Surfweer Zaterdag 9 juni 2018

Dit weekend is als een lichte warming-up voor volgende week te beschouwen. De lagedruk bij Noorwegen is nog te vlak om hogere golven dan 1 meter te creëren. Vanaf maandag diept het echter sterk uit en zakken de lagedrukgebieden naar waardes onder de 1 bar. Vooral dinsdag en woensdag lijken uit te blinken in hogere branding en een meest gunstige wind.

Zaterdag 9 juni
Met een periode van 5 tot 6 seconden zit er weer genoeg kracht in de golven voor een leuke sessie langplanken of fish boarden. De golfhoogtes op de spectra variëren van max 90-110 cm, maar dat is verder op zee. Hier zou je nog 1/3 van af moeten halen voor wat er aan onze kust overblijft in het meest gunstige geval. En dat is met name rond hoogwater. Nadeel is alleen dat het dan gaat waaien uit het noorden met chop en minder lijn. Die wind zet later op de middag nog wat door boven een zonnig vaste land. Zeemist dreigt voor het zuidwesten tot aan midden Z-H. Richting N-H is de kans op ‘schoner’ weer een stuk groter. Ook blijft daar de wind ook iets langer gunstig met een NNO richting. Die richting is ook de reden van het wegblijven van de zeemist (Staat minder loodrecht op het land, en misschien zelfs een beetje aflandig). Overigens zijn de golfhoogtes in N-H altijd wel wat minder met een puur noordelijke swellrichting. Op de wadden raakt het dan altijd wel goed genoeg, maar daar staat zaterdag de hele dag een choppy noordelijke wind.

Zondag 10 juni
Zondag lijkt op zaterdag, alleen zijn de getijden weer iets opgeschoven. Het is dan wat beter in te schatten hoe hoog het precies zal zijn, omdat de swell er is en hetzelfde rolt als de dag van zaterdag. Mogelijk wat cleaner, want de wind neemt in de nacht sterk af. Helaas is het zondag-ochtend dan nog te eb en komt de wind eind van de ochtend eigenlijk ook weer te snel. Allemaal geen perfecte omstandigheden, maar gesurft worden kan er in ieder geval voldoende! Op zee ligt weer lage bewolking klaar die het land op kan schuiven zodra de wind aanlandig draait en toeneemt. Dat is toch nog steeds iets om in de gaten te houden. Het dauwpunt ligt rond de 14 graden terwijl de watertemperatuur verder op zee nog rond de 11-13 graden ligt. In een smalle strook langs de kust is het water overigens al veel warmer, tussen de 15 en 16 graden!

Maandag 11 juni
Maandag zoekt de wind de noordoosthoek op en kan het vooral in België al serieus gaan waaien met windkracht 6 of 7 in de avond. Windkracht 7 staat er ook ten westen van Noorwegen uit het Noord-Noordwesten. De golven worden enigszins te veel richting de Duitse wadden en Denemarken geblazen, maar toch buigt er ruim voldoende af voor onze kustwateren. Het is nog even afwachten of de swell maandag al binnenkomt of dat er alleen golven door die noordooster staan. In ieder geval is het tij daarvoor niet erg gunstig, want dan had het in de avond hoogwater moeten worden. Het wordt juist laagwater na zes uur. Dit maakt de dag van maandag dus eigenlijk niet meteen geschikt voor een eerste surfsessie na het werk. Beter wachten tot het hoogwater van de volgende dag.

Dinsdag 12 juni
Dinsdag komen de swells uit het noorden goed binnen met daarbij een matige wind uit het noorden tot noordoosten. Het kan dus wat rommelig zijn, maar vanwege de hoogte blijft de lijn er nog best goed in zitten. Er staat 1 dag voor nieuwe maan weer meer stroming dan normaal, dus surfen met tegengestelde getijstroom kan geen kwaad. Met de stroming mee is altijd leuk, maar vergeet de taxi terug niet te reserveren. En het surft anders, omdat je veel verder naar buiten moeten peddelen voor de hogere golven. In de avond is het alleen op Texel nog gunstig hoogwater. Een tripje in eigen land is dus geen slecht idee.

