Surfweer dit weekend 13-14 april 2019

In de aanloop naar het weekend is het nog zo goed als flat. De wind uit het noordoosten komt pas in de avond en is te laat om nog voldoende swell te generen. Die wind is momenteel onmisbaar, want verder uit het noorden van de Noordzee of de Noorse Zee is dit weekend en daarna niets te verwachten. Alle lagedrukgebieden liggen op de Oceaan voor de komend tijd. Als dat zo blijft is dat iig goed nieuws voor coachingsweeks(er is nog plek) later deze maand in Frankrijk!

Vrijdag 12 april
Vrijdag alleen in België en het zuiden van Zeeland genoeg wind (straffe 5bft NNO) met wat eerste golven uit het noordoosten. Het getij is gunstig in de avond en misschien kan er 2e helft van de middag ook al een rimpel lopen. Elders blijft het beperkt tot rimpels / aka zo goed als flat. Meeste kans in Holland is uiteraard zuidelijk Zuid-Holland waar het nog voor donker hoogwater wordt, bijvoorbeeld hier.

Zaterdag 13 april
Op deze dat zijn er twee wind events die in de gaten gehouden moeten worden. Ten eerste het kleine windveld in de vroege ochtend met 5bft boven de wadden (zie plaatje). Dit heeft te maken met een trog die in de koude bovenlucht in de oost stroming wordt meegevoerd. Waarschijnlijk haalt deze mini-swell het al voor het eerste HW moment in de loop van de ochtend in Zuid-Holland. Belgie en Zeeland liggen nog te ver en zijn te vroeg weer eb, maar hebben weer als voordeel dat het tweede hoogwater ook weer vroeger komt en op tijd voor het donker wordt. Daarbij komt ook ten tweede, want achter de trog komt een meer krachtige NNO wind op gang. Die brengt uiteraard hogere golven, maar ook onshore wind. Voor shortboarden is het dan in het zuiden met heuphoogte leuk te doen, terwijl de golven in Noord-Holland niet verder dan kniehoog komen. Op de wadden dan wel meer hoogte.

Zondag 14 april
Het tweede wind-event van zaterdag valt dus later op de dag en heeft een uitloop naar zondag. In principe is dit moment het meest hoopgevend, want op zondag draait de wind naar zuidoost boven de wadden terwijl de NO-swell nog wel even blijft staan. Door de offshore zal Noord-Holland (muv Texel) wel weer vrij flat doen aanzien, terwijl Belgie en Zeeland de volle laag krijgen. Overigens geen echt hoge golven, maar met het juiste hoogwater getij gewoon leuk lijnen surfen. Zuid-Holland doet uiteraard ook mee, muv het stuk meer noordelijk richting Katwijk/Noordwijk. Overigens is de windrichting in het zuiden nog wel meer noordoost dan echt oost. Toch zal de lijn er goed inzitten zonder al te veel chop. In de namiddag en avond wel meer chop en toenemende wind door opwarmende land / zeewind effect. Overigens geeft dat natuurlijk ook weer meer golven, alleen het tij wordt nu pas een half uur voor donker voldoende hoog in Belgie en Zeeland. Voor Zuid-Holland wordt het sowieso te laat, dus daar echt met het eerste hoog gaan.

Maandag 15 april
Maandag is de wind in de ochtend nog te veel oost en niet voldoende van kracht. Later in de middag trekt de wind aan en zorgt voor mooie metingen op de boeien. Feit is wel dat de tijd van het tij niet meer gunstig is voor een einde middag sessie. Wat dat betreft is het beter om te wachten tot het hoogwater van dinsdag. Sowieso komt er de hele week af en toe veel wind te staan uit het oosten tot noordoosten. Meer dan dit weekend het geval is, dus dat biedt zeker een paar mooie kansen. Vooral wanneer er een koudeput in de bovenlucht langstrekt op woensdag (zie weerkaart).
 1. Het eerste wind event op zaterdag ochtend, met de trog die dichterbij komt.

 2. Interessant wordt het eigenlijk zaterdag avond, met een veel groter gebied vrij krachtige wind uit Noordoost. Die swell is dan wel op tijd voor Zeeland/België in de avond.

