Surfweer Zondag 7 oktober 2018

Het weekend verloopt nog redelijk golfrijk, hoewel er zaterdag eigenlijk niet echt iets valt te surfen. Op zondag zijn de golven wel goed genoeg dankzij de harde tot stormachtige wind uit het noorden die in de nacht van zaterdag naar zondag verwacht wordt. De rest van de week waait het af en toe ook stormachtig op de Noordzee, alleen uit de tegenovergestelde richting (zuidzuidwest) en dat brengt geen golven.

Zaterdag 6 oktober
Flat. Iig in het zuiden en zuidwesten. Op de wadden lijkt wel nog redelijk wat swell binnen te komen van het lagedrukgebied dat woensdag ten westen van Noorwegen lag. Dit is goed te zien op de diverse spectra plaatjes die een ‘rug’ voorin de grafiek laten zien op 75 mhz. Waarschijnlijk geeft deze swell ook in Noord-Holland nog wat leuke pealers met laag naar opkomend tij. Eind van de middag komt de zeewind er in en is het cleane er wel van af. Daarna breekt de kleine swell alleen nog vooraan op de kant en is het weinig surfable. Wat betreft Z-H, waarschijnlijk is daar toch ook een junior surfje mogelijk. Vooral noordelijk Zuid-Holland, o.a. Katwijk en Noordwijk.

Zondag 7 oktober
Op het polaire front ontstond zaterdagmiddag boven Bretagne een klein laagje met flink veel wind. Dit soort laagjes zouden eigenlijk in de Noordzee moeten ontstaan voor classic oktober condities. Dat was nog bijna gebeurd ook met op de weerkaart een tweede kern ten noordwesten voor de kust van Texel zaterdagmiddag (zie weerkaart). Helaas gaat de storm nu over Bretagne en dat geeft harde onshore in bijna heel Frankrijk. In het kanaal staat in de nacht nog een windkracht 9 uit het noorden. De wind neemt echter snel af, dus voor de hoogte zul je er op tijd bij moeten zijn. Dat is zeker het geval in het noorden van de Benelux, omdat daar de wind nog minder zal zijn. Een bonus is nog wel de swell die van de depressie tussen IJsland en Noorwegen nog onderweg is naar Nederland en ook ergens op zondag zal arriveren. Het beste is dus om twee sessie te pakken op zondag. Een vroege(re) en een latere met meet hoogwater. Dat laatste geldt sowieso voor de zuidelijke kustregio’s. Daar staat gewoon nog te veel wind in de vroege ochtend bij laagwater. Eigenlijk is zondag het lage water alleen goed te surfen vanaf het midden van Zuid-Holland en in Noord-Holland. Op de wadden is Texel de place to be overdag. In de avond pas ook clean op Ameland en Terschelling met de swell van ver. Die van dichtbij zal daar dan eigenlijk alweer uitgedoofd zijn.

Maandag 8 oktober
De swell van het lagedrukgebied met DWD naam “Kerstin” (gewoon even een naam, omdat het kan) komt nog even binnen. Kerstin lag vrijdagmiddag tussen Noorwegen en IJsland en die swell zal dus zondagmiddag/avond een piek in de lage periode deining boven de wadden veroorzaken. De hoogte is dan rond 1m en de periode 9s. Leuk op Terschelling en Ameland, maar langs de Hollandse provinciekust blijft er niet veel over van die hoogte. De surf is wel lekker clean en komt aan in lijnen. Misschien nog wel beter dan aan het begin van het weekend. De wind is in het zuiden afwezig, op Texel te sterk ZW voor mooie golven, maar op de oostelijke wadden mooi offshore in de vroege ochtend. Daarna lijkt de swell er niet meer goed door te komen. Hoewel je het in Holland nooit weet wanneer het getij weer opkomt. Misschien wel een mooie dag om voor het laatst dit jaar een korte sessie in shorty te surfen!

Lange Termijn & Frankrijk
De week ziet er flat uit. Op de Oceaan zijn de depressies te sterk ontwikkeld en daarmee lijkt de atmosfeer voor een tijdje op slot te zitten. Wel ligt er maandag nog een dik lagedrukgebied bij IJsland, dat eventueel voor woensdag of donderdag iets van een clean klein lijntje zou kunnen zorgen in het noordwesten en op de wadden. Verder is het zoeken naar goede golven in landen om ons heen. Eind van de week gaat het los in Frankrijk met 3 meter swell van 18s periode. Wat dat betreft vallen de 18+ dames van Girls Coaching week met de neus in de boter, daar in het zuiden van Frankrijk! Gelukkig worden de golven later in de week wat minder kolossaal en kan er ook goed op de Open Ocean Beach Breaks gesurft worden. Het hogedrukgebied boven Scandinavië en oost Europa houdt stand tot de laatste week van oktober. Met zo’n lange termijn verwachting is er in ieder geval genoeg tijd om nog iets te boeken om de flatness van de lage landen te vermijden tijdens de herfstvakantie. De ex Hurricane “Leslie” koerst in het weekend van de 14e tussen de Azoren en Portugal naar het noorden en brengt vooral in de regionen flink wat swell. Pas wanneer de Ex restanten worden opgenomen door de andere depressies op de Oceaan komt er ook weer een tweede swell voor Frankrijk en mogelijk zelfs ook voor Nederland. Tegen het weekend van de 20e zien we pas weer kansen op wind (vooral ZW-ers) bij ons op de kaart.