Vanaf woensdag 13 juni
De wind neemt af, maar de golfhoogte niet. De stroming zal ook iets afnemen, dus kunnen we in de ochtend al redelijk uit de voeten met de doorstaande swell. Zeker in het uiterste noorden met nog een restje hoogwater heel vroeg. Waar het al laagwater is zal het teleurstellend ogen en moet worden gewacht tot het tij weer opkomt. Daarna blijft het de hele dag wel de moeite om een sessie mee te pakken. In de avond neemt de wind steeds verder af en wordt het dus steeds cleaner. Maar het zou ook zo maar kunnen dat donderdag pas die ene echt glassy surfdag geeft. We zullen dus even moeten wachten. Wel komt het gevaar op een zuidwesten wind om de hoek zetten. Dat hebben we al lang niet meer gezien op de weerkaarten!

Wetsuit adviezen (temp water 15-16gr)
Zaterdag en Zondag: 3/2 mm , tenzij mist dan 4/3.
Maandag: 3/2mm, Belgie 4/3 (wind)
Dinsdag: 4/3mm zonder schoen (ocht met schoen)
Woensdag: 3/2mm (ochtend 4/3)
Donderdag 3/2mm hele dag
 1. 7:30 webcam scheveningen is niet overtuigend: geen lijn. Wind: 14-16knopen: dus chop. Mogelijk neemt de wind iets af gedurende de ochtend. Golfhoogte is toegenomen maar dat lijkt door de 14-16knopen te komen.
  Misschien uitstellen om te rijden tot zondag.

 2. Was onverwacht nice vandaag. Redelijk choppy buiten maar de lijnen trokken wel clean naar de inside

 3. Vandaag bij windsurf pad in wijk bastaard satijn rups zien lopen volgens mij. Dus weer opletten…

 4. Helemaal mee eens.Had weinig verwacht maar was een leuke sessie met zon.

 5. @Ducktape (Iso): Ik heb je mailadres nodig…

 6. Scheef noord nog steeds inie-minie en verre van clean..

 7. Hoe is het nu in Domburg boys? Hoor graag van jullie:)

 8. WAZ 10:00 – 12;00 idem dito: nog kleiner, slapper en minder clean dan gisteren..

 9. Was niet echt krachtig in de ochtend.. aaag zon was lekker..

 10. Morgen middag longboard pielertje in domburg fni??

 11. Maasvlakte p6 was ook niet veel van 10 tot 12. Wel veel vissers…

 12. Dinsdag weer

 13. Vandaag HvH was ook windchop, van 11.00-13.00 er in gelegen. Wel lekker zonnetje

 14. Bloemendaal ongeveer 18-19 was leuk, cleane golven ☺

 15. Ik ben vandaag vrij, kan er nog met een lange plank surfed worden met opkomend tij? of komt de swell pas vanavond aan?

 16. Ben ik dus ook benieuwd naar! (zeeland)

 17. DOmburgg 13-14u?????????

 18. Dinsdag zin an

 19. IS dit de surf voor morgen? of piekt ie alweer in de nacht

 20. Zuid was nog best lekker tussen 17 en 18u met een longboardje.

 21. Volgens mij doen de golven vanaf A12 er 8 tot 12 uur over om hier te komen. Wekker vannacht om twee uur zetten en nog eens kijken.

 22. Planning was om morgen te gaan in Domburg maar de swell is alweer afgezakt volgens mij😢

 23. Nee hoor

 24. Klein rimpeltje in egmond.
  Beter wachten op inkomend.

 25. Zou afgaand tij vanmiddag goed zijn in Domburg?

 26. Achterste banken beginnen te lopen,stoked.

 27. Is het nog wat in zv?

 28. Scheveningen ziet er nog niet echt lekker uit op het moment…

 29. tis flat lol

 30. Wat is vanavond beter voor scheveningen?

  Later op de avond (wellicht meer swell, minder wind, maar laag tij),
  Of vroeger op de avond (dichter op hoog tij)?