  Maar het beste blijft toch de zondag met een rest swell uit NNO.

 3. Zondag domburg checke denk..

 4. WIj zijn van plan om met de paasdagen een lang weekend naar Frankrijk te rijden, waarschijnlijk Bretagne of de Vendee. Zouden vanaf donderdag kunnen surfen.

  Heb je een gevoel of de surf daar goed gaat zijn vanaf donderdag onwards?

  Thanks!

 5. Woensdag weer een koudere lucht boven het land met een naar NNO draaiende fetch. Dat kan weer wat hogers opleveren en dan ook voor N-H!

  Wat Frankrijk betreft: depressies doven midden volgende week uit op de noordwestelijke Atl Oceaan. Dus beide eigenlijk geen goed idee, tenzij je helemaal naar het uiterste puntje rijdt. Meer kans op wat 1m hoge golven in les landes of rond Hossegor waarschijnlijk. Wel golven in Portugal met de zuidelijke ligging van een wat sterkere depressie verder weg en een zwakke dichterbij voor de kust van Portugal.

 6. Waar is het zondag het best denken jullie??

 7. even een vraagje: in juni naar baskenland frankrijk en spanje…wie heeft ervaring en heeft advies over welke wetsuit? Is 3/2 voldoende (ook voor de mini surfers?)

 8. @familiesurfer

  3/2 zeker wanneer de zon schijnt voor de kleintjes.
  Als je een 4 hebt ook meenemen! Mocht ie niet schijnen 🙏🏻

 9. Dag surfers,

  Ik tracht nu sinds een half jaar geregeld te surfen op de Noordzee (dit forum is zeker een motivator) maar ik lijk wat vast te zitten in mijn evolutie, mag ik zo vrij zijn een paar technische vragen te stellen, misschien zijn jullie al door dit proces gegaan, ik laat me even gaan:

  – De pop-up: ik doe een pop-up in 2 fasen, dit begint vlot te gaan en ik geraak vrij consistent en snel op de plank. Loont het de moeite om de pop-up in één sprong te oefenen? Komt dit vanzelf of oefen je hier concreet op, thuis op de grond of in het water? Ik kijk wel eens wat filmpjes op youtube maar ik zie veel verschillen, misschien raden jullie een instructievideo aan? In één keer rechtspringen, vind ik niet zo simpel op de grond, laat staan op een golf.

  – De groene golf: het lukt me nu om op de ongebroken golf te vertrekken (met een funboard 7.6) maar ik val steeds stil na enkele meters, echt snelheid nemen en 10 meter ver surfen, lukt zelden. Ik zie op filmpjes mensen echt snelheid maken en omhoog en omlaag surfen. Is dit mogelijk met een funboard, heeft dit met de kracht van de golf te maken, moet de pop-up sneller, of moet men onmiddellijk een bocht inzetten na de pop-up, vertrekken jullie onder een hoek, moet ik hoger op de golf vertrekken, … kortom waarop focussen? Is een korter board nodig om een snelle bocht te maken… Komt dit vanzelf mettertijd…?

  – Hoogwater: ik lees altijd dat men bij hoogwater moet gaan surfen, maar hoe zit dit nu eigenlijk. Bedoelen jullie voor hoogwater, na hoogwater, rondom hoogwater? En waarom niet bij laag water?

  – Wrijvingsletsels wetsuit: ik heb last van schaafletsels door het schuren van mijn wetsuit in de hals, hebben jullie hier truukjes voor?

  – Parkinggedoe: gewoon praktische zaken voor wanneer ik op verplaatsing ga surfen want waar ik surf, surft bijna niemand dus ik denk niet de beste spot misschien…, doen jullie je wetsuit aan/uit op de parking, of gewoon met wetsuit naar huis rijden met bescherming op de zetel? Wat doen jullie met sleutels, bijvoorbeeld elektrische sleutel van je wagen?

  Misschien wat stomme vragen, maar het zou me helpen, merci voor jullie verheldering!

