Surfweer maandag 7 augustus 2017

Er is op maandag nog een klein restant van de swell van dit weekend overgebleven. Heel bijzonder is het niet. Helemaal in vergelijking met de dikke swell die later deze week gaat komen. Dan is het eigenlijk gewoon helemaal niets. Vooral donderdag kan het goed los gaan, met hoge bakken. Een waarschuwing is alvast van kracht, aangezien niet iedereen zich uit de verwachte muienstroom weet te redden.

Maandag 7 augustus 2017
De Spectra plaatjes met de golfhoogtes van Rijkswaterstaat lager er dit weekend even uit, maar inmiddels zijn ze weer actueel. Voorin de grafiek de laatste meting, waar nu duidelijk te zien is dat de noordswell boven de wadden (linker ‘rug’) het even moeilijk had met de zuidenwind in de Noordzee (rechter rug). De noord-swell lijkt nu weer behoorlijk stand te houden. Op Ameland en de andere oostelijke wadden blijft het nog een mooi dagje. In N-H kan er ook nog wel een clean fun-board golfje lopen van kniehoog. Perfect voor cleane ritjes, loggers en beginners. Het opkomend tijd midden op de middag geeft hopelijk nog een zetje, maar daarna is het over met de fun. Dat is sowieso al het geval in zeeland en zuidelijk Zuid-Holland.

Dinsdag 8 augustus 2017
De minst goede surfdag van de week. Eigenlijk gewoon flat, maar voor de optimist zullen er toch nog genoeg golven te vinden zijn. Met name in het noorden. De wind komt er echter ook snel bij met een windkracht 3 of 4 bft uit zee. En het gaat regenen. Niet zo’n beetje ook. In de namiddag en avond de meeste regen. Aan het eind van de avond vanuit het zuidwesten opklaringen en mogelijk nog een surfbare mini-golf met aanlandige wind. Slechter kunnen we het niet maken.

Woensdag 9 augustus 2017
Woensdag zou er al wat te merken moeten zijn van het lagedrukgebied dat via Parijs, Luxemburg en Groningen de Noordzee in is komen rollen. Het is waarschijnlijk nog erg laag en door de zuidwesten wind ook nog erg rommelig. De metingen op de boeien in de Noordzee zullen al wel reden geven tot een gezonde dosis voorvreugde. Heel misschien zijn de condities in de avond al aan het verbeteren. Maar waarschijnlijk komt het pas donderdag. Het is woensdag springtij na volle maan. Met springtij vallen de getijden altijd precies rond hetzelfde uur. Te weten eind van de middag en in de zeer vroege ochtend. Dat maakt het ook altijd zo gevaarlijk in de zomer met zwemmers /beginnende surfers. Eind van de middag nemen de meeste zwemmers een duik in de zee, terwijl dan juist de sterkste springtij stroming te verwachten is.

Donderdag 10 augustus 2017
De beste dag van de week met golven van 2 meter hoog op de meeste stranden. In de ochtend is het meteen al raak, maar staat er ook nog wat wind. Niet heel hard, rond windkracht 5 waarschijnlijk. En het tij is nog heel even gunstig. Daarna komt de stroming er in parralel aan de kust met de richting van de golven en de richting van de wind in. Een soort van stroming in het kwadraat, zou je kunnen zegen. Wanneer het helemaal laagwater is, zal de stroming al minder worden. Vanaf dan is het al goed om te gaan surfen. Vooral als je niet de hoogste golven en shorebreak wilt en al genoeg hebt met 1 tot 1,5 meter golfhoogte. De wind uit het noordwesten neemt in de middag steeds verder af, daarna worden de golven steeds beter te surfen.

Vrijdag 11 augustus 2017
Omdat de swell niet van heel ver komt, zal de golfhoogte snel instorten. Het kan met het eerste hoog in de ochtend nog wel heel mooi worden, omdat ook de wind even luwt en naar zuidwest krimpt. Daarna trekt deze zuidwester waarschijnlijk gewoon weer aan tot een volle windkracht 6 in Noord-Holland in de avond. Dat geeft uiteraard ook weer golven, met de ondertoon “you should have been here yesterday”.