  Thanks!!

 31. Net als gisterenavond is denk ik het begin beter, dichter op hoog idd.

 32. Castricum was slappe hap!

 33. Zuid-Holland (midden) was mooi rond hoog, hoorde ik net. Lange lijn van 1m hoogte en soms hoger.
  Helaas nu die wind er op…

 34. Wat verwachten jullie van zandvoort vanavond? Te veel wind en verkeerd getij of zal er nog wat te surfen zijn?

  tnx!

 35. Was erg lekker, mooie holle lijnen en de wind had nog niet veel effect. Inderdaad iets meer dan een metertje gemiddeld en soms een goede piek die daar ruim boven ging.

 36. In Oostende hadden de golven een beetje hoogte maar niet al teveel kracht. Een slappe sessie maar toch weer es wat actie.

 37. Wijk was prut en flut

 38. Morgenmiddag met hoogwater hopen op een sessie na maanden gemist te moeten hebben!

 39. Zuid Holland was inderdaad beter dan verwacht.
  Wind bleef side-shore genoeg zodat het net geen echte puinbak werd.
  Rommelig werd het wel, maar de swell was hoger en krachtiger dan ik had verwacht dus het bleef gewoon good fun.
  Rond hoog tij kwamen er zo nu en dan mooie dikke golven binnenrollen van borst- tot schouderhoog met meer dan genoeg punch.

 40. Velsen noord was weer lachen af en toe dikke rollers

 41. Ik Iees goeie verhalen over zuid Holland, was Scheveningen dan beter dan het er op de camera uitzag?

 42. Nee.

  Sommige mensen zijn nu eenmaal snel enthousiast

 43. Scheef was best goed gewoon,niet verwacht

 44. De wind is nog vol aan t blazen in Zandvoort. Geen lijn en brrrrrr Fripse wind

 45. gelukkig zijn er meerdere spots in zuid holland

 46. wachten tot woensdagnamiddag daar de wind zou afnemen

 47. Of misschien is scheef niet de enige plek om te surfen in Zuid Holland…?

 48. ja dat zou nogal scheef zijn

 49. Ik ga naar scheef voor de mensen, niet de golven 😀

  Ben hele dag in Leuven, hopelijk nog op tijd thuis voor avond sessie!! De beachbums die kunnen vandaag, have fun!

 50. Zou Z-Holland vanavond nog de moeite waard zijn?

 51. nog een uurtje wachten totdat de wind echt is afgenomen en dan snel fietsen naar Katwijk!

 52. Ik snap wel dat er meer spots in zuid holland zijn, probeer gewoon even uit te vinden of mijn skills om die camera te ‘lezen’ een beetje op orde zijn jongens;)

 53. Zou het eind van de middag ook nog goed zijn in Ouddorp?

 54. Denk na 17.30 te laag water

 55. wat is er gebeurd met rijkswaterstaat? die geven aan dat het 13.40 hoog water is op scheveningen. Op de cam ziet er nu uit als laag en magicseaweed zegt dat het 15.36 hoog water is.
  de golfhoogte iets voor de kust zou +/-170cm zijn volgens rws? dan zou het nu toch wel super moeten zijn….. zonde van mijn belasting centjes.

 56. Ik weet niet waar jij zit te kijken, maar http://getij.rws.nl/getij_resultaat.cfm?location=SCHEVNGN geeft gewoon 15:35 voor hoog water. Misschien verkeerde datum of spot aangeklikt? 🙂

 57. Joow wordt het vanavond wat op Domburg? De webcam ziet er (van wat ik ervan kan maken) tamelijk de moeite uit. Wind gaat afnemen, alleen zit het getij wel volledig laag om 21u…

 58. https://waterinfo.rws.nl/#!/details/publiek/astronomische-getij

 59. Zonnetje schijnt, wind gaat een beetje liggen, bijna hoog water, klink dat als een mooie surf zo meteen ?!

 60. Domburg ziet er goed uit !

 61. Texel paal 9 nog niet echt iets

 62. België was nice ! clean en wat hoogte 🙂

 63. vanavond nog wat?