 10. Kan in avond Zeeland gesurft worden?

 11. Vraagje? Wij andere familie surfers gaan ook in die periode naar Baskenland. Maar zijn nog aan het oriënteren voor een leuke camping aan het strand. Heb jij nog goeie tips wat een chille baai is en niet al te druk.

  We dachten zelf aan Sopolana of Arenillas, iemand daar al eerder geweest? Cheers

 12. Niet per se een antwoord op al je vragen, maar in deze HSA publicatie staat wel veel info voor beginnende Noordzee surfers. De moeite waard om eens door te lezen.

  http://www.hsa.nl/wp-content/uploads/2011/02/opweg_LR.pdf

 13. Voor je sleutels is een keypod erg handig. Kost niet veel geld en als je hem ergens bevestigd waar je hem niet ziet of met een koevoet kunt bereiken redelijk veilig.
  Met een nat wetsuit in de auto vind ik zelf niet zo handig. Als ondanks je stoelhoes de boel toch nat wordt trekt dat zout overal in, en zout blijft altijd vocht aan trekken. Gewoon omkleden dus ( ja dat is koud :)).
  Het getij: hoog water kan voor sommige spots handig zijn. Als er ondieptes voor de kust zitten kunnen de golven daar hun kracht verliezen bij laag water en hou je dus slappe hap over om te surfen. Rond hoog water hebben de golven daar minder last van. Waar ik meestal het water in duik is vaak een uur vóór tot een uur ná hoog water het beste (sterkste golven dus). Al heb je dan wel de meeste stroming.
  Van popups heb ik geen idee, als bodyboarder…

 14. Tobias, heb je nog kortings codes voor surf forecast app gebruikers?

  Wil wat dingen bestellen in de webshop 🙂

  Co

 15. Heeft iemand toevallig een paar gloednieuwe quicksilver 5 vingers 2 mm handschoenen gevonden op de brouwersdam? 25 euro vindersloon. [email protected]

 16. Vaseline in je nek smeren en oksels smeren helpt goed tegen schuurwonden. Maar met een goed, strak wetsuit is dat vaak niet eens nodig.

 17. Mag wel weer eens, ik zet 100 gouden dollars in op zondag , rien ne va plus!

 18. – Wrijvingsletsels wetsuit: ik heb last van schaafletsels door het schuren van mijn wetsuit in de hals, hebben jullie hier truukjes voor?

  Vaseline

 19. een lycra shirt onder je wetsuit helpt ook tegen de schuurplekken onder je oksels en hals
  koop er dan wel een met lange hals
  en inderdaad vaseline smeren help ook

 20. Z-H rood dat is.

 21. Ik heb je niet zien surfen dus ik weet niet zeker of het hier door komt maar het kan dat je je snelheid verliest doordat je te ver voor de golf uit surft. Naar links of naar rechts surfen zou dit op kunnen lossen.

 22. Pluspunten Arenillas
  -Relaxte camping met kleine speeltuin en voldoende plekken.
  -Afstand camping-strand is perfect met kinderen.
  -Makkelijk te surfen golf, ook voor kinderen erg leuk. (Die van ons was toen 7)
  – Er is ook een baai, natuurlijke zwembad, waar lekker gezwommen kan worden.
  – Je kunt vanaf Arenillas ook naar het midden van de baai peddelen als het echt te druk wordt (peddel van zo’n 200m?). Daar is het een stuk rustiger.
  -Mocht het getij meezitten dan is het een aanrader om bij zonsopgang te gaan surfen, dan lig je er met een handjevol anderen in. Maar dat geldt voor de meeste spots in Spanje; voor 10u is het hartstikke rustig.

  Minpunten:
  – Met hoogwater is er geen strand meer over en zit iedereen op een grasveld.
  – Weekenden erg druk, maar dat zijn de meeste stranden in Spanje in het weekend wel, wil je meer rust dan moet je voorbij San Vicente een strand zoeken.
  – Bij hoogwater valt er weinig/niks te surfen.