Zaterdag 12 augustus en verder
Mooie verwachtingen allemaal, maar hoe zit het met de onzekerheid er van? Een blik op de pluim van het ECMWF weermodel laat zien dat vooral de nabije toekomst (woensdag) erg onzeker is qua wind. Het weekend verloopt in ‘pluim’ bewoordingen heel gemiddeld met iets van een windkrach 6 uit zuid of zuidwestelijke richtingen, draaiend west. Hierdoor zal de wind op zondag minder zijn dan op zaterdag. Voor een beetje hoogte moet je dus eerder in het weekend zoeken. Hoewel als de wind zondag meer geruimd is maar zwakker (WNW), de golven toch hoger kunnen worden dan met een straffe zuidwest. Heel veel meer valt er dus niet over te zeggen, maar voor swell zonder al te veel wind is zondag alvast veel kansrijker dan zaterdag.
 1. Spectra meting van de golfhoogte noordwest van de wadden. http://surfweer.nl/surf/spectra/

  Voorin de grafiek de laatste meting, waar nu duidelijk te zien is dat de noordswell boven de wadden (linker ‘rug’) het even moeilijk had met de zuidenwind in de Noordzee (rechter rug). Het lijkt nu weer behoorlijk stand te houden. Op Ameland en de andere oostelijke wadden blijft het nog een mooi dagje.

 2. wat is een logger?

 3. Bekijk de video’s maar eens op de site van http://cjnelsondesigns.com/ dan weet je het meteen!

 4. Is een langplanker!

 5. Woensdagmiddag wind pal noordelijk hele Noordzee. Oranje = 6, donker-oranje is windkracht 7. Golfhoogtes lopen op tot boven de 3 meter midden op zee. Kaartjes zijn van http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/ (vind tabje klikken).

 6. Laat ik nou net vanaf Do.dag in Bretagne zitten.. Veel pret voor de blijvers! SurfZ!

 7. hehe ik snap het

 8. Heerlijke longboard sessie gehad van know tot heup hoog zo der een zuchtje wind met zn tweeen er in.. beter ga je de zomer avonden niet krijgen hoor.. en dat in Scheveningen

 9. Lees maar even om de iPhone correcties heen

 10. Wijk was van 8 tot zonsondergang puur genieten! Ruime knie/middel hoogte, super clean. Als een mes door de boter. Prachtige roze avondlucht, prachtige opkomende maan, een van de beste avonden in tijden. Wauw.

 11. Inderdaad een top avond, golven bouwden super goed op, waren heerlijk hol en hadden power. heerlijk rustig en een epic maan en zonsondergang maakten het feest compleet. Stoked

 12. Horen jullie bij de Ankelsnappers club? 😂😂 hahahaha!

  Nee hoor! Respect! Ik ben gewoon jaloers dat ik deze superzwell gemist heb!

  Keep ripping dudes! 🤙

  Stoked!

 13. Wijk was heerlijk tot zonsondergang.

  Iemand een idee wie foto’s maakten? Zie graag wat terug 🙂

 14. JA ja jongens Echte Augustus swell. volgens mij is in de boeken terug te vinden dat er elke augustus wel een 2daagse “franse periode” is geweest. Met cleane krachtige swell. Nu ziet deze er niet optimaal uit nog volgens mij om iets cleans te geven maar kracht komt in elk geval wel goed. Of zie ik iets over het hoofd Tobias? Cleanste Donderdag of vrijdag?

 15. Swell is denk wel redelijk zeker gezien de kracht/fetch. Wind inderdaad nog even afwachten.

 16. oh wacht; het is nu weer een beetje afgenomen (swell) 😐
  We’ll see

 17. Elke 6 uur (11:30 en 23:30 ook). Daar heb je dagtaak voor nodig om ze bij te houden!

  ECMWF is net binnen (die komt gelukkig wel maar 2 x for free). Zou toch bruut genoeg moeten zijn met 40knopen noordenwind…

 18. morgenochtend vroeg 5.30-6h iemand fort napoleon @ oostende?

 19. Ai ai windguru gaat morgenochtend naar offshore windcondities. Laat de NW-swell maar lekker opbouwen zodat wij morgen met z’n alle weer een episch dagje kunnen beleven..

  Cheerio

 20. Zal de waterstand niet te laag zijn morgenmiddag om genoeg golven door te laten voor zeeland?

 21. Als de swell dik genoeg is, kun je zowel met laag als met hoogwater overal prima te water!

  https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterdata-en-waterberichtgeving/waterdata/getij

 22. Early morning surf Oostende is in overweging 😉 wooooohùùùùùùùw

 23. er is een camping in hoek van holland, anders gewoon gordijnen dicht en slapen

 24. Morgen om 6h in het water aan staketsel blankenberge. Let s surf !

 25. Op Windguru lijkt de wind op do van offshore in de avond te draaien naar sideshore. Hebben de experts hier nog een visie op? Ivm werk of heeuuullll vroeg opstaan of id avond. Either way, stoked!!!