 64. Het leuke lijkt er wel af… wat jullie?

 65. Komt er nog een speciale vaderdag voorspelling? Zodat moeders snappen hoe laat ze ons met wat kunnen verrassen

 66. Morgen gaat het behoorlijk waaien en stormen en vrijdag ochtend is het compleet stil. Kunnen we dan wat surfable golven verwachten?

 67. Ouddorp was lekker hoor!! Eindelijk!!

 68. ben benieuwd of er morgen bij het eerste licht nog wat staat in zuid holland. Het ziet er nu al flink lager uit dan vanmorgen vroeg en vanmiddag met hoog.

 69. Plaatjes van vanmiddag: http://www.surfed.nl/sessions/2018/180613/index.htm

 70. Weertoppie hoor tot half 6. Daarna klotsbak door afgaand. Clean genoeg en zat hoogte.. cravings voor echte golven nu! 30 juni richting france mits er swell staat. Zou erg blij zijn met wat tips voor consistente pots in een wat noordelijker deel 🙂

 71. Wijk 16:00- 18:00 LB primzaza, geweldigenoten. #klemtoon

 72. Zal het ook nogmaals bevestigen, erg genoten op wijk aan zee tussen 15 en 18.
  Gaat de westerwind voor golven zorgen op vrijdag?

 73. Ha leute!
  Enig idee of het morgen ochtend rond 0700 zin heeft om te surfen in Scheveningen; later op de dag werk en ellende dus hopelijk een vroege ochtend sessie!?

 74. @Wijk, ben een paar keer bij point la torche geweest in west bretagne. Eindje rijden maar dan heb je ook wat

 75. Avondsessie 19:45-21:45 overzichtelijke rollers & een heerlijk zonnetje op je kop = muy genietos. More please

 76. Ja, dit leek er weer ’s op. Vooral lekker dat de wind bijna helemaal wegviel. En wat een weer 🙂

 77. Zou het vanavond nog wat worden. De cams zien er niet heel veelbelovend uit…helaas

 78. Hoe zien de komende dagen eruit?
  Zie voor morgen eind vd dag en zaterdag een paar kleine swelletjes!

 79. Als gisteravond het briesje naar het zuiden had gedraaid had het perfect geweest! Hij bleef nu zuiwestelijk staan maar had allleen invloed op het water! Supercrowded zoals gewend bij pier en metertje semiclean met vrij korte periode en redelijk krachtig!

  Ben daarna verkast naar 1/2e windmolen, 4 man daar maar wat een lange dikke barrels met afgaand tij daar zeg, echt veel groter dan ik kon inschatten vanaf de kant, lange peddel terug naar golv en die knalde je weer richting strand! Zelden zo goed gesurft in Juni!

  Goed gezelschap van WaveskiBas later! Stoked!
  Rond 2100 was het feestje over!

  Bertski!

 80. Er lijkt voor vanmiddag nog wel wat op de kaarten te staan voor ZH/NH, houden we daar iets surfbaars aan over of wordt alles weggeblazen?

 81. Alles weggeblazen…

 82. Ik gun iedereen zijn stoked-heid maar lange dikke barrels… Een cover-up door een zuigende piek á la maar lange dikke barrels wordt ik een beetje melig van

  Het was wel een mooi dagje gisteren!

 83. Hallo Dirbee,

  Ik heb op je site een bericht achter gelaten.
  Thanks amigo!
  See you soon.