 23. Hey Kophikook,

  Ik zat met de zelfde problemen die jij nu omschrijft. Vorig jaar meegereisd naar een Coachingsweek in Vieux Boucau. Ik ben daar erg goed begeleid en heb in een week tijd veel bijgeleerd. Misschien is dit voor jou ook een goede optie 🙂

  Groet, Wim

 24. Zondagochtend : voldoende golfhoogte voor longboard of SUP ? Volgens Rijkswaterstaat niet. Doch er lopen golven met redelije hoogte bij de Wadden. Komen die ‘om de hoek’ naar Scheveningen / MV ?

 25. Iemand?

 26. Cams look flat

 27. Cam van petten doet het niet meer. Iemand een idee waarom niet.

 28. …laat niet veel golven zien 🙁

 29. Rimpel surf, als je optimistisch bent..

 30. Bedankt voor jullie goeie tips!

  Ik ontdekte veel over mijn snelheidsprobleem via dit filmpje voor wie het interesseert: https://www.youtube.com/watch?v=hVyatMUYwZw
  (kortom: meer voor op het bord liggen, sneller paddelen en ‘angling’ bij de take off – al is het duidelijk nog veel oefenen 😉

  Merci!

 31. Huh where the waves

 32. https://www.youtube.com/watch?v=QcurPcHwX6U

 33. Domburg was fun!! 🤙

 34. Er waten leuke rimpels om wat te rommelen, maar geen hoogte of kracht

 35. Ha Tobias lijkt toch een leuke swell aan te komen voor het Paasweekend in cornwall vanaf zaterdag of zie jij dat anders?

 36. Wiehoee paasweekend misschien naar Texel! Bidden voor wat swell 🙂 al een idee of er iets gaat komen?

 37. Vanavond kans op golven in Scheveningen?

 38. Kameraden,

  Iemand tips/advies/ervaring met een camper trip richting Engeland komend weekend? Met de trein vanaf Calais en doorrijden richting het zuidwesten? Is dat te doen voor een weekend en qua kosten?

  Thanks

 39. Still flat

 40. Hoe lijkt de week in Frankrijk na Pasen? Dan wel de moeite om die kant op te gaan voor een weekje?

 41. kan er van de vakantie nog gesurft worden, en waar??

 42. Still almost flat Dinsdag 7:55

 43. Goedemorgen allemaal,

  Tobias, een vraagje mbt de Gemeten Golfspectra (3D) weergaven. Ik zoek me een ongeluk op de RWS website, maar krijg niet de 30-500 mHz weergaven te pakken van de Eurogeul. Bestaat deze niet of zit ik gewoon verkeerd?

  Ik zie deze optie alleen staan voor de IJgeul eigenlijk..of zou dat ook voldoende info moeten geven voor Zuid NL ?

 44. Gaat er nog wat doorkomen in Zeeland met HW?

 45. GEVONDEN: alle 3D Spectra weergaven,
  https://waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/metingen/noordzee/3d-spectra-golven

 46. Vraagje: klopt de onderstaande observatie?? (zie afbeelding)

 47. afbeelding

 48. Enorm bedankt om die grafiekjes eens uit te leggen.
  Ik ben geen expert, maar het lijkt me logisch en juist

 49. Klopt als een bus, mooie analyse!

  Ik ga even alle vragen beantwoorden die hierboven zijn gesteld.

  1. De eurogeul boei geeft niet al te veel data door, dus best het plaatje pakken. Of de verwachting: https://waterberichtgeving.rws.nl/klanten/regio-rijnmond/europlatform-eurogeul-wind-en-golven. Op zich is de IJ-geul ook een prima indicatie als de swell uit het NNO-en komt. Bij WNW swell moet je wel echt de zuidelijke euro boeien lezen voor Zeeland, Z-H zuid en Belgie.

  2. Paasvakantie is onzeker in eigen land. Gisteravond stond er rond de 23 nog een diepe depressie boven Engeland met een flinke zuidwester. Nu lijkt de kern van dit laag over heel Europa te gaan liggen, waardoor de dichtstbijzijnde plekken met swell 1000 km bij ons vandaan liggen. Afwachten hoe de kaarten ontwikkelen, maar midden Frankrijk en verscholen Cornwall zijn minder goede opties met kleinere golven. Exposed beaches in het uiterste puntje van Bretagne of Cornwall zijn wel continue hoog genoeg.