Neoprene tips Noordzee is +-16C

Zaterdag: pak 4mm of 3/2mm, kan nog zonder schoen
Zondag: goede 4/3mm met schoen 2mm & oorsafety ivm wind!
Maandag: 4/3mm, evt schoentjes 2 of 3mm
Dinsdag: geen surf, suppen in shorty
 1. Ziet er interessant uit

 2. Zeker. Interessanter was geweest als het laag van 1006 hPa was uitgediept.
  Die van 1005 hPa heeft net gewonnen helaas.. Daar heeft niemand wat aan, behalve de boeren in west Frankrijk (geeft veel neerslag).

 3. Nog even twee kaartjes van gisteren met het lagedrukgebied Kerstin. Deze swell zou dus zondag en maandag ook nog golven moeten gaan geven op de wadden en in het noordwesten van NL.
  Dit staat verder los van de lokale golfhoogte die de NNO-en wind op de kaarten zal zetten vannacht.

 4. Morgen surf’s up in blankenberge? Ik veronderstel van wel. Greetz!

 5. Een opblaasbaar milieuvriendelijk kunstmatig rif/reefbreak. Zouden de Nederlandse kusten in een gunstig scenario in de toekomst hier ooit wat aan kunnen hebben in het voorjaar/najaar/winter als er swell komt?

  https://www.kickstarter.com/projects/airwavesurfreefs/airwave-the-worlds-first-inflatable-surf-reef/description

 6. @Ray
  Denk het niet. Ik vermoed dat onze kust te langzaam oploopt, waardoor de golven het grootste deel van hun energie toch al kwijt zijn. Ik denk dat dit soort concepten vooral werkt op plaatsen waar de golven normaliter heel dicht op de kant breken. Het ding zou zo’n 1,8 hoog worden vanaf de zeebodem, maar zit je dan, zeker met laag water, niet al (bijna) boven water?

  Maar mijn zegen hebben ze om het eens uit te proberen. Het ziet er in ieder geval uit als iets dat je snel neer legt, en mocht het niet werken, ook snel weer weg kan halen.

 7. Beter is om tegelijkertijd met Brexit Engeland weg te halen, dan zit het wel goed hier…

 8. @TomD
  Op zich ben ik voor maar dan moeten we wel even een deltaplan 2.0 in het leven roepen. Wil voorlopig nog even in Scheveningen blijven wonen en niet ergens in Bunnik aan Zee.

 9. Niet sleutelen aan de NATUUR graag. Bespaar je het geld los peuteren bij de gemeente. Want elke keer als mensen met hun handjes en hun hoofdje iets doen aan de zee. Is het meer een verminking in plaats een verbetering van de zee.

  Dank u voor het begrip. Er hoeft geen zand en geen plastic rif in zee, Neem zo als de zee komt. En surf ze!

 10. Toch zijn de bestie golven ooit in NL toch mogelijk gemaakt door het zand opspuiten bij de zandmotor!

 11. @! Dat klopt: surfritjes van 24 seconden gemeten, echt insane!: https://www.nrc.nl/nieuws/2010/03/11/zandbank-maakt-ideale-surfgolf-in-scheveningen-11861866-a847584

  Vraag me dan af wat die zandbanken wel doen wat die opblaaskoepels niet kunnen.

 12. Volgens mij zijn dit trouwens beelden van niet al te lang nadat die zandbanken gespoten waren en voordat ze weer kapot geslagen waren door de stormen.

  https://youtu.be/j77udH5LbPA

  https://youtu.be/n-18Zoq5uf8

 13. Dat ding is 12m in diameter. Hoe wil je daar ooit een fatsoenlijke golf mee creeren als dat ding 30 meter uit de kust ligt? Direct daarnaast is het dan te diep op de golf te doen breken. Wordt een heel kort ritje. Meer een drop en klaar.

 14. Hoi,

  Niet zeker of dit de geschikte plek is, maar ik heb een vraag over surfcondities. Ik ben een zomervakantiesurfer sinds 4 jaar en ben de afgelopen jaren met mijn 2 zonen in Frankrijk gaan surfen op verschillende plekken rond Lacanau. Daar heb je een beach break en op sommige plekken, als je geluk hebt, een grote zandbank die wat verder de zee in ligt, waardoor je een soort pointbreak hebt aan beide randen van de zandbank. Aangezien de golven meestal van het noordwest komen, is het dan aan de linkerkant (vanaf zee gezien) van deze zandbank goed.