 26. HvH is gewoon questie van naar t strand rijden.
  End of the road, meestal prima parkeren achter de strandhuisjes.
  Zat plek in t water.
  Als je iets exclusiever wil kun je strandtent de Pit intypen, of parkeren bij die hoge Toren id duinen (voetpad eind parking)
  see you in the water
  iedereen veel plezier morgen, eindelijk weer op dat andere boardje…

 27. Nieuwe GFS run (12z) is schikbarend porna.
  Tenzij..
  Je op Texel of wadden zit. Maar ja, daar zal de onshore ook wel meevallen.

 28. Iedereen is stoked voor morgen.
  Maar nu is het ook surfable!

 29. Komt er nog sms-update vanavond? Wanneer ongeveer, kwestie van men werkdag een beetje te planne! 🙂

 30. Is al lang verstuurd. Als je hem niet ontvangen heb, stuur even een berichtje naar het bekende nr +31653477587

 31. Grappig: we staan hier te trappelen van ongeduld vanwege de epic condities terwijl MSW nog geen sterretje uitdeelt met 0,5 meter swell…

 32. Zo, ik zie de eerste al er in gaan 😅

 33. Eyeball Surfers paradise – Knokke. Niet zo vet als daar in het Noorden…

 34. Cadzand. Bingo!

 35. Cross-onshore, geen lijn, geen hoogte, geen power. Helemaal ruk.

 36. Lekkâh! 🌊🏄🏿

 37. Scheveningen bij het eerste licht was magisch! overhead en uber clean. Ik dacht even dat ik nog droomde maar dit waren de beste golven in scheveningen sinds jaren. Je merkte wel dat het een uurtje na hoogwater wat minder (en veel drukker) werd. Ben benieuwd wat er vanmiddag nog binnenkomt want de swell houdt nog wel even aan.

 38. Hmmm, zelden zo lekker golf gereden op zulke bakken! Was echt genieten 👍😎🏄

 39. Plaatje

 40. Nog tips voor wat betreft de stroming die parallel loopt aan de kust? Ben niet de slechtste surfer maar ook zeker niet de beste, ga deze dag niet missen.

  In dit geval lijkt me kustwaarts paddelen als je in een stroming terecht komt en golf richting kust pakken. Ga met een uur erin bij Wijk ongeveer als het al wat meer richting laag gaat

 41. [email protected]ë

 42. Vanochtend vroeg bij WaZ de parkeerplaats halverwege helemaal goud. Zulke dikke holle bakken, zelden in NL dit meegemaakt.
  Tobias, wederom dank voor de sms

 43. Vanochtend Wijk, midden parkeerplaats 5:50 – 7:15 absoluut knallen met z’n 2en. Geen stroming. Om 6:50 kwamen pas de eerste andere.

 44. Bloemendaal hoogwater powerrrrrr!!! Mooiste dag effah gesurfd in Hollandia… (ik ging gewoon lekker) op mijn RiBa hykopyko 5.8!!

  Vanaf eerste licht was het een uur echt niet te filmen zo goed!!

 45. Scheef Noord was ontzettend genietâh van 6 tot 8. Zoals Hazzie al zei, een magisch eerste uurtje! Helaas de rest van de dag geen tijd meer.. Voor de meer gelukkigen, surf’s up!

 46. Erg klein en niet de moeite waard

 47. Heel mooi Jeroen, paar frothburgers pakken met twee man

 48. Ziet er nog altijd lekker uit.

 49. @MaLo
  gaaf blog heb je trouwens.

 50. Dikke crosshore wind die het erg choppy maakte… hoogte genoeg nog om 6uur, maar helemaal geen lijn.

 51. Surfze vandaag! Vandaag lukt mij niet. Enkel morgen vrij. Kan pas tegen 13.00 in Scheveningen zijn. Hoop dat er nog wat is !

 52. Ik heb en pinpas gevonden op de parkeerplaats van schev Zuid. Achternaam: Fogteloo. Mocht ie van jou zijn reageer even op deze post. Groeten

 53. Volgens mij had je de tijd niet goed in de gaten

 54. Heerlijk was het van 6-9. Wat een mooie hoogte erin. Ik hoop zo dat er nog wat over is aan het einde van de middag!!!!