 84. Vergeet niet dat vriend Poseidon zittend surft…. Ander perspectief

 85. Zo, overdrijven is ook een sport tegenwoordig…

 86. Wijk was top. kan iemand inschatten of morgen avond nog wat te surfen valt?

 87. Morgen 0.4 m swell voor wijk met weinig wind. Lastige boardkeuze. Ga ik voor m’n lost puddle fish of zal ik m’n gun in de wax zetten voor een paar epische barrels.. lastig lastig

 88. Domburg was onverwacht leuk. Net voor hoog. Lange lefthanders, waar een aantal wandjes schouderhoog tussenzaten. Wel een wildwaterbaan met W-wind en Swell. Tricky met die leashvangende paaltjes..

 89. @Poseidon: La ma kletsen, pure kinnesinne 😉
  Het was inderdaad mooi bij middenste molen. Ik lag daar gisteravond ook, om de crowd te ontlopen, gelukstreffer . Zaten mooie wandjes tussen. (Maar nog mooier was het er ‘smiddags voor hoog 😉

 90. Dikke rollers vanmiddag same spot as posie wel zo driehonderd kiters en windys om me heen lekker hollandse bakken geen zeehond !!!!!!

 91. Maasvlakte was lekker verwaaid. Surf mwah, jonge zeehond op twee meter jeeh.

 92. Voor zover ik het kan zien is de wind veel west of zuidwest gebleven boven in de Noordzee. Helaas dus weinig golven vrijdag. Wadden/noorden pakken nog wel een restje.

 93. Storm lag wel mooi voor verre noord-swell. Die lijkt dan op zondag/maandag te gaan binnenkomen.
   

 94. Nog wat foto’s van op de neus gisteren:
  https://www.instagram.com/surf.art/

 95. @tobias, welke locatie gebruik je voor die golfgegevens op windguru?

 96. Ik pak voor dit soort swells altijd een spot aan de overkant, om de westenwind er uit te filteren. In dit geval Scarborough.

 97. WAZ 20:00 – 22:00 afgaand. Wat een supersessie vanavond. Zowiezo by far de beste van dit jaar tot nu toe (tel ik Frankrijk niet mee natuurlijk). Maar wat een heerlijke hoge krachtige windlijnen en zoals verwacht kelderde de wind naar een acceptabel aantal knopen (op de sup). Oh ja, ook dit was bij de molens uiteraard…

 98. Eyeball N-H:

 99. Hoe ver N-H is dit? Ik kan namelijk best een stukje gaan rijden vanaf amsterdam 🙂

 100. Check die surfschool in callantsoog. Eyeball is van hem.

 101. Ondertussen bij de toko…

 102. De palen zijn wat zuidelijker vanaf callantsoog

 103. Scheef was best prima!

 104. Yo hoe is het zondagavond in Domburg?

 105. Bij “de palen” was ie echt heel lekker gisteravond. Beste avond van de week en zonnetje 🤙

 106. Hoe zit het morge in Domburg? Iets te beleven?

 107. Lekker Dave! 🤘

 108. Off-topic : we willen met het gezin (kids 5 en 8 jaar) in de kerstvakantie naar de zuidkust van Portugal om te surfen. Welk dorp is het best gelegen als uitvalsbasis voor de mooiste spots?

 109. En waar kan je boards huren?

 110. Als je nog enigszins wat vertier voor de familie wil hebben zou ik niet verder naar het westen gaan dan Lagos. Vanuit daar pak je makkelijk de auto naar Zavial, Sagres, Arrifana etc. En als de westkust te heftig is, pak je de zuidkust.

 111. Boards huren kan bijna overal op de spots (in het lente en zomer seizoen, kerstvakantie weet ik niet) maar in Lagos zelf zitten ook aantal verhuur winkels. Zelf altijd wel prettige ervaringen gehad met Lagos Surf Center, ook om informatie te krijgen over spots en omstandigheden.

 112. Ach natuurlijk, dat had ik moeten zeggen, “Windlijnen”
  O nee, er stond geen wind, ehhh, dikke lijnen dan maar!

  Sorry aan alle lovely surfers en surfinnetjes die aanstoot namen aan mijn lange dikke Barrels😊 daar bij die Molen die hele malle molen!

  Enne Dirkee heeft gelijk, voor mij is handerhalf al overhead!