  Het viel ons op dat met een deining van 1 meter 50 of hoger niemand meer de zee op gaat, ook niet de pro’s (wij zijn zelf niet zo goed en surfen op 7.3 “, waardoor je niet goed kan duckdiven). Het is heel zwaar om achter de surf break te komen en je drijft ook veel af. Nou lees je op web sites vaak over “verzadigde condities” (Engels: saturated; Frans: saturés). Is zo’n hoge deining in combinatie met de beach break van Lacanau en omstreken nu een voorbeeld van “verzadigde condities”? Ik krijg niet duidelijk wat “verzadigde condities” zijn.

  Nog een vraag. Met de herfstvakantie (volgende week!) gaan we weer surfen en ik gebruik deze site voor de condities http://www.surf-forecast.com/breaks/Carcans-Plage/forecasts/latest/six_day. Nu staat daar “Today’s Carcans Plage sea temperature is 13.9 °C (Statistics for 07 Oct 1981-2005 – mean: 18.4 max: 21.0 min: 16.6 °C)”. De gemiddelde watertemperatuur op 7 oktober is 18.4 en het was op 7 oktober blijkbaar nooit kouder dan 16.6 graden tussen 1981 en 2005. Nu is het echter maar 13.9 graden! Is de Atlantische Oceaan uitzonderlijk koud dit jaar? Misschien door veel stormen?

  Bedankt voor jullie antwoord!

 15. Ik was in augustus in Lacanau, en het water was toen al vrij koud vond ik, graad of 18. Een jaar daarvoor was ik in Soulac, uurtje noordelijker, en dat jaar was t water bijna 22 graden. Zal wel met golfstroom te maken hebben of iets.

 16. Al dat grabbel hier over onzin 😉
  Wordt er nou nog gesurfd vandaag of hoe zit dat?!!!

  Ik ga zi ter Heijde checken, eyeball volgt

 17. @ Erco
  Daar zit ook inderdaad variatie in.
  Soulac is vaak koeler doordat het water uit de Gironde kouder is dan de oceaan.
  kijk op cabaigne.net Daar geven ze nog 17 aan in Lacanau enzo. Dus niet kouder dan normaal.

 18. Zou er id late namiddag (rond 17u) en bij afgaand getijde nog iets overschieten in België (Knokke)? Laagwater is daar om 19:23u. Of is het dan niet meer de moeite om te rijden? Vroeger geraak ik er niet.
  Windguru geeft een 0,8m en weinig wind en periode van 6s.

 19. Héhé.. eindelijk. Genoeg gelul over “pipedreams” die totaal geen betrekking hebben op onze kust.
  Zo langzaam richting WaZ. Ik hoop dat alle twijfelaars lekker thuis blijven :-0

 20. noord bij eerste licht: rommelig, krachtig en enorme stroming waar niet tegenin te peddelen viel
  zuid, rond half 9 tot half 11: leuke heup, soms schouderhoge golven, maar slapjes en vooral geschikt voor longboard. Wel heerlijk zonnetje er bij dus toch genoten.

 21. Ter Heijde ziet er surfbaar uit.
  Nu te water!

 22. Nouja niks mis met een beetje fantaseren over een pipedream toch.
  Ontopic: zometeen richting Petten, voorspelling daar is ook 0.8m en 6-7seconden

 23. Wijk Gisteren avond nog best leuke golfjes/lijntjes tussen 18.00 en 20.00 ondanks kuit bleseure nog wat leuke ritjes gehad

 24. Kom er net uit bij Petten. Vanmorgen was er nog iets van een golf maar is weinig meer over. Geen kracht, weinig hoogte: slappe hap. Wel heerlijk weer!

 25. WaZ uur 12:30 erin, hélemaal nada. Denk te vroeg erin, lijkt nu aardig te lopen.
  Next time better

 26. domburg 11-13u mooi weer maar slappe golven

 27. De Zuid was tussen 14.00 en 16.00 heel goed. In ieder geval voor longboard en sup.

 28. Eyeball @15.00
  Was heerlijk en instant crowded uiteraard

 29. Wijk was verrassend leuk. Mooie peaks en af en toe wat hollere golven. Zonnetje erbij en gaan.
  Heerlijke zondagmiddag

 30. 7:30, dikke lijnen en clean totaal geen wind die kwam er pas rond 14:00 weer in. Genieten, stoked!

 31. Wijk was heerlijk longboarden, uurtje of 3 was beste denk ik. Top Dag!

 32. Vanochtend ook in Domburg geweest. Lekker gespeeld in het water.
  Lage golven, maar voldoende om nieuwe board gewoon te worden.
  Thanks surfweer voor de surfupdates!
  Keep up the good work!

 33. Plaatje van vorige week zaterdag.
  Herkent iemand zichzelf of een vriend in deze sierlijke wandelaar?

 34. Parnassia had een prachtige nazomersurfdag, kort na HW werd het even echt heel goed

 35. Zo slap en laag als het smiddags was, zo hoog en venijnig sterk was het in de namiddag (rond 17u) en compleet de 2urige rit waard.