 55. Hoe is zandvoort met laagwater? Helaas voor mij het enige moment dat de baas vrij heeft gegeven…

 56. http://domburg.com/nl/webcam.php

 57. Scheef Zuid met eerste licht was mooi, maar de Noord daarna nog mooier! Beste golven daar in lange tijd

 58. @Hazzie

  Thanks! Alweer veel te lang geleden dat ik eraan heb gewerkt. Soon..

 59. 6:30

 60. Hoe lang blijft het tegenwoordig nog licht ’s avonds?

 61. Sodemieters dat was lekker.. Tot vanavond !

 62. Zandvoort met laag is over het algemeen geen feest. Afgaand mid tij is prima. Having said that, ik heb ook wel eens heerlijk met laag op de tweede bank gesuft, gewoon proberen! Hoogte en kracht is er nu wel behoorlijk uitgezakt hoor.

 63. Was helaas niet meer zo mooi van 9:45 tot 11:00. Weinig tot geen lijn. Spijt dat ik niet met het eerste licht ben gegaan :(.

 64. Wijk was genieten vanochtend, een van de beste dagen zo niet de beste dag die ik in nl heb gehad. Lijntjes!!!
  We hadden misschien nog wat eerder moeten gaan. Lagen er om 7:30 in, maar na 9:00 nam stroming toe en werden de lijnen echt minder.

  Overigens was gisteravond ook al tamelijk vermakelijk, met genoeg volume onder de hoeven.

 65. Magisch voor Hollandse begrippen. Love it!

 66. Katwijk vanmorgen helemaal lossss!!
  Geweldig mooie surf🙌

 67. Voor belgie was het balen vanmorgen, om 6h er in, korte ritten met weinig lijn. Helaas niet zoals Holland

 68. Wat een dag. Kan niet meer stuk. Ik heb Erik Ringelberg en Roy van Eyk in 1 sessie gezien. Helaas net te laat voor een handtekening.

  Golven waren voor mij wat te hoog. Ik denk 4 meter? Maar voor in het schuim gelegen.

 69. Bij eerste licht dijk walcheren. Genoeg hoogte, maar close out op zandbankje. Met het zakken van het water leek het mooier te gaan breken, maar moest al weg. Misschien toch door de zandsuppletie minder mooi?

 70. Lekker begin van de dag zeg. Zandvoort (noord) clean en nauwelijks stroming. Die pakken ze ons niet meer af!

 71. 😉

 72. Is het vanmiddag rond 15.30 ook nog zo mooi? Zit op 2 u afstand maar ziet er geweldig uit!

 73. 4 meter haha!! hoe groot ben jij wel

 74. Zoiets?
  Was echt heel goed van 7 tot 12u tussen ’s Gravezande en Hoek v Holland. En gewoon niemand in het water hè!

 75. Haha, zeg @geweldig waar is die secret spot dan? Wil ik ook wel eens meemaken die 4 meter golven in de Noordzee!

 76. Als ik kijk op de webcam van Scheveningen en Domburg dan zie ik inderdaad wat rimpels. 30 tot 60cm misschien…
  Maar waar blijft die 2 meter dat hierboven zo voorspeld werd???
  Weer eens valse hoop me dunkt. OK voor de mensen die er om 6u in lagen, maar dit is verder echt weer een goeie mop.
  2 meter wie verzint het?!

 77. Good times op Scheveningen Zuid vanmorgen. Daarna nog een paar plaatjes geschoten voor de liefhebber. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=673496639515250&id=100005647603413

 78. Prachtig shot @tobias

 79. S-Z

 80. S-Z2

 81. De epische ochtend helaas gemist.. Meer foto’s aub!!

 82. Lekkere ochtend in wijk. Ook tussen 10-12.30u. Achterin toch nog mooie hoogte en lange rides, ondanks het wel meer een klotsbak werd naar het middaguur toe

 83. Bloemendaal aan Zee / Zandvoort. 07:45 uur. Daarvoor was het nóg beter. Wat een goede morgen.

 84. Het was geen 4 meter vanmorgen op de de Noord, maar toch zeker wel head high tot ietsie overhead (en ik ben 1,80 dus die 2 meter stond er wel), zeker tussen half 6 en half 7. Ritjes met 5 á 6 turns en zelfs mijn eerst floater ooit gedaan.