  3. Paasweekend op Texel en eigenlijk heel NL dreigt compleet flat te worden met veel te lekker weer. Noordzeewater warmt wel goed op, dus de eerste swell daarna kunnen de handschoenen, cap en misschien zelf de schoentjes al uit!

  4. Met welk tij kan je goed surfen? Dat ligt er maar net aan waar de golven vandaan komen. Golven uit het zuiden met een ZW-en wind doen het meestal goed bij laagwater. Golven uit het NNO-en doen het goed bij helemaal hoogwater. Golven uit WNW en NW doen het in Holland met alle getijden en heel afhankelijk wanneer de peak van de swell arriveert (en hoe de wind dan staat). In Zeeland en België is eigenlijk wel alle swell het best met HW, muv zuidelijke windswells. Vanaf 1,5 uur voor hoogwater, hoogwater zelf 1 uur lang tot een uurtje na hoogwater. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Als de swell heel dik is, zal het langer met afgaand door blijven gaan en zelfs met eb nog goed. Dat hangt dan ook weer van de maanstand af, want met halve maan is het veel minder eb-gevoelig dan met volle/nieuwe maan, omdat de waterstanden dan veel minder laag worden.

  5. Vraag van & Co over de kortingscode’s voor de surfweer-shop. Open het profiel-fototje van de app en je ziet de kortingscode voor dit jaar die je moet invullen bij een bestelling!

  6. Belangrijkste vraag, wanneer is er weer wat te surfen in NL of BE!!
  De wind wordt vanmiddag wel perfect NO boven de wadden en krachtig genoeg met dik 6bft. Probleem is echter dat het hoogwater dan al geweest is. Met uitzondering van de wadden zelf, waar het hoogwater veel later valt vandaag. Dus is het wachten op het volgende hoogwater. Vannacht zou kunnen… en het volgende hoogwater van morgen, maar dan zijn de golven al weer weg.

  Of… misschien is er toch nog een half metertje van over woensdag, op tijd voor het hoogwater. Vanavond maar even kijken wat die wind precies voor swell heeft afgetekend op de spectra plaatjes.

 50. Domburg niet de moeite…

 51. Bedankt Jorge

 52. Wel mooi, maar te klein & slap..

 53. Met welke wetsuit word er momenteel gesurft ?

 54. Infinity 5.4

 55. 5/4mm is warm
  4/3mm overdag ook prima vol in de zon en zonder wind.

 56. Iemand die morgen naar frankrijd rijd en een plekje heeft voor 1 iemand meer?

 57. @Tobias, bedankt! Ik begin het redelijk te begrijpen icm alle databronnen, het is écht leuk om te zien en daarna in zee te liggen om te ervaren!
  Overigens gisteren nog een 2uur mooie sessie gedaan met heuphoog (prima voor mijn niveau!

 58. Bedankt! Duidelijke uitleg van die grafiekjes!

 59. Zo te zien een hele flatte vakantie 🙁

 60. Valt er nog wat te halen op Scheveningen zo? Twijfelachtig

 61. Scheef was niet slecht vr een softtopper rond de middag, hangt er vanaf wat je wil natuurlijk. Heb aardig wat korte lijnen knn nemen, en kan nog maar sinds 2 sessies down the line, dus prima stoke vr mij haha

  Dank voor de uitleg mbt spectra @ZuidNL en Tobias, weer wat bijgeleerd.

  ook nog — Zeewater verrast hobbyfotograaf… :
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20190417_04335689

 62. Snik, vandaag weer de hele dag flat. Het is te hopen dat die Noordooster vanavond wat langer aanhoudt zodat er vrijdagochtend wat rimpels zullen staan.

 63. De Noordzee lijkt wel een meer. Echt nergens golven van noord naar zuid. De middellandse zee is nog beter. Sterker nog, het gaat daar af zondag/maandag:

 64. Mensen die tussen nu en volgende week woensdag een surftripje plannen en nog een plekje over hebben ? Op de noordzee valt deze dagen helaas niet veel te beleven..