  Man wat zijn die golven daar toch krachtig zeg in vergelijking met scheef bij dezelfde condities. Die condities waren in Petten 0.8m en 6-7 seconden met windstil, dat resulteerde echt in een heerlijk korte maar krachtige surf. Aanrader bij die condities👍

 36. Wat een plaat. Iconisch!

  Wijk was na 1500 raadselachtig verrukkulluk

 37. Ik heb gister een waterdichte gele tas gevonden bij waz, iemand?

 38. 24 Oktober 2018 I 24 November 2018 Surf Expo I Skatecafe I Gedempt Hamerkanaal 42 I AMSTERDAM

 39. Wat een prachtige afgelopen 2 / 3 weken voor NL surf zeg. Nu maar hopen dat de flatness niet al te lang blijft… :S

 40. Hoe wordt Zandvoort vanavond voor halfgevorderden

 41. Vette windsurf foto’s op die facebook, maar nog geen footage van gisteren:-(

 42. mooie foto, hans van der Broek wellicht?

 43. Als ik me niet vergis heb je in Nederland elk jaar die langere periode flatness rond september/oktober?

 44. Vanmiddag bij opkomend tij bij scheef N heerlijke golfjes met n longboardje 🙂 geen wind en lagen maar met z’n drietjes erin dus echt genieten!

 45. Bretagne gaat wel heel heftig worden hoor dit weekend. Beter zuidelijker richting Biarritz, daar komen nog paar hele mooie dagen. Qua reistijd maakt het inderdaad niet zoveel uit.

 46. Met welk getij loopt Petites Dalles het beste? Ik ben van plan vrijdagmiddag richting het kanaal te rijden. Alleen ben ik nog niet zeker welke spot.

 47. Nu de zomer weer voor de deur staat..
  Wie heeft er tips voor Zuid Tenerife in Januari qua spots?

  Ik surf al een tijdje en kan mn bochtjes wel draaien, maar de bakken die ik op de Youtube filmpjes zie zijn me net een beetje te heftig..

  Goede suggesties voor een rental zijn ook welkom, denk dat ik mn eigen boardje even thuis laat.

  Ik hoor graag van iemand!

 48. Dat ligt er een beetje aan maar vooral als er niet veel is kan opkomend tij net die push geven voor leuke golven.

 49. @doppies. Las Gallettas is een aardige spot voor intermediates. Anders alle spots rondom Playa de Las Americas (waaronder een aantal gevorderde reefbreaks). TENERIFE zuidkant werk eigenlijk alles bij dikke zuidswells of hele dikke west-nw swells. Heel veel locals en dus al snel crossed. Afgelopen juli was ik in Las Americas tijdens een zuidswell van 18-20 sec bij 1 meter. Dikke surf maar heel erg crowded en vrijwel alleen lefthanders en reefbreaks dus stel je daarop in. De West en noordwest kant van het eiland heeft ook veel potentieel alleen moet je mazzel hebben met de wind die vaak onshore is. En ook daar crowds. Prachtig eiland met veel potentie maar de drukte is een groot nadeel zelfs in naseizoen.

  Cheers,
  Lars

 50. Bretagne lijkt mij de komende dagen exclusief terrein voor de pro’s 🙂

 51. Bretagne wordt echt niet te doen. Les Landes gaat ook behoorlijk los en je hebt daar weinig opties. Baskenland lijkt voor volgende week de beste optie maar ook daar gaat het behoorlijk los. Als er 6 ft op de voorspelling staat, kun je je borst wel natmaken. Andere koek dan paar ft in de Noordzee maar wel fantastisch natuurlijk!

  Portugal is altijd een goede optie. Ga zelf het liefst naar omgeving Lagos zodat ik west en zuidkant kan pakken.

 52. Geen idee welk getijde daar het beste is, ben er zelf nog nooit geweest. Denk dat surf forecast daar wel handige informatie over heeft.

  Bijna alle plekken in het kanaal zien er dit weekend echt fantastisch uit vooral vrijdag en zaterdag zijn lekker voor beginners/intermediates, zondag wordt wel ietsje heftiger met een 2 m swell en veel kracht, zeker niet voor beginners..

  Ik zou lekker het kanaal afrijden en gaan aanmeren waar het niet al te druk is, bij drukte doorrijden aangezien al die locaties op 10-30min rijden van elkaar liggen
  -Yport
  -Petit Dalles
  -Etretat
  -Fecamp
  Zijn nog veel meer spots daar

 53. Zo te zien nu wel een longboard rimpeltje.. nog hoop voor dit weekend?

 54. Tussen Etretat en Yport heb je ook nog het rustge(re) Vaucottes.
  Klein, verstopt en lefts en rights. Fijne sessie’s gehad.
  Als het goed loopt zijn Yport en Etretat behoorlijk druk en aangezien het beiden in feite pointbreaks zijn, moet je van goede huizen komen om aan de beurt te komen.