  Sorry sorry sorry

 113. Neem even contact op met de boys can noordzeeboardstore die weten hier genoeg over

 114. Ha collega’s,

  Wie kent er een mooie ‘natuurcamping’ in de buurt van een mooi surfstrand in NL om in de zomer een weekje te chillen? Domburg misschien, of op Texel? Ik hoor het graag, ben benieuwd naar jullie ervaringen!

  Groet,
  E

 115. Ga naar praia de odeceixe met kids. Heerlijk strand met rivier en leuke break. Meer breaks in de buurt zoals praia do amado.
  Een andere goede optie is net ten noorden of juist ten zuiden van ericeira. Praia sao juliao of sao lourenco.
  Ik kan ook de buurt van peniche aanraden. Bijvoorbeeld ferrel of Foz do orelho.

 116. O. Ik zie nu kerstvakantie staan. Dan is alles aan de westkust vrij koud denk ik.

  Dus naar Algarve?

 117. Morgen wordt een aardige golfhoogte voorspeld in NH. Wat is beter: begin van de dag, middag of avond een nat pak halen?

 118. Met die vraag zit ik ook. Ik denk in de ochtend het beste…

 119. Ochtend inderdaad meeste hoogte, zo vroeg mogelijk.

 120. Bedankt voor de reacties… we zien dan maar zeker :/

 121. Thanks! Ochtend it is… Zou leuk zijn een paar mede-surfers tegen te komen bij WAZ 🙂

 122. Vraagje; heeft er iemand een idee waar een shapingbay in Amsterdam te vinden? Kan niet echt iets vinden en heb er thuis geen ruimte voor

 123. Zou er in ZH/NH nog wat surfbaars over zijn?

 124. Ja zit ook te kijken. Zie op bloemendaal wel nog golfjes, en een aardige stroming. WAZ heeft geen zin. Scheveningen ziet er daarentegen beter uit! Kom zelf uit Haarlem, weet ook nog niet waar ik heen ga 🙂

 125. Hope for the best dan, halverwege opkomend tij uitpeddelen uitpeddelen lijkt me. Viel spass!

 126. Heel rommelig nu, misschien einde dag nog de moeite waard maar wind zakt er niet echt uit. Heb er een hard hoofd in…

 127. Aankomend weekeinde ga ik surfen op Vlieland. Heeft het zin – met NW-wind van 5 Bft. en golven van 2+ meter – om naar de Oostkant van het eiland af te reizen voor wat beschutting? Iemand tips? Bij voorbaat dank!

 128. Ach, mag ik hier even vragen wie er binnenkort in de buurt van HOSSEGOR komt en wat epoxy mee terug wil nemen, tegen betaling…

 129. Vlieland, als je gaat kiten wel.

 130. ik ga golfsurfen!

 131. Vlieland kan best aardig zijn,maar met nw wind komen de golven ook uit die richting vrees ik..dan is er aan de oost kant weinig wind,maar ook weinig golven denk ik..
  Aan de NW kant is daar toch ook die ene spot?pad van 21 ofzoiets?
  Of paaltje 21?kweeniemeer precies..

 132. kerstvakantie kan je er van uit gaan de de dikke winterswells er al aardig inkicken hier. dus alles ten noorden van sagres is meestal behoorlijk flink( ik woon 10km van sagres dus praat niet alleen over wat vakantie ervaring) In de winter surfen we hier vooral tussen sagres en lagos dus Lagos of Praia de Luz zou een mooie compromis zijn met je familie tussen surf, strand en toch nog genoeg leven kwa restaurants in de buurt.
  Normaal gesproken zou ik deze situatie aangrijpen om mn eigen hostel vlak bij sagres te promoten maar das toch al lekker dicht dan voor de winter omdat ik dan in de tropen zit 😉 anyway…Hostel on the Hill 😉 😉

 133. De epoxys van sicomin kun je online bestellen.
  https://www.boutique-resine-epoxy.fr/
  Ik heb eens 1 liter bij hen besteld maar wel laten leveren in een krantenwinkel net over de grens.