 85. Ik ben zelf 2m hoog en door meerdere andere surfers gezien dat de golf nog veel hoger was als ik vanochtend 😎 Was misschien op zijn hoogst n keer 2.5-3.0 meter, maar whatever… het was echt mega genieten met volle maan en later met daglicht

 86. Katwijk tussen 6.30-8.30 helemaal top.

 87. Gewoon een heerlijk daggie toch zo?niets te klagen op schevenoord..

 88. Het is ook geen 2 meter tobias. Mooi was het dan weer wel. ;).

 89. Wat ben ik toch blij dat iemand ooit een wekker heeft uitgevonden

 90. @Sup
  was je op de Noord aan het suppen? Oranje met zwart pak? Als jij dat bent, dan heb ik je in ieder geval een paar hele lekker bakken zien pakken vamorgen

 91. Dat ge-emmer over hoogte, pfff…. Was gewoon helemaal top, lekker leeg met een paar man voor de seinpost; links, rechts allemaal pieken, helemaal mooi. Echt een top dag…

  (En dan had ik eigenlijk gisteren al weg moeten zijn maar kon niet want paspoort nog niet klaar….haha, zelden zo blij geweest om niet weg te kunnen gaan :-D)

 92. Komt er vanavond nog een update via de sms voor morgenochtend of het met het eerste hoogwater nog de moeite is in Zandvoort (shortboard)?

 93. Eerst nog ff zelf surfen dus dat zal laat worden. Maar komt zeker wel aan met geduld!

  Wind is wel een beetje spelbreker maar hoogte nog goed op dit moment van hoogwater in Zuid Hollandia.

 94. waar surf jij in zanvoort?

 95. Domburg was nochtans weeral niks…

 96. The spot

 97. Maar op zich moet het met nu nog 140cm bij 130mhz nog genoeg zijn voor morgenochtend sessies.

 98. Bedankt Tobias! Ga ik m’n bed alvast vertellen dat het morgenochtend heel vroeg wordt😉

 99. wat heb ik zitten balen op me werk!!! ben er nog zuur van

 100. Was weer top van 3-5!!!! Stoked!

 101. En morgenmiddag en morgenavond? Voor beginners nog wat over?

 102. De Noord tussen 13 en 15 alleen te doen op een log.

  Er liep duidelijk top nnw swell onder de chop en wind meuk.

  Was lekkerrr….

 103. Liep er vanmorgen iets aan Oostende staketsel ? Zou het morgen vroeg daar wel eens willen proberen

 104. Domburg was vet super

 105. Super dat je al een aantal dagen van te voren deze mooie dag aan hebt zien komen. Zo kon ik er mooi rekening mee houden. Gezien de drukte in het water maken veel mensen gebruik van je surfvoorspellingen. Jammer dat er dan toch nog wat mensen lopen te klagen. Ik zou zeggen check de foto’s en je weet dat het mooi was. Heb je zelf geen mooie golven gezien dan was je echt niet op het goede moment op de juiste plaats.

 106. Heb je toevallig al iets meer idee voor zaterdag?

 107. Helaas ook de ochtend moeten missen, maar net opkomend gepakt bij IJmuiderslag.
  De golven waren mooi van lijn, af en toe nog redelijke hoogte ook, maar zoooo slap….
  Nou moet ik zeggen dat IJmuiderslag en opkomend meestal niet echt een gouden combi is, werkt vaak beter met afgaand… Oh well, meer foto’s dan maar… Meeeeer

 108. de Zuid deed zn ding ergens in de middag!

 109. Morgenvroeg Domburg?

 110. Merci voor de mooie voorspelling, Tobias! Fantastische Dburg sessie gehad deze avond. Neuters gonna neut zoals ze in België zeggen.

 111. En toch was er vast wel wat te zeuren

 112. Mooi plaatje en bedankt voor alle berichten! Volgende goede swell is op zaterdagmiddag alweer in de maak. Duurt echter een dagje voordat ze hier is.

 113. Mooi in Schev saus met hoog. 1,5 m en krachtig

 114. Dus beter geen verlof morgen nm dan Tobias (DOMBURG )?

 115. Heeft er vanochtend nog iemand foto’s genomen op MV2?
  Ik zag rond 6 uur een man en vrouw met camera’s staan op t strand…

 116. Je hoeft geen verlof te nemen. Golven zijn na 7;45 al weer weg dus op tijd terug op je werk!

 117. Helaas kon ik alleen tussen 14:30 en 16:30u.
  Achterste bank. Duidelijk dat er potentie zat qua hoogte, maar op dat moment en daar niet episch.
  Wel lol gemaakt en de zon scheen.