 55. @Aaf Ribeira d’Ilhas is in de regel prima te doen met longboard ook met hogere swells. Eerste spot ten noorden van Ericeira, 5 min rijden

 56. Petten ziet er leuk uit

 57. Normandië plat?
  Waar zit je?

 58. Callantsoog was niet vlak..

 59. Fecamp. Was tot 16u noppes, daarna begon het te lopen. Vanaf 17u wel bij Yport erin gelegen. Glassy heuphoge lijnen!

 60. De voorspellingen van surf-forecast en msw voor het kanaal ziijn soms helemaal verkeerd. Veel sterren maar geen golven. Hoewel zaterdag gaat het toch wel goed zijn denk ik, zeker in Yport. (Rond hoogwater)

 61. Dit was Yport. Niet epic, wel leuk!

 62. Leslie gaat Portugal en Gallicië aanvallen

 63. 13 october

 64. Ik had mn zinnen gezet op het kanaal, maar zo te zien kan ik beter thuis blijven. Zoals hierboven al gezegd, blijft het tricky om voor het kanaal een forecast te doen. Zie hier de boei voor de kust bij Wimereux. Need I say more?

 65. Yport nochtans verre van slecht. Clean en krachtige lange lijnen al de hele dag. Hoogte is er nu wel stilletjes aan het uirgaan

 66. Bij ons nog deadflat helaas.

  Dit is volgende week vrijdag. Zat activiteit op de oceaan. Genoeg voor een volle week swell. Hoop iets minder groot dan nu 😬

 67. Rws geeft iets golf hoogte (70-80cm) voor maandag bij aflandige wind

 68. Zit wel wat aan te komen morgen dinsdag volgens mij? Heb al lang niet meer in het water gelegen..
  Gewoon nog een goeie 3/2 zonder schoentjes?

 69. Volgens voorspellingen Windfinder zou ik ook denken dat morgen tegen de avond en dinsdag ochtend wel iets zouden knn opbrengen.
  (golfrichting draait gunstiger, offshorewind en 0.6)

  Iemand die deze denkwijze kan bevestigen?

 70. Zit komende week op Vlieland met het gezin, neem voor de zekerheid Mn plankje maar mee, lijkt wel wat te staan daar. Heb wel eens iets gehoord over zandbanken die wat verder op zee liggen en voor afname van hoogte zorgen, iemand tips over spots daar waar het goed doorkomt? Of maakt het allemaal niet zoveel uit? Alvast bedankt!

 71. Klein swelletje voor morgen???

 72. Moet toch wel iets uitkomen lijkt mij?

 73. Gaat idd beter worden dan verwacht nu ik de laatste boei metingen zie! Kan helaas geen nieuw bericht uitsturen nu. Maar mocht het nog kunnen: zet je wekker of anders gewoon gaan met afgaand en opkomend maandag!
  Surf’s upand het is offshore en clean 🌊

 74. Staat momenteel wat swell in Oostende komende van het windveld verder op zee. Aflandige wind op strand maakt dat het mooi uitgelijnd is. Wel klein maar met de longboard zit er zeker wat in.

 75. Wat zou het beste zijn? Wijk of Zandvoort? Ziet er clean uit. Yes!

 76. Waar je zo snel mogelijk kan zijn!
  Swell is heel mooi en blijft ook nog wel de hele dag maar neemt wel af zo te zien aan de bron:

 77. Noot van de redactie:

  Graag de surf-reports over het surfweer houden, zeker vandaag!

 78. Top Tobias, ik kom uit Zwolle dus hupakee meteen hoop ik dan altijd goed te zitten. Ik schroef mijn plankie op mijn dak en ga! Thanks voor de late report nog gisteren Tobias, onverwacht surf. Fijn.

 79. Katwijk op dit moment.

 80. Insane

 81. Hoek porno surf

 82. Zooooo, dat was ff ‘onverwacht mooi’ bij Wijk aan zee (Noordpier). Met 5 man/vrouw in het water, big smile at work nu!!

 83. Scheveningen ziet er zalig uit, heel onverwachts dit

 84. Een 3/1 kan nu echt niet meer hè?

 85. WaZ dorp was ook erg mooi. Genoten! En kon prima met 3/2 en zonder schoenen. Warme wind vandaag.

 86. Bloemendaal is ruk (12;00) weinig swell en hoogte, en veel Close outs

 87. Word er vanavond in het zuiden nog wat te scoren ? Jammer dat ik vanmorgen gemist heb zag er goed uit!

 88. Nog steeds redelijk aan

 89. Dat was een heerlijke maandagochtend!!

 90. Wo do of vrijdag nog surf?

 91. Tot 14 uur heerlijk cleane lijntjes. Wat onverwacht en fijn! Dank voor de updates!
  Heb je nog verassingen voor deze week Tobias? Dan blijf ik met dit heerlijke zonnetje in Hollanda surfen ♡. Love it.

 92. Oeh wat was dat lekker net zeg! Zuid zag er niet heel spannend uit, maar op de Noord net naast het havenhoofd kwamen behoorlijk lekkere golven door. Heerlijk gelongboard.

  En dat half oktober! 3/2tje aan, zon er bij, vrij rustig in het water en dan deze golven. Bofkonten zijn we!