 65. Hoe is het met de vrijdagvoorspelling? Hoop toch nog wat te gaan surfen morgen, krijgen we nog een appie?:)

 66. @ Tobias: Volgens Surf-Forecast rolt er in Westende vrijdagmiddag een 90 cm golfje met 5 seconden.. Normaal met jouw voorspelling is dat voor mij perfect op mijn Sup, ik twijfel alleen aan de betrouwbaarheid van deze voorspelling. Aangezien ik vrij ben morgen ben ik best bereid stukje te rijden als het de moeite is….

  HELP!!!

 67. Ik raad aan om de webcam te controleren voordat je gaat rijden

 68. Het is net genoeg voor surfles nu in België.

 69. Offtopic: weet er iemand een goeie shaper in NL die een soort takayama scorpion zou kunnen/willen maken zonder dat ie meteen 900,- euro kost?

 70. @RIk: http://jysurf.com/

 71. In Scheveningen zou -Jinne Kunststof Design- je wellicht kunnen helpen hij heeft er ooit een hele serie van gemaakt.

 72. @Een Argentijnse vriend van mij is shaper en komt in juni op bezoek in Den Haag. Hij heeft ooit een soort takayama scorpion voor mij gemaakt. Aanrader. Door de wisselkoers is hij niet duur. Hier is zijn contact facebook.com/fuegosurf

 73. Aankomende weekend ziet er goed uit?!

 74. Nog iets soeps voor Texel deze week? Met hoogwater en een longboard!?

 75. Ryan Cabezas kan dit! Californische shaper nu aan het shapen in Scheveningen (oa voor Timmy Patterson geshaped) Check z’n Instagram Ryanshapes

 76. https://laramielive.com/search-for-wyoming-football-player-turns-up-empty-in-california/

  Gast was aan het bodyboarden, door een current de oceaan in gezogen en niet meer teruggevonden R.I.P.

  Deed me denken aan die 2 gasten paar maanden terug op scheef die ook de zee waren opgezogen/geblazen

 77. Hebben jullie die surftips podcast al gezien? Best leuke onderwerpen in een niet te serieus jasje.

  http://Www.boardshortz.nl/surftips

 78. Tobias, geef ons het verlossende woord. Valt er wat te surfen vandaag?

 79. Hai dudes en dudins,

  Heeft iemand een idee of een site waar ik in Agadir een jeep of 4×4 auto zou kunnen huren. En ook eventueel surfboards. Tnxx all.

 80. @Marokko, mits je niet echt de woestijn in duikt kun je eigenlijk op heel veel plekken in Marokko gewoon uit de voeten met een goedkope huurauto.

 81. Lijkt erop dat er veel wind komt dit weekend en misschien surf? Ben nu al zooo excited! Hopen dat er een nieuwe forecast komt 🙂

 82. @zoetwatersurf, nee inderdaad niet van plan om de woestijn in te trekken verder :). Ben ik dan eigenlijk ook aangewezen op de grote verhuur bedrijven die je vind op google? Of zijn er goedkopere alternatieven? Enig idee?

 83. @Marokko,

  Wij hebben een keer gehuurd bij AirCar. Prima geregeld op de luchthaven van Agadir. Kregen een Dacia Duster waar we in tijden van flatness nog de Atlas mee doorgestoken zijn, dus als je niet meer dan dat van plan bent, is dat wat zoetwatersurf zegt een prima oplossing.

 84. Wanneer komt er een nieuwe update?

 85. Nog steeds helemaal flat, maar vanaf vrijdag/ het weekend wel kans op golven. Voorlopig is er dus nog niks om een update over te schrijven.

 86. Flat as a pancake

 87. Vanavond een update. Volgend weekend hopelijk golven.

 88. Volgend is niet aankomend

 89. Ik weet het ook niet meer 🙈

 90. Dit voorjaar is qua golven wel de slechtste sinds jaren zeg…. onmenselijk.

 91. Nee wat is dan aankomend? Volgend toch?
  Is het al weekend dan nu? Pfff..

  Wow!