 134. Wordt het aankomende week nog wat?

 135. Natuurcamping Camping Veerse Gat bij Veere is een heel mooi stekkie.

 136. …maar wel een half uur met de auto naar Domburg. Bij Domburg lijkt me Noordduine Camping een prima uitvalsplek voor de surfspots. Je hoeft alleen de duin maar over te steken..

 137. Als je een stukje door rijd na Noordduine richting Westkapelle kan je zo met je auto het strand oprijden. Perfect spot in Domburg👌🏻

 138. Off-topic ! Iemand nog tips voor leuke appartementjes en spots in Portugal tussen Lissabon en porto in? In Augustus.

 139. @Maarten: Praia Da Tocha, +/- 1,5 uur rijden ten zuiden van Porto. Klein vissersdorpje, authentiek, relaxed, no crowds! Kilometers strand, beach break. Loopt het daar niet, dan genoeg andere spots in de buurt op half uur reisafstand auto.
  In Praia Da Tocha is één surfguesthouse, kleinschalig maar hele relaxde sfeer. Zoek even op Ticket2surf

 140. als ik jouw zou ik voor baleal/ferrel gaan. uurtje rijden boven Lissabon. heel wat spots op loopafstand van elkaar…. en bijna alle wind richtingen offshore wind 🙂 ik zit altijd in ananas surfhouse (ff googlen)

 141. Nu we toch off-topic bezig 🙂 nog een vakantieganger naar Portugal hier..
  In juli ga ik met de camper vanuit Lissabon via de westkust richting het zuiden. Iemand nog goede tips kwa surf en leuke plaatsen?!

 142. koop een boek……;-)

 143. Iemand Ouddorp met hoog?

 144. Maarten
  Ericeira is een hele goede stad om te surfen ga er ook heen

 145. Got it 😉

  Maar een beetje inside information is altijd welkom.

 146. Portugal heeft superleuke plekken om te surfen. Ben zelf in februari geweest en hele leuke mensen o.a. surfers uit de hele wereld ontmoet. Ik ga niet verklappen waar ik geweest ben maar kan iedereen aanraden om op ontdekkingsreis te gaan. Eerste letter is een N. Ander plekje begint met P. Succes…en veel plezier..

 147. Ik kan je de volgende plaatsen aanraden:
  Zambujeira do Mar (kleine baai tussen kliffen)
  Monte Clerigo (mooi duin dorpje tussen de kliffen met groot strand en surfcommunity)

  En voor mij de holy grail:
  Praia do Amado
  (Grote surfcommunity hier, parkeerplaats met allemaal campers en gezellige sfeer)

 148. Gisteren wezen windsurfen EN golfsurfen in wijk. Waaide hard voor het surfen maar was goed te doen. Vooral begin van de avond kwamen er best lekkere klappers binnen. Is er nog een forecast voor komende week of vooral het weekend en daarna? 🙂

 149. Was gisteren ook in Wijk aan zee en was mooi surfen. Ben tussen 14:00 en 16:30 geweest. Was lekker druk en hoop blije gezichten gezien. Eind van de middag werden de rollers steeds groter. Zondagmiddag kan veel slechter 🤙. Noordzee bedankt.

 150. Vanavond ook heerlijk in Wijk bij sunset. Veel take-offs en lange rides…. Wat wil je nog meer?!

 151. Hoop dat er vanavond nog wat loopt. Als er iemand een eyeball heeft aan het einde van middag dan hoor ik het graag.

 152. Wat zijn de verwachtingen voor vanavond ?

 153. Wordt er nog gesurfd op Egmond aan zee?? Of kan ik voor een betere break beter doorrijden naar Wijk aan zee, Callantsoog of Petten?

 154. Wind is weggezakt in noord Holland
  De golfen ook.

 155. Egmond aan zee is flat.

 156. Nog niet de moeite waard hier. Rommelig en weinig hoogte. Stevige wind.