 93. Ja deze dag kan wel de boeken in! Noord tussen 9.00 en 13.00 goed hol! Ik had me voorgenomen veel werk gedaan te krijgen vandaag maar dat is dus niet gelukt, obviously… Gotta love freelance life 🙂

 94. Ameland was top

 95. Vanavond eventueel nog een sessie pakken?

 96. Eerst Bloemendaal gechekt 1115. Wel hoogte en lijn maar beste tij al gemist. ZZO wind. Kruimelig en close out. Door de verdorven lucht me een weg gebaand naar de pier. Gevolgd door een anonieme VW fox gevuld met FireWire board 😉 Beide gescoord, was veranderlijk maar ben blij dat ik geweest ben. Yeeew

 97. Wijk was prima en vooral niet druk

 98. Camperduin morgenochtend? Of ergens anders beter daar boven in de kop van NH? Is daar na vloed nog ok? Dus rond 10:00 11:00h?

 99. Wat een feest vanmorgen op zandvoort, had hem niet aan zien komen maar was echt te gek!

 100. Eerst HvH om wat uit de wind te SUPpen. Doch golfg-hoogte op zandbank zakte weg. Dan 60km rond naar MV waar de zandbank redelijk liep en er al minder wind was. Nadien nog een 40min in de beach break met kortere SUP. Voldaan.

 101. Was op werk vanochtend, in overleg. Checkte gewoon ff de cam (had geen surf verwacht) en zei bijna hardop WTF toen ik zag wat er liep.

  Middagje vrij genomen om heerlijk te longboarden op de noord. Dit soort verassingen zijn echt goud.

  Yeeewwww!

 102. Non de Juuu.. Ff snel een avond sessie gepakt.. Supaar lekkar.. :D)

 103. Vanochtend helaas gemist, maakt niet uit, afgelopen weekend in de Vendee gesurft rondom les Sables, t’was belachelijk groot…

 104. Wel wat minder dan vandaag, maar morgenvroeg is wel een mooi moment om een nat pak te halen. Zo vroeg mogelijk, maar in ieder geval tot 9:30 overal. Daarna met eb wel kleiner en kleiner…

 105. jammerdebammer… heb de golven van gisteren helemaal gemist en dat terwijl ik gewoon thuis aan het werk was en zo het water in had kunnen springen. Had hem niet aan zien komen in de voorspellingen.
  Toch maar eens na gaan denken over de surf sms…

 106. Stuk minder dan gisteren maar gaan als ze staan..
  Zuidwesten beter dan noorden nu ivm uitdoven swell vanuit die richting.

 107. Donderdag nog een golfje, alleen tij is niet helemaal gunstig. Komt al eerder dan de wind die de golven moet binnen brengen. Of te laat, omdat het donker is. Is maar hoe je het bekijkt. Daarna ws flat tot zondagavond. Maandag wel weer goed.

 108. Nie slecht in Duinbergen 🤷‍♂️

 109. Soms tellen de elementen op naar een status van volledig geluk.
  Dawn patrol in ZW

 110. Morgen naar Finistere Bretagne! Voorspellingen zien er goed uit. Nog tips?

 111. Iemand nog een motor zien surfen op Scheveningen??

 112. Domburg gisteravond en vanochtend!

 113. @ servetosurf
  wij ook! tips zijn welkom!

 114. Haha die motor die opeens het havenhoofd uit kwam stormen was fucking SICK. Ik wist echt niet wat ik zag toen ik die crossmotor voorbij zag komen surfen, ongelofelijk hard geluid en toen zo het strand op. Heel vet

 115. haha, was dat een motor, ik zag wel iets langs komen, maar ik dacht dat het een jetski was!!! 🙂

  Mooie golven toen

 116. https://www.nu.nl/250754/video/australier-rijdt-met-motor-op-water-bij-pier-in-scheveningen.html

 117. @Danny Sick!!

 118. Gaat het morgenochtend nog iets worden in NH?

 119. Gaat dat mooi worden binnenkort???

 120. Donderdag op het front nog wel wat noordoosten wind. Geeft weinig golven. Ms nog wel het meest in Belgie en Zeeland. Ik ben bang dat wel zullen moeten wachten tot na het weekend. Het weekend zelf is zo goed als flat. Ms dar een rimpel van 1500km ver weg ons bereikt.

 121. Forecast voor Bretagne ziet er goed uit, aan te raden vanaf de 21e een paar daagjes naar het noorden van Frankrijk te trekken of gaat de wind al vanaf maandag onshore draaien? Thanks in advance

 122. Iemand misschien tips voor surf locaties en verhuur in Los Angeles en San Diego? Ga volgende week die kant op. Ben beginner/intermediate qua niveau surfen.
  Thanks alvast

 123. @Tobias; ik wil zondag een eerste surflesje gaan geven aan vrienden van me, denk je dat hier genoeg golven voor zijn? Verschillende weermodellen laten wat anders zien.