 92. Wat een drama. Bak bier voor de swell @ Bells en kijken 5dan maar

 93. Volgend weekend:

 94. Met zo veel fatness is voor mij het enigste licht puntje dat je fijn met mn racesup kan peddelen door de natuur maar dreig mn laatste geld toch te gaan uitgeven aan een tripje .(en begin zelfs hier slap te lullen)-;

 95. Iemand die vrijdag naar Noord-Frankrijk (Etretat, Fecamp,…) trekt?

 96. Als er wat te halen valt wel ja

 97. Idd Ruben…. is nog even spannend wat die Koninklijke depressie voor pad gaat volgen maar grote kans op heel veel wind ( onshore) die kant op. Met een kite of windsurfsetje natuurlijk wel mooie mogelijkheden daar;-)

 98. Ben op zoek naar een goede spot in de Vendee, iemand een tip ?

  Cheers !

 99. @ Jorge, kreeg ooit een tip om in die regio “ Les Conches/ Bud Bud” te tjekken. Kwam daar aangereden op doortocht en viel met mijn neus in de boter;-)))

 100. @jorge @ soul ernst Le phare daar net om de hoek heeft bij juiste getij en golfrichting een semi pointbreak erg fijn! Ook meer noordelijk tussen les Sables d’ ollones en Saint Gilles croix de vie genoeg mooi breaks👍🏽

 101. Bedankt ! ! ! !

 102. kwam er nou nog een update??

 103. Dit weekend wat swell?!!! Kan niet meer

 104. Tobias, kun je weer eens een app sturen? Wij zijn immers benieuwd wanneer het vrijdag, zaterdag en zondag de moeite gaat zijn…

 105. Zoek het eens zelf uit wanneer het goed zal zijn 😉 het is niet zo moeilijk om onder de knie te krijgen. Gebruik deze pagina gewoon als een crosscheck met eigen voorspellingen. Dan zal je het zelf vlug genoeg kunnen. altijd die druk op Tobias zijn schouders altijd. ocharme!!! 🙂

 106. dit is Vendée

 107. Sick! Ik was daar op de terugweg in oktober na de coachingweeks.
  Zeker het omrijden waard. Wat een barrels!

 108. PS. Zojuist een nieuwe update gestuurd👍

 109. Voor een lekker zonnig festival ben ik opzoek naar 10a20 afgedankte boards (Te gebruiken voor de decoratie) die we kunnen overnemen tegen betaling. Iemand een idee waar we deze in één of twee keer kunnen scoren?

  Flatte groetjes!

 110. Zulke barrels ben ik in 5x bezoek aan de Vendee niet tegengekomen. Wel 2m met dikke onshore, soort noordzee beachbreak met meer power of kniehoog en glassy (lekker met longboard).
  Prima surfen hoor, maar verheug je niet teveel op omstandigheden van de 2 foto’s.

 111. Ik heb toch ook al zalige surf in olonne, bretignolles en Bud Bud gehad maar Ind windfactor in voor en najaar is altijd zwaarder dan meer zuidelijk maar ook genoeg baaitjes te vinden! Zoek en je zal mooie surf vinden

 112. @jorge…. wich spot is the Photo ?

 113. Werk voor een surfschool zou je misschien kunnen helpen! M’n mail: [email protected]

 114. Weekend wordt toch beter dan eerder gedacht boys 🙂

 115. @Tobias
  Komt die update ook hier? 😉

 116. Net terug van Les Dunes: aanrader!

 117. Ik schrijf morgenvroeg hier een update, als er echt meer duidelijkheid is voor zaterdag en zondag.

 118. Vendee, als het rif van Sauveterre los gaat is het daar prachtig, (met jetski ook geschikt als bigwave spot ). heb mooie longboard-dagen meegemaakt in de gekke baai van Les SablesdOlonge . Geen fan van La Sauzaize, Les Conches kan ook zeker mooie Barrels opleveren onder de juiste hoek, anders beter naar BudBud maar daar is het vaker te druk. La Gachere (plage de granges) heeft me een paar van de mooiste golven geleverd. Volgende maand er weer heen op zoek naar meer mooie plekjes zoals les conches waar je nog een beetje leuk in de auto kan kamperen.

 119. @wicky NICE !

 120. Volgende week ( 6-10 mei) naar Texel incl sup.

  Nog tips voor spots? Of is er geen specifiek stuk waar we moeten zijn?