ZW. Dat is za & zo ook het geval met goede lichtweer vaarkansen. Meeste wind iig in kop N-H en wadden, wind is iig iets met Zuid er in.