 118. Plaatjes einde middag:
  http://www.surfed.nl/sessions/2017/170810/index.htm

 119. Pfff dikke zelfkastijding om die epic plaatjes te bekijken als je zelf niet het water in kon vanmorgen. Maar wel heel vet! En mooi om te lezen hoe iedereen (behalve dan de zeikerds) heeft genoten vandaag.

 120. Dus ook geen kleine golven voor beginners?

 121. Wat een dag zeg, zelfs in me boardshorts kunnen genieten

 122. was beste lekker vanmorgen vanaf het eerste licht. heup hoog met schouderhoge setjes. poepie clean en de eerste 15 minuten alleen in het water. Dat maak je niet vaak mee in scheveningen. Nu snel naar het werk…

 123. .

 124. Zandvoort was erg leuk, vanochtend. Lange schone lijntjes.

 125. Dank, Tobias

 126. Vanochtend vroeg weer erg lekker, nu drie sessies in drie dagen en niet eens vakantie 🏄🏽

 127. Gister Z’voort 20.00-21.30 was magisch, golden hour. Wind viel weg, en er liepen heerlijk punchy 1,5 m rippable wandjes.

 128. Zandvoort was bingo rond 07:00 uur

 129. @rad-dad

  Thnx for the photo dude!

 130. @ Tobias of wie dan ook met ietsje meer zicht hier op?
  Zondag, Maandag en Dinsdag weekendje vakantie in Vlieland. Magic geeft 1 ster van zondagmiddag tot dinsdagmidag. Lijkt perfect dus, maar welke dag/deel is waarschijnlijk het beste?
  Nog goede huurplekken/spots aan te raden?

 131. De Zuid tussen 8 en 10 was goed te doen met een dikke fish. Heel clean, af en toe lekker hol. En idd, 4 surfsessies gewoon in een werk weekje. Zo hoort het

 132. Goedemorgen,
  Komende twee weken vakantie, als twee beginnende surfers, en ik ben natuurlijk heel benieuwd of er een goede plek is waar we veel kunnen surfen!
  Ik zat te denken om bij zee te kamperen en spullen te huren/aanschaffen voor de hele periode zodat we kunnen gaan zodra de golven goed zijn.
  Afgelopen maanden houd ik steeds deze site in de gaten, om een beetje te leren inschatten wat goed surfweer is, maar dat valt nog niet mee!
  Hebben jullie misschien tips voor ons voor spots waar er veel te doen zal zijn de komende twee weken?
  Ik kan niet wachten om weer het water op te gaan! Het zou super zijn als jullie willen meedenken!

 133. Goedemorgen vrinden, heeft je iemand tips voor Noordwijk? Laag/hoog water en spots?

 134. Katwijk 0800-1000 superglassy , hoogte zat

 135. Heeft einde van de middag Wijk of Bloemendaal/Zandvoort nog een beetje zin?

 136. Bloemendaal was gister super en vanochtend vroeg ook nog prima. Een top zomer!

 137. ik was gisteravond op zandvoort om 20;00 en het werd steeds cleaner. maar 1.5 meter wandjes; nee

 138. Heerlijke lijntjes en überclean op Scheveningen vanmorgen.

 139. @mira
  Bij Ouddorp heb je op loop/fietsafstand van t strand meerdere campings.
  En bij strandtent Iloon heb je surfverhuur surfcaravaan.

 140. zal Oostende (staketsel) iets worden met hoog binnen een uurtje? nu een half metertje lees ik op de boeien. Maar zit er nog iets van kracht achter? Wind valt nu nog mee.

  Thx!

 141. je gaat het water in…niet op 😉
  zandvoort/bloemendaal zat keuzes qua camping en surf

 142. Dom was fun… Zelfs met een halve migraine aanval in het water… 🙂

  Thankx

 143. Petten was gister niet de place te be (van 10 tot 12 uur) helaas..

 144. Ik was er al bang voor…

  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3502749/Zwemmer-overleden-bij-de-Zandmotor

 145. “Vorig weekend werden meerdere zwemmers uit de onstuimige zee gered. De zwemmers waren in de problemen gekomen door sterke stromingen en harde wind. ”

  Precies dat waarvoor je gewaarschuwd had.

 146. Ik ben momenteel in Heemskerk (dichtbij Noordpier Wijk aan Zee), waar alleen kleine golfjes aan de branding zijn. Ik wil graag oefenen met surfen maar heb weinig verstand van wanneer de golven het best zijn voor mij en hoe ik dat kan zien. Heeft iemand misschien tips?

 147. We zijn gegaan voor Bloemendaal! Het was super, thanks 😀