 124. @Ritchie: Tourmaline street en Del Mar zijn heel leuke spots!
  Verhuur kan o.a. bij Bird Rock vlakbij La Jolla
  En verder: lucky bastard!!! Geniet van de taco’s

 125. Check de breakwater in Venice. Of Killer Dana ten noorden van Dana point. Te heftig voor je? Zuidzijde Dana Point is een mellow golfje in de beschutting van het havenhoofd. San Onofre is voor elk wat wils.
  Etc. Etc. Enjpy

 126. Correctie. Killer Dana bestaat niet meer. Deze is verloren gegaan door de bouw van de haven van Dana Point. Daar is dus nu het mellow golfje. De spot ten noorden van Dana point is Salt Creek Beach. Niet echt voor beginners. Check this https://www.youtube.com/watch?v=urkCAWa6DDw

 127. RWS geeft 90-105cm donderdag voor 12u. Maar na 12u nogal veel wind
  https://waterberichtgeving.rws.nl/wbviewer/maak_grafiek.php?loc=KUST_22&set=kust1mijl&nummer=4

 128. Iemand ervaring met 0,5m op 12seconden in Siouville, le rozel?

 129. 0,5 m periode 12 is niet de moeite om voor te rijden ben ik bang

 130. Iig ook even in Huntington Beach gaan kijken..

 131. Rij een klein stukje door naar La Torche / La Palue, daar gaat het aan!

 132. nog even nagenieten van dinsdag ochtend..

 133. @dit weekend
  In mijn ervaring is bij Le Rozel 0,5 wel klein.. Eigenlijk heb je wel 1m nodig. En werkt alleen met hoog water!

 134. Toch nog effe mini golvjes gedaan naast de pier

 135. @waveking, ik was daar net ook. Jij toevallig die zeehonden ook gespot?

 136. ?

 137. Nog leuke golven volgende week??

 138. Wat een plaat, Danny!!!

 139. Prachtige foto inderdaad!!

 140. Off-topic: ik en een maatje gaan naar fuerteventura eind januari en zoeken een mooie accomodatie in het noorden als goede uitvalsbasis. Heeft er iemand tips?!

 141. Een aantal jaren geleden heb ik in Surfing Colours in Corralejo gezeten, meerdere surfspots op loopafstand, en daar ook de mogelijkheid tot safaris naar de noordkust. En (toendertijd) goed betaalbaar, bestond ook nog maar net, dus ik weet niet niet of het nu veel duurder is.

  http://Www.surfingcolors.com

  Let op, veel spots in het noorden liggen aan onverharde weg, waar je met huurauto niet op mag. Daar schijnen ze vrij fel op te zijn.

 142. Surfing colors in Corralejo.

  Toffe lui, meerdere spots op loopafstand en een goede uitvalsbasis voor de noordkust.

 143. @ritchie: la jolla, leuke mensen en fijne vibe in t water.

 144. Volgende week

 145. Hey mensen,

  Ff een vraagje, we willen dit weekend op trip gaan. We zijn een niet allemaal even goed dus 3 meter hoeft echt niet. Maar weten niet goed waar heen. We twiifelen tussen la torche of zuid Frankrijk. Iemand advies???

 146. Filmpje van de crossmotor die op water reed op 16 oktober:
  https://www.nu.nl/250754/video/australier-rijdt-met-motor-op-water-bij-pier-in-scheveningen.html?jwsource=cl

 147. Wordt het dit weekend nog wat in Wijk?

 148. https://www.nu.nl/251111/video/gewone-vinvis-waargenomen-voor-kust-ijmuiden.html

  Die neemt veel ruimte in in de line-up!

 149. En weer een weekend zonder.. boehoe 🙁

 150. Hoi!
  Wij willen graag van di-vr ergens gaan surfen (zijn geen pro’s maar willen wel paar leuke golven kunnen pakken). Iemand advies voor Zuid Nederland/België/Frankrijk?
  Waren van plan richting Normandie te rijden maar ik vind het lastig te zien of het wel goede voorspellingen zijn (vooral voor do-vr lijkt het niet veel te zijn daar).

  Hoor graag jullie advies!

 151. Gaat helemaal goed komen in de Noordzee na dit weekend. En voor lange tijd ook!
  Dankzij het blokkerende hogedrukgebied op de Oceaan:

 152. Belgie en Zeeland de beste kansen op de dagen dat er te veel wind staat.
  De dagen met minder wind zijn ook prima in N- & Z- Holland.

 153. Flinke hoogtes en swell, maar allemachtig wind tot 50kmp is geen kattenpis

 154. Blijven mooie kaarten wind+golf van dwd. Jammer dat die niet meer geupdate worden in de surfcheck app.
  Mooie week in het verschiet!

 155. @Cortesbanklocal gewoon even mailen als je dat ziet. Ik ga het nu meteen fixen!

 156. Dat gaat al snel behoorlijk ruig worden! Dinsdag alweer te veel van het goede in de Noordzee..

  Deze kaartjes worden elke 12 uur geupdate op https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html
  Alleen de Atlantische kaart is maar 1 x per dag i/d ochtend:

  Troost voor de Frankrijkgangers is het kleine beetje storm ten zuiden van Groenland dinsdag. Anders zou het later in de week helemaal flat zijn geworden in Frankrijk, terwijl wij hier van 4 x hogere golven genieten.
  Nu gewoon perfect heuphoog voor de franse beachbreaks ten noorden van Hossegor en ten zuiden van de Vendee. Alles ten noorden en zuiden daarvan is ws te klein. Met uitzondering van de onshore noordoosten windgolven richting de westkust van noordelijk Spanje.

 157. Hoi,
  Ik ben al een tijdje opzoek naar deftige weerkaarten zodat ik het surfweer zelf zou kunnen voorspellen.
  Kun je me misschien de link doorsturen of kun je me vertellen hoe je die weerkaart van dwd te zien krijgt?

 158. Link staat er al toch?

  Is https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html
  En dan tijd selecteren of rechtsboven op ‘more seastate charts’ klikken.

  Verder hier helemaal bovenaan staan de 10 belangrijkste weerkaartjes die ik gebruik:
  http://surfweer.nl/surf/

  En ik heb er ook nog een aantal op http://surfweer.nl/surf/webcams/

  That’s it, meer niet. Dat ik gebruik in ieder geval niet. Hoe je ze moet gebruiken is een kwestie van ervaren.
  Gewoon gaan gebruiken en elke dag je ervaringen van opslaan (in je geheugen of ergens noteren).

 159. Bretagne hele week offshore of zie ik het verkeerd…?

 160. @tobias: dank voor de juiste info….en scusi

 161. Oh super, dat zal me zeker vooruit helpen
  Merci!!

 162. Mag ik, tijdens deze stilte voor de storm, nog heel even offtopic gaan?…
  Er is momenteel een mooie tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.
  Kom er net zelf vandaan en ik was impressed. Super mooie portretfoto’s van “jong surftalent tot surficonen en levende legendes”.

  https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/surf-tribe/

 163. @tobias An update on the forecast for NL would be lovely 🙂

 164. magicseaweed.com/Scheveningen-Nord-Surf-Report/145/

  1.8 op dinsdag ? 😮 stevig windje ook wel

  Scheveningen wordt deze week waarschijnlijk lekker druk aangezien het herfstvakantie is in NL ?

  Iemand een toffe spot aan te raden tss Scheveningen en Belgie waar je evt ook je autosleutel ed kan droppen in een locker?

 165. Wij zijn van plan om in februari een weekje naar een van de canarische eilanden te gaan. Hebben jullie tips voor een chille accommodatie bij surfspot (voor mij) en zandstrand (voor mijn kleine kinderen en vrouw)? Dacht aan famara op lanzarote, maar vrees dat dit wat te desolaat voor de rest van de fam is.

 166. BK voorspelling Tobias ?? Please ..

 167. Bretagne afgelopen vrijdag en gister 🤭🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 168. Aahh.. La Palue

 169. Volgens mij heeft regio Zuid geen herfstvakantie, dat was afgelopen week.

  Anders zou ik Ter Heijde, slufter of Domburg proberen

 170. Het lijkt erop dat voor morgen iig slufter in rdam gunstige surf condities heeft? MSW geeft iig weinig/juiste wind aan met redelijke hoogte en redelijke seconden (6sec) aan.

  Maargoed, MSW is vrij onbetrouwbaar wat betreft Lage landen

 171. Woon jij in dat gebied?

 172. Dank voor de tips @dirbee

  regio noord & midden vakantie deze week blijkbaar.

 173. Ook ff offtopic maar wel relevant voor de doelgroep:
  https://www.notelusa.com
  Je auto veranderen in een 2p bed…handig en simpel.

 174. dank voor de link!

 175. Surfweer morgen ?

 176. Pakken de wadden eilanden ook een stuk mee van de swell?, of is het daar minder dan in Noord/Zuid Holland

 177. Corralejo in Fuerteventura. Genoeg accommodaties daar en top uitvalsbasis voor goede spots en heerlijke stranden. Zeker ook naar El Cotillo gaan met mooie baaitjes en north shore heeft top spots voor ervaren surfers.

 178. Kleine vraag, booties yes or no 🙂

 179. Vandaag bij wijk aan zee goed? Via de webcam lijkt het een klotsbak

 180. Scheveningen lijkt ook een klotsbak.
  @surfers uit scheef, volgens MSW komt het wind vooral uit het noorden, is het dan een beter idee om aan de kant van havenhoofd zuid te gaan zitten richting kijkduin vandaag?

 181. Booties kan nog zonder, maar persoonlijk vindt ik schoentjes 2mm al wel lekker (ook voor grip en minder wax-gebruik). Maar dat is meer luiheid dan nobelheid. Want de neopreen die van je zolen afslijt is denk ik erger dan een beetje wax de zee in gaat…

  Anyway, ik schrijf nu een nieuwe post voor deze week incl een kort bericht over Frankrijk. Komt er zo op te staan!

 182. Nee hoor woon niet in Bretagne, maar in Zeeland! 🙂 was er een midweekje heen!
  La Palue doing its magic (op de foto)! Onwijs gaaf gebied en van ons maar 800km ipv 12-1300km naar